Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, notist είπε

Άστα φίλε μου για τις κάρτες. Μεγάλη πλανεύτρα. Όταν είχαμε πολλές τράπεζες ελληνικές και ξένες, είχα καμία 15αρια. Επειδή το έβλεπα το έργο πήρα ένα συγκέντρωσης οφειλών τις έκοψα όλες,και πλήρωνα μόνο αυτό. Από τότε όπου φτάνει το χέρι μου. Εντάξει θα ήθελα να είχα μια για κάτι έκτακτο μια ζημιά που μπορεί να προκύψει. Τώρα όμως που ξέρω πώς να την χρησιμοποιήσω δεν μου βγάζουν χαχαχα. 

Η ζωή είναι όλο απαιτήσεις αλλά για αυτό δεν εργάζεσαι να κάνεις και να απολαύσεις κάποια πράγματα στη ζωή σου? 

Για τους νεότερους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν πράγματα, πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες να αγοράσουν ένα σπίτι με κάποιο δάνειο. Δεν είμαι κατά από το να είναι στο ενοίκιο με τον χασαν. Οι τράπεζες τώρα λειτουργούν ποιό σφιχτά με αυστηρότερα κριτήρια. 

Τότε που λέω εγώ έλεγες θέλω πχ 100 χιλιάδες δάνειο και σου λέγανε πάρε 120-150 με το μισθό που έχεις είσαι άνετος. Βγάζανε πιστωτικές στα ταμεία των σούπερ μάρκετ χωρίς εκκαθαριστικό!! Είχε πάρει η πεθερά μου 2 χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ με πιστωτικό 1 χιλιάρικο η κάθε μία. Τις έφτασε στο όριο και μετά πιστόλι. 

Περιμενω πως και πως να φυγει η γαμοκαρτα να μενει αυτο το 100αρι στη τσεπη μου. Και σε 2 χρονια που τελειωνει ενα δάνειο προκαταβολης για το αμαξι που πηρα (4 χιλιάρικα) θα απελευθερωθουν και απο εκει αλλα 100 οποτε μάνι μάνι 200 ευρώ. Οποτε θα μεινω μετά με το κυριο δάνειο του αυτοκινητου που αυτο θα πάει ως το 2025 ε δε πειράζει θα εχω ενα δάνειο με 200 ευρω το μήνα. Απο 3 δάνεια που έχω τωρα θα πέσουμε στο 1. 

Κοιταξε εγω προσωπικά καθε μηνα δουλευω για να ειμαι εντάξει στους λογαριασμους. Και εχω και μια μικρη άνεση. Μη νομιζεις οτι κάθε βράδυ ειμαι έξω. Ναι μεν σπιτι δε μου λειπει τιποτα τρωω πολύ κάθε μέρα αλλα ως εκει.... βεβαια αν συγκριθω με κάποιους φιλους που σε ιδια ηλικια μένουν ακομη με τους γονεις τους εγω θεωρουμαι μαλλον οκ που διατηρω ένα σπιτι και ταυτοχρονα εχω και 3 δάνεια να τρέχουνε. Νταξει υγεια να χουμε. 

η κάρτα να σου πω κάτι ειναι καλή οταν παιζεις ελεγχομενα. Δηλαδη την έχεις στο 0. Και εναν μηνα σου λειπει ενα 200αρι - 300αρι βγάζεις και το δινεις απο εκει. Τον άλλο μηνα το έβαλες. Τέλος. Και για καμια αγορά με ατοκες δοσεις. Μονο για αυτα ειναι καλή η κάρτα. 

Αν το ποσο ξεφυγει , πάνω απο 4-5 χιλιάρικα μετά πρέπει να κανεις αυτο που ειπες εσυ.... να πάρεις ενα συγκεντρωτικο δάνειο. Με λιγο μικροτερο επιτοκιο ! Και την στιγμη που το πάρεις μετά απο καμια ώρα πάς το δινεις στις βρωμο καρτες ..... τις πετάς ολες και μένεις με αυτο. Απο αυτη την αποψη συμφέρει ναι. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 1
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σορρυ που επεμβαίνω αλλά όταν ακούω ότι οι κάρτες είναι πληγή δε ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.

μου θυμίζετε τη γιαγιά μου, μακριά από κάρτες παιδάκι μου, μακριά και από ναρκωτικά..

Αν κάποιοι δε ξέρετε να κάνετε χρήση ενός εργαλείου δε σας φταίει το εργαλείο.

Αν ξέρεις να τη χειρίζεσαι η κάρτα είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

για τους ιδιοκτήτες που ζητάνε 2-3 ενοίκια τι να σχολιάσουμε; να ναι καλά όσοι πιστολιάζουνε και πολλοί εδώ μέσα τους υποστηρίζετε κιόλας. Γι αυτό ο ιδιοκτήτης θα ζητήσει ενοίκια μπροστά.

όλα εδώ πληρώνονται

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

σορρυ που επεμβαίνω αλλά όταν ακούω ότι οι κάρτες είναι πληγή δε ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.

μου θυμίζετε τη γιαγιά μου, μακριά από κάρτες παιδάκι μου, μακριά και από ναρκωτικά..

Αν κάποιοι δε ξέρετε να κάνετε χρήση ενός εργαλείου δε σας φταίει το εργαλείο.

Αν ξέρεις να τη χειρίζεσαι η κάρτα είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

για τους ιδιοκτήτες που ζητάνε 2-3 ενοίκια τι να σχολιάσουμε; να ναι καλά όσοι πιστολιάζουνε και πολλοί εδώ μέσα τους υποστηρίζετε κιόλας. Γι αυτό ο ιδιοκτήτης θα ζητήσει ενοίκια μπροστά.

όλα εδώ πληρώνονται

Εσενα περιμένουμε να μας κάνεις σεμινάρια. 

Οι ιδιοκτητες που ζητάνε 2-3 ενοικια μπροστά ειναι παράνομοι. Μη τα ξαναλέμε. Εγω παραπανω απο 1 εγγυηση δεν θα έδινα στον ιδιοκτητη πάντως.

Αν ηθελε καλώς αν δεν ήθελε θα έψαχνα αλλού. Τωρα το τι σε έκανε ο προηγουμενος προσωπικα δεν με αφορά ειναι δικο σου προβλημα δεν θα το λυσω εγώ. Να προσέχεις ποιους βάζεις μεσα να μην σε πιστολιάζουνε. Αν έβαζες σοβαρους ανθρώπους δεν θα σε πιστολιάζανε. 

Ο σοβαρος φυσικά άνθρωπος μολις δει σπιτι με κουφωματα του 90 και βρυσες του 95 θα λακισει εννοειται. Οποτε θα βάλεις μέσα κάποιον άλλον θα νομιζεις οτι έπιασες την καλή μέχρι που θα σε πιστολιάσει. Οι σοβαροι ενοικιαστες θέλουν και σοβαρές καταστασεις. Μη τα ξαναλέμε. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Οι ιδιοκτητες που ζητάνε 2-3 ενοικια μπροστά ειναι παράνομοι. Μη τα ξαναλέμε. Εγω παραπανω απο 1 εγγυηση δεν θα έδινα στον ιδιοκτητη πάντως.

Αν ηθελε καλώς αν δεν ήθελε θα έψαχνα αλλού. Τωρα το τι σε έκανε ο προηγουμενος προσωπικα δεν με αφορά ειναι δικο σου προβλημα δεν θα το λυσω εγώ. Να προσέχεις ποιους βάζεις μεσα να μην σε πιστολιάζουνε. Αν έβαζες σοβαρους ανθρώπους δεν θα σε πιστολιάζανε. 

Ο σοβαρος φυσικά άνθρωπος μολις δει σπιτι με κουφωματα του 90 και βρυσες του 95 θα λακισει εννοειται. Οποτε θα βάλεις μέσα κάποιον άλλον θα νομιζεις οτι έπιασες την καλή μέχρι που θα σε πιστολιάσει. Οι σοβαροι ενοικιαστες θέλουν και σοβαρές καταστασεις. Μη τα ξαναλέμε. 

συμπεράσματα ό,τι να ναι.

δε νομίζω να έγραψα πουθενά ότι την πάτησα από ενοικιαστή. έχω κενό σπίτι αλλά δεν έχω ανάγκη να το νοικιάσω παρόλο που μου το έχουν ζητήσει. αντίθετα έχω ζήσει και σε ενοίκιο και ήμουν κύριος στους λογαριασμούς μου. ούτε είχα θέμα ποτέ από ιδιοκτήτη. μου έχει τύχει κιόλας ιδιοκτήτης ο οποίος παρόλο που έμενε σχετικά κοντά ερχόταν μετά από 3 μήνες να πάρει το ενοίκιο. όταν ερχόταν όμως τα λεφτά τα έπαιρνε όλα και ποτέ δε του είπα δεν έχω.. όλα αυτά πριν 20 χρόνια ακριβώς. άλλες εποχές...

επίσης έχω νοικιάσει και δικό μου σπίτι ακόμα παλαιότερα για ένα μικρό διάστημα. δεν είχα πρόβλημα κανένα

αν νοίκιαζα όμως τώρα, με το χάλι που επικρατεί άνετα μπορεί να ζητούσα 2-3 ενοίκια. το αν είναι παράνομο δε με απασχολεί καθόλου. αν δε θέλει ο άλλος, για να μιλήσω στη γλώσσα σου, πρόβλημα του είναι να κόψει το λαιμό του να βρει αλλού σπίτι. μάντεψε ποιος έχει ανάγκη. και μάντεψε ποιοι παραπονιούνται γιατί δε βρίσκουν σπίτι. αλλά όπως είπες, πρόβλημα τους, δε θα το λύσω εγώ.

εγώ σχολίασα απλά γιατί φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση αλλά εσύ προφανώς το βλέπεις μόνο από τη μια πλευρά. μπορεί να είσαι και ενοικιαστής οπότε οκ, ας πούμε ότι σε καταλαβαίνω

επίσης ποιος μίλησε για κουφώματα του 90; δηλαδή όποιος πιστολιάζει το κάνει επειδή το σπίτι έχει κουφώματα του 90; αν το σπίτι είναι στην εντέλεια θα είναι και αυτός εντάξει;

ρε μάγκες οκ, ο καθένας τα λέει από τη μεριά που τον συμφέρει αλλά ας είμαστε και λίγο αντικειμενικοί. 

βασικά είμαστε εκτός θέματος 

Επεξ/σία από Γιαούρτι
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

συμπεράσματα ό,τι να ναι.

δε νομίζω να έγραψα πουθενά ότι την πάτησα από ενοικιαστή. έχω κενό σπίτι αλλά δεν έχω ανάγκη να το νοικιάσω παρόλο που μου το έχουν ζητήσει. αντίθετα έχω ζήσει και σε ενοίκιο και ήμουν κύριος στους λογαριασμούς μου. ούτε είχα θέμα ποτέ από ιδιοκτήτη. μου έχει τύχει κιόλας ιδιοκτήτης ο οποίος παρόλο που έμενε σχετικά κοντά ερχόταν μετά από 3 μήνες να πάρει το ενοίκιο. όταν ερχόταν όμως τα λεφτά τα έπαιρνε όλα και ποτέ δε του είπα δεν έχω.. όλα αυτά πριν 20 χρόνια ακριβώς. άλλες εποχές...

επίσης έχω νοικιάσει και δικό μου σπίτι ακόμα παλαιότερα για ένα μικρό διάστημα. δεν είχα πρόβλημα κανένα

αν νοίκιαζα όμως τώρα, με το χάλι που επικρατεί άνετα μπορεί να ζητούσα 2-3 ενοίκια. το αν είναι παράνομο δε με απασχολεί καθόλου. αν δε θέλει ο άλλος, για να μιλήσω στη γλώσσα σου, πρόβλημα του είναι να κόψει το λαιμό του να βρει αλλού σπίτι. μάντεψε ποιος έχει ανάγκη. και μάντεψε ποιοι παραπονιούνται γιατί δε βρίσκουν σπίτι. αλλά όπως είπες, πρόβλημα τους, δε θα το λύσω εγώ.

εγώ σχολίασα απλά γιατί φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση αλλά εσύ προφανώς το βλέπεις μόνο από τη μια πλευρά. μπορεί να είσαι και ενοικιαστής οπότε οκ, ας πούμε ότι σε καταλαβαίνω

επίσης ποιος μίλησε για κουφώματα του 90; δηλαδή όποιος πιστολιάζει το κάνει επειδή το σπίτι έχει κουφώματα του 90; αν το σπίτι είναι στην εντέλεια θα είναι και αυτός εντάξει;

ρε μάγκες οκ, ο καθένας τα λέει από τη μεριά που τον συμφέρει αλλά ας είμαστε και λίγο αντικειμενικοί. 

βασικά είμαστε εκτός θέματος 

Ρε φιλε ανεκδοτα μας λές βραδιάτικα;  μας λες οτι δεν σε ενδιαφέρει αν κάτι ειναι παράνομο και στην ιδια παράγραφο μας προτρέπεις να ειμαστε και αντικειμενικοι; ο αντικειμενικος αν μη τι άλλο σέβεται την νομιμοτητα. 

oυτε στο χιλιομετρο δεν θα περνουσα απο το σπιτι σου με τέτοια εξήγα. Να το χαιρεσαι και ευχομαι να βρεις το κελεπούρι που ψάχνεις να σου δωσει 3 ενοικια μπροστά. Θα μας κρινεις κιολας τι συμπεράσματα βγάζουμε. Κάνε μας τη χάρη και καληνυχτα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε

Εσας αν δεν σας αρέσει το σπίτι του 90 και του 95 να βρείτε ένα νεότερο, αν πάτε σε ένα παλαιότερο τότε θα είναι και παλαιότερα όλα τα παρελκόμενα που έχει. Όσο για τα ενοίκια μπροστά μια χαρά νόμιμο είναι. Μας έχει τύχει να μας προτείνει ενοικιαστής να μας προπληρωσει τα ενοίκια για όλο το έτος αλλά αρνήθηκα. Πληρώνεις τους μήνες μαζεμενους στην αρχή και δεν πληρώνεις μετα. Η εγγυηση δεν έχει σχέση με τα ενοίκια μπροστά, άλλο το ένα και το άλλο. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Εσας αν δεν σας αρέσει το σπίτι του 90 και του 95 να βρείτε ένα νεότερο, αν πάτε σε ένα παλαιότερο τότε θα είναι και παλαιότερα όλα τα παρελκόμενα που έχει. Όσο για τα ενοίκια μπροστά μια χαρά νόμιμο είναι. Μας έχει τύχει να μας προτείνει ενοικιαστής να μας προπληρωσει τα ενοίκια για όλο το έτος αλλά αρνήθηκα. Πληρώνεις τους μήνες μαζεμενους στην αρχή και δεν πληρώνεις μετα. Η εγγυηση δεν έχει σχέση με τα ενοίκια μπροστά, άλλο το ένα και το άλλο. 

http://georspyros.gr/our-service/misthoseis/

Απαγορευεται η εγγυηση να ειναι μεγαλυτερη απο 2 ενοικια. Αλλα και να μην απαγορευοταν και να ειχε μεινει στην συμφωνια μεταξυ των ιδιωτων σιγα μην προπληρωνα τα ενοικια. Και αμα το δικο σου το σπτι βγαλει μια ζημια την οποια δεν θες να φτιαξεις θα σε κυνηγαω εγω μετα να μου δωσεις τα χρηματα πισω; ενοικια δε μπορω να μη σου πληρωσω γιατι στους 2 μηνες εκανες διαταγη πληρωμης. Και μετα θα μου πουνε "δεν ειχε σχέση αυτο ας κάνατε μηνυση ή αγωγη για ελαττωματικο μισθιο" και δεν θα ξεμπερδευαμε με τα δικαστηρια ουτε σε 5 χρονια! Ο Ελληνας νομοθετης επιτηδες εχει αφησει παραθυράκια για να έχουνε τροφη οι δικηγοροι αλλωστε οι περισσοτεροι ηταν βουλευτες και υπουργοι οποτε εφτιαχναν νομους υπερ του συναφιου τους. Τα δικαστηρια οταν πάς ισομεριζουν ευθυνες και στους 2 και πληρωνεις και τα έξοδα ... καλυτερα να ειναι ο καθενας προσεκτικος και απλά να μη μπλέκει στα καλα καθούμενα.... οταν εγω δωσω σε σενα 3 ενοικια μπροστα ειμαι βλάκας και εσυ εχεις το πάνω χέρι με το καλημερα στο συμβολαιο. δεν υπάρχει λογος. 

Δημοσ.

Νομίζω η χώρα αυτή την στιγμή ευνοεί τους ιδιοκτήτες. Δηλαδή το ότι μπορείς να βρεις διαμέρισμα σε περιοχές στην Αθήνα με λογική τιμή αγοράς όπου θα έδινες περισσότερα  το μήνα αν το νοίκιαζες. Με επιτόκια της τάξης του 3.5%.

Τώρα αν ζεις σε ανεπτυγμένη χώρα και ειδικά σε μεγάλη πόλη άντε αγόρασε σπίτι, ακόμα και καλό μισθό να έχεις φαντάζει δύσκολο... Όχι πως είναι κακό, απλά θα δίνεις 1.200 ευρώ για ενοίκιο και θα σου μένουν πχ 2.000 για τα υπόλοιπα. Με τιμές σούπερ μάρκετ, ηλεκτρονικών και αυτοκινήτων παρόμοιες με τις Ελληνικές δεν θα πει κανένας ότι οι Δυτικοευρωπαίοι/Βορειοαμερικάνοι κακοπερνάνε. 

Με μια αισιόδοξη προοπτική ότι και η Αθήνα θα γίνει Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και πόλος έλξης πολυεθνικών εταιριών και ξένων κατοίκων, φοιτητών, εργαζομένων, συνταξιούχων η αγορά κατοικίας μάλλον είναι στην ευνοϊκή/νηπιακή της φάση. Άλλο να αγοράσεις σπίτι στο Ντουμπάι τώρα και άλλο όταν ήταν μια έρημος.

Κάποιες αισιόδοξες σκέψεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

http://georspyros.gr/our-service/misthoseis/

Απαγορευεται η εγγυηση να ειναι μεγαλυτερη απο 2 ενοικια. Αλλα και να μην απαγορευοταν και να ειχε μεινει στην συμφωνια μεταξυ των ιδιωτων σιγα μην προπληρωνα τα ενοικια. Και αμα το δικο σου το σπτι βγαλει μια ζημια την οποια δεν θες να φτιαξεις θα σε κυνηγαω εγω μετα να μου δωσεις τα χρηματα πισω; ενοικια δε μπορω να μη σου πληρωσω γιατι στους 2 μηνες εκανες διαταγη πληρωμης. Και μετα θα μου πουνε "δεν ειχε σχέση αυτο ας κάνατε μηνυση ή αγωγη για ελαττωματικο μισθιο" και δεν θα ξεμπερδευαμε με τα δικαστηρια ουτε σε 5 χρονια! Ο Ελληνας νομοθετης επιτηδες εχει αφησει παραθυράκια για να έχουνε τροφη οι δικηγοροι αλλωστε οι περισσοτεροι ηταν βουλευτες και υπουργοι οποτε εφτιαχναν νομους υπερ του συναφιου τους. Τα δικαστηρια οταν πάς ισομεριζουν ευθυνες και στους 2 και πληρωνεις και τα έξοδα ... καλυτερα να ειναι ο καθενας προσεκτικος και απλά να μη μπλέκει στα καλα καθούμενα.... οταν εγω δωσω σε σενα 3 ενοικια μπροστα ειμαι βλάκας και εσυ εχεις το πάνω χέρι με το καλημερα στο συμβολαιο. δεν υπάρχει λογος. 

Και ξαναλεω ότι άλλο πράγμα η εγγύηση άλλο τα ενοίκια, η εγγύηση είναι νόμιμη  μέχρι 2 νοίκια τα οποία παίρνεις πίσω στο 100% εφόσον οι φθορές είναι λόγω συνήθους χρήσης και εφόσον αποχωρήσεις από το ακίνητο μετά την λήξη της μίσθωσης, αυτά είναι γνωστά, η απαίτηση για ενοικια μπροστά δεν ειναι παρανομη, ο κάθενας ζητάει ότι θέλει και αν συμφωνεί ο ενοικιαστής τα δίνει αλλιώς είτε θα υποχωρήσει ο ιδιοκτήτης είτε ο ενοικιαστής ψάχνει για άλλη κατοικία. Το σπίτι αν υποστεί ζημιά λόγω συνήθους χρήσης την αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης. Πριν μπει ο ενοικιαστής στο σπίτι ελέγχει ότι είναι σε θέση να δει. Τώρα τι συμβαινει στην πράξη, αν υπάρχουν διαφωνίες για την κάλυψη των εξόδων και των επισκευών αυτό είναι άλλο θέμα. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ.

Θέλεις να αγοράσεις ή να χτίσεις; Έχει διαφορά. Αν θες να χτίσεις ρίχνεις τα μπετά με δικά σου λεφτά και πας μετά στην τράπεζα με το εκκαθαριστικό της Βουλγαρίας, μια μετάφραση του στα ελληνικά και την μισθοδοσία σου από την Ελλάδα πλέον. Αν θες να αγοράσεις είναι πιο δύσκολο επειδή δεν έχεις ελληνικό εκκαθαριστικό. Θα πας όμως με τα ίδια χαρτιά και βλέπεις. Το σημαντικό είναι το δάνειο να μην ξεπερνάει το 30% του μισθού σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ποιο μεγάλες ηλικίες που πήραν δάνεια και έφαγαν την κρίση στην πλάτη φορτωμένοι με πολλές υποχρεώσεις ακούν για δάνειο και τρέχουν σαν να τους κυνηγάει εφιάλτης. Ακόμη και οι λεγόμενοι "μπαταχτζήδες" έχουν περάσει τόσες πολλά εφιαλτικά-αγχωμένα χρόνια(λόγω πίεσης από τράπεζες και γκρίνιας δικών τους ανθρώπων)  που αμφιβάλω αν θα ξαναέπαιρναν δάνειο σε περίπτωση που τους δινόταν η ευκαιρία. Το να χάνεις τον ύπνο σου και να αποκτάς προβλήματα υγείας δεν νομίζω ότι αντισταθμίζεται με ένα κουρεμένο δάνειο που το αποπληρώνεις μισό.

Οσον αφορά τους νεότερους που κρίση σημαίνει ότι δεν θα βγάλω την γκόμενα 4 φορές την εβδομάδα αλλά 2 και δεν μπορώ να ανοίξω μπουκάλι έχω να πω το εξής

α) προσοχή γιατί οι τράπεζες χρεώνουν πανάκριβα όλα τα προϊόντα τους (και τα δάνεια) και δεν λένε όλες τις επιβαρύνσεις από την αρχή φανερώνοντας επιπλέον την ώρα της υπογραφής.

β) προσοχή το δάνειο να είναι εντός των δυνατοτήτων σας και να μην σας επιφέρει μεγάλη υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής σας η αποπληρωμή του.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Και ξαναλεω ότι άλλο πράγμα η εγγύηση άλλο τα ενοίκια, η εγγύηση είναι νόμιμη  μέχρι 2 νοίκια τα οποία παίρνεις πίσω στο 100% εφόσον οι φθορές είναι λόγω συνήθους χρήσης και εφόσον αποχωρήσεις από το ακίνητο μετά την λήξη της μίσθωσης, αυτά είναι γνωστά, η απαίτηση για ενοικια μπροστά δεν ειναι παρανομη, ο κάθενας ζητάει ότι θέλει και αν συμφωνεί ο ενοικιαστής τα δίνει αλλιώς είτε θα υποχωρήσει ο ιδιοκτήτης είτε ο ενοικιαστής ψάχνει για άλλη κατοικία. Το σπίτι αν υποστεί ζημιά λόγω συνήθους χρήσης την αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης. Πριν μπει ο ενοικιαστής στο σπίτι ελέγχει ότι είναι σε θέση να δει. Τώρα τι συμβαινει στην πράξη, αν υπάρχουν διαφωνίες για την κάλυψη των εξόδων και των επισκευών αυτό είναι άλλο θέμα. 

Υπάρχουν πράγματα που εγω δε μπορω να δώ σε ενα σπιτι τη 1-2η μέρα που το επισκέπτομαι για να κλεισω την συμφωνια με τον ιδιοκτητη. Το πρώτο μπορει να ειναι η μονωση που δεν εχει κανει στη ταρατσα ο ιδιοκτητης και το χειμωνα θα μπάζει υγρασια αρα εγω θα θέλω περισσοτερο πετρελαιο για να ζεσταθω. Επισης σε μια αλλη περιπτωση υπηρξε προβλημα στο οικοπεδο του ιδιοκτητη το οποιο προέκυπτε απο ζητημα με τον διπλανο του γειτονα για το οποιο δεν με ενημέρωσε και με επηρέαζε και μένα. Επισης αν προκυψει ενα προβλημα στα υδραυλικα και ο ιδιοκτητης λειπει ή δεν θελει να πληρωσει το πρωτο μηνα παιρνει μισο ενοικιο και ειναι ουσιαστικα η εγγυηση που ελαβε. 

Για αυτους τους λογους αλλα και για άλλους ακομη εγω προτεινω 1 ενοικιο μπροστα ως εγγυηση και το τελευταιο μηνα η εγγυηση θα συμψηφιστει. Με αλλα λογια δε πληρωνω το τελευταιο μηνα κ φευγω. Αν νομιζεις οτι υπαρχουν φθορες ελα να δεις το σπιτι σου αρχες του μηνα και εννοειται αν υπάρχει κατι που εκανα εγω ως ζημια το πληρωνω άμεσα. Τωρα ομως μεταξυ μας αν ο παγκος της κουζινας σου ειναι με γ κατηγοριας υλικα και έχει φουσκωσει λιγο το ντουλάπι ε δεν θα το πληρωσω εγω αυτο .... επειδη ειναι ευαισθητο και μολις πεσει λιγο νερο πάνω αυτο φουσκωνει. Αν ομως εχεις πάρει 2 εγγυησεις μπροστά μπορει να το ισχυριστεις και τι θα κανω εγω μετά θα σου φωναξω την αστυνομια.... και θα πει η αστυνομια καλα για αυτες τις σαχλαμάρες μας θέλετε;

Πάντα ετσι το έκανα και πάντα ετσι θα το κάνω γιατι νομιζω οτι ειναι κ το πιο δικαιο κ για τις 2 πλευρες. Εγω δεν μπορω να κυνηγαω μετα τον ιδιοκτητη να μου δωσει τα χρηματα μου. 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε

Εγω δεν μπορω να κυνηγαω μετα τον ιδιοκτητη να μου δωσει τα χρηματα μου. 

Ε ναι. Καλύτερα να σε κυνηγάει αυτός, γιατί να τρέχεις εσύ; Κορόιδο είσαι;

Βλέπεις τα πράγματα μόνο από την πλευρά του ενοικιαστή και μάλιστα με πολύ προκλητικό τρόπο. Εσύ μπορεί να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου αλλά δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό δεν είναι, οπότε πολλοί ιδιοκτήτες αναγκάζονται να κυνηγάνε τους ενοικιαστές για να πάρουν τα χρήματα τους. Αυτό που δε θες να κάνεις εσύ . Έχει τύχει σε γνωστό μου να μπλέξει έτσι και παλαιότερα άντε να τον βγάλεις τον άλλον από το σπίτι σου. Τώρα ακούω έχει αλλάξει η κατάσταση. Οπότε μη λέτε ότι είναι αδικημένοι οι ενοικιαστές.

Επίσης όπως σου είπαν άλλο εγγύηση. Δεν την συμψηφίζεις με το ενοίκιο, ασχέτως αν το κάνουμε επειδή βολεύει.

Πληρώνεις κανονικά τα πάντα κι αν είναι όλα οκ παίρνεις τα λεφτά σου πίσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, _chris_ είπε

Ε ναι. Καλύτερα να σε κυνηγάει αυτός, γιατί να τρέχεις εσύ; Κορόιδο είσαι;

Βλέπεις τα πράγματα μόνο από την πλευρά του ενοικιαστή και μάλιστα με πολύ προκλητικό τρόπο. Εσύ μπορεί να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου αλλά δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό δεν είναι, οπότε πολλοί ιδιοκτήτες αναγκάζονται να κυνηγάνε τους ενοικιαστές για να πάρουν τα χρήματα τους. Αυτό που δε θες να κάνεις εσύ . Έχει τύχει σε γνωστό μου να μπλέξει έτσι και παλαιότερα άντε να τον βγάλεις τον άλλον από το σπίτι σου. Τώρα ακούω έχει αλλάξει η κατάσταση. Οπότε μη λέτε ότι είναι αδικημένοι οι ενοικιαστές.

Επίσης όπως σου είπαν άλλο εγγύηση. Δεν την συμψηφίζεις με το ενοίκιο, ασχέτως αν το κάνουμε επειδή βολεύει.

Πληρώνεις κανονικά τα πάντα κι αν είναι όλα οκ παίρνεις τα λεφτά σου πίσω.

Ποια λεφτά του θα με κυνηγησει για να πάρει ; θα χει πάρει μια εγγυηση πριν μπω μέσα και καθε μηνα το ενοικιο του. Και το τελευταιο μηνα θα έρθει να δει το σπιτι του και δεν θα πάρει το τελευταιο ενοικιο γιατι εμενα με βολευει να το συμψηφισω. Το προβλημα που ειναι ακριβως; 

το "ολα" αν ειναι οκ.... δηλαδη.... ποια ολα; και οι βρυσες που ειναι 10ετιας πχ και ενας ιδιοκτητης δεν ήθελε να αλλάξει και τις πληρωσα εγω απο τη τσέπη μου; 

Ολα ειναι πολυ γενικο σαν εννοια σε μια συμφωνια. Εξηγησε μας τι σημαινει το "αν ολα ειναι οκ¨". Εχω στειλει με εξωδικο τη νομικη μου θέση οτι η εγγυηση το τελευταιο μηνα μπορει να συμψηφιστει. Αυτη ειναι η δική μου νομικη θέση τωρα αν εσεις έχετε αλλες θεσεις ειναι δικο σας θεμα. Αν συμφωνουμε οκ αν οχι δεν προχωράμε. Ειναι πολυ απλα τα πραγματα για να μην έχουμε άσκοπο δράμα. Ο καθενας κοιτάζει τη πάρτη του οποτε ας αφησουμε τους ρομαντισμους ποιος το βλέπει απο τη πλευρά του. Το θεμα ειναι να υπάρξει μια μέση γραμμή. 

• Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, ailouros2007 είπε

Καλησπέρα στην παρέα. 

Δουλεύω σε μια εταιρία στην Βουλγαρία και μετά από έξι χρόνια σε δύο μήνες περίπου κατεβαίνω Ελλάδα. Να αναφέρω ότι είναι η ίδια εταιρεία. Σκεφτόμουν ότι η εποχή ίσως είναι καλή για δάνειο (άνοιγμα αγοράς σταθερά επιτόκια σε όλη την διάρκεια του δανείου) για αγορά σπιτιού μιας και τα ενοίκια είναι στο Θεό και σκέφτομαι ότι μακροπρόθεσμα θα μου έρθει μια η άλλη και θα μου μείνει το ακίνητο. Μιλώντας προκαταβολικά στο τηλέφωνο με εκπρόσωπο τράπεζας (μιας και είμαι ακόμα Βουλγαρία) κατάλαβα ότι χωρίς εκκαθαριστικό προηγούμενου έτους δάνειο δεν δίνεται εκ προοιμίου. Φυσικά εκκαθαριστικό από Ελλάδα δεν έχω μιας και ήμουν κάτοικος εξωτερικού και δεν έκανα φορολογική δήλωση Ελλάδα(δεν είχα κάτι στο όνομα μου). Σκέφτομαι να μην παραιτηθώ της προσπάθειας και να πάω στην τράπεζα που θα κατατίθεται ο μισθός μου να μιλήσω με τον διευθυντή. Εξυπακούεται φυσικά ότι θα έχω ένα άλφα ποσό στην κατοχή μου (τουλάχιστον το 20% - 25% στην κατοχή μου όπως διάβασα ότι χρειάζεται) και να αναφέρω ότι φυσικά έχω ένα αρκετά καλό μισθό για τα ελληνικά δεδομένα και η δόση του δανείου σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα είναι περίπου το 25 -30% του μισθού μου.

Μπορεί κάποιος αν έχει σχέση με το υπάρχον τραπεζικό σύστημα να με συμβουλέψει? Ξέρω ότι είμαι λίγο ιδιάζουσα περίπτωση αλλά θα ήταν καλό να ακούσω κάποιες απόψεις ανθρώπων με εμπειρία.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Τα θετικά είναι οτι έχεις ηδη κεφαλαιο στην ακρη και οτι δουλευεις με καλο μισθο.

Το οτι δεν εχεις εκαθθαριστικο Ελλαδας, δε νομιζω να αποτελεσει προβλημα για τον αξιολογητη του δανειου. 

Ειχες εισοδημα στη Βουλγαρια και αυτο αρκει.

Νομιζω μπορει να προχωρησει ευκολα το δανειο σου, πηγαινε στην Πειραιως η σε καποια αλλη τραπεζα απο εβδομαδα και δες τι θα σου πουν

Σε καθε περιπτωση, παρε χαρτι απο την εταιρια σου οτι δουλευεις για αυτους τοσα χρονια, εχεις τον ταδε μισθο σημερα, και οτι σε μεταθετουν στην Ελλαδα απ οπου θα δουλευεις πλεον

Επεξ/σία από archer100
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...