Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα. 

Δουλεύω σε μια εταιρία στην Βουλγαρία και μετά από έξι χρόνια σε δύο μήνες περίπου κατεβαίνω Ελλάδα. Να αναφέρω ότι είναι η ίδια εταιρεία. Σκεφτόμουν ότι η εποχή ίσως είναι καλή για δάνειο (άνοιγμα αγοράς σταθερά επιτόκια σε όλη την διάρκεια του δανείου) για αγορά σπιτιού μιας και τα ενοίκια είναι στο Θεό και σκέφτομαι ότι μακροπρόθεσμα θα μου έρθει μια η άλλη και θα μου μείνει το ακίνητο. Μιλώντας προκαταβολικά στο τηλέφωνο με εκπρόσωπο τράπεζας (μιας και είμαι ακόμα Βουλγαρία) κατάλαβα ότι χωρίς εκκαθαριστικό προηγούμενου έτους δάνειο δεν δίνεται εκ προοιμίου. Φυσικά εκκαθαριστικό από Ελλάδα δεν έχω μιας και ήμουν κάτοικος εξωτερικού και δεν έκανα φορολογική δήλωση Ελλάδα(δεν είχα κάτι στο όνομα μου). Σκέφτομαι να μην παραιτηθώ της προσπάθειας και να πάω στην τράπεζα που θα κατατίθεται ο μισθός μου να μιλήσω με τον διευθυντή. Εξυπακούεται φυσικά ότι θα έχω ένα άλφα ποσό στην κατοχή μου (τουλάχιστον το 20% - 25% στην κατοχή μου όπως διάβασα ότι χρειάζεται) και να αναφέρω ότι φυσικά έχω ένα αρκετά καλό μισθό για τα ελληνικά δεδομένα και η δόση του δανείου σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα είναι περίπου το 25 -30% του μισθού μου.

Μπορεί κάποιος αν έχει σχέση με το υπάρχον τραπεζικό σύστημα να με συμβουλέψει? Ξέρω ότι είμαι λίγο ιδιάζουσα περίπτωση αλλά θα ήταν καλό να ακούσω κάποιες απόψεις ανθρώπων με εμπειρία.

Σας ευχαριστώ πολύ.

• Like 1
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την τράπεζα την ενδιαφέρει να πάρει τα λεφτά της, άρα άμα δει ότι εσυ έχεις λεφτά τότε είσαι ΟΚ.

Μπορεις να κανείς το λεγόμενο cash collateral, δηλαδή βάζεις σαν εγγύηση κάποια χρήματα που ήδη έχεις. Πχ πας στην τράπεζα, ανοίγεις έναν λογαριασμό και βάζεις μέσα ένα Χ ποσό, το οποίο αυτό δεσμεύεται από την τράπεζα σαν Εγγύηση, ώστε να μπορέσουν να σου δώσουν το δάνειο που θες (το ποσό αυτό είναι συνήθως το 20-30% του ποσού που θες).

Βεβαια θα χρειαστεί και ένα εκκαθαριστικό, αλλά εάν εσυ πας και βάλεις ένα Χ ποσό, δείξεις και μισθοδοσία για λίγο καιρό έναν καλό μισθό, σίγουρα θα βοηθήσει!

Επεξ/σία από leonidas_fs
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ailouros2007 είπε

Καλησπέρα στην παρέα. 

Δουλεύω σε μια εταιρία στην Βουλγαρία και μετά από έξι χρόνια σε δύο μήνες περίπου κατεβαίνω Ελλάδα. Να αναφέρω ότι είναι η ίδια εταιρεία. Σκεφτόμουν ότι η εποχή ίσως είναι καλή για δάνειο (άνοιγμα αγοράς σταθερά επιτόκια σε όλη την διάρκεια του δανείου) για αγορά σπιτιού μιας και τα ενοίκια είναι στο Θεό και σκέφτομαι ότι μακροπρόθεσμα θα μου έρθει μια η άλλη και θα μου μείνει το ακίνητο. Μιλώντας προκαταβολικά στο τηλέφωνο με εκπρόσωπο τράπεζας (μιας και είμαι ακόμα Βουλγαρία) κατάλαβα ότι χωρίς εκκαθαριστικό προηγούμενου έτους δάνειο δεν δίνεται εκ προοιμίου. Φυσικά εκκαθαριστικό από Ελλάδα δεν έχω μιας και ήμουν κάτοικος εξωτερικού και δεν έκανα φορολογική δήλωση Ελλάδα(δεν είχα κάτι στο όνομα μου). Σκέφτομαι να μην παραιτηθώ της προσπάθειας και να πάω στην τράπεζα που θα κατατίθεται ο μισθός μου να μιλήσω με τον διευθυντή. Εξυπακούεται φυσικά ότι θα έχω ένα άλφα ποσό στην κατοχή μου (τουλάχιστον το 20% - 25% στην κατοχή μου όπως διάβασα ότι χρειάζεται) και να αναφέρω ότι φυσικά έχω ένα αρκετά καλό μισθό για τα ελληνικά δεδομένα και η δόση του δανείου σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα είναι περίπου το 25 -30% του μισθού μου.

Μπορεί κάποιος αν έχει σχέση με το υπάρχον τραπεζικό σύστημα να με συμβουλέψει? Ξέρω ότι είμαι λίγο ιδιάζουσα περίπτωση αλλά θα ήταν καλό να ακούσω κάποιες απόψεις ανθρώπων με εμπειρία.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Και γιατί δεν παίρνεις δάνειο από βουλγάρικη τράπεζα; Φαντάζομαι θα έχουν καλύτερο επιτόκιο και σε ξέρουν ήδη. Δοκίμασε Postbank που έχει σχέση με τη Eurobank

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ailouros2007 είπε

Καλησπέρα στην παρέα. 

Σας ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα! Αυτο συζητουσαμε προχθες... οτι δηλαδη πλέον δεν αξιζει να νοικιάζεις ειδικα με τις τιμές που έχουν επιβάλλει οι "λογικοι" ιδιοκτητες και τους ορους "3 ενοικια μπροστα εγγυηση" αυτο που σκέφτεσαι ειναι η  καλυτερη επιλογη εκτος του οτι οπως ειπες θα σου μεινει το ακινητο θα έχεις πολυ καλυτερη ποιοτητα διαμονης και ζωής. Λεβητοστασιο δικο σου να το διαχειριζεσαι οπως θέλεις , 3 το πρωι βάζεις μουσικη αμα θές και δεν σε ενοχλει κανεις απο κάτω ή απο πάνω και πολλα αλλα !!!! 

Κατα τα αλλα ποια ακριβως συμβουλη συγκεκριμενα θα ήθελες; :) 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Το παραμύθι έχει και δράκο..Πολλοί λέγανε τα προηγούμενα χρόνια αντί για ενοίκιο θα πληρώνω τη δόση του δανείου και στο τέλος θα μου μείνει το σπίτι..Ξέρεις τι σου ξημερώνει και μπορείς να βάλεις δόσεις δανείου στεγαστικού για 30 και 40 χρόνια? Τα αποτελέσματα φαίνονται στα Ειρηνοδικεία και στο πόσοι μπήκαν στο ν.κατσελη. Μιλάω για νοικοκύρηδες και όχι τους κλασικούς μπαταχτσηδες που υπάρχουν πάντα. Άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους η που ο μισθός τους μειώθηκε δραματικά και δεν μπορούν να πληρώσουν την δόση τους. 

Είδα οι τράπεζες άρχισαν πάλι τα " στο σπίτι σου θέλεις φασαρία αλλά στο στεγαστικό σου θέλεις ηρεμία " 

Καλή τύχη. 

• Like 5
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, notist είπε

Το παραμύθι έχει και δράκο..Πολλοί λέγανε τα προηγούμενα χρόνια αντί για ενοίκιο θα πληρώνω τη δόση του δανείου και στο τέλος θα μου μείνει το σπίτι..Ξέρεις τι σου ξημερώνει και μπορείς να βάλεις δόσεις δανείου στεγαστικού για 30 και 40 χρόνια? Τα αποτελέσματα φαίνονται στα Ειρηνοδικεία και στο πόσοι μπήκαν στο ν.κατσελη. Μιλάω για νοικοκύρηδες και όχι τους κλασικούς μπαταχτσηδες που υπάρχουν πάντα. Άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους η που ο μισθός τους μειώθηκε δραματικά και δεν μπορούν να πληρώσουν την δόση τους. 

Είδα οι τράπεζες άρχισαν πάλι τα " στο σπίτι σου θέλεις φασαρία αλλά στο στεγαστικό σου θέλεις ηρεμία " 

Καλή τύχη. 

Ναι και τι πάθανε; μπηκαν στο νομο Κατσέλη, το δικαστηριο τους κουρευει το μισο δάνειο. Και μένουν με μια δοση 300 ευρω το μήνα. Με τοσα νοικιάζεις μια γκαρσονιέρα στην Αττικη και τσακωνεσαι με τον Χασάν το χειμωνα για το πετρελαιο και τα κοινοχρηστα. Αλλα οταν εισαι άτολμος και πάς με τις επιταγές των άλλων καλα να πάθεις. 

• Like 2
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Μπα μη το λες. Με τα προσωρινά δικαστήρια επειδή γκρίνιαζαν οι τράπεζες δίνουν ένα μικρό ποσό μέχρι το οριστικό που έχουν δικάσιμο το 2021 2022 και βάλε. Δεν είναι σίγουρο ότι θα τους κουρέψουν το μισό δάνειο. Και το υπόλοιπο που θα τους μείνει θα το επιμηκύνουν σε ορίζοντα αρκετών χρόνων. Αν κάποιος είναι μεγάλος θα πάει στα θυμαράκια και ακόμα θα χρωστάει. 

Για τον χασαν συμφωνώ. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, notist είπε

Μπα μη το λες. Με τα προσωρινά δικαστήρια επειδή γκρίνιαζαν οι τράπεζες δίνουν ένα μικρό ποσό μέχρι το οριστικό που έχουν δικάσιμο το 2021 2022 και βάλε. Δεν είναι σίγουρο ότι θα τους κουρέψουν το μισό δάνειο. Και το υπόλοιπο που θα τους μείνει θα το επιμηκύνουν σε ορίζοντα αρκετών χρόνων. Αν κάποιος είναι μεγάλος θα πάει στα θυμαράκια και ακόμα θα χρωστάει. 

Για τον χασαν συμφωνώ. 

Θα το δωσει στα παιδια του κ θα αναλαβουν αυτα την αποπληρωμη απο το να τρεχουν στα νοικια!!! Εχουν δει πολλα τα ματια μου με τις μισθωσεις ιδιοκτητης να βαζει μεσα οποιον να ναι και μετα οταν αυτος ο οποιος να ναι σου τρωει το πετρελαιο να σου λέει αυτος "Βρειτε τα εγω δεν ξέρω"

τι εσυ δεν ξέρεις ρε! Εγω δεν ξέρω τους ενοικιαστες που φέρνεις και δεν εχω και καμια δουλειά μαζι τους! Δεν θα τους κυνηγάω εγω να μου δωσουν τα λιτρα του πετρελαιου. Του τα αφαιρεσα λοιπον απο το ενοικιο και του ειπα να τα πάρει απο αυτους εγω δεν τους ξέρω. Ολο με τέτοια ασχολεισαι στις πολυκατοικιες στο τέλος αηδιάζει η ψυχη σου λες δε γαμιεται θα πάω να ζοριστω αλλα θα χω το δικο μου σπιτι. 

Δυστυχως μερικοι το μονο που τους ενδιαφέρει ειναι να παιρνουν το ενοικιο απο δαπανες συντηρησης δεν ξέρουν και τσατιζονται κιολας αμα τους φωνάξεις , να τις δουν , απο τους ενοικιαστες που βαλανε δεν ασχολουνται αν δημιουργουν προβληματα κτλπ κτλπ. 

Με μια τρελη ειχαμε καταληξει κ στα δικαστηρια , και έχασε και την αγωγή ! Της έδινα το ενοικιο κανονικα και άρχισε να μου δημιουργει θεματα οτι φέρνω λέει στο σπιτι την κοπελα μου της οποιας το ονομα δεν ειναι γραμμενο στο συμβολαιο και κάτι άλλες μαλακιες τέτοιες.Δικομανης που ψαχνοτανε. Σε μηχανικους χρωστουσε λεφτα , προβληματικη προσωπικοτητα  , ειχε χασει ολα τα δικαστηρια κ νομιζε οτι κατι εκανε. Φαντασμενη. Πηρε καλο μάθημα. Ακομα θα με θυμάται :D 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 3
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, notist είπε

Καλή τύχη. 

θα του μειωσουν το μισθο και θα τρεχει σε δικαστηρια και τραπεζες να κανει διακανονισμους, ενω παραλληλα θα ζει με αγχος. ολα αυτα ομως θα τα κανει μεσα στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ξερεις τι θα γινει αμα σου μειωσουν το μισθο και ζεις στο νοικι? θα κοιμηθεις στο δρομο.

γενικα ειμαι εναντια στα δανεια, αλλα μεταξυ δανειου και ενοικιου δε το συζηταω το δανειο κερδιζει στα παντα.

Δημοσ.

Καλά ,ένα σπίτι δεν είναι ο Χαιλαντερ να ζει αιώνια,χρειάζεται και συντήρηση. Εχει και φόρους .Ασε που αν χρειαστεί να μετακομίσει  λόγω δουλειάς πιο μετά ο φίλος θα του είναι άχρηστο  ως οικία. 

• Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

θα του μειωσουν το μισθο και θα τρεχει σε δικαστηρια και τραπεζες να κανει διακανονισμους, ενω παραλληλα θα ζει με αγχος. ολα αυτα ομως θα τα κανει μεσα στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ξερεις τι θα γινει αμα σου μειωσουν το μισθο και ζεις στο νοικι? θα κοιμηθεις στο δρομο.

γενικα ειμαι εναντια στα δανεια, αλλα μεταξυ δανειου και ενοικιου δε το συζηταω το δανειο κερδιζει στα παντα.

Έτσι! Σπιτι σου σπιτάκι σου! Μη πέσεις στην ανάγκη των ιδιοκτητων... έσβησες ! Αν και μερικοι δεν ειναι κακοι άνθρωποι μην τους βάζουμε ολους στο ιδιο τσουβάλι. 

• Like 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Καλά ,ένα σπίτι δεν είναι ο Χαιλαντερ να ζει αιώνια,χρειάζεται και συντήρηση. Εχει και φόρους .Ασε που αν χρειαστεί να μετακομίσει  λόγω δουλειάς πιο μετά ο φίλος θα του είναι άχρηστο  ως οικία. 

συγκρινεται εστω και λιγο η συντηρηση του σπιτιου με το ενοικιο? ενοικια για ενα χρονο αμα βαλεις στην ακρη για τυχον συντηρηση παιζει το σπιτι να ζησει περισσοτερο απ εσενα..

να μετακομισει σε αλλο νομο εννοεις? διοτι αλλιως δεν εχει κανενα νοημα αυτο που λες. αμα ειμαι στο νοικι και πιασω δουλεια σε τιποτα ΒΠ θα παω να νοικιασω εκει? δε θα μου φτανει ο μισθος ουτε να νοικιασω ντουλαπα :P

Δημοσ.

Και εγώ μαζί σας δεν διαφωνώ. Απλά λέω ότι και το δάνειο για πολλά χρόνια που σε αυτή τη χώρα που ζούμε πραγματικά δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει θέλει μελέτη. 

Φίλος μου που έπαιρνε μισθό 1700€ και η γυναίκα του 1300€ σύνολο 3000 είχαν δάνειο το μήνα 900€. Πέφτει ο μισθός του στα 1100 και κομμένα δώρα λόγω ότι ήταν στο δημόσιο,και η γυναίκα του μένει χωρίς δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Είχαν κάνει και 2 παιδιά. Άντε μετά να πληρώσουν δόση 900 ευρώ. Γίνεται? 

Μέχρι να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά και να βρει δουλειά εκείνη με πολύ χαμηλότερο μισθό πέρασαν 5 χρόνια. 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, notist είπε

Και εγώ μαζί σας δεν διαφωνώ. Απλά λέω ότι και το δάνειο για πολλά χρόνια που σε αυτή τη χώρα που ζούμε πραγματικά δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει θέλει μελέτη. 

Φίλος μου που έπαιρνε μισθό 1700€ και η γυναίκα του 1300€ σύνολο 3000 είχαν δάνειο το μήνα 900€. Πέφτει ο μισθός του στα 1100 και κομμένα δώρα λόγω ότι ήταν στο δημόσιο,και η γυναίκα του μένει χωρίς δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Είχαν κάνει και 2 παιδιά. Άντε μετά να πληρώσουν δόση 900 ευρώ. Γίνεται? 

Μέχρι να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά και να βρει δουλειά εκείνη με πολύ χαμηλότερο μισθό πέρασαν 5 χρόνια. 

Μεγάλη πληγη οι κάρτες οι πιστωτικές. Ολο της βάζω 100αρια κάθε μηνα και ακομα να πέσει κάτω απο 1500. (Ειχα χρεος 2000) ευρώ. 

σΥΝΗΘΩς ΑΥΤΟΙ που λες παιζουν μπαλα με πιστωτικές για να καλύψουν το έλλειμα. Ενας γνωστος του πατέρα μου έφαγε το μισο εφάπαξ στις κάρτες. 

Μια χαρά. 

Γενικα η ζωη ειναι ολο απαιτησεις. Αμαξια - σπιτια σου τρωνε το μεγαλυτερο μέρος του μισθου. Εγω αν δεν ειχα τη κα΄ρτα και το αμαξι θα ειχα τωρα 400 ευρώ στην άκρη. 

Η κάρτα προέκυψε επειδη επιπλωσα εδω το σπιτι και το δάνειο για να πάρω ενα αυτοκινητο καινουργιο. 

Τουλαχιστον τους τελευταιους 4 μηνες απο 2000 ευρω η καρτα έπεσε στα 1650 (αυτη τη στιγμή) αρα πάμε καλα ... οπως θα λεγε και ο Σταικουρας η πιστοληπτικη ικανοτητα αυξηθηκε απο ΒΒ σε Β :D 

Επεξ/σία από Magic_Nature
  • Like 2
Δημοσ.

Άστα φίλε μου για τις κάρτες. Μεγάλη πλανεύτρα. Όταν είχαμε πολλές τράπεζες ελληνικές και ξένες, είχα καμία 15αρια. Επειδή το έβλεπα το έργο πήρα ένα συγκέντρωσης οφειλών τις έκοψα όλες,και πλήρωνα μόνο αυτό. Από τότε όπου φτάνει το χέρι μου. Εντάξει θα ήθελα να είχα μια για κάτι έκτακτο μια ζημιά που μπορεί να προκύψει. Τώρα όμως που ξέρω πώς να την χρησιμοποιήσω δεν μου βγάζουν χαχαχα. 

Η ζωή είναι όλο απαιτήσεις αλλά για αυτό δεν εργάζεσαι να κάνεις και να απολαύσεις κάποια πράγματα στη ζωή σου? 

Για τους νεότερους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν πράγματα, πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες να αγοράσουν ένα σπίτι με κάποιο δάνειο. Δεν είμαι κατά από το να είναι στο ενοίκιο με τον χασαν. Οι τράπεζες τώρα λειτουργούν ποιό σφιχτά με αυστηρότερα κριτήρια. 

Τότε που λέω εγώ έλεγες θέλω πχ 100 χιλιάδες δάνειο και σου λέγανε πάρε 120-150 με το μισθό που έχεις είσαι άνετος. Βγάζανε πιστωτικές στα ταμεία των σούπερ μάρκετ χωρίς εκκαθαριστικό!! Είχε πάρει η πεθερά μου 2 χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ με πιστωτικό 1 χιλιάρικο η κάθε μία. Τις έφτασε στο όριο και μετά πιστόλι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...