nikolas.stamb Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα, σκοπεύω να πάρω opel astra H 1400 βενζίνη μεταχειρισμένο (2005-2008). Θα κάνω 5000-7000χλμ το χρόνο. Βρίσκω αρκετά εδώ στη Θεσσαλονίκη με 3000-3500€ και γύρω στα 150.000χλμ. από ιδιώτες. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Πώς να ελέγξω το αυτοκίνητο; Δεν έχω κάποιο δικό μου συνεργείο. Διαβάζοντας στα φόρα, ανακάλυψα αυτές τις spotamechanic, check your car και carcheck, και μου φαίνεται σχετικά αξιόπιστη η υπηρεσία τους. Το πρόβλημα είναι ότι σύμφωνα με τα σάιτ τους, στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο η spotamechanic, η οποία όμως, δεν περιλαμβάνει έλεγχο εγκεφάλου (οι άλλοι δύο έχουν). Αρκεί λέτε για αυτή την αγορά μόνο η spotamechanic, ή να τρέχω και σε αντιπροσωπείες κλπ; Προφανώς μιλάμε για μεταχειρισμένο, και είναι λοταρία πάνω-κάτω, ειδικά σε αυτά τα χιλιόμετρα, ηλικία και τιμή. Θα μου δείξει όντος κάτι παραπάνω ο έλεγχος εγκεφάλου; Το άλλο ερώτημα: 2600-2900€ για 200.000χλμ ή 3000-3500 για 150.000χλμ; Έχω την εντύπωση ότι αν είναι να γλυτώσω 6-7 κατοστάρικα, τα 200.000 χλμ δεν είναι και πολύ χειρότερα από τα 150.000χλμ... Ποιές είναι οι απόψεις σας; Ευχαριστώ.
Dinos1973 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Αυτοκίνητο με πανω από 150,000χλμ εχει ολοκληρώσει τον κύκλο του η είναι πολύ κοντα (μαχ 180,000)...οσο και φθηνά να το αγοράσεις θα το πληρώσεις σε επισκευές.... τα μεταχειρισμένα μονο εως 80,000χλμ..... 1 4
forgotten Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Αυτοκίνητο με πανω από 150,000χλμ εχει ολοκληρώσει τον κύκλο του η είναι πολύ κοντα (μαχ 180,000)...οσο και φθηνά να το αγοράσεις θα το πληρώσεις σε επισκευές.... τα μεταχειρισμένα μονο εως 80,000χλμ..... εντελως γενικευμενη αποψη ομως.... 4
Dinos1973 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 21 λεπτά πριν, forgotten είπε εντελως γενικευμενη αποψη ομως.... δηλαδή?
forgotten Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε δηλαδή? λες οτι ενα αυτοκινητο με πανω απο 150.000 εχει ολοκληρωσει το κυκλο ζωης του με ποιο κριτηριο , τα χιλιομετρα ??? εντελως γενικευμενη αποψη. 2
meletis_m Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Θα κοιτάξεις πρώτα τα ΚΤΕΟ του για γυρισμένα χιλιόμετρα. Θα το πας σε συνεργείο να ανέβει σε ραμπα να το δει από κάτω . Πολύ πιθανόν να ζητήσει σε αυτά χιλιόμετρα χρονισμό (καδένα σετ ) και κοίταξε και τη βαλβίδα πίεσης λαδιού (στάζει ) . Ήμουν κάτοχος corsa c. Εννοείται σε όποιο καταλήξεις θα κάνει πλήρη service να ξέρεις τι γίνεται (φίλτρα, λάδια κινητήρα,λάδια κιβωτίου , αντιψυκτικο αλλαγή ,μπουζί). Τα συγκεκριμένα όπως και τα corsa c ζητάνε και πολλαπλασιαστή (εάν θυμάμαι φοράει delphi)
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Αυτοκίνητο με πανω από 150,000χλμ εχει ολοκληρώσει τον κύκλο του η είναι πολύ κοντα (μαχ 180,000)...οσο και φθηνά να το αγοράσεις θα το πληρώσεις σε επισκευές.... τα μεταχειρισμένα μονο εως 80,000χλμ..... 😂😂😂 Πωλητής σε αντιπροσωπεία με καινούρια;
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, nikolas.stamb είπε Καλησπέρα, σκοπεύω να πάρω opel astra H 1400 βενζίνη μεταχειρισμένο (2005-2008). Θα κάνω 5000-7000χλμ το χρόνο. Βρίσκω αρκετά εδώ στη Θεσσαλονίκη με 3000-3500€ και γύρω στα 150.000χλμ. από ιδιώτες. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Πώς να ελέγξω το αυτοκίνητο; Δεν έχω κάποιο δικό μου συνεργείο. Διαβάζοντας στα φόρα, ανακάλυψα αυτές τις spotamechanic, check your car και carcheck, και μου φαίνεται σχετικά αξιόπιστη η υπηρεσία τους. Το πρόβλημα είναι ότι σύμφωνα με τα σάιτ τους, στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο η spotamechanic, η οποία όμως, δεν περιλαμβάνει έλεγχο εγκεφάλου (οι άλλοι δύο έχουν). Αρκεί λέτε για αυτή την αγορά μόνο η spotamechanic, ή να τρέχω και σε αντιπροσωπείες κλπ; Προφανώς μιλάμε για μεταχειρισμένο, και είναι λοταρία πάνω-κάτω, ειδικά σε αυτά τα χιλιόμετρα, ηλικία και τιμή. Θα μου δείξει όντος κάτι παραπάνω ο έλεγχος εγκεφάλου; Το άλλο ερώτημα: 2600-2900€ για 200.000χλμ ή 3000-3500 για 150.000χλμ; Έχω την εντύπωση ότι αν είναι να γλυτώσω 6-7 κατοστάρικα, τα 200.000 χλμ δεν είναι και πολύ χειρότερα από τα 150.000χλμ... Ποιές είναι οι απόψεις σας; Ευχαριστώ. 150.000χλμ δεν είναι πολλά. Ακόμα και αν χρειαστεί να δώσεις στο 1ο 6μηνο κάποια χρήματα για να το φέρεις σε καλή κατάσταση σημαίνει πως με 3-4.000€ θα έχεις αμάξι για πολλά χρόνια. Αρκεί να μην είναι χρέπι. Ίσως ένας τρόπος να αποφύγεις το spotmechanic ή ο, τι ανάλογο είναι να πας στο εξουσιοδοτημενο της Opel και να ζητήσεις έναν μηχανικό να έρθει μαζί σου για να ελέγξει το αμάξι. Αν είναι από ιδιώτη θα είναι λογικά εύκολο να το τσεκάρεις.
nikolas.stamb Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Διαβάζοντας τα διάφορα φόρα, νόμισα ότι οι τύπου spotmechanic είναι αρκετά καλή περίπτωση. Δεν κάνουν λέτε δηλαδή; Γιατί έχω την εντύπωση ότι αν πάω σε απλό μηχανικό, η εξέταση δεκαλέπτου δεν θα είναι και τόσο καλή. Τα εξουσιοδοτημένα κάνουν καλύτερη δουλειά κατά τη γνώμη σας;
Klausx Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, nikolas.stamb είπε Καλησπέρα, σκοπεύω να πάρω opel astra H 1400 βενζίνη μεταχειρισμένο (2005-2008). Θα κάνω 5000-7000χλμ το χρόνο. Βρίσκω αρκετά εδώ στη Θεσσαλονίκη με 3000-3500€ και γύρω στα 150.000χλμ. από ιδιώτες. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Πώς να ελέγξω το αυτοκίνητο; Δεν έχω κάποιο δικό μου συνεργείο. Διαβάζοντας στα φόρα, ανακάλυψα αυτές τις spotamechanic, check your car και carcheck, και μου φαίνεται σχετικά αξιόπιστη η υπηρεσία τους. Το πρόβλημα είναι ότι σύμφωνα με τα σάιτ τους, στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο η spotamechanic, η οποία όμως, δεν περιλαμβάνει έλεγχο εγκεφάλου (οι άλλοι δύο έχουν). Αρκεί λέτε για αυτή την αγορά μόνο η spotamechanic, ή να τρέχω και σε αντιπροσωπείες κλπ; Προφανώς μιλάμε για μεταχειρισμένο, και είναι λοταρία πάνω-κάτω, ειδικά σε αυτά τα χιλιόμετρα, ηλικία και τιμή. Θα μου δείξει όντος κάτι παραπάνω ο έλεγχος εγκεφάλου; Το άλλο ερώτημα: 2600-2900€ για 200.000χλμ ή 3000-3500 για 150.000χλμ; Έχω την εντύπωση ότι αν είναι να γλυτώσω 6-7 κατοστάρικα, τα 200.000 χλμ δεν είναι και πολύ χειρότερα από τα 150.000χλμ... Ποιές είναι οι απόψεις σας; Ευχαριστώ. Είναι ρίσκο, προσπάθησε να βρεις κάποιο με βιβλιαράκι service, μεγάλο ρόλο παίζει να γνωρίσεις και τον ιδιοκτήτη. Γνώμη μου είναι να βρεις κάποιο συνεργείο opel και να το πας για έλεγχο πριν το αγοράσεις, βασικό με μετρηθούν καυσαέρια. (Στο Κτεο μπορεί να είχε περάσει αέρα) Μην τσιγκουνευτείς τον έλεγχο.
ROG-X Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Αντιπροσωπία το αμάξι... εννοείται γενικο service με το που το παρεις....
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δυστυχώς λίγοι τηρούν καθαρό βιβλίο σέρβις στην Ελλάδα, ο περισσότερος κόσμος τα φτιάχνει σε γνωστούς/φίλους οπότε μπορεί ναι μεν να έχει βιβλίο αλλά να είναι του κώλου. 1
fanatilas Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, nikolas.stamb είπε Διαβάζοντας τα διάφορα φόρα, νόμισα ότι οι τύπου spotmechanic είναι αρκετά καλή περίπτωση. Δεν κάνουν λέτε δηλαδή; Γιατί έχω την εντύπωση ότι αν πάω σε απλό μηχανικό, η εξέταση δεκαλέπτου δεν θα είναι και τόσο καλή. Τα εξουσιοδοτημένα κάνουν καλύτερη δουλειά κατά τη γνώμη σας; Πολυ καλη η εταιρια spotmechanic την εχω χρησιμοποησει σε αμαξι στην Αθηνα(απο Θεσσαλονικη εγω). Αν δεν εχεις φιλο μηχανικο να το δει αυτος ειναι αμεσως καλυτερη επιλογη πιστευω με λιγα χρηματα. Θα βρουν αν εχει μπαλωματα απο τρακαρισμα και απ οσο λενε αν εχει γυρισμενα χιλιομετρα. Πολλες φωτογραφιες και μεγαλη πληρης αναφορα για φθορες. Μετα ανεβαινεις βολτα Θεσσαλονικη με κτελ να το δεις μονος σου. Σιγουρα ιδιωτης που θα δεχθει τον ελεγχο θα ειναι και συννενοησιμος σε γενικες γραμμες. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2020 από fanatilas
Dinos1973 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 17 ώρες πριν, forgotten είπε λες οτι ενα αυτοκινητο με πανω απο 150.000 εχει ολοκληρωσει το κυκλο ζωης του με ποιο κριτηριο , τα χιλιομετρα ??? εντελως γενικευμενη αποψη. Ποσά δηλαδή χλμ ένα επιβατικό όχημα θα φθάσει χωρίς προβλήματα ? Και δεν είναι μόνο ο κινητήρας σε ένα όχημα! Όχημα με 150,000χλμ είναι σίγουρα 10ετιας, δεν είμαστε στην εποχή του 80’ η 90’ που το αυτοκίνητο το θεωρούσαμε «ακίνητο» πλέον τα αυτοκίνητα είναι αναλώσιμα καταναλωτικά προϊόντα. Το ότι δεν μπορεί να διαθέσει ο καθένας το χρηματικό ποσό για την αγορά τους δεν σημαίνει ότι δεν είναι αναλώσιμα με χρονική διάρκεια !!!
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Ποσά δηλαδή χλμ ένα επιβατικό όχημα θα φθάσει χωρίς προβλήματα ? Και δεν είναι μόνο ο κινητήρας σε ένα όχημα 305.000χλμ,22 ετών,αγορασμενο το 2003 απο επισημη μαμα αντιπροσωπεία,οχι ιδιωτη επισημο,χωρίς κανένα πρόβλημα,μόνο αναλώσιμα,πουθενά σκουριά,μπορώ να σου στείλω φωτο αν θέλεις ή έλα δες το από κοντά. Μοναδικό ίσως,αλλαγή δίσκο πλατό προληπτικά,δεν είχαν πρόβλημα, πριν μια 10αετια,επειδή άρχισαν να σφυρίζουν τα ρουλεμάν του συμπλέκτη,οποτε με την αλλαγη τους αλλαχτηκε και ο δισκος αφου κατεβηκε το σαζμαν και ο αισθητήρας στροφαλου πέρυσι,αλλαγή μετά από 19 χρόνια. Βλάβη ποτέ,να με αφήσει στο δρόμο ποτέ. Το φροντίζω όμως σαν τα μάτια μου και δεν έχω σκοπό να το πουλήσω.Το άλλο που έχω,μοντέλο 2016,θα το πουλήσω κάποια στιγμή. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2020 από jmmys
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα