Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρείς ότι βοηθάς με αυτή την απάντηση ? Επίσης αν δεν κατάλαβες την ερώτηση θα μπορούσες απλά να προσπεράσεις και όχι να το παίξεις έξυπνος. 

Επεξ/σία από tsiro7
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Θεωρείς ότι βοηθάς με αυτή την απάντηση ?

Ναι ετσι νομιζω.

Ασε τον ηλεκτρολόγο που θα έρθει να κάνει την δουλειά του

Στις σφραγίδες προστασίας, μετρητων κλπ, εχουν πρόσβαση μονο υπαλλήλοι του δεδδηε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν από την ερώτηση μου κατάλαβες ότι εγώ θα ανοίξω το μπαροκιβωτιο τι να πω... 

Έχω δει αρκετούς ηλεκτρολόγους τι κάνουν και τι λένε και θα προτιμούσα να είμαι προετοιμασμενος τι θα αντιμετωπίσω. Δεν φταίω εγώ αν ο κλάδος έχει γεμίσει τυχοδιωκτες. 

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.

Δεν παραβιάζει κανένας πέραν του ΔΕΔΔΗΕ τις σφραγίδες στους μετρητές είτε είναι ηλεκτρολόγος είτε ιδιώτης. Μόνο υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ τα ανοίγει αυτά. Τώρα για το που θα χρειαστεί να πάει ο ηλεκτρολόγος, ξέρει αυτος. Αν ζητήσει άνοιγμα μετρητών η οτιδήποτε άλλο μέρος που δεν αφορά τον καταναλωτή αλλά τον ΔΕΔΔΗΕ το αρνείστε. 

• Like 1
Δημοσ.

για να μετρηθεί η γείωση σε περιοχή με ουδετέρωση πρέπει να ανοιχτεί το κουτί του μετρητή, στην άμεση γείωση που αφορά το θέμα, ο αγωγός PE δεν περνά συνήθως από το κουτί οπότε δεν χρειάζεται επέμβαση στο κουτι

• Thanks 1
Δημοσ.

Πάντως το καλώδιο της γειωσης, βγαίνει από ένα σημείο χαμηλά στον τοίχο που είναι τα ρολόγια και μπαίνει μέσα στο μπαροκιβωτιο. Εννοείται αν μου πει να το ανοίξουμε δεν πρόκειται να γίνει. Για αυτό ρωτάω μετράει και μέσα στα διαμέρισματα και αν ναι που? 

Ευχαριστώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά ήρθε σήμερα το απόγευμα ο ηλεκτρολόγος αλλά δεν ήμουν σπίτι. Είπε στον κουνιάδο μου ότι δεν μπορεί να πάρει μέτρηση με γειωσομετρο και μέτρησε με αμπεροτσιμπιδα το καλώδιο της γειωσης κάτω στα ρολόγια. Του έδειξε 0.02 και του είπε ότι πρακτικά δεν έχουμε γείωση. Τώρα τι κάνουμε? Το σπίτι είναι πάνω σε βράχο και δεν υπάρχει πουθενά χώρος για σκάψιμο. 

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsiro7 είπε

Τελικά ήρθε σήμερα το απόγευμα ο ηλεκτρολόγος αλλά δεν ήμουν σπίτι. Είπε στον κουνιάδο μου ότι δεν μπορεί να πάρει μέτρηση με γειωσομετρο και μέτρησε με αμπεροτσιμπιδα το καλώδιο της γειωσης κάτω στα ρολόγια. Του έδειξε 0.02 και του είπε ότι πρακτικά δεν έχουμε γείωση. Τώρα τι κάνουμε? Το σπίτι είναι πάνω σε βράχο και δεν υπάρχει πουθενά χώρος για σκάψιμο. 

Ακάλυπτο δεν εχει το κτίριο

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Έχει άλλα είναι όλο βράχος, ούτε εκατοστό χώμα. 

Ξερει ο ηλεκτρολόγος θα σκάψετε με κομπρεσέρ, θα σας στοιχίσει βέβαια αλλα αυτο έλλειπε να μην γίνεται

Δημοσ.

Τι να σου πω, δεν βγάζω άκρη με κανένα ηλεκτρολόγο . Ναι 0.02 ohm είπε, έπρεπε να είναι 2 λέει. Εγώ ξέρω ότι οτιδήποτε κάτω από 2 είναι τέλειο.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, tsiro7 είπε

ίπε στον κουνιάδο μου ότι δεν μπορεί να πάρει μέτρηση με γειωσομετρο και μέτρησε με αμπεροτσιμπιδα το καλώδιο της γειωσης κάτω στα ρολόγια. Του έδειξε 0.02 και του είπε ότι πρακτικά δεν έχουμε γείωση.

με αμπεροτσιμπίδα δεν γίνεται να μετρήσεις αντίσταση σε άμεση γείωση, υπάρχουν άλλοι μέθοδοι εκτίμησης της αντίστασης όταν δεν μπορούν να μπουν ηλεκτρόδια. Οι ηλεκτρολόγοι τους γνωρίζουν 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...