mandata Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ηλεκτρολόγοι να σου δώσουν πιστοποιητικα ενα σορο, δεν το συζητάμε. Εχουν γεμίσει οι κάδοι και τα κουτιά του οτε με τηλέφωνα. Θαθελα να κνω μια ερωτηση Αν βραχυκυκλώσω ουδετερο και γειωση σε ενα καλωδιο, της κουζινας ας πουμε, δεν θα πρεπει να πεσει το ρελε? Το εκανα και δεν επεσε. Παρολα αυτα αν βραχυκυκλώσω φαση ουδετερο πεφτουν ολα και ρελε και ασφαλεια. Τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση? Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2020 από mandata
htaccess Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Ανοίγω το μπαροκιβώτιο της ΔΕΗ, ρίχνω μία λαμαρίνα μέσα, βλέπω τα τόξα που δημιουργούνται και ακούω το μπαμ, την ξαναρίχνω και ξανά το ίδιο... δεν πέφτουν οι αφάλειες ?? τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ?? Πληροφορίες που θέτουν σε κίνδυνο, δεν πρέπει να δίνονται μέσω forum, προσπάθησα.. ίσως με λάθος τρόπο να το αποτρέψω, άλλα μου πρότειναν να περάσω το Σεπτέμβριο. Και κάπου εδώ, γνώμη μου ότι το παρόν topic/thread θα πρέπει να κλειδωθεί. Υ.Γ. Αν το συνεχίσετε θα μπω και στους υποσταθμούς διανομής.
Vasileios-gr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mandata είπε Ηλεκτρολόγοι να σου δώσουν πιστοποιητικα ενα σορο, δεν το συζητάμε. Εχουν γεμίσει οι κάδοι και τα κουτιά του οτε με τηλέφωνα. Θαθελα να κνω μια ερωτηση Αν βραχυκυκλώσω ουδετερο και γειωση σε ενα καλωδιο, της κουζινας ας πουμε, δεν θα πρεπει να πεσει το ρελε? Το εκανα και δεν επεσε. Παρολα αυτα αν βραχυκυκλώσω φαση ουδετερο πεφτουν ολα και ρελε και ασφαλεια. Τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση? Αν βραχυκυκλώσεις ουδέτερο με γείωση στο σπίτι και υπάρχουν καταναλώσεις ενα τμήμα του ρεύματος θα επιστρέψει από τον ουδετερο και ένα από την γειωση. Αμέσως ο ρελές διαροής μόλις δεί διαφορά στο ρευμα φάσης με το ρευμα ουδετερου πάνω από 30 ma θα πέσει. Αν δεν υπάρχουν καταναλώσεις μπορει και να μην πέσει. Το ότι έπεσε δεν αποδεικνυει ότι έχεις καλή γείωση. Μπορεί να είναι και 50 και 100 Ω ίσως και 1500 και να πέσει. Θεωρητικά μία αντίσταση 7.666 ΩΜ που θα μπεί στην φάση -γη διαρέρετε από 30ma και ο ρελές πέφτει 230/7666 =30ma. Αυτός έιναι και ένας τρόπος να ελεγχθεί εμέσως η Γείωση. Βάζοντας μία αντίστη 7.666 Ωμ Από φάση σε Γή αν πέσει η γείωση είναι μηδενική .Aν πέσει με 7.500 , έχουμε κάτω από 166 Ωμ στην γείωση. ( βέβεα όλα αυτά εντελώς θεωρητικά , γιατί τόσο η τάση όο και η αντίσταση έχουν ανοχές.) Αλλά μόνο με αξιοπιστο όργανο μπορεί να μετρηθεί η γείωση και όχι με εμέσους τρόπους Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2020 από Vasileios-gr
NikosKallithea Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Vasileios-gr είπε Αν δεν υπάρχουν καταναλώσεις μπορει και να μην πεσει Μας λες οτι το ρελέ διαρροής λειτουργει κατα περίπτωση, δηλαδή αν εχω στην φαση 40Α και στον ουδέτερο 40,030 αυτό θα πέσει αμέσως, αν έχω όμως μηδεν στην φάση και 30μΑ στον ουδέτερο καρφακι δεν του καίγεται Καλο θα το εχω υπόψιν μου
nvel Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 δεν λέει αυτό που κατάλαβες, για να δημιουργηθεί διαρροή ρεύματος πρέπει να υπάρχει και το κατάλληλο φορτίο στην εγκατάσταση. Αν η εγκατάσταση δεν έχει φορτία, βραχυκυκλώνοντας τον ουδέτερο με την γείωση δεν υπάρχει ροή ρεύματος γιατί ο ουδέτερος δεν διαρρέεται από ρεύμα. Δεν γίνεται με μηδενικό ρεύμα στην φάση να επιστρέφει μαγικά ρεύμα από τον ουδέτερο. Οι ΔΔΕ λειτουργούν και στην περίπτωση που εμφανιστεί μεγαλύτερο ρεύμα στον ουδέτερο από την φάση λόγω λάθος σύνδεσης στις μπάρες ουδετέρου των υποζυγών
Dantε Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ωραιο θεμα οντως. Να ρωτησω και εγω κατι. Στο σπιτι το μεσημερι κυριως η ταση στις πριζες ειναι χαμηλη. Εχω δει και μεχρι 160V δηλαδη. Το βραδυ ειναι πιο νορμαλ στα 220. Αυτο γινεται ειτε εχει φορτιο το σπιτι ειτε οχι. Μιλησα με ΔΕΔΔΗΕ και μου ειπαν να φερω ηλεκτρολογο να δει το σπιτι μη τρεχουν τσαμπα. Πριν κατι μηνες ειχε σκασει και ενα καλωδιο στο δρομο και ειχε κοπει και για μια μερα το ρευμα αλλα το θεμα υπηρχε και πριν απο αυτο. Η εγκατασταση ειναι του 11 και εχει γειωση,ρελε κτλ. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2020 από Dantε
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, EuphangeL είπε Ενδιαφέρον thread, ωραίες πληροφορίες Ερωτήσεις: Στο πατρικό, πολυκατοικία '60 στο κέντρο της Αθήνας, θυμάμαι οτι είχα φέρει ηλεκτρολόγο να μου φέρει γείωση σε μία πρίζα δωματίου γιατί μόνο οι πρίζες της κουζίνας είχαν γείωση. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο; Στον πίνακα, υπάρχει ένα ρελέ, το οποίο είναι πάντα πεσμένο αλλά το ρεύμα στο διαμέρισμα λειτουργεί. Μάλιστα όταν το σηκώσω, μετά από λίγο το ακούω να πέφτει τη στιγμή που θα ζητήσει κάποια συσκευή μεγάλη "ποσότητα" ρεύματος (όταν ανοίξει η κουζίνα π.χ.). Ποια είναι τα τινά; Εχετε γείωση μόνο στην κουζίνα από τους σωλήνες νερού, θεωρητικά παρατυπα πλέον, λογικά θα κάτσει να σου περάσει γραμμή μέχρι την κουζίνα...... Ζήτημα είναι αν λειτουργεί και αυτή η γείωση.... Κανονικά πρέπει να περάσετε καινούργια με βάση τα πρότυπα. 18 λεπτά πριν, Dantε είπε Ωραιο θεμα οντως. Να ρωτησω και εγω κατι. Στο σπιτι το μεσημερι κυριως η ταση στις πριζες ειναι χαμηλη. Εχω δει και μεχρι 160V δηλαδη. Το βραδυ ειναι πιο νορμαλ στα 220. Αυτο γινεται ειτε εχει φορτιο το σπιτι ειτε οχι. Μιλησα με ΔΕΔΔΗΕ και μου ειπαν να φερω ηλεκτρολογο να δει το σπιτι μη τρεχουν τσαμπα. Πριν κατι μηνες ειχε σκασει και ενα καλωδιο στο δρομο και ειχε κοπει και για μια μερα το ρευμα αλλα το θεμα υπηρχε και πριν απο αυτο. Η εγκατασταση ειναι του 11 και εχει γειωση,ρελε κτλ. 99% το προβλημα είναι από το δίκτυο του Δεδδηε αν μπορείς όταν εσύ έχεις μειωμένη τάση ρώτα καποιον γειτονα η ζητά του αν θέλει να μετρήσεις την τάση της δικής του εγκατάστασης. 1
EuphangeL Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Δηλαδη οταν ειναι κατω δουλεύουν ολα οκ; Ναι. Πάντα κάτω είναι βασικά γιατί τον ανεβάζεις και σε λίγη ώρα ξαναπέφτει. Πόσο πατατιά έχει κάνει ο ηλεκτρολόγος που το έβαλε και τι κινδύνους εγκυμονεί κάτι τέτοιο;
Vasileios-gr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Μας λες οτι το ρελέ διαρροής λειτουργει κατα περίπτωση, δηλαδή αν εχω στην φαση 40Α και στον ουδέτερο 40,030 αυτό θα πέσει αμέσως, αν έχω όμως μηδεν στην φάση και 30μΑ στον ουδέτερο καρφακι δεν του καίγεται Καλο θα το εχω υπόψιν μου Φυσικά. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. O ρελές θέλει 30 mΑ για να πέσει. Με 30 μΑ δεν πέφτει. Από την άλλη μεριά , αν καταφέρεις να έχεις 0 στην φάση και 30mA στον ουδέτερο σε προτείνω για βραβείο Nobel ηλεκτρολογίας. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2020 από Vasileios-gr
NikosKallithea Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε Φυσικά. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. O ρελές θέλει 30 mΑ για να πέσει. Με 30 μΑ δεν πέφτει. Δεν καταλαβα πιαστικες απο ενα λαθος γραμμα μου για να μου την πεις, οκ δίκιο εχεις 16 λεπτά πριν, EuphangeL είπε Ναι. Πάντα κάτω είναι βασικά γιατί τον ανεβάζεις και σε λίγη ώρα ξαναπέφτει. Πόσο πατατιά έχει κάνει ο ηλεκτρολόγος που το έβαλε και τι κινδύνους εγκυμονεί κάτι τέτοιο; Εχεις πρόβλημα να το δεις, προφανως εχουν κανει καποια γεφυρα στον πίνακα σου
Vasileios-gr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, EuphangeL είπε Ενδιαφέρον thread, ωραίες πληροφορίες Ερωτήσεις: Στο πατρικό, πολυκατοικία '60 στο κέντρο της Αθήνας, θυμάμαι οτι είχα φέρει ηλεκτρολόγο να μου φέρει γείωση σε μία πρίζα δωματίου γιατί μόνο οι πρίζες της κουζίνας είχαν γείωση. Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο; Στον πίνακα, υπάρχει ένα ρελέ, το οποίο είναι πάντα πεσμένο αλλά το ρεύμα στο διαμέρισμα λειτουργεί. Μάλιστα όταν το σηκώσω, μετά από λίγο το ακούω να πέφτει τη στιγμή που θα ζητήσει κάποια συσκευή μεγάλη "ποσότητα" ρεύματος (όταν ανοίξει η κουζίνα π.χ.). Ποια είναι τα τινά; Τα παλιώτερα χρόνια ακόμα και το 1975 (που έγινε το δικό μου σπίτι ) στα δωμάτια που είχαν ξύλινο πάτωμα δεν βάζαν γείωση γιατί θεωρούσαν ότι το ξύλο σε προστατεύει από μια διαροή ρεύματος προς την γή λόγω των μονωτικών ιδειοτήτων του. Κάποια στιγμή που άλλακε ο κανονισμός , έγινε υποχρεωτικό όλες οι μπρίζες να είναι SCHUKO και να έχουν γείωση. Έτσι σε πολλά σπίτια δεν υπάρχει γείωση σε όλα τα δωμάτια . Τώρα το άλλο δεν μπορώ να το καταλάβω. Πέφτει ο ρελές και έχεις ρεύμα άρα είναι γεφυρωμένος και δεν έχεις προστασία. Αλλά τότε πως πέφτει ; Και κυρίως για πιον λόγο τον σηκώνεις. Αφού έχεις ρεύμα. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2020 από Vasileios-gr
EuphangeL Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε Τώρα το άλλο δεν μπορώ να το καταλάβω. Πέφτει ο ρελές και έχεις ρεύμα άρα είναι γεφυρωμένος και δεν έχεις προστασία. Αλλά τότε πως πέφτει ; Και κυρίως για πιον λόγο τον σηκώνεις. Αφού έχεις ρεύμα. Τον σηκώνω γιατί τον βλέπω οτι είναι κάτω, από περιέργεια αρχικά. Μετά κατάλαβα οτι πέφτει μόνος του. Μετά έμαθα οτι αυτό είναι ο ρελές, τον έχω αφήσει κάτω χρόνια τώρα. Απλά με την ευκαιρία του thread είπα να ρωτήσω και κυρίως να μάθω τι κινδύνους εγκυμονεί Σημείωση οτι έχω παρατηρήσει πως όταν τον σηκώσω, πέφτει όταν βάλω μπροστά την κουζίνα ας πούμε (ή οτιδήποτε ζητήσει πολύ ρεύμα) Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2020 από EuphangeL
Vasileios-gr Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλό θα ήταν να το δεί ένας ηλεκτρολόγος. Όταν υπάρχει κάπια διαροή που δεν μπορεί να εντοπιστεί π.χ moter ψυγείου στο ξεκίνημα ή ο πελάτης δεν επιθυμει να αλλάξει το ψυγείο του , μπορεί ένα ηλεκτρολόγος να γεφυρώσει το ρελέ διαροής ή και ακόμα να το αποσυνδέσει. Περιτό να γράψω ότι αυτό είναι άκρως παράνομο μιας και δεν έχεις πλέον καμμία άλλη προστασία σε περίπτωση επαφής με το ρεύμα , Αλλά έχουν δει πολλά τα μάτια μου. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2020 από Vasileios-gr
tsiro7 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σήμερα το απόγευμα θα έρθει ηλεκτρολόγος να μετρήσει την γείωση με γειωσομετρο. Στο εσωτερικό των διαμερίσματων που παίρνει τη μέτρηση? Για να δούμε την κεντρική γείωση της πολυκατοικίας πρέπει να ανοίξουμε το μπαροκιβωτιο της ΔΕΗ? Ευχαριστώ. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2020 από tsiro7
NikosKallithea Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2020 52 λεπτά πριν, tsiro7 είπε πρέπει να ανοίξουμε το μπαροκιβωτιο της ΔΕΗ? Ευχαριστώ. Τι να ανοίξετε; Δεν είμαστε καθόλου καλά νομίζω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα