tsiro7 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Επειδή και εγω μπήκα στο τρυπακι θα φέρω ηλεκτρολόγο με γειωσομετρο να κάνω έλεγχο. Εσύ τυχαία το διαπίστωσες ότι δεν δούλευε η γείωση σου? 10 λεπτά πριν, nvel είπε λέει ότι ο "ηλεκτρολόγος" είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και κυρίως για τους πελάτες του Το φάση-γείωση 230 δλδ είναι αστικός μύθος ή ένας μπακαλιστικος τρόπος να την πατήσεις νομίζοντας ότι έχεις γείωση που δουλεύει?
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 28 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Η εντύπωση που είχα δλδ ότι αν στη φάση - γείωση βλέπω 230v, η γείωση λειτουργεί, είναι λανθασμένη εντελώς? Επίσης θυμάμαι ότι ένας ηλεκτρολόγος που είχε έρθει να μου περάσει 2 γραμμές για κλιματιστικά, βραχυκύκλωσε φάση γείωση στον πίνακα και έπεσε το ρελε διαφυγής, αυτό λέει κάτι από μόνο του? Φαση ουδετερος δεν πέφτει το ρελε διαφυγής, πέφτει η ασφαλεια, ουδετερος-γείωση πέφτει το ρελέ Δεν ειδες καλα τι εκανε 4
MessengerOfGood Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 29 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε πρόσφατα έφτιαξα τις γειώσεις μου. είχα γείωση η οποία απλα δεν δούλευε. ο ηλεκτρολόγος μου είπε οτι τα σπίτια με γείωση που όντως δουλευει ειναι ελάχιστα. Είμαι οριακα στα νούμερα και κάρφωσα 3 σταυρωτες βεργες. Αν ξεραθει το χωμα ειμαι πανω απο το νουμερο που πρεπει. Δεν θυμαμαι ακριβως, 20Ω νομίζω. Κάποιος μου είπε ότι πρέπει να πέφτει στα 30 mA
tsiro7 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 23 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Φαση ουδετερος δεν πέφτει το ρελε διαφυγής, πέφτει η ασφαλεια, ουδετερος-γείωση πέφτει το ρελέ Δεν ειδες καλα τι εκανε Μπορεί μια κακή γείωση σε τέτοια περίπτωση να ρίξει το ρελε η όχι? Μια κακή γείωση ή ανύπαρκτη μπορεί να δίνει στο πολυμετρο 230v σε σύνδεση φάση - γείωση ναι η όχι? Γιατί υπάρχει η εντύπωση ότι αυτη η μέθοδος σου δείχνει αν πρέπει να ψαχτείς για πρόβλημα όχι βέβαια να σε καθησυχάζει ότι όλα καλά.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 16 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε Κάποιος μου είπε ότι πρέπει να πέφτει στα 30 mA Στα ποσά θα πεφτει το λένε οι προδιαγραφές του ρελέ που έχεις
tsiro7 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, Sabeas είπε Αυτα τα δυο bold δεν συμβαδίζουν... Κοιτα δεν ειναι κακο, απλα φωναξε εναν ηλεκτρολογο και αστο στην ησυχια του. Α και να ακους οτι λεει ο nvel, ειναι νομος! Κοίτα ο γραπτός λόγος μπερδεύει καμμία φορά. Δεν το παίζω ηλεκτρολόγος ούτε έχω σκοπό να τον κάνω. Κουβέντα κάνουμε.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Μπορεί μια κακή γείωση σε τέτοια περίπτωση να ρίξει το ρελε η όχι? Μια κακή γείωση ή ανύπαρκτη μπορεί να δίνει στο πολυμετρο 230v σε σύνδεση φάση - γείωση ναι η όχι? Γιατί υπάρχει η εντύπωση ότι αυτη η μέθοδος σου δείχνει αν πρέπει να ψαχτείς για πρόβλημα όχι βέβαια να σε καθησυχάζει ότι όλα καλά. Εγω άλλο λεω στην παράθεση που εκανες
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Το ρελε διαφυγής πέφτει αν υπαρχει διάφορα στη ένταση του ρεύματος μεταξύ φασης ουδέτερου της τάξης των mA. (ανεξαρτητα να εχεις ή οχι καλή γείωση ή και ακόμα και καθόλου) Για αυτό το ρελε έγινε απαραίτητο με νόμο στους πίνακες 2 1
tsiro7 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Στα 40 μου πλέον και με οικογένεια, δεν υπάρχει περίπτωση να ρισκάρω την σωματική μου ακεραιότητα προς τέρψιν της περιέργειας μου για κανένα λόγο. Μπορείς να κοιμηθείς ήσυχος 😅. Απλά για την κουβέντα το ερώτημα μου παραμένει, μπορεί μια κακή γείωση να δείξει 230 v στο πολυμετρο σε φάση - γείωση?
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 40 λεπτά πριν, tsiro7 είπε Στα 40 μου πλέον και με οικογένεια, δεν υπάρχει περίπτωση να ρισκάρω την σωματική μου ακεραιότητα προς τέρψιν της περιέργειας μου για κανένα λόγο. Μπορείς να κοιμηθείς ήσυχος 😅. Απλά για την κουβέντα το ερώτημα μου παραμένει, μπορεί μια κακή γείωση να δείξει 230 v στο πολυμετρο σε φάση - γείωση? Ναι μπορει γιατί το πολύμετρο μετράει απλα την τάση Δεν λαμβάνει καθόλου υπόψιν του την αντίσταση που είναι το κυριότερο στη γείωση. Δες την ταση φασης και του χεριου μου, αν εγώ ειμαι η γείωση σου σε αυτήν με αυτην ταση δεν σημαινει οτι εχει και γειωση, και εγω γενικά εχω "μηδενικη" σχεδον υγρασία στα χέρια, σε αλλον δείξει 220-230. 1
davarisx Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οι γειώσεις στην Ελλάδα είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Πολλοί νομίζουν ότι έχουν γείωση επειδή υπάρχει ένας πάσσαλος στο χώμα.Στο δικό μου σπίτι αλλάζοντας πάροχο(έχω αλλάξει όλη την εγκατάσταση/πίνακα) μου ζήτησε ο Δεδδηε πιστοποιητικό εγκατάστασης από ηλεκτρολόγο.οταν τον έφερα μέτρησε αντίσταση γείωσης 700ohm δηλαδή άχρηστη στην ουσία. Όταν πήρε μέτρηση γείωσης από σωλήνα νερού της εγκατάστασης η αντίσταση έπεσε στα 2.Ετσι επέλεξε να πάρει γείωση από τις σωληνώσεις. Μεγάλη σημασία παίζει και η ποιότητα του χώματος. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2020 από davarisx 1 1
nvel Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, davarisx είπε .Ετσι επέλεξε να πάρει γείωση από τις σωληνώσεις. με την μικρή λεπτομέρεια ότι αυτή η πρακτική απαγορεύεται δεκαετίες 3
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 31 λεπτά πριν, davarisx είπε Όταν πήρε μέτρηση γείωσης από σωλήνα νερού της εγκατάστασης η αντίσταση έπεσε στα 2.Ετσι επέλεξε να πάρει γείωση από τις σωληνώσεις. Παντως μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι εχεις επιλέξει τον καλύτερο ηλεκτρολόγο
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, tsiro7 είπε Τον είδα με τα μάτια μου να βάζει το πολυμετρο σε μια πρίζα και να μην πέφτει το ρελε, στην ίδια πρίζα εγώ μέτρησα φάση - γείωση 230v. Σε τι μέτρηση είχε βάλει αυτός δλδ το πολυμετρο για να προκαλέσει βραχυκύκλωμα? Το 230v που μέτρησα εγώ δεν λέει κάτι από μόνο του? Αν είχε θέμα έπρεπε να δείχνει πολύ λιγότερο ή καθόλου. Δεν είναι έτσι? Αφού δεν ξέρεις ούτε εσύ τι κάνεις ούτε ναλλον ο άλλος ο ηλεκτρολόγος που έπρεπε να ξέρει, πες συον γείτονα να καλέσει άλλον ηλεκτρολόγο. Βάζοντας πολυμετρο σε φάση και γείωση δεν πέφτει το ρελε απλά πραγματοποιείται μια μέτρηση, για να πέσει το ρελε πρέπει να βραχυκύκλωσετε τους αγωγούς, ο έλεγχος γείωσης γίνεται με πολλους τρόπους. Μην πειραματιζεστε και μάλιστα σε πιθανώς προβληματική ηλεκτρική εγκατάσταση που ενδέχεται σε πιθανή ηλεκτροπληξια να μην λειτουργήσουν οι προστασίες που υπάρχουν. 44 λεπτά πριν, davarisx είπε Οι γειώσεις στην Ελλάδα είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Πολλοί νομίζουν ότι έχουν γείωση επειδή υπάρχει ένας πάσσαλος στο χώμα.Στο δικό μου σπίτι αλλάζοντας πάροχο(έχω αλλάξει όλη την εγκατάσταση/πίνακα) μου ζήτησε ο Δεδδηε πιστοποιητικό εγκατάστασης από ηλεκτρολόγο.οταν τον έφερα μέτρησε αντίσταση γείωσης 700ohm δηλαδή άχρηστη στην ουσία. Όταν πήρε μέτρηση γείωσης από σωλήνα νερού της εγκατάστασης η αντίσταση έπεσε στα 2.Ετσι επέλεξε να πάρει γείωση από τις σωληνώσεις. Μεγάλη σημασία παίζει και η ποιότητα του χώματος. Η σύνδεση γείωσης στους αγωγούς υδροδότησης είναι παράνομη, άρα ο ηλεκτρολόγος έκανε παρατυπίες. Τώρα για τις δυσκολίες και τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και ειδικά στις πολυκατοικιες της Αθηνας με το πέρασμα γειωσεων αυτό είναι άλλο θέμα.
davarisx Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 21 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Το ξέρω αλλά δεν μπορούμε να βρούμε καλή γείωση.δεν έχω καλή ποιότητα χώματος όπου κοιταξαμε και αναγκαστικά κάναμε ότι εκαναν στην δεκαετία του 60-70.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα