Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 ώρες πριν, radiohead είπε

Μαζί σου αν και αυτό με την 590 είναι λίγο ακυρο

Πρώτα από όλα ας απαντήσει ο θεματοθετης αν μπορεί να βάλει win ο ίδιος η αν τα θέλει γνήσια στο πακέτο και περασμένα από το μαγαζί. 

Ακυρο, γιατι ?   

με τις καρτες γραφικων αυτην την περιοδο,  και ειδικα στην μεσαια κατηγορια, γινεται ολιγον της ...ποπης, μου φαινεται.   διευκρινησα ωστοσο, οτι η 590 θα ειναι μια προσωρινη λυση, μεχρι την 5600ΧΤ.  δυστυχως,  τον τελευταιο καιρο -λογω χρονου- δεν προλαβαινω να παρακολουθησω τις εξελιξεις, οπως θα ηθελα, και ετσι δεν γνωριζω ποτε ακριβως θα υπαρχει στην αγορα η συγκεκριμενη καρτα. για αυτο και εκανα αυτη την προταση.   αν βγαινει τωρα κοντα η 5600ΧΤ, εεε ας κανει λιγο υπομονη να παρει κατευθειαν αυτη! 

Ομως, εαν εχει την διαθεση να παει σε 5700, ακομα καλυτερα για βαθος χρονου κυριως...!    

παρ' ολα αυτα, για τετοια αναλυση, ολες αυτες οι καρτες νομιζω οτι παιζουν ανετα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, cabdik είπε

Ακυρο, γιατι ?   

με τις καρτες γραφικων αυτην την περιοδο,  και ειδικα στην μεσαια κατηγορια, γινεται ολιγον της ...ποπης, μου φαινεται.   διευκρινησα ωστοσο, οτι η 590 θα ειναι μια προσωρινη λυση, μεχρι την 5600ΧΤ.  δυστυχως,  τον τελευταιο καιρο -λογω χρονου- δεν προλαβαινω να παρακολουθησω τις εξελιξεις, οπως θα ηθελα, και ετσι δεν γνωριζω ποτε ακριβως θα υπαρχει στην αγορα η συγκεκριμενη καρτα. για αυτο και εκανα αυτη την προταση.   αν βγαινει τωρα κοντα η 5600ΧΤ, εεε ας κανει λιγο υπομονη να παρει κατευθειαν αυτη! 

Ομως, εαν εχει την διαθεση να παει σε 5700, ακομα καλυτερα για βαθος χρονου κυριως...!    

παρ' ολα αυτα, για τετοια αναλυση, ολες αυτες οι καρτες νομιζω οτι παιζουν ανετα. 

Οκ. Σου απαντώ γιατί έγραψα περί ακυρου για την 590. Πρώτα από όλα σε budget τόσων ευρώ δεν υπάρχει την ξεχνάμε και αν θέλουμε να ρίξουμε το budget όπως πρότεινες, προτεινεις μίνιμουμ 1660 super που είναι με λίγα λεφτά παραπάνω καλύτερη σε όλα. Δεύτερον να πάρεις ένα νέο σύστημα για να σου μεινει καιρό και στο δίμηνο,τρίμηνο,μήνα,εξάμηνο, δεν ξέρω κι εγώ ποτε να αλλάζεις κάρτα, δεν το βλέπω λογικό. Και για την ταλαιπωρία και για τη χασουρα. Anyway σου απάντησα για το συγκεκριμένο και για το 'ακυρο'. Οσο για την γενικότερη πρόταση σου για κάτι πιο οικονομικό θα συμφωνήσω να το λάβει υπόψιν κι αυτό ο ts. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 26/1/2020 στις 11:48 ΜΜ, radiohead είπε

Οκ. Σου απαντώ γιατί έγραψα περί ακυρου για την 590. Πρώτα από όλα σε budget τόσων ευρώ δεν υπάρχει την ξεχνάμε και αν θέλουμε να ρίξουμε το budget όπως πρότεινες, προτεινεις μίνιμουμ 1660 super που είναι με λίγα λεφτά παραπάνω καλύτερη σε όλα. Δεύτερον να πάρεις ένα νέο σύστημα για να σου μεινει καιρό και στο δίμηνο,τρίμηνο,μήνα,εξάμηνο, δεν ξέρω κι εγώ ποτε να αλλάζεις κάρτα, δεν το βλέπω λογικό. Και για την ταλαιπωρία και για τη χασουρα. Anyway σου απάντησα για το συγκεκριμένο και για το 'ακυρο'. Οσο για την γενικότερη πρόταση σου για κάτι πιο οικονομικό θα συμφωνήσω να το λάβει υπόψιν κι αυτό ο ts. 

Δεν διαφωνω σε τιποτα.  εξ΄αλλου, αν διαβασες το πρωτο μου ποστ, αναφερω 3 καρτες, εκ των οποιων καμια δεν ειναι η 590...!! 

απλως την 590 την εβαλα σαν προσωρινη λυση, με το "υπογειο" σκεπτικο να χρησιμοποιησει και το FREESYNC  του μονιτορ.  

βεβαιως, και εννοειται οτι ειναι καλυτερες-νεοτερες-δυνατοτερες καρτες οι 2060/1660/ 5700. γι αυτο και οι πρωτες προτασεις ηταν αυτες οι 3.    αλλωστε, το μπατζετ μπορει να φτασει νομιζω και την 5700....!!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, cabdik είπε

"υπογειο" σκεπτικο να χρησιμοποιησει και το FREESYNC  του μονιτορ.  

Είναι όντως υπόγειο.

Το monitor https://www.digital-master.gr/el-gr/Products/20- έως 27-|Samsung C27JG50QQU (LC27JG50QQUXEN)/Brands/3988f779-4668-4684-b351-dc8782dc9a88

που προτείνεις δεν υποστηρίζει freesynk.

The Samsung C27JG50 has a great 144Hz refresh rate. Unfortunately, it doesn't support any of the variable refresh rate technologies, like FreeSync or G-SYNC.  

Εκτός του ότι δεν υποστηρίζει freesynk όσο πιο κάτω από τα 144 πέφτει τόσο ανεβαίνει το input lag

Like the CHG70, the refresh rate has to be set from the monitor's OSD, as well as your source device.

If the refresh rate setting does not match what the source is sending, input lag is significantly higher.

πράγμα σίγουρο με την 590 στα 1440p.

Το άλλο που προτείνεις

https://www.digital-master.gr/el-gr/Products/20- έως 27-|Dell SE2719HR- LED monitor- Black- Full HD- IPS- HDMI- VGA (/Brands/1daab0c3-fd5b-413a-9ff1-1901fd97f44b

είναι το ίδιο με αυτό που είχα προτείνει εξαρχής https://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=28924 ευτυχώς υποστηρίζει freesynk,

απλά δεν είναι Ελληνικής αντιπροσωπείας, είναι παραεισαγωγής. Στα  ίδια λεφτά. 

Ο συλλογισμός με την 590 έχει τόσο νόημα όσο ότι η 5700 είναι futureproof 1080p gaming αλλά η 5700ΧΤ είναι για space engineering.

Να μη συνεχίσω για το υπόλοιπο build....

Επεξ/σία από DiaperCh@nger101
  • Like 2
Δημοσ.

το ειδα για την Sammy.   εννoουσα το FREESYNC της DELL.  Λαθος μου που δεν το διευκρινησα.  

αν θες να βοηθησεις το νημα και τον TS, παντως, κανε την προταση σου, αιτιολογησε την, και ασε τον ενδιαφερομενο να αποφασισει.   ο καθενας μας εχει καποια οπτικη γωνια. δεν ειναι κακο να διαφερουν...! 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, cabdik είπε

το ειδα για την Sammy.   εννoουσα το FREESYNC της DELL.  Λαθος μου που δεν το διευκρινησα.  

αν θες να βοηθησεις το νημα και τον TS, παντως, κανε την προταση σου, αιτιολογησε την, και ασε τον ενδιαφερομενο να αποφασισει.   ο καθενας μας εχει καποια οπτικη γωνια. δεν ειναι κακο να διαφερουν...! 

Στα λόγια μου έρχεσαι.

Δημοσ.

@elpenor @cabdik Καλησπερα και παλι! ηθελα καποιες διευκρινησεις σε αυτα που μου ειπατε. Αρχικα για την Ram, κοιταζουμε 1 dimm των 16gb ; Η' δυο των 8;
Επισης θα ηθελα ενα κομψό κουτί, να ειναι αθόρυβο, οχι ιδιαιτερα μεγάλό ( με ενδιαφερει η οικονομια χωρου) κ επισης να τα χωραει ολα αυτα ! Καποια Ιδιαιτερη προταση; Κ τελος, για καρτα γραφικων να καταληξω στην 1660;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, alexpwnz είπε

@elpenor @cabdik Καλησπερα και παλι! ηθελα καποιες διευκρινησεις σε αυτα που μου ειπατε. Αρχικα για την Ram, κοιταζουμε 1 dimm των 16gb ; Η' δυο των 8;
Επισης θα ηθελα ενα κομψό κουτί, να ειναι αθόρυβο, οχι ιδιαιτερα μεγάλό ( με ενδιαφερει η οικονομια χωρου) κ επισης να τα χωραει ολα αυτα ! Καποια Ιδιαιτερη προταση; Κ τελος, για καρτα γραφικων να καταληξω στην 1660;

Σίγουρα 2 dimm των 8gb. Όσο αφορά μικρό και αθόρυβο κουτί εγώ προτείνω το Phanteks Eclipse P400S.

Όσο αφορά την κάρτα γραφικών η επιλογή είναι καθαρά δική σου και έχει σχέση με το πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις και τι συμβιβασμούς θέλεις να κάνεις στα υπόλοιπα parts. Με βάση το "φυσικά να παίζει και αρκετα παιχνιδια αν και δεν ειναι φαν του High-End gaming" που έγραψες η 1660 Super ( MSI που μόλις έπεσε στα 230euro ) είναι πολύ καλή επιλογή, εναλλακτικά μπορείς να περιμένεις να πέσει η τιμή στην 2060 όπως έχει ανακοινώσει η NVIDIA.

Να έχεις στο μυαλό σου βέβαια ότι τα περισσότερα members εδώ μέσα θα προτιμούσαν τα build του DiaperCh@nger101 με την 5700ΧΤ ή την 2070 Super γιατί είναι πραγματικά πολύ διαφορετικό να παίζεις first person με 144fps, η εικόνα στην κίνηση είναι αρκετά καθαρή και το latency πολύ μικρό, ενώ με freesync κάτω από 90 frames είναι θολή και το latency μεγαλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 25/1/2020 στις 4:11 ΜΜ, cabdik είπε

δεν θα κανω συγκεκριμενη προταση, καθως δεν μπορω να μπω στα "παπουτσια του" και να καταλαβω 100% τι ζηταει.  

οπως τα λες στο πρωτο ποστ, για δουλειες γραφειου και casual gaming, μπορει να φτιαξει υπολογιστη και με πολυ λιγοτερα χρηματα (800-1000), ειδικα εφ' οσον μιλαμε για FHD αναλυσεις.   δεν ειναι αναγκη να δωσει τοσα για "απλη" χρηση.  και ενα καλο λαπτοπ, ακομα ακομα, θα τον καλυπτε (θεωρητικα μιλωντας). 

και βλεπω απ οπανω κατι συνθεσεις λες και ο αλλος ειναι Extreme Gamer ή θελει να κανει δουλεια Βιντεο και γραφικων-γραφιστικων-3D modeling και δεν ξερω εγω τι αλλο...!  

οι κατευθυνσεις που θα δωσω ειναι οι απλες 2. εναν επεξεργαστη Ryzen R5 3600 με μια καρτα RX5700/1660Τi/2060.  

Πεστα ρε φίλε . Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει από pc γι'αυτό διαθέτει και τόσο μεγάλο ποσό.Αν είναι να πάρει μια Ferrari και να πάει μέχρι το περίπτερο ...τι να την κάνει??? Αφού δεν είναι extreme gamer. Πιστεύω ότι του συστηνεις κάτι πιο προσιτό στα θέλω του και καλύτερο στην τσέπη του. Άκου 9700k για γραφείο και ... πασιέντζα !!!! Τι του λένε ???

• Sad 1
Δημοσ.

@elpenor Καλησπερα και παλι! συγγνωμη που ενοχλω... Υποσχομαι οτι ειναι απο τισ τελευταιες φορες... Πως το βλέπεις αυτό; Δυστυχως το Phanteks το κουτι δεν ειναι διαθεσιμο απο το e-shop...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, alexpwnz είπε

@elpenor Καλησπερα και παλι! συγγνωμη που ενοχλω... Υποσχομαι οτι ειναι απο τισ τελευταιες φορες... Πως το βλέπεις αυτό; Δυστυχως το Phanteks το κουτι δεν ειναι διαθεσιμο απο το e-shop...

Δεν με ενοχλείς καθόλου, μπορείς να με ρωτήσεις όσα πράγματα θέλεις και εδώ και σε pm.

Δεν συμφωνώ με τις τιμές του eshop... δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο ακριβό, 319 για την 1660 super.. όσο έχει μία 2060.....

Εγώ προτείνω τα παρακάτω από το digital-master. Την επιλογή την έκανα με βάση το τι θα έπαιρνα εγώ αν ήμουν στην θέση σου.

496262500_Annotation2020-02-05001708.jpg.2be48e179347d3656a39411288344a1f.jpg

Αν θέλεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα πάρε τον 1TB nvme της adata με 70 ευρώ ακόμα.

Ο 3600Χ που είχες επιλέξει είναι ένας 3600 με καλύτερη ψύκτρα, αν ήταν δικό μου το σύστημα θα έβαζα την εντελώς αθόρυβη Noctua D15 (έχει όμως 100 ευρώ) για αυτό έχω επιλέξει στην λίστα τον 3600. Η καλύτερη ψύκτρα με PBO θα δώσει μέχρι 3-5% παραπάνω επιδόσεις. Μπορείς να δεις αν σε ενοχλεί ο θόρυβος με την stock και να αποφασίσεις μετά αν θέλεις aftermarket και πόσο ακριβή/αθόρυβη θέλεις να είναι. link

Η μητρική στην επιλογή σου δεν ήταν η pro με την καλή κάρτα ήχου. link

O NVME της Samsung θα ήταν καλή επιλογή αν δεν είχε τόσο μεγάλη διαφορά τιμής από τον Adata, σαν επιδόσεις και αξιοπιστία είναι ίδιοι. link

Αυτό το κουτί της Phanteks που έχω βάλει συνδυάζει φοβερό airflow, εμφάνιση και ποιότητα, δεν λέω είναι ακριβό αλλά το κουτί μένει και για το επόμενο build. link

Αν δεν σε ενδιαφέρει το airflow και το RGB βάλε το P400S που είναι πιο αθόρυβο, υπάρχει σε έκδοση με τζάμι στην ίδια τιμή με το P400A και σε έκδοση χωρίς τζάμι (ακόμα πιο αθόρυβο δηλαδή) με 15 ευρώ λιγότερα.

Οι μνήμες που έχεις διαλέξει φαίνονται καλές και γρήγορες ( το σύστημα θα είναι 1.5% πιο γρήγορο αν δεν κάνεις OC σε αυτές που έχω διαλέξει εγώ) αλλά εγώ προσωπικά επειδή έχω βαρεθεί να μου χαλάνε οι μνήμες με chip της Hynix ( έχω ένα κάρο χαλασμένες στο συρτάρι μήπως αποφασίσω κάποτε να τις στείλω πίσω γιατί έχουν εφ όρου ζωής εγγύηση) θα έβαζα τις crucial. Αν τις κάνεις OC θα είναι αντίστοιχες με τις Patriot. Αν αποφασίσεις ότι θέλεις τις Patriot για το 1.5% τις έχει το κατάστημα με 97 ευρώ.

*** Δεν έχω ψωνίσει ποτέ από το Digital Master ούτε από το eshop οπότε δεν ξέρω πιο παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση, εμένα αν μου χαλάσει κάτι προτιμώ να μιλάω κατευθείαν με την εταιρεία που το φτιάχνει.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...