Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μαζί με την καλημέρα μου προς όλους , ζητώ την άποψη σας , σε τεχνικό επίπεδο , γύρω από το ζήτημα ποιο μοντέλο της Nikon σε σώμα full frame έχει μέχρι σήμερα την καλύτερη αποδοχή από πλευράς χρηστών . Αξιοπιστία , ζωή κλείστρου , διάρκεια μπαταρίας , συμβατότητα με όσο το δυνατόν περισσότερους φακούς της εταιρείας προς τα πίσω χρονικά κλπ .

Όπως επίσης , ποιο είναι πιο εύκολο να βρεθεί σαν μεταχειρισμένο σε προσιτή τιμή , είτε από εσωτερικό η από εξωτερικό , ίσως και από κάποιο αξιόπιστο σημείο πώλησης . 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας .

Δημοσ.

Καλημερα.
Η ζωη του κλειστρου μη σε ανησυχει. Μεχρι να "πεθανει" θα εχει παλιωσει τοσο η μηχανη που θα θες αλλη.
Μια πολυ δοκιμασμενη μηχανη σε αντοχη κλειστρου ειναι η θρυλικη D700 (παλια βεβαια. Αρκετοι την εχουν ακομα)
Απο εκει και περα d800/d810/d610 αν παρεις ειναι παρα πολυ καλες μηχανες.
Οι D8xx ειναι απο μαγνησιο το σωμα οποτε αντεχει και αρκετο ξυλο. (εξαρταται και την χρηση)
Παντως αν θες να ξεκινησεις με καινουργια μηχανη η d750 ειναι απο τις καλυτερες FF μηχανες. Απλα δεν ειναι pro σωμα.
Απο φακους η καθε εταιρια εχει οτι γουσταρεις. 
(μιλαω για nikon γιατι απο αυτες εχω εμπειρια και αυτες εχουν περασει απο τα χερια μου)
Σου στελνω πμ.

• Like 1
Δημοσ.

Συμβατότητα ό,τι έχει βγάλει η nikon από εποχές φίλμ , απλά δουλεύει μια χαρά.

Έχει και αυτόματη διόρθωση στα jpg αν θες για ca , barel distortion κτλ κτλ 

Στο ebay έχει καλές ευκαιρίες. 

Καλές περιπτώσεις η D700 , D800 , κορυφαία η D800E . 

Από e-infin D610 810€ του κουτιού, στα 980€ η D750 παντού κτλ . 

D4, D3X ... είναι πιο ακριβές και πολύ δουλεμένες, αλλά η εστίαση για κινούμενα θέματα καλύτερη . 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, babisskg είπε

Όπως επίσης , ποιο είναι πιο εύκολο να βρεθεί σαν μεταχειρισμένο σε προσιτή τιμή...

εξαρτάτε πάντα απο την τσεπη σου ποια θεωρείς λογικη τιμη.

η σειρα d800-10 ειναι κατα την αποψη μου πολυ καλη. μεταχειρισμενες τις βρισκει κανεις απο ελλαδα σε τιμες απο 850€ εως & 1500€ αναλογα με τα κλικς.

επισης στο πισω μερος του μαυλου σου να εχεις οτι παραγουν μεγαλα αρχεια και αν εισαι πολυ του editing με τα προγραμματα της adobe πρεπει να υπολογιζεις στην επεξεργαστικη ικανοτητα του υπολογιστη σου.

για την d700 που αναφερθηκε την βρισκεις απο Ελλαδα απο 350€ μεχρι και 550€- 600€. αυτην εχω και εγω. ειναι πολυ αξιοπιστη απο θεμα κατασκευης τα αρχεια της ειναι 25mp

ευκολα επεξεργασιμα. υστερει σε σχεση με την σειρα 7χχχ στα αρχεια jpeg. αλλα το να εχεις μια FX και να τραβας jpeg ειναι σχημα οξυμωρο.

να σου πω και ενα tip απο Nkon να προτιμας μηχανες που εχουν στρογγυλο προσοφθαλμιο χαχαχαχα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, GoMaR είπε

η d750 ειναι απο τις καλυτερες FF μηχανες. Απλα δεν ειναι pro σωμα.

Τι πρέπει να έχει μια μηχανή για να θεωρείται pro σώμα; Στη συγκεκριμένη ας πούμε ποιό χαρακτηριστικό λείπει;

1 ώρα πριν, maik42 είπε

να σου πω και ενα tip απο Nkon να προτιμας μηχανες που εχουν στρογγυλο προσοφθαλμιο χαχαχαχα

Γιατί αυτό;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, maik42 είπε

εξαρτάτε πάντα απο την τσεπη σου ποια θεωρείς λογικη τιμη.

η σειρα d800-10 ειναι κατα την αποψη μου πολυ καλη. μεταχειρισμενες τις βρισκει κανεις απο ελλαδα σε τιμες απο 850€ εως & 1500€ αναλογα με τα κλικς.

επισης στο πισω μερος του μαυλου σου να εχεις οτι παραγουν μεγαλα αρχεια και αν εισαι πολυ του editing με τα προγραμματα της adobe πρεπει να υπολογιζεις στην επεξεργαστικη ικανοτητα του υπολογιστη σου.

για την d700 που αναφερθηκε την βρισκεις απο Ελλαδα απο 350€ μεχρι και 550€- 600€. αυτην εχω και εγω. ειναι πολυ αξιοπιστη απο θεμα κατασκευης τα αρχεια της ειναι 25mp

ευκολα επεξεργασιμα. υστερει σε σχεση με την σειρα 7χχχ στα αρχεια jpeg. αλλα το να εχεις μια FX και να τραβας jpeg ειναι σχημα οξυμωρο.

Ευχαριστώ για την συμμετοχή , όσο για το τελευταίο , το έχω πράγματι κατά νου .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, maik42 είπε

Για fx, αυτό σημαίνει D700, D800, D800E , D3 , D3X , D4, D4S, D810, D850 , D5 .

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Για fx, αυτό σημαίνει D700, D800, D800E , D3 , D3X , D4, D4S, D810, D850 , D5 .

και απο dx μονο η d500

Επεξ/σία από maik42

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...