Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς τους μοτοσυκλετιστες του Forum, μου εσπασε το κλειδι στο λουκετο της κουλουρας (Abus) 65€

Εβαζα αντισκουριακο 1 φορα την βδομαδα, τι μου προτεινετε να παρω? Σκεφτομαι να παρω αλυσιδα πλοιου 18mm με ενα καλο λουκετο. Αλυσιδα

Η να παρω απο το εξωτερικο μια μαρκα της προκοπης οπως Kryptonite

Abus και ειδικα κουλουρα δεν ξανα παιρνω! Μπροστα στα ματια μου με τροχο της πλακας κοπηκε σε λιγοτερο απο 1 λεπτο και μεσα ηταν απλα συρματοσχοινο.

Επεξ/σία από Dr4In
Δημοσ.

Δυστυχώς, για έναν έμπειρο στις κλειδαριές...η πιο δυνατή θωράκιση είναι θέμα λίγων λεπτών (οι κοινές είναι θέμα δευτερολέπτων - παρακολούθησε λίγο LockPicking Lawyer κ θα καταλάβεις)

Εγώ αποφεύγω να την αφήνω έξω. Αν χρειαστεί (να την αφήσω εκτός του οπτικού μου πεδίου κ για αρκετή ώρα/σπάνια βέβαια) θα μπει κουλούρα (abus) σε σταθερό σημείο κ δέσιμο στα δισκόφρενα (Oxford).

Τπτ δεν είναι απαραβίαστο (από αυτά που χρησιμοποιώ) αλλά προσπαθώ να τεντωσω τον χρόνο που θα χρειαστεί κάποιος, αν την βάλει στο μάτι.

• Like 5
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dr4In είπε

Προς τους μοτοσυκλετιστες του Forum, μου εσπασε το κλειδι στο λουκετο της κουλουρας (Abus) 65€

Εβαζα αντισκουριακο 1 φορα την βδομαδα, τι μου προτεινετε να παρω? Σκεφτομαι να παρω αλυσιδα πλοιου 18mm με ενα καλο λουκετο. Αλυσιδα

Abus και ειδικα κουλουρα δεν ξανα παιρνω! Μπροστα στα ματια μου με τροχο της πλακας κοπηκε σε λιγοτερο απο 1 λεπτο και μεσα ηταν απλα συρματοσχοινο.

Σκέφτεστε καθόλου την πληρωμή parking , φυσικά και από οικονομικής άποψης , σε σχέση με την αξία της μηχανής . Έστω και σε σχετική απόσταση από την κατοικία . 

Τα υπόλοιπα είναι , όπως ήδη ειπώθηκε , εύκολο να υποχωρήσουν αν κάποιος γνωρίζει . 

Το τέντωμα του χρόνου , η καθυστέρηση της απαλλοτρίωσης δλδ είναι ότι καλύτερο άκουσα . Εύγε ! 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, TechnoState είπε

Δυστυχώς, για έναν έμπειρο στις κλειδαριές...η πιο δυνατή θωράκιση είναι θέμα λίγων λεπτών (οι κοινές είναι θέμα δευτερολέπτων - παρακολούθησε λίγο LockPicking Lawyer κ θα καταλάβεις)

Εγώ αποφεύγω να την αφήνω έξω. Αν χρειαστεί (να την αφήσω εκτός του οπτικού μου πεδίου κ για αρκετή ώρα/σπάνια βέβαια) θα μπει κουλούρα (abus) σε σταθερό σημείο κ δέσιμο στα δισκόφρενα (Oxford).

Τπτ δεν είναι απαραβίαστο (από αυτά που χρησιμοποιώ) αλλά προσπαθώ να τεντωσω τον χρόνο που θα χρειαστεί κάποιος, αν την βάλει στο μάτι.

Πάρα πολύ σωστός

Δημοσ.
Στις 24/1/2020 στις 12:06 ΠΜ, Dr4In είπε

Η αλυσίδα που έχεις στο λινκ πως ακριβώς σου ήρθε ότι είναι καλή ιδέα?

Η αλυσίδα πρέπει να είναι ειδική ώστε να μην κόβεται. Δηλαδή να είναι βαμμένο ατσάλι (βαμμένο = έχει υποστεί σκλήρυνση) ώστε να μην το τρώει γρήγορα ο τροχός το μέταλλο.

Επίσης το ότι μια αλυσίδα κόπηκε όπως λες σε λιγότερο από ένα λεπτό δεν είναι τόσο κακό, μια τυχαία αλυσίδα θα κοβόταν πολύ πιο γρήγορα. Δεν κατάλαβα βέβαια αν τελικά ήταν αλυσίδα ή συρματόσχοινο αλλά τεσπα

Γενικά πάντως καλές λύσεις υπάρχουν αλλά εννοείται πως κοστίζουν. Πχ Abus Rock

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ότι και να πάρεις κόβεται/σπάει αν το βάλουν στο μάτι θα το πάρουν απλά ανάλογα της κλειδαριές κτλ που έχεις τους καθυστερείς όσο μπορείς μήπως και τους καταλάβει κάποιος

Η απλή αλυσίδα που δείχνεις αν η κουλτούρα της abus κόπηκε σε λιγότερο από λεπτό αυτή θέλει κάτι δευτερόλεπτα

Δημοσ.
22 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Η αλυσίδα που έχεις στο λινκ πως ακριβώς σου ήρθε ότι είναι καλή ιδέα?

Η αλυσίδα πρέπει να είναι ειδική ώστε να μην κόβεται. Δηλαδή να είναι βαμμένο ατσάλι (βαμμένο = έχει υποστεί σκλήρυνση) ώστε να μην το τρώει γρήγορα ο τροχός το μέταλλο.

Επίσης το ότι μια αλυσίδα κόπηκε όπως λες σε λιγότερο από ένα λεπτό δεν είναι τόσο κακό, μια τυχαία αλυσίδα θα κοβόταν πολύ πιο γρήγορα. Δεν κατάλαβα βέβαια αν τελικά ήταν αλυσίδα ή συρματόσχοινο αλλά τεσπα

Γενικά πάντως καλές λύσεις υπάρχουν αλλά εννοείται πως κοστίζουν. Πχ Abus Rock

Abus δεν ξανα παιρνω, κολλανε οι κλειδαριες και δεν γυρναει το κλειδι, με αποτελεσμα μου εσπασε το κλειδι μεσα, και ολο αυτο σε 3ης μηνες που την ειχα την κουλουρα.. Ειχε κατι σε σχημα στρογγυλο μεταλικο και απο μεσα ειχε συρματοσχοινο.. Της πλακας κουλουρα ειναι οταν με 65€ σου εχει μηδαμινη προστασια..

Εσυ σε ποια αλυσιδα αναφερεσαι αυτη του πλοιου που εχω στο Link?

Δημοσ.

Αυτο που ειπωθηκε ηδη

Μια χοντρη αλυσιδα ( ειδικα επεξεργασμενο μεταλλο, δηλαδη να εχει ειπωστει σκληρυνση , να γλυστραει να μην μπορει να το πιασει ο κοφτης και τα σχετικα .Και καπου ψηλα , δηλαδη να μην μπορει να βαλει τον κοφτη κατω και να ασκει δυναμη με το ποδι, να του φυγει ο πωπος παριστανοντας τον κουταλιανο με τα χερια 😄 .Μια τετοια αλυσιδα θα δυσκολεψει και τροχο που λεει ο λογος.Αλλα ποιος ερχεται με τροχο , το θεμα ειναι να μην την κοψει ευκολα με κοφτη .Ακομα και το χοντρο πλαστικο-ατσαλενιο καλυμμα-συρματοσχοινο , δυσκολευει τον κοφτη.Αν ειναι να ερθει με τροχο  και να ρχισει να κοβει μεσα στην νυχτα...😄)

Και το λουκεο για την αλυσιδα να εχει στρογγυλο κλειδι , να μην στραβωνει η να σου φευγει ο πωπος για να βρεις την σωστη θεση που ξεκλειδωνει 

• Like 1
Δημοσ.

Aυτη παει με το κιλο , οπως οι αλυσιδες της πλακας στα χρωματοσιδεραδικα

Για να καταλαβεις , πηρα μια τετοια , ανοξειδωτη, οχι γαλβανιζε  , του 1 μετρο για την αυλη με 2-3 ευρω, ενω παραδιπλα  ειχε αλυσιδα 1μ της abus (σαν αυτη της kryptonite) με 45 ευρω..

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, bluesattack είπε

Aυτη παει με το κιλο , οπως οι αλυσιδες της πλακας στα χρωματοσιδεραδικα

Για να καταλαβεις , πηρα μια τετοια , ανοξειδωτη, οχι γαλβανιζε  , του 1 μετρο για την αυλη με 2-3 ευρω, ενω παραδιπλα  ειχε αλυσιδα 1μ της abus (σαν αυτη της kryptonite) με 45 ευρω..

Δεν ξερω πραγματικα πληρωνουμε το ονομα και την κατηγορια μοτοσυκλετιστικου η οντως πληρωνουμε ποιοτητα?

Για αυτην εδω τι εχετε να πειτε? https://www.skroutz.gr/s/17249104/Kovix-KCL12-150.html

Δημοσ.

Μπορει  να πληρωνουμε  και ονομα αλλα τα χαρακτηριστικα δεν λενε ψεμματα.Αυτη με το κιλο , για να την παρεις , θα στην κοψουν σε  λιγα δευτερολεπτα, την αλλη θα στην δωσουν ετοιμη 😄

Κλειδαρια δισκοφρενουν εχεις ε ?

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, bluesattack είπε

Αυτο που ειπωθηκε ηδη

Μια χοντρη αλυσιδα ( ειδικα επεξεργασμενο μεταλλο, δηλαδη να εχει ειπωστει σκληρυνση , να γλυστραει να μην μπορει να το πιασει ο κοφτης και τα σχετικα .Και καπου ψηλα , δηλαδη να μην μπορει να βαλει τον κοφτη κατω και να ασκει δυναμη με το ποδι, να του φυγει ο πωπος παριστανοντας τον κουταλιανο με τα χερια 😄 .Μια τετοια αλυσιδα θα δυσκολεψει και τροχο που λεει ο λογος.Αλλα ποιος ερχεται με τροχο , το θεμα ειναι να μην την κοψει ευκολα με κοφτη .Ακομα και το χοντρο πλαστικο-ατσαλενιο καλυμμα-συρματοσχοινο , δυσκολευει τον κοφτη.Αν ειναι να ερθει με τροχο  και να ρχισει να κοβει μεσα στην νυχτα...😄)

Και το λουκεο για την αλυσιδα να εχει στρογγυλο κλειδι , να μην στραβωνει η να σου φευγει ο πωπος για να βρεις την σωστη θεση που ξεκλειδωνει 

Το lidl πάντως, με τους επαναφορτιζομενους τροχούς που έφερε, πρέπει να έκανε αρκετούς "μάγκες". 

• Like 1
Δημοσ.

Αν όπως είπες δεν υπάρχει διαθέσιμο parking κοντά σου, τότε μην βασίζεσαι σε μια αλυσίδα αλλά σε πολλαπλές λύσεις.

Κατανοώ οτι είναι μπελάς κάθε φορά να βγάζεις 4-5 λουκέτα απο πάνω, αλλά μόνο έτσι θα έχεις μια ελπίδα να πείσεις τον κάθε κλέφτη να μην ασχοληθεί με την δική σου μοτό αλλά να πάει παρακάτω.

Επίσης, μια κουκούλα δίνει επιπλέον προστασία.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...