TROIDX Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 αν δε σου ανει κοπο βαλε ενα dimm ή αν το χεις κανει τοτε πώς το διαβαζει?
TopCLR Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Μια απορία: Λες πως δοκίμασες διάφορες συχνότητες (χωρίς επιτυχία). Την τάση στις μνήμες την ανέβασες από 1.2V στα 1,35V (ή και 1,37V για καλύτερα); Βλέπω screenshot που δείχνεις την συχνότητα στα 2133Mhz και δίπλα έχει DDR Voltage 1.2V (το οποίο είναι σωστό). Το CPU-Z σωστά δείχνει 1066Mhz γιατί 2x1066=2133. Κάνε μια δοκιμή και βάλε χειροκίνητα την τάση (DDR Voltage) στο 1,37V και κάνε επανεκκίνηση. Μπες ξανά στο BIOS/UEFI και αν κρατάει το 1,37V τότε βάλε την συχνότητα στα 2666Mhz (αρχικά) για να δεις αν θα ξεκινήσει.
kostask1 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Τα volt τα ανέβασα.εκανε εκκίνηση.μολις όμως έβαλα 2666 ...μαύρη οθόνη πάλι... Edit: Στα 2400 έπαιξε κανονικά και έχει μια διαφορά στην εκκίνηση photoshop και lightroom τα οποία δουλεύω.προς το παρών χωρίς κόλλημα. Αν ανεβάζω κι άλλο τα volt??😁😁 Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2023 από kostask1
TopCLR Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, kostask1 είπε Αν ανεβάζω κι άλλο τα volt??😁😁 Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό αλλά νομίζω πως μέχρι το 1,40V είναι αρκετά ασφαλές στις DDR4. Ανάλογα με τα τσιπάκια που φοράνε μπορεί και το 1,45V με κάποια σχετικά καλή κίνηση αέρα προς τις μνήμες για ψύξη (= όχι "πνιγμένο" κουτί). Πάντως η λύση στο πρόβλημά σου δεν νομίζω πως είναι να "τσιτώσεις" τα Volt στις μνήμες.
kostask1 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2023 τελευταία μου προσπάθεια ειναι να στείλω ενα μαιλ στην msi... δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...
kostask1 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2023 23 ώρες πριν, TROIDX είπε αν δε σου ανει κοπο βαλε ενα dimm ή αν το χεις κανει τοτε πώς το διαβαζει? Θα κάνω και αυτό.υποψιάζομαι ότι μια από τις παλιές δεν μας τα πει καλά και φρενάρει και τις άλλες.. 1
kostask1 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Στις 23/6/2023 στις 3:35 ΜΜ, TROIDX είπε αν δε σου ανει κοπο βαλε ενα dimm ή αν το χεις κανει τοτε πώς το διαβαζει? Ανεξήγητες καταστάσεις... Λοιπόν.. Σε ότι αλλαγές έκανα προηγούταν reset στο bios. -Βγάζω τις παλιές μνήμες 2x16 (οι οποίες έχουν αγοραστεί τέλος του 19 από foxstore) και βάζω πάνω μόνο τις καινούριες 2x16 και τρέχουν κανονικά στα 3200 (με XMP 2 επιλογή) -Δοκιμάζω μία μία τις παλιές και η μία τρέχει κανονικά στα 3200 (με XMP 2 επιλογή) και η άλλη στα 2400.με ενεργοποίηση του xmp ή χειροκίνητη ρύθμιση ο υπολογιστής δεν έκανε εκκίνηση σε οθόνη και περιφερειακά. καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η μία μνήμη από τις παλιές έχει το πρόβλημα και τις βγάζω. Βάζω λοιπόν τις καινούριες πάνω ξεκινάω κανονικά τον υπολογιστή και οποία επιλογή και να βάλω (είτε xmp 1-2 είτε χειροκίνητα) οι μνήμες τρέχουν στα 2666.🥴🥴. Ενώ την πρώτη φορά που ξεκίνησα και έκανα τα τέστ έτρεχαν κανονικά στα 3200.😐🤔. Άντε βγάλε άκρη τώρα... Να σημειώσω ότι έχω τροφοδοτικό ένα 600w.το αναφέρω μήπως είναι και αυτό στο παιχνίδι... Οι μνήμες έχουν εφόρου ζωής εγγύηση; Γίνεται αντικατάσταση; Δεν έχει γίνει ποτέ παρέμβαση (overlocking) σε κάτι πλην τώρα που θέλω να ανεβάσω τις μνήμες στην ταχύτητα που υποτίθεται παίζουν.
TROIDX Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Καλημερα και καλη εβδομαδα. 1] Τροφοδοτικο ΔΕΝ εχει να κανει 2) δεν εχω ασχοληθει με την AMD ME RYZEN οοποτε κατι με imc, με drivers , chipset, agesa κλπ κλπ υπαρχουν χικιαδες θεματα απο οσους ξεκινησαν να ασχολουνται με ryzen. 3?) ασυμβατοτητα σε ασυμβατοτητα μνημες με ryzen, m/b X--- chipset , agesa κλπ ολοι λενε οτι εχουν και ολοι λενε οτι ΔΕΝ εχουν.....μπερδεμα..... ΔΕΝ μπορω να καταλαβω ειλικρινα τι γινεται. Κανε ενα τσεκ τα dimm slots και δες τις επαφες, και ενα πινελακι περνα τα. υτο θα εκανα εγω και ΔΕ μπορω να καταλαβω κατι αλλο Υ.Γ: Troubleshooting εχω κανει παρα πολλα ΑΛΛΑ ειχα και πραγματα για να το κανω...cpu's, dimm's,, hdds m/b's και ολα τα παρελκομενα..... Δεν εχω κατι αλλο στο νου μου.....να σου πω οτι μπορει να ''παιζει'' μητρικη? επεξεργαστης? γραφικα σε αλο σλοτ? μ.2 και ενα καρο ρυθμισεις στο uefi γιατι υπαρχουν conflicts? καπου ''ψυχρη κολληση'' στο pcb???? 😡 9 hours ago, kostask1 said: Οι μνήμες έχουν εφόρου ζωής εγγύηση; EDIT: LIMITED LIFETIME GUARANTEE.... Δηλαδη no overVoltage και no o/c και καλα??? για 5 χρονια? ΔΕΝ Θυμαμαι.....οτι ειχε να κανει με μνημη που ΔΕΝ δουλευε ή ηταν γεματη errors την επεστρεφα σε οποιονδηποτε την ειχα αγορασει και επαιρνα καινουργια... ΕΚΤΟΣ καποιες PATRIOT που τις εδωσα με αγγελια οτι εχουν errors και βεβαια ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ....
TasosPk Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Στις 26/6/2023 στις 2:26 ΠΜ, kostask1 είπε Ανεξήγητες καταστάσεις... Λοιπόν.. Σε ότι αλλαγές έκανα προηγούταν reset στο bios. -Βγάζω τις παλιές μνήμες 2x16 (οι οποίες έχουν αγοραστεί τέλος του 19 από foxstore) και βάζω πάνω μόνο τις καινούριες 2x16 και τρέχουν κανονικά στα 3200 (με XMP 2 επιλογή) -Δοκιμάζω μία μία τις παλιές και η μία τρέχει κανονικά στα 3200 (με XMP 2 επιλογή) και η άλλη στα 2400.με ενεργοποίηση του xmp ή χειροκίνητη ρύθμιση ο υπολογιστής δεν έκανε εκκίνηση σε οθόνη και περιφερειακά. καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η μία μνήμη από τις παλιές έχει το πρόβλημα και τις βγάζω. Βάζω λοιπόν τις καινούριες πάνω ξεκινάω κανονικά τον υπολογιστή και οποία επιλογή και να βάλω (είτε xmp 1-2 είτε χειροκίνητα) οι μνήμες τρέχουν στα 2666.🥴🥴. Ενώ την πρώτη φορά που ξεκίνησα και έκανα τα τέστ έτρεχαν κανονικά στα 3200.😐🤔. Άντε βγάλε άκρη τώρα... Να σημειώσω ότι έχω τροφοδοτικό ένα 600w.το αναφέρω μήπως είναι και αυτό στο παιχνίδι... Οι μνήμες έχουν εφόρου ζωής εγγύηση; Γίνεται αντικατάσταση; Δεν έχει γίνει ποτέ παρέμβαση (overlocking) σε κάτι πλην τώρα που θέλω να ανεβάσω τις μνήμες στην ταχύτητα που υποτίθεται παίζουν. Eγώ έπαθα το ιδιο με άλλες μνήμες RAM όμως. Είχα ενα σετάκι Patriot Viper 3200mhz 2x8gb και αγοράζω 1.5-2 χρόνια μετα αλλο ενα σετάκι 2x8 gb. Δεν επαιξάν ποτέ όλες μαζι στο xmp, που και που μπορούσα να bootαρω windows αλλά μετά από λίγο έτρωγε bsod. Δοκίμασα να ανεβάσω το DRAM Voltage αλλα και το SOC Voltage, τίποτα. Το παλιο σετ μόνο του έπαιζε στα 3200, το καινούριο σετ επίσης. Μαζι ετρωγα τα bsod αμασητα. Aυτό με έβαλε σε σκέψεις, οπότε μια από τις φορές που κατάφερα να μπόρεσα να μπουτάρω κατέβασα το Thaiphoon Burner και ανακάλυψα οτι η Patriot mid production αποφάσισε να αλλάξει τον κατασκευαστή των chip. Το πρώτο σετ που είχα ηταν NANYA ενω το δευτερο SK Hynix. Ίδια ακριβώς specs αλλά άλλος κατασκευαστής. Ήμουν κωλόφαρδος γιατί μαζι με το δικό μου σέτ αγόρασα και ένα για έναν φίλο, οπότε αφού του εξήγησα τι παίζει μου έδωσε το δικό του set(που και αυτό ηταν Hynix) και πήρε το δικό μου το παλαιότερο. Aπο εκείνη την στιγμή τρέχουν απροβλημάτιστα στα 3200.
kostask1 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 μπήκα και εγώ λοιπόν στην διαδικασία να τσεκάρω.αυτες με το τσιπάκι samsung είναι οι παλιές τα σχόλια δικά σας... επίσης προσπάθησα (αφου εχω πάνω τις καινούριες και τρέχουν στα 3200 να βαλω και τις παλιες.αποτιχια... η μνήμες με τα βίας στα 2400 και επανεκκινήσεις εχω μιλήσει ήδη με το κατάστημα και επιστροφή ελπίζω να καταλάβουν και να γίνει αντικατάσταση μιας και το πρόβλημα ειχε αναφερθεί και τοτε οταν αγοραστήκαν αλλα ο τοτε τεχνικός που ειχε πει οτι πιθανόν είναι ασυμβατότητα
TROIDX Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 21 hours ago, kostask1 said: μπήκα και εγώ λοιπόν στην διαδικασία να τσεκάρω.αυτες με το τσιπάκι samsung είναι οι παλιές τα σχόλια δικά σας... επίσης προσπάθησα (αφου εχω πάνω τις καινούριες και τρέχουν στα 3200 να βαλω και τις παλιες.αποτιχια... η μνήμες με τα βίας στα 2400 και επανεκκινήσεις εχω μιλήσει ήδη με το κατάστημα και επιστροφή ελπίζω να καταλάβουν και να γίνει αντικατάσταση μιας και το πρόβλημα ειχε αναφερθεί και τοτε οταν αγοραστήκαν αλλα ο τοτε τεχνικός που ειχε πει οτι πιθανόν είναι ασυμβατότητα μακαρι γιατι εχει καταντησει αηδια το θεμα της ασυμβατοτητας σε πολλα πραγματα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα