Προς το περιεχόμενο

G.Skill Trident Z RGB 32GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-32GTZR)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι δεν επεσε σε περιπτωση,υπαρχει γενικα κοσμος που δεν του λειτουργει το xmp παντα.

Οπως εγραψα πιο πισω και σε εμενα απο μονο του το xmp παρολο που μου το αναγνωριζε η μητρικη στο bios,επρεπε να περασω εγω τις ρυθμισεις του αλλιως μου πεταγε μπλε οθονη.

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Fulgore είπε

Δοκιμασε να βαλεις τα timings του Xmp μονος σου μηπως και στα περασει ετσι.

Και σε μενα το Xmp απο μονο του δεν λειτουργουσε στις 32gb μνημες που πηρα και επρεπε να τα βαλω μονος μου.

Αν δεν σου λειτουργησουν ουτε ετσι,μιλησε με την G Skill μηπως εχεις προβληματικες μνημες.

δοκίμασα αλλα τίποτα...κανω reboot ανάβει το pc αλλα δεν λειτουργεί τίποτα.(οθόνη,πληκτρολόγιο κλπ)

μίλησα με το κατάστημα που τις πήρα και μου είπαν οτι αν ειναι ελαττωματικές θα γίνει αντικατάσταση αλλα αν δεν είναι συμβατές δεν μπορούν να τις πάρουν πίσω γιατί φορέθηκαν...

2 ώρες πριν, kkatzos είπε

Παίζει να είσαι έξτρα άτυχος και να σου έτυχαν Hynix MFR τσιπάκια (νόμιζα ότι είχαν εξαφανιστεί)...

... κάτι που δε συμβαίνει με τις Χ εκδόσεις. Έχουν συνήθως τα πολύ καλύτερα Hynix CJR.

Μην απελπίζεσαι, βάλε το Thaiphoon Burner και αναγνώρισε τα τσιπάκια που φοράνε οι μνήμες σου.

Στη συνέχεια με το Ryzen Calculator βάλε τις ρυθμίσεις του συστήματος σου και κάνε προσπάθεια.

ή

αν βαριέσαι απλά βάλε το XMP 3200 και επίλεγε χαμηλότερη συχνότητα μέχρι να σταθεροποιηθείς. Μπορεί αυτό να γίνει στα 3133 ή στα 3066.

αν μπορείς καθοδήγησε με γιατί εχω ανεβάζει πίεση 17...

κατεβάζω το Thaiphoon Burner και τι κάνω μετα?

snap271202073605μμ.png

Επεξ/σία από kostask1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, kostask1 είπε

δοκίμασα αλλα τίποτα...κανω reboot ανάβει το pc αλλα δεν λειτουργεί τίποτα.(οθόνη,πληκτρολόγιο κλπ)

Πολυ ωραια μιλησε με την ιδια την G Skill(στειλε τους email) και πες τους οτι εχεις αυτες τις μνημες σε αυτο το συστημα και δεν σου διαβαζει το xmp οτι και να εχεις κανει.

Το πιο πιθανο να σου πουν και οι ιδιοι οτι εαν το συστημα σου δεν εχει καποιο προβλημα,να τους τις στειλεις να στις αλλαξουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostask1 είπε

αν μπορείς καθοδήγησε με γιατί εχω ανεβάζει πίεση 17...

κατεβάζω το Thaiphoon Burner και τι κάνω μετα?

Για αρχή κάνε clear CMOS, να είναι εντελώς απείραχτο το μηχάνημα. Ούτε XMP, ούτε τίποτα.

1) Βεβαιώσου ότι έχεις τα DIMMs στις θέσεις που πρέπει

2) Πέρασε το τελευταίο BIOS για τη μητρική σου.

3) Βάλε ξανά το 3200 XMP

4) Βάλε manually την τάση για τα DIMMs (Vdimm) = 1.36V

5) Βάλε manually την τάση για το SoC (Vsoc) = 1.0V

6) Βεβαιώσου ότι στο advanced μενού των μνημών το Power Down = disabled και το GearDown mode = enabled

Κάνε restart και ενημέρωσε αν δουλέψουν ή όχι. Πάντως φαίνεται να έχουν καλά τσιπ (Samsung B-Die) οι μνήμες σου.

Επεξ/σία από kkatzos
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε περίπτωση που μπορεί να βοηθήσει, παραθέτω το ακόλουθο απόσπασμα από το manual της συγκεκριμένης μητρικής: "Some memory may operate at a lower frequency than the marked value when 
overclocking due to the memory frequency operates dependent on its Serial Presence 
Detect (SPD). Go to BIOS and find the DRAM Frequency to set the memory frequency if you want to operate the memory at the marked or at a higher frequency".

Capture+_2020-01-27-20-20-56.png

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Για αρχή κάνε clear CMOS, να είναι εντελώς απείραχτο το μηχάνημα. Ούτε XMP, ούτε τίποτα.

1) Βεβαιώσου ότι έχεις τα DIMMs στις θέσεις που πρέπει

2) Πέρασε το τελευταίο BIOS για τη μητρική σου.

3) Βάλε ξανά το 3200 XMP

4) Βάλε manually την τάση για τα DIMMs (Vdimm) = 1.36V

5) Βάλε manually την τάση για το SoC (Vsoc) = 1.0V

6) Βεβαιώσου ότι στο advanced μενού των μνημών το Power Down = disabled και το GearDown mode = enabled

Κάνε restart και ενημέρωσε αν δουλέψουν ή όχι. Πάντως φαίνεται να έχουν καλά τσιπ (Samsung B-Die) οι μνήμες σου.

το μόνο που κατάφερα είναι να ανοίξει μεν αλλα έβγαλε μπλε οθόνη και έγραψε πρόβλημα των windows και έκλεισε...

είναι ένα βήμα και αυτό...χαχαχα

τι λες?προβληματικές μνήμες?

απο το μαγαζί μου είπαν οτι αν είναι πρόβλημα τις αλλάζουν.αν είναι θέμα ασυμβατότητας παίρνω τα τσάκια μου...και απ οτι καταλαβαίνω DOA δεν υπάρχει...

η gskill μου έστειλε μαιλ οτι θα το δουν μετά τις 30 γιατί εχουν Chinese Lunar New Year holidays

3 ώρες πριν, Fulgore είπε

Οχι δεν επεσε σε περιπτωση,υπαρχει γενικα κοσμος που δεν του λειτουργει το xmp παντα.

Οπως εγραψα πιο πισω και σε εμενα απο μονο του το xmp παρολο που μου το αναγνωριζε η μητρικη στο bios,επρεπε να περασω εγω τις ρυθμισεις του αλλιως μου πεταγε μπλε οθονη.

τι ρυθμίσεις πέρασες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, kostask1 είπε

το μόνο που κατάφερα είναι να ανοίξει μεν αλλα έβγαλε μπλε οθόνη και έγραψε πρόβλημα των windows και έκλεισε...

είναι ένα βήμα και αυτό...χαχαχα

τι λες?προβληματικές μνήμες?

Δεν είναι προβληματικές.

Απλά κάποιοι Ryzen 1xxx/2xxx δυσκολεύονται με Dual Rank (όπως οι δικές σου) μνήμες.

Κράτησε τις προηγούμενες αλλαγές και:

Στο advanced μενού δοκίμασε tRDWR=7 και tWRRD=4. Ή με 8-3. Κάποια από τα δύο μπορεί να σου κάνει δουλειά.

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ.
10 ώρες πριν, kostask1 είπε

magic formoula για corsair...για gskill έχουμε τίποτα???😁😁

Δεν έχει να κάνει με τη μάρκα.

Κάνε αυτά που σου λέω παραπάνω.

Αν δε δουλεψουν, κάνε αυτά της Corsair.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποιον επεξεργαστη εχεις?... 

δν ξερω για σιγουρα αλαλ εχω και μια υποψια στην πισω ακρη του μυαλου μου οτι ολοι οι ΑΜ4 δν αντεχουν 3200.. τι εννοω...

καταρχην εχω 2700x , σε μοβο Χ470 με αυτες τις ραμ https://www.skroutz.gr/s/11436424/G-Skill-Flare-X-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GFX.html

στο σαιτ λεει support memory o cpu 2933...

τα 3200 με το προφιλ ετοιμο με κρασαρει κ εμενα και οτ εχω κατεβασει στα 3134..(ενα διαστημα το ειχα και στα 2933 αλλα λεω ασ δοκιμασω μεχρι π ειναι το σταθερο)..δν νομιζω να ειναι προβληματικες.. ισως θελει manual να τις βαλεις οπως λεει το παλικαρι πιο πανω, μανουαλ δν το δοκιμασα να πω την αληθεια απαλ εβαζα απο τα προφιλ κ οπου εκατσε σταθερο το αφησα.. 

2700x -> 2933

3700x -> 3200 (κατι τετοιο λεει στο σαιτ εαν θυμαμαι καλα)

Επεξ/σία από pasxaliskar
Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια το μόνο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να ξέρω εάν είναι θέμα μνημών (προβληνατικες δηλαδή ή όχι) αν είναι οκ θα δεχτώ ότι δεν έκανα σωστό bild.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να τεστάρω αν είναι οκ οι μνήμες;; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostask1 είπε

Να σου πω την αλήθεια το μόνο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να ξέρω εάν είναι θέμα μνημών (προβληνατικες δηλαδή ή όχι) αν είναι οκ θα δεχτώ ότι δεν έκανα σωστό bild.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να τεστάρω αν είναι οκ οι μνήμες;; 

ναι με memtest.. μια χαρα ειναι οι μνημες σου και μια χαρα εισαι... βαλε μεχρι εκει που εισαι σταθερος και αστω.. δν θα δεις διαφορα απο τα 2933 στα 3200 ορατη.. ουτε 3 fps διαφορα σε games 

των 2700x  δν εχεις ? πανω απο 2933 ειναι λογικο τοτε να μην δουλευει σωστα... η amd σου λεει μεχρι που ειναι το safe για αυτην.. σε καποιους αναλογος το υλικο μπορει ν παει και 3200, σε καποιυες και 3133 κλπ.. 

χαλασμενες μνημες δινω πιθανοτητα 1% μαξ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pasxaliskar είπε

ναι με memtest.. μια χαρα ειναι οι μνημες σου και μια χαρα εισαι... βαλε μεχρι εκει που εισαι σταθερος και αστω.. δν θα δεις διαφορα απο τα 2933 στα 3200 ορατη.. ουτε 3 fps διαφορα σε games 

των 2700x  δν εχεις ? πανω απο 2933 ειναι λογικο τοτε να μην δουλευει σωστα... η amd σου λεει μεχρι που ειναι το safe για αυτην.. σε καποιους αναλογος το υλικο μπορει ν παει και 3200, σε καποιυες και 3133 κλπ.. 

χαλασμενες μνημες δινω πιθανοτητα 1% μαξ

Με παραξενεύει το γεγονός ότι φίλος με ίδια μητρική ίδιο επεξεργαστή και μνήμες G.SKILL F4-3200C16S-16GVK 16GB DDR4 3200MHZ RIPJAWS V ενεργοποίησε κανονικά και με την μια στα 3200... Και πατώντας κατευθείαν από την επιλογή του bios και όχι χειροκίνητα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...