kostask1 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) καλησπερα περιμένω αυριο τις G.Skill Trident Z RGB 32GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-32GTZR). βλεπω όμως στο site της οτι υπάρχει F4-3200C16D-32GTZR και F4-3200C16D-32GTZRX (For AMD) περιμένω την πρώτη να μπει σε μια MSI MPG X570 Gaming Edge WIFI και εναν 2700x. στα site της MSI δεν αναγράφει κάπου καμία απο της δυο ως συμβατή...😓😎 ταιριάζουν ή θα ψάχνω να τις πουλήσω?? οι άλλες γράφουν For AMD... Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2020 από kostask1
GeG Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα. Στο link που έχεις ανεβάσει έχει δύο αξιολογήσεις - σχόλια Στο δεύτερο αναφέρει ότι τις δούλεψε σε σύστημα με ryzen οπότε γτ εσύ να έχεις πρόβλημα;
Trelloneritis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Καλημέρα. Εχω τις G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GTZR) και δουλεύουν στα 3200ΜHz σε μητρική Asus ROG Strix X470-F χωρίς πρόβλημα απο τον Νοέμβριο 2018. Θεωρώ οτι το X είναι θέμα marketing. Είχα ανοίξει ανάλογο θέμα για τα 16GB όμως.
kostask1 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, Trelloneritis είπε Καλημέρα. Εχω τις G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GTZR) και δουλεύουν στα 3200ΜHz σε μητρική Asus ROG Strix X470-F χωρίς πρόβλημα απο τον Νοέμβριο 2018. Θεωρώ οτι το X είναι θέμα marketing. Είχα ανοίξει ανάλογο θέμα για τα 16GB όμως. το σκέφτηκα οτι μπορεί να είναι marketing αλλα ταυτόχρονα είδα οτι δεν υπήρχαν και στη λίστα της msi μικτρικής.μπορεί και να μην ηταν ενημερωμένη η λίστα της όμως..ξεκινάω να χτίζω...:)
Fulgore Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, kostask1 είπε το σκέφτηκα οτι μπορεί να είναι marketing αλλα ταυτόχρονα είδα οτι δεν υπήρχαν και στη λίστα της msi μικτρικής.μπορεί και να μην ηταν ενημερωμένη η λίστα της όμως..ξεκινάω να χτίζω...:) Αυτο θα σε απασχολει περισσοτερο εαν θελησεις αργοτερα να βαλεις παραπανω μνημη,γιατι ισως να εχεις θεμα στα ρολογια/xmp. Αλλιως κατα τα αλλα λογικα θα σου παιζουν μια χαρα οι μνημες. Εγω σκεψου αγορασα αναλογο kit μνημων που γραφανε απεξω amd ryzen και το xmp αν και το αναγνωριζε η x470 μητρικη μου,μεσα στο pc μου εβγαζε μπλε οθονη και επρεπε να βαλω τις ρυθμισεις του xmp μονος μου. Με λιγα λογια εκει που οι παλιοτερες μνημες ειχαν την σταμπα της intel απεξω στο κουτι(το XMP κανονικα δικο τους ειναι),τωρα βαζουν των Amd που πουλανε περισσοτερο. 1
Dionymous Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Είχα ακριβώς την ίδια ανησυχία με τον kostask1, πέρυσι, όταν έστεινα το σύστημά μου με το ίδιο σετ μνημών που το ειχα βρει σε καλή τιμή διαδικτυακά, αλλά δεν περιείχαν στην ονομασία τους το X, (F4-3200C16D-32GTZR), σε συνδυασμό με Ryzen 7 2700x και μητρική X470 Aorus Gaming Ultra. Δεν περιλαμβανόταν τότε στο site της Gigabyte στη λίστα των συμβατών, ούτε υπήρχαν πολλά topics σε forum που έψαχνα. Οπότε, πήρα το ρίσκο, αλλά τελικά δεν υπήρξε κανένα θέμα και με την ενεργοποίηση του XMP από το Bios, "κλείδωσαν" απευθείας στα 3200. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι μόνο μαρκετίστικο, πιστεύω ότι ίσως να έχει νόημα στις πρώτες γενιές μητρικών AM4 που όντως έχουν γραφτεί πολλά για μερική ή/και πλήρη ασυμβατότητα. Στις νεότερες μητρικές από B450, X470 και μετά, νομίζω έχουν λυθεί τα περισσότερα θέματα. Ελπίζω να βοήθησα λίγο. 1
kkatzos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Οι εκδόσεις Χ στις μνήμες τις G.Skill έχουν διαφορετικο XMP, προσαρμοσμένο για εγγυημένη λειτουργία σε Ryzen. Τέτοια εγγύηση δεν παρέχεται από τις non-X, εντούτοις στο 95% των περιπτώσεων δεν υπάρχει πρόβλημα. 1
kostask1 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 και μια και βλέπω ότι θίξατε το θέμα...έκανα χτες το εξής... μέσα από το bios ενεργοποίησα την επιλογή Α-XMP Profil 2. κάνοντας reboot ο υπολογιστής άναψε αλλα δεν λειτουργούσε καμία έξοδος. οθόνη πληκτρολόγιο ποντίκι τίποτα... αναγκάστηκα και έκανα reset το Bios με jumper MSI MPG X570 Gaming Edge WIFI καμιά ιδέα πως μπορώ να τις κάνω να δουλεύουν στα 3200?
Dionymous Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Άρα λειτουργούν αλλά δεν πιάνουν τα 3200; Χωρίς να είμαι "ειδικός", δοκίμασες να αλλάξεις τις θέσεις των μνημών στη μητρική; Συνήθως στα εγχειρίδια των μητρικών καρτών, αναφέρει τις θέσεις στις οποίες πρέπει να τοποθετούνται τα dimm, ανάλογα αν είναι μόνο ένα ή μόνο δύο. Αν είναι δύο, ανάλογα με τον κατασκευαστή, συνήθως πρέπει να μπαίνουν στις θέσεις 1-3, 2-4 ή A2-B2, A1-B1. Έχω δει (και εξ ιδίας πείρας) ότι λύνονται κάποια θέματα, σε αρκετές περιπτώσεις. Επίσης, με επιφύλαξη, μήπως ένα bios update θα βοηθούσε; Αν δεν είσαι εξοικειωμένος, διάβασε καλά τις οδηγίες από το site της Msi (τουλάχιστον 2 φορές για να είσαι σίγουρος) ή ζήτα από κάποιον που εμπιστεύεσαι ότι ξέρει. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από Dionymous
kostask1 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έκανα update το bios και κατάφερα να τις χρονισω στην επιλογή 1 που είναι στα 2933 (αν θυμάμαι καλά) και όχι στην επιλογή 2 που είναι στα 3200.τις έχω βάλει στην 2 και 4 θύρα όπως λέει στο manual. Μάλλον έπρεπε να έχω πάρει αυτές με την κατάληξη Χ... Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2020 από kostask1
kkatzos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Στις 26/1/2020 στις 12:07 ΜΜ, kostask1 είπε καμιά ιδέα πως μπορώ να τις κάνω να δουλεύουν στα 3200? Παίζει να είσαι έξτρα άτυχος και να σου έτυχαν Hynix MFR τσιπάκια (νόμιζα ότι είχαν εξαφανιστεί)... 1 λεπτό πριν, kostask1 είπε Έκανα update το bios και κατάφερα να τις χρονισω στην επιλογή 1 που είναι στα 2933 (αν θυμάμαι καλά) και όχι στην επιλογή 2 που είναι στα 3200.τις έχω βάλει στην 3και 4 θύρα όπως λέει στο manual. Μάλλον έπρεπε να έχω πάρει αυτές με την κατάληξη Χ... ... κάτι που δε συμβαίνει με τις Χ εκδόσεις. Έχουν συνήθως τα πολύ καλύτερα Hynix CJR. Μην απελπίζεσαι, βάλε το Thaiphoon Burner και αναγνώρισε τα τσιπάκια που φοράνε οι μνήμες σου. Στη συνέχεια με το Ryzen Calculator βάλε τις ρυθμίσεις του συστήματος σου και κάνε προσπάθεια. ή αν βαριέσαι απλά βάλε το XMP 3200 και επίλεγε χαμηλότερη συχνότητα μέχρι να σταθεροποιηθείς. Μπορεί αυτό να γίνει στα 3133 ή στα 3066.
Fulgore Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δοκιμασε να βαλεις τα timings του Xmp μονος σου μηπως και στα περασει ετσι. Και σε μενα το Xmp απο μονο του δεν λειτουργουσε στις 32gb μνημες που πηρα και επρεπε να τα βαλω μονος μου. Αν δεν σου λειτουργησουν ουτε ετσι,μιλησε με την G Skill μηπως εχεις προβληματικες μνημες.
Dionymous Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Πιο πολύ για παρηγοριά, αν δεν λειτουργήσει καμία από τις πιο πάνω προτάσεις, δες το κι έτσι, τα 2933 που πιάνουν με το Profile 1 δεν είναι πολύ μακριά από τα 3200... (λέμε τώρα). Αν το σύστημά σου είναι σταθερό και ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, μπορεί και να το ξεχάσεις. Άλλωστε είναι τόσο όμορφες! Η άλλη λύση, αν εξαιρέσουμε το ενδεχόμενο ελαττώματος (οπότε τις επιστρέφεις) που δεν το θεωρώ πολύ πιθανό, είναι να τις βάλεις αγγελία προς πώληση, εξηγώντας με ειλικρίνεια το θέμα που έχεις, ώστε να πας για κάτι άλλο. Ούτως ή άλλως είναι πολύ εμπορικές. Πάντως, θα σου πρότεινα να μη βιαστείς και να το ψάξεις λίγο ακόμη.
Fulgore Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Απο την στιγμη που μιλαμε για Xmp profile 3200mhz και μαλιστα σε προσφατη X570 μητρικη+2700 επεξεργαστη,κανονικα πρεπει να λειτουργουν οσο λεει. Ας μιλησει και με την ιδια την G Skill που λογικα θα του πουν και αυτοι τα παραπανω,και τον βλεπω εαν δεν του λειτουργησει τιποτα απο αυτα να του πουν να τους τις στειλει πισω. Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να τις κρατησει για να του τρεχουν στα 2933. Αυτος πληρωσε μνημες για να πιανουν τα 3200. Εαν ηθελε 3000μνημες,θα πληρωνε ενα φθηνοτερο kit αλλης εταιρειας 1
Dionymous Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 27 λεπτά πριν, Fulgore είπε Απο την στιγμη που μιλαμε για Xmp profile 3200mhz και μαλιστα σε προσφατη X570 μητρικη+2700 επεξεργαστη,κανονικα πρεπει να λειτουργουν οσο λεει. Ας μιλησει και με την ιδια την G Skill που λογικα θα του πουν και αυτοι τα παραπανω,και τον βλεπω εαν δεν του λειτουργησει τιποτα απο αυτα να του πουν να τους τις στειλει πισω. Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να τις κρατησει για να του τρεχουν στα 2933. Αυτος πληρωσε μνημες για να πιανουν τα 3200. Εαν ηθελε 3000μνημες,θα πληρωνε ενα φθηνοτερο kit αλλης εταιρειας Ναι, συμφωνώ, δεν έχεις άδικο. Έχει πληρώσει για 3200. Κι είναι κρίμα, καινούργιο build, με X570; Λες να έπεσε στην περίπτωση; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα