sDGam Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Αγαπητό insomnia. Όταν έγινε η πρώτη διαφήμιση site για αγορά "φθηνών" cd key, στα comments έβλεπα ανάμεικτες γνώμες ακόμα και από την ίδια την ομάδα του insomnia. Επειδή βλέπω πως οι διαφημίσεις αυτές έχουν πλέον γίνει αρκετά πυκνές και επεδή την "πάτησα" απο ένα εκ των site που διαφημίζετε, να πώ δύο πραγματάκια. Αγόρασα καινούργιο pc πρίν από 6 μήνες και επειδή είχα βαρεθεί το watermark των windows που λέει να τα ενεργοποιήσω, έπρεπε κάποια στιγμή να το κάνω. Μιάς και σας εμπιστεύομαι σαν site ενημέρωσης, όταν είδα πως διαφημίζετε grey market cd-key site σκέφτηκα μήπως και δεν είναι τοσο grey. Οπότε την black friday αγόρασα από ένα site που διαφημίσατε ένα πακέτο με cdkey για "2 pc" κάπου στα 15 ευρώ. Ήρθε mail κατευθείαν με 1 cdkey και υπέθεσα οτι είναι κάποιου είδους volume license για 2 pc. Τα ενεργοποίησα μιά χαρά στο pc μου αλλά όταν ήρθε ο καιρός να ενεργοποιήσω windows και ένα ακόμα pc, το cdkey δε δούλευε. Δεν ξέρω και για πόσο ακόμα θα δουλέυει και στο δικό μου pc. Ο λόγος που κάνω αυτο το παράπονο εδώ όμως, είναι πως αφού έστειλα mail στο site για να λύσουμε το θέμα, δεν έχω λάβει καμμία απάντηση εδώ και 1 βδομάδα. Στα στοιχεία επικοινωνίας υπάρχει κυριολεκτικά μόνο ένα mail. Καμία φυσική διέυθυνση, κανένα όνομα (ούτε καν εταιρίας), τίποτα. Οπότε δεν έχω πουθενά αλλού να παραπονεθώ εκτός από εδώ και την τράπεζά μου απο την οποία θα ζητήσω ακύρωση συναλλαγής (έαν δέχονται μετά απο τόσο καιρό). Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί τα συγκεκριμένα site, μετά από λίγη αναζήτηση που έκανα έμαθα πως πρόκειται για site που φιλοξενούν κάθε λογής πωλητή. Ο πωλητής με τη σειρά του τα προμηθέυεται με άγνωστο τρόπο είτε νόμιμο είτε παράνομο (πχ κλέβει πιστωτικές και με αυτές αγοράζει 10 win10 keys τα οποία τα πουλάει για 10 ευρώ το καθένα με καθαρό κέρδος). Βέβαια μόλις ο κανονικός κάτοχος της κάρτας δει οτι χρεώθηκε 1000 ευρώ απ'τό πουθενά, ζητάει επιστροφή χρημάτων και η Microsoft με τη σειρά της ακυρώνει τα cd key. Το αποτέλεσμα; Ο κλεφτης έχει κερδίσει 10 ευρώ και ο αγοραστής έχει χάσει 10 ευρώ και δεν έχει και windows. Προφανώς τα site έχουν λίγη εώς καθόλου εξυπηρέτηση πελατών (όπως στην περίπτωση μου που πήρα το 3ο το μακρύτερο ως "απάντηση" στο mail μου). Οπότε παράκληση εάν θέλετε να συνεχίσετε να διαφημίζετε grey market site τουλάχιστον να έχουν και κάποια εξυπηρέτηση πελατών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
patclo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Επειδη εχω δει απο τετοιο site αδειες πχ office, δεν ειναι κλεμμενες αδειες αλλα αδειες που δεν επιτρεπεται να μεταπωλησεις. Δηλαδη βρισκουν απο διαφορους που απεκτησαν νομιμα αδεια msdn ή αδεια oem και την μεταπωλουν. Η αδεια αυτη κανει κανονικα activate το προϊον αλλα ενδεχομενως εχει πουληθει απο τον ιδιο που την εδωσε στο κλειδαδικο και αλλου οποτε πρεπει να την ενεργοποιησεις αμεσα ωστε αν δεν δουλεψει το key να τους στειλεις email σε 2-3 ωρες το πολυ και να σου στειλουν αλλο key. Μετα απο εναν μηνα αποκλειεται ή πολυ δυσκολα να σου στειλουν αλλο key γιατι δεν εχουν τροπο να ξερουν αν ενεργοποιησες την αδεια. Συνοψιζοντας, ο μονος νομιμος τροπος να αγορασεις office/windows ειναι πληρωνοντας την retail τιμη της microsoft. Τα φθηνα κλειδια ειναι νομιμες αδειες για τον αρχικο κατοχο που τις μεταπωλει παρανομα για χρηση retail και αυτες τις αδειες σου πουλουν τα κλειδαδικα με 10 ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα