Adelavou1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα στην παρεα! ελπιζω να μην υπαρχει καποιο παρομοιο θεμα και να μου διεφυγε! Η ιστορια μου αρχιζει εχοντας τον ryzen 5 1600 χρονισμενο στα 3,9 και την r9 280 3 GB dual x, που με ασηκωτη βαρια καρδια αποφασισα να την αντικαταστησω με μια NVIDIA 1660 SUPER 6GB λογω καλυτερου encoding, στο stream, της δευτερης! αυτο που δεν ειχα λογαριασει ηταν οτι η οθονη zowie xl2411 μου τρεχει μονο 144hz απο dvi d dual link, κατι που η συγκεκριμενη 1660 δεν εχει, και οι απλοι ανταπτορες απο display port σε dvi δεν θα φτασουν αυτα τα hertz(χρειαζονται ACTIVE ανταπτορες που πανε 100€+). μετα απο επικοινωνια με το καταστημα καθως αφου ανοιχθηκε δεν επιστρεφεται για να πουληθει σαν καινουργια και η μονη λυση ηταν να πουληθει ξεχωριστα που ισως αποβει χρονοβορο αν το κανουν οι ιδιοι και σιγουρα θα χαθουν καποια λεφτα αν την πουλησω μονος! οποτε η αποφαση μου ηταν να παρω καινουργιο μονιτορ (γιατι οχι και 240hz) για να μην δινω πολλα λεφτα σε ανταπτορες και να κρατησω και την παλια μου οθονη για δευτερη! και εδω γεννιεται το ερωτημα...... μπορουν να χωρεσουν και οι δυο γραφικων ????? για λογους framing και αλλα και ανεσης, ο cpu θα το αντεξει? η το bottleneck θα αυξηθει? η κυρια μου χρηση θα ειναι gaming και streaming! η μητρικη μου ειναι η asus b350 plus και το τροφοδοτικο μου ενα thermatake 630w 87% efficiency !! ειχατε ποτε παρομια εμπειρια? τι πρεπει να προσεξω? θα χρειαστω εξτρα καλωδια συνδιασμων? ευχαριστω εκ των προτερων. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2020 από Adelavou1
atheatos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Στις 23/1/2020 στις 12:42 ΜΜ, Adelavou1 είπε Καλησπερα στην παρεα! ελπιζω να μην υπαρχει καποιο παρομοιο θεμα και να μου διεφυγε! Η ιστορια μου αρχιζει εχοντας τον ryzen 5 1600 χρονισμενο στα 3,9 και την r9 280 3 GB dual x, που με ασηκωτη βαρια καρδια αποφασισα να την αντικαταστησω με μια NVIDIA 1660 SUPER 6GB λογω καλυτερου encoding, στο stream, της δευτερης! αυτο που δεν ειχα λογαριασει ηταν οτι η οθονη zowie xl2411 μου τρεχει μονο 144hz απο dvi d dual link, κατι που η συγκεκριμενη 1660 δεν εχει, και οι απλοι ανταπτορες απο display port σε dvi δεν θα φτασουν αυτα τα hertz(χρειαζονται ACTIVE ανταπτορες που πανε 100€+). μετα απο επικοινωνια με το καταστημα καθως αφου ανοιχθηκε δεν επιστρεφεται για να πουληθει σαν καινουργια και η μονη λυση ηταν να πουληθει ξεχωριστα που ισως αποβει χρονοβορο αν το κανουν οι ιδιοι και σιγουρα θα χαθουν καποια λεφτα αν την πουλησω μονος! οποτε η αποφαση μου ηταν να παρω καινουργιο μονιτορ (γιατι οχι και 240hz) για να μην δινω πολλα λεφτα σε ανταπτορες και να κρατησω και την παλια μου οθονη για δευτερη! και εδω γεννιεται το ερωτημα...... μπορουν να χωρεσουν και οι δυο γραφικων ????? για λογους framing και αλλα και ανεσης, ο cpu θα το αντεξει? η το bottleneck θα αυξηθει? η κυρια μου χρηση θα ειναι gaming και streaming! η μητρικη μου ειναι η asus b350 plus και το τροφοδοτικο μου ενα thermatake 630w 87% efficiency !! ειχατε ποτε παρομια εμπειρια? τι πρεπει να προσεξω? θα χρειαστω εξτρα καλωδια συνδιασμων? ευχαριστω εκ των προτερων. Ούτως η άλλως μια κάρτα θα δουλεύει για οθόνη συστήματος και οι δυο δεν γίνεται. Όποτε η ερώτηση σου είναι άκυρη. Δελαδη,Δεν μπορείς να δώσεις στην μια οθόνη από την μια κάρτα και στην άλλη οθόνη από την άλλη κάρτα στο ίδιο σύστημα. Πάντα η έξοδος γραφικών γίνεται από μια κάρτα.
panoc Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, atheatos είπε Ούτως η άλλως μια κάρτα θα δουλεύει για οθόνη συστήματος και οι δυο δεν γίνεται. Όποτε η ερώτηση σου είναι άκυρη. Δελαδη,Δεν μπορείς να δώσεις στην μια οθόνη από την μια κάρτα και στην άλλη οθόνη από την άλλη κάρτα στο ίδιο σύστημα. Πάντα η έξοδος γραφικών γίνεται από μια κάρτα. Μία χαρά μπορείς να έχεις όσες κάρτες γραφικών θες και η κάθε μία να έχει τη δική της οθόνη.
atheatos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, panoc είπε Μία χαρά μπορείς να έχεις όσες κάρτες γραφικών θες και η κάθε μία να έχει τη δική της οθόνη. Έχεις δίκιο το μπέρδεψα με τα integrated graphics. Γράψε λάθος. Το μόνο που πρέπει να κοιτάξει τότε ,είναι το τροφοδοτικό και με ποια κάρτα - οθόνη θα έχει το boot to bios. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2020 από atheatos
panoc Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 52 λεπτά πριν, atheatos είπε Έχεις δίκιο το μπέρδεψα με τα integrated graphics. Γράψε λάθος. Το μόνο που πρέπει να κοιτάξει τότε ,είναι το τροφοδοτικό και με ποια κάρτα - οθόνη θα έχει το boot to bios. Μπορεις να εχεις και τα integrated και οσες καρτες θες μαζι 😛
panoskatos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, atheatos είπε Ούτως η άλλως μια κάρτα θα δουλεύει για οθόνη συστήματος και οι δυο δεν γίνεται. Όποτε η ερώτηση σου είναι άκυρη. Δελαδη,Δεν μπορείς να δώσεις στην μια οθόνη από την μια κάρτα και στην άλλη οθόνη από την άλλη κάρτα στο ίδιο σύστημα. Πάντα η έξοδος γραφικών γίνεται από μια κάρτα. Εσυ είσαι λάθος και προφανώς δεν γνωρίζεις πολλά πάνω στο θέμα των υπολογιστών !
atheatos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, panoc είπε Μπορεις να εχεις και τα integrated και οσες καρτες θες μαζι 😛 Ενδιαφέρον. Μάλλον το dell optiplex που έχω δοκιμασει έχει θέμα με το bios γιατί δεν έδινε σήμα στην onboard vga μόλις σύνδεα την εξωτερική κάρτα γραφικών. 3 ώρες πριν, panoskatos είπε Εσυ είσαι λάθος και προφανώς δεν γνωρίζεις πολλά πάνω στο θέμα των υπολογιστών ! Ίσως. Δεν τα ξέρω όλα και κάνω λάθοι. Τι θα πρέπει να κάνω τώρα για πες μου?
panoskatos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, atheatos είπε σως. Δεν τα ξέρω όλα και κάνω λάθοι. Τι θα πρέπει να κάνω τώρα για πες μου? Να μην απαντάς σε κάτι που μάλλον δεν το γνωρίζεις και τόσο καλά. Μια λάθος απάντηση είναι πολύ χειρότερη απο την καμία απάντηση ! Spoiler " Η γνώμη πολλών αλλά άσχετων, είναι χειρότερη απο την γνώμη ενός και σχετικού " 11 ώρες πριν, atheatos είπε Έχεις δίκιο το μπέρδεψα με τα integrated graphics. Γράψε λάθος. Μπορείς να έχεις και με τα γραφικά του επεξεργαστή και εξωτερικές καρτες γραφικών διαφορετικά μονιτορ συνδεδεμένα ! Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2020 από panoskatos
atheatos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, panoskatos είπε Να μην απαντάς σε κάτι που μάλλον δεν το γνωρίζεις και τόσο καλά. Μια λάθος απάντηση είναι πολύ χειρότερη απο την καμία απάντηση ! Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου " Η γνώμη πολλών αλλά άσχετων, είναι χειρότερη απο την γνώμη ενός και σχετικού " Μπορείς να έχεις και με τα γραφικά του επεξεργαστή και εξωτερικές καρτες γραφικών διαφορετικά μονιτορ συνδεδεμένα ! Συμφωνώ ότι μπορεί να είναι χειρότερη, αλλά αυτό δεν απόλυτο. Οταν κάτι μπορεί να διορθωθεί μπορεί να βγει και σε καλύτερο. Για παράδειγμα τώρα θα κάτσω να πειραματιστω με την onboard του optiplex και την δεύτερη που έχει στην pci -e. Θέλω να συνδέσω ένα μόνιτορ στην vga της onboard και ένα μόνιτορ με hdmi στην nvindia που είναι στην pci -e του. Αφού λες ότι γίνεται μάλλον θα τα καταφέρω. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2020 από atheatos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα