Dominic Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Καλησπερα παιδια, Ξερω οι διαφορες ειναι ελαχιστες αλλα θελω να παρω πρωτη μηχανη και ειμαι ανάμεσα στις Kawasaki Ζ300 και Ζ400. Οδηγαω 8 χρονια αυτοκινητο,και η χρηση που τη θελω θα ειναι για να κυκλοφορω αθηνα (Χαλανδρι) που δουλευω αλλα να ειναι ανετο να κανω και μια μικρη βολτα μεχρι πχ Λουτρακι/Λουτσα Η αληθεια ειναι πως εμφανισιακα με τραβαει η Ζ300 πιο πολυ αλλα θελω να δω αν υπαρχουν πιο πρακτικες διαφορες και αν αξιζει να δωσω 700ε παραπανω για να παω στην Ζ400 Ευχαριστω
gbsam Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Καταρχάς είχες ποτέ εμπειρία με μοτοσικλέτα; Γιατί άλλο οδηγό αυτοκίνητο άλλο μηχανάκι πχ 150 κυβικά αυτόματο και άλλο μηχανή. Επίσης δίπλωμα έχεις; Αν δεν έχεις εμπειρία ξεκινά με κάτι πιο απλό και συνέχισε τις βόλτες στην εξοχή με αυτοκίνητο και αργότερα παίρνεις κάτι μεγαλύτερο. 1
NikosKallithea Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Εγω γιατι δεν βλεπω καμια διαφορά, εμφανισιακά, εχεις ανεβεί επάνω στο ενα και στο αλλο; οποιο σου ταιριαζει περισσότερο να παρεις. Αν και εγω τα nuked πλέον δεν τα προτείνω ουτε στον εχθρο μου 2
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Dominic είπε Καλησπερα παιδια, Ξερω οι διαφορες ειναι ελαχιστες αλλα θελω να παρω πρωτη μηχανη και ειμαι ανάμεσα στις Kawasaki Ζ300 και Ζ400. Οδηγαω 8 χρονια αυτοκινητο,και η χρηση που τη θελω θα ειναι για να κυκλοφορω αθηνα (Χαλανδρι) που δουλευω αλλα να ειναι ανετο να κανω και μια μικρη βολτα μεχρι πχ Λουτρακι/Λουτσα Η αληθεια ειναι πως εμφανισιακα με τραβαει η Ζ300 πιο πολυ αλλα θελω να δω αν υπαρχουν πιο πρακτικες διαφορες και αν αξιζει να δωσω 700ε παραπανω για να παω στην Ζ400 Ευχαριστω η κυρια διαφορα τους ειναι στη δυναμη. για πρωτο μηχανακι το z400 ειναι αρκετα νευρικο παντως, αν θες τοσα αλογα θα προτεινα cb500f που τα βγαζει πιο ηρεμα. το 300 πλεον αποσυρθηκε για χαρη του 400 οποτε ισως μπορεις να βρεις και καποια καλη προσφορα ξεστοκαρισματος.
pantelikas Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Μικρή η διαφορά και στα λεφτά και στην ιπποδύναμη. Αν είναι να πάθεις κάτι από απειρία θα το πάθεις και με τις 2. Με λίγο μυαλό είσαι ασφαλής και με τις 2. Χωρίς υπερβολές στην αρχή μέχρι να μάθεις τα δικά σου όρια και δυνατότητες. Για το γυμνό που αναφέρθηκε παραπάνω είναι ένα θέμα ο αέρας που τρως αλλά και οι 2 μηχανές που αναφέρεις δεν διαφέρουν στον τομέα αυτό. Προτείνω το 400άρι γιατί αν γλυκαθείς με τις βόλτες (σίγουρο είναι) θα γυρίσεις όλη την Ελλάδα.
Dominic Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 16 ώρες πριν, gbsam είπε Καταρχάς είχες ποτέ εμπειρία με μοτοσικλέτα; Γιατί άλλο οδηγό αυτοκίνητο άλλο μηχανάκι πχ 150 κυβικά αυτόματο και άλλο μηχανή. Επίσης δίπλωμα έχεις; Αν δεν έχεις εμπειρία ξεκινά με κάτι πιο απλό και συνέχισε τις βόλτες στην εξοχή με αυτοκίνητο και αργότερα παίρνεις κάτι μεγαλύτερο. @gbsam Ναι εχω διπλωμα απο το 2012 και εχω οδηγησει αυτοματα σκουτερ μεχρι τωρα αλλα ποτε κατι με συμπλεκτη. Ουτε παπακι. Επισεις ποτε κατι συνεχομενα, παρα μονο περιστασιακα αν χρειαζοταν να παω καπου. Γι αυτο ειπα οτι θα ειναι πρωτη μηχανη. Δεν με ενθουσιαζει η αληθεια ειναι κατι κατω απο 300 κυβικα αλλα ευχαριστω για την συμβουλη 16 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Εγω γιατι δεν βλεπω καμια διαφορά, εμφανισιακά, εχεις ανεβεί επάνω στο ενα και στο αλλο; οποιο σου ταιριαζει περισσότερο να παρεις. Αν και εγω τα nuked πλέον δεν τα προτείνω ουτε στον εχθρο μου @NikosKallithea Οχι δεν εχω ανεβει ακομα το ειχα σκοπο γι αυτο το ΣΚ απλα ηθελα να ξερω αν υπαρχει καποιο "προβλημα" που επρεπε να ξερω πριν παρω καποια αποφαση. Γιατι δεν θα προτεινες τα nuked? θα με ενδιεφερε η αποψη σου 16 ώρες πριν, Lezantas26 είπε η κυρια διαφορα τους ειναι στη δυναμη. για πρωτο μηχανακι το z400 ειναι αρκετα νευρικο παντως, αν θες τοσα αλογα θα προτεινα cb500f που τα βγαζει πιο ηρεμα. το 300 πλεον αποσυρθηκε για χαρη του 400 οποτε ισως μπορεις να βρεις και καποια καλη προσφορα ξεστοκαρισματος. @Lezantas26 Αρα μου προτεινεις το 300 αλλιως να παω σε αλλη μηχανη? 16 ώρες πριν, pantelikas είπε Μικρή η διαφορά και στα λεφτά και στην ιπποδύναμη. Αν είναι να πάθεις κάτι από απειρία θα το πάθεις και με τις 2. Με λίγο μυαλό είσαι ασφαλής και με τις 2. Χωρίς υπερβολές στην αρχή μέχρι να μάθεις τα δικά σου όρια και δυνατότητες. Για το γυμνό που αναφέρθηκε παραπάνω είναι ένα θέμα ο αέρας που τρως αλλά και οι 2 μηχανές που αναφέρεις δεν διαφέρουν στον τομέα αυτό. Προτείνω το 400άρι γιατί αν γλυκαθείς με τις βόλτες (σίγουρο είναι) θα γυρίσεις όλη την Ελλάδα. @pantelikas Μια τετοια απαντηση εψαχνα. Ευχαριστω
frapes87 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 19 ώρες πριν, Dominic είπε Καλησπερα παιδια, Ξερω οι διαφορες ειναι ελαχιστες αλλα θελω να παρω πρωτη μηχανη και ειμαι ανάμεσα στις Kawasaki Ζ300 και Ζ400. Οδηγαω 8 χρονια αυτοκινητο,και η χρηση που τη θελω θα ειναι για να κυκλοφορω αθηνα (Χαλανδρι) που δουλευω αλλα να ειναι ανετο να κανω και μια μικρη βολτα μεχρι πχ Λουτρακι/Λουτσα Η αληθεια ειναι πως εμφανισιακα με τραβαει η Ζ300 πιο πολυ αλλα θελω να δω αν υπαρχουν πιο πρακτικες διαφορες και αν αξιζει να δωσω 700ε παραπανω για να παω στην Ζ400 Ευχαριστω Την χρήση μας την είπες. Α) Πόσα λεφτά θές να δώσεις? Β)Καινούργια ή μεταχειρισμένη? Γ)Αμα πας σε καινούργια θα προτείνω Zontes T301 το οποίο κατά την γνώμη μου είναι VFM, Benelli TRK-201ή περίμενε να έρθει Ελλάδα το Honda nht-200. Σε καινούργιες και επειδή κάποια στιγμή θα παίξεις και δικάβαλο για εδώ κοντά που θές σου προτείνω τις συγκεκριμένες που είναι adventure και έχουν καλές κριτικές (εκτός απο την honda που δέν έχει κυκλοφορήσει Ελλάδα) και άμα θές να πάς και πιο μακρυά πιστεύω ότι θα είσαι οκ απο την άλλη μπορεί με το δίκιο σου να θές πιο πολλά κυβικά οπότε εκεί θα κοίταγα για κάνα Τracer Δ)Μεταχειρισμένη? Honda cbf 500 , Transalp, BMW έχει πολλές επιλογές. Επίσης έχε υπ όψιν ότι όπως είπε ο @pantelikas άν γλυκαθείς θα θές να γυρίσεις όλη την Ελλάδα.
Dominic Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 19 λεπτά πριν, frapes87 είπε Την χρήση μας την είπες. Α) Πόσα λεφτά θές να δώσεις? Β)Καινούργια ή μεταχειρισμένη? Γ)Αμα πας σε καινούργια θα προτείνω Zontes T301 το οποίο κατά την γνώμη μου είναι VFM, Benelli TRK-201ή περίμενε να έρθει Ελλάδα το Honda nht-200. Σε καινούργιες και επειδή κάποια στιγμή θα παίξεις και δικάβαλο για εδώ κοντά που θές σου προτείνω τις συγκεκριμένες που είναι adventure και έχουν καλές κριτικές (εκτός απο την honda που δέν έχει κυκλοφορήσει Ελλάδα) και άμα θές να πάς και πιο μακρυά πιστεύω ότι θα είσαι οκ απο την άλλη μπορεί με το δίκιο σου να θές πιο πολλά κυβικά οπότε εκεί θα κοίταγα για κάνα Τracer Δ)Μεταχειρισμένη? Honda cbf 500 , Transalp, BMW έχει πολλές επιλογές. Επίσης έχε υπ όψιν ότι όπως είπε ο @pantelikas άν γλυκαθείς θα θές να γυρίσεις όλη την Ελλάδα. @frapes87 Ευχαριστω για τον χρονο σου Α) για καινουρια γυρω στα 5000 για μεταχειρισμενη 3000-3500 για τα συγκεκριμενα κυβικα. Β) αδιαφορο, αν βρω κατι μεταχειρισμενο με καλα χιλιομετρα θα το προτιμησω βεβαια, αλλα ειναι κατι που θα χρησιμοποιω καθε μερα 365 μερες επομενως δεν με πειραζει να δωσω 1-1,5 χιλιαρικο παραπανω Γ) ειχα δει παλιοτερα απο Ζοντες το R310 που μου αρεσε αλλα το αφησα γιατι δεν ειχε χωρο για δικαβαλο. Η αληθεια ειναι δεν μου αρεσουν εμφανισιακα οι adventure αλλα θα ηθελα να το δω απο κοντα γενικα για να κρινω. Ειναι καλο για πολη? φαινεται μεγαλο για 300αρι. Τα Ζ300-400 δεν εχουν χωρο για δικαβαλο? οχι ταξιδι, αλλα ουτε για τα εντος πολης? (θα παω να τα δω απο κοντα το σαββατο λογικα) Δ) δεν θελω να ξεφυγω τοσο σε κυβικα. ΚΑταλαβαινω αυτο που λετε για τα ταξιδια αλλα προς το παρων με νοιαζει να μαθω να οδηγαω. Η μεγαλυτερη αποσταση που θα θελω να κανω ειναι καμια Λουτσα η Λουτρακι για κανα μπανιο το καλοκαιρι χαχα. Αν αργοτερα το θελησω θα επανελθω για κατι μεγαλυτερο
greekfragma Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δε σου συνιστώ καινούρια για 1η. Λόγω απειρίας θα τη ρίξεις έστω και από το πλαινό σταντ όσο και να προσέχεις. Αν αντέχεις τη στεναχώρια και το κόστος των πλαστικών προχώρα σε καινούρια αλλά για μένα σε μεταχειρισμένο από ιδιώτη 1ο χέρι μπορείς να βρεις κελεπούρια αν ψάξεις και δε βιάζεσαι. Και τα ρέστα κάντα βενζίνες και εκδρομές και διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα να γεμίσεις εμπειρίες και στιγμές. Στο καινούριο παίζει και ο παράγοντας κλοπής. Θα έχεις κλειστό χώρο ή χύμα στο δρόμο; Είναι πολλά αυτά που πρέπει να σκεφτείς και να υπολογίσεις στο κόστος. Για το τέλος αφήνω το πιο σημαντικό. Αγοράζεις φουλ εξοπλισμό ή έστω τα 3 βασικότερα. ΚΡΑΝΟΣ-ΜΠΟΥΦΑΝ-ΓΑΝΤΙΑ Τιμές 200-200-50 στο ελάχιστο για το καθένα για να πάρεις κάτι της προκοπής. 1
Virus200 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Αφου κοιτας σε naked γιατι δεν βλεπεις και το mt-03 το καινουργιο ειναι στα λεφτα που κοιτας? 1
frapes87 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, greekfragma είπε Δε σου συνιστώ καινούρια για 1η. Λόγω απειρίας θα τη ρίξεις έστω και από το πλαινό σταντ όσο και να προσέχεις. Αν αντέχεις τη στεναχώρια και το κόστος των πλαστικών προχώρα σε καινούρια αλλά για μένα σε μεταχειρισμένο από ιδιώτη 1ο χέρι μπορείς να βρεις κελεπούρια αν ψάξεις και δε βιάζεσαι. Και τα ρέστα κάντα βενζίνες και εκδρομές και διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα να γεμίσεις εμπειρίες και στιγμές. Στο καινούριο παίζει και ο παράγοντας κλοπής. Θα έχεις κλειστό χώρο ή χύμα στο δρόμο; Είναι πολλά αυτά που πρέπει να σκεφτείς και να υπολογίσεις στο κόστος. Για το τέλος αφήνω το πιο σημαντικό. Αγοράζεις φουλ εξοπλισμό ή έστω τα 3 βασικότερα. ΚΡΑΝΟΣ-ΜΠΟΥΦΑΝ-ΓΑΝΤΙΑ Τιμές 200-200-50 στο ελάχιστο για το καθένα για να πάρεις κάτι της προκοπής. Είσαι πάρα πολύ σωστός για το θέμα του εξοπλισμού και κακώς που δέν το αναφέραμε πρώτο. Μπράβο man Εγώ θα εμπιστευόμουν πολύ πιο εύκολα καινούργιο γιατί τα μεταχειρισμένα έχουν πάντα ρίσκο αλλά φυσικά άμα κάτσει κάτι καλό βγαίνεις οικονομικά κερδισμένος Για την πτώση από το στάντ σίγουρα για το καινούργιο θα κλάψεις αλλά και μεταχειρισμένο πάλι θα τρέξει δάκρυ και γι αυτό υπάρχουν μάστορες και ανταλλακτικά Για την κλοπή δεν υπάρχει σωτηρία έχει να κάνει με το μοντέλο και την αξία της μηχανής. Πάρε λουκέτα κτλ πιο πολύ για να κερδίσεις χρόνο. @Dominic ο virus σου πρότεινε το mt που είναι αρκετά αξιόπιστο. Μήν με παρεξηγείς όλα έχουν σέλα για δικάβαλο και το 300 και το 400 απλά πιστεύω ότι τα adventure είναι πιο άνετα και για τους δύο μετά το πιο άνετο πιστεύω scooter καθαρά για την άνεση το οποίο δέν μας ενδιαφέρει. Το mt είναι πολύ καλή πρόταση για εσένα πιστεύω αλλά άμα μπορείς και θές τσέκαρε απο κοντά και ένα απο τα adventure που σου πρότεινα και άμα μπορείς να οδηγήσεις σίγουρα είνα πιο βαριά απο naked και πιο ογκώδη αλλά όχι έτσι όπως το έχεις στο μυαλό σου. Έχω οδηγήσει και τους 2 τύπους μηχανής. Επίσης θα σου πρότεινα να δεις και άλλο φόρουμ πιο εξειδικευμένο για τέτοια θέματα θα σε βοηθήουν ακόμα περισσότερο στην επιλογή σου
Virus200 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Προτείνω το mt-03 και ειδικά το καινούργιο διότι θεωρώ πως είναι πάρα πολύ καλή μηχανή για starter bike πολύ μαζεμένη και έχει αρκετό γκάζι για τα κυβικά της σε βίντεο που έχω δει από τις δοκιμές έχει βαρέσει μέχρι 190χλμ όποτε κανα 175 πραγματικά τα έχει, θεωρώ με 120-130 ταξιδάκι θα μπορεί να κάνει ο ts. Τώρα αν το δικαβαλο είναι κριτήριο αγοράς δεν ξέρω αν αξίζει το mt διότι αν υπάρχει και γυναίκα στην μέση νομίζω θα ακούσεις γκρίνια 1
Dominic Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 @Virus200 @frapes87 Χαχα οχι ενταξει δεν ειναι κριτηριο μηχανη ποσο ανετα θα ειναι ο αλλος γιατι το 80% του χρονου θα ειμαι μονος μου πανω, απλα εστω να μπορει να κατσει για 30 λεπτα καποιος πχ. Λοιπον το ΜΤ3 ειναι κατι που το εχω δει,το πηρε προσφατα ενας φιλος και ειναι φουλ ικανοποιημενος λεει εδω και 3 μηνες. Δεν ειναι οτι δεν το σκεφτηκα, απλα ηθελα να παρω εμπειρια και απο κατι αλλο. Αρα το προτεινεις σαν καλυτερη επιλογη στα 300αρια ε? εναντι πχ Ζ300 και CB 300F Για πεσιμο οκ οτι και να ειναι θα το πονεσω, Το μονο πραγμα που δεν κλαις αν σου πεσει σε αυτο τον κοσμο ειναι το Νοκια 3310, και γι αυτο ποναει το πατωμα. Απλα σκεφτομουν να βαλω αυτες τις προστατευτικες μπαρες στο πλαι, που κανουν την ιδια δουλεια με τα "μανιταρακια" αλλα καλυτερα. Δεν θυμαμαι πως τις λενε. Κλοπη τωρα, εδω κλεβουν παπια, θα προσπαθησω να εχω καλα λουκετα και σε χωρο να το βλεπω οσο μπορω Εχετε καποιο αξιολογο φορουμ να προτεινετε? Να ρωτησω και εκει
Virus200 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, Dominic είπε @Virus200 @frapes87 Χαχα οχι ενταξει δεν ειναι κριτηριο μηχανη ποσο ανετα θα ειναι ο αλλος γιατι το 80% του χρονου θα ειμαι μονος μου πανω, απλα εστω να μπορει να κατσει για 30 λεπτα καποιος πχ. Λοιπον το ΜΤ3 ειναι κατι που το εχω δει,το πηρε προσφατα ενας φιλος και ειναι φουλ ικανοποιημενος λεει εδω και 3 μηνες. Δεν ειναι οτι δεν το σκεφτηκα, απλα ηθελα να παρω εμπειρια και απο κατι αλλο. Αρα το προτεινεις σαν καλυτερη επιλογη στα 300αρια ε? εναντι πχ Ζ300 και CB 300F Για πεσιμο οκ οτι και να ειναι θα το πονεσω, Το μονο πραγμα που δεν κλαις αν σου πεσει σε αυτο τον κοσμο ειναι το Νοκια 3310, και γι αυτο ποναει το πατωμα. Απλα σκεφτομουν να βαλω αυτες τις προστατευτικες μπαρες στο πλαι, που κανουν την ιδια δουλεια με τα "μανιταρακια" αλλα καλυτερα. Δεν θυμαμαι πως τις λενε. Κλοπη τωρα, εδω κλεβουν παπια, θα προσπαθησω να εχω καλα λουκετα και σε χωρο να το βλεπω οσο μπορω Εχετε καποιο αξιολογο φορουμ να προτεινετε? Να ρωτησω και εκει Κοίτα δεν έχω εμπειρία από τα άλλα έχω ανεβεί μόνο μια φορά και αυτό στο mt-07 και από τότε κολλησα απλά θεωρώ ότι και εγώ καλύτερα να ξεκινήσω από το mt-03 άσχετα αν έχω μια μικρή εμπειρία. Οπότε η άποψη μου είναι λίγο υποκειμενική και μεροληπτική για το mt ίσως κάποιος άλλος με μεγαλύτερη εμπειρία και από άλλα παρόμοιας κατηγορίας να μπορεί να σε καθοδηγήσει καλύτερα. Όσο για την κλοπή γνώμη μου είναι αν δεν έχεις να το βάζεις κάπου θα φοβάσαι πάρα πολύ. Εγώ σκέψου περιμένω να το πάρω το καλοκαίρι που θα αλλάξω σπίτι και θα έχω κλειστό πάρκινγκ. 1
Dominic Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μετα απο reviews και βιντεακια που βλεπω αποφασιζω να αφησω το Ζ300 και να παω αναμεσα σε ΜΤ-3 και Ζ400....να παρει, θελει πολυ ψαξιμο χαχα 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα