osfpgk7 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Καλησπερα,σκεφτομαι να βαλω την προσφορα της wind "FIBER 100 PLUS". Σε επικοινωνια με την wind υπαρχει διαθεσιμοτητα για fiber 100.Τo κουτι του ΟΤΕ ειναι 100 μετρα απο το σπιτι μου.Απο οτι εχω δει η οπτικη ινα ερχεται μεχρι το σπιτi,εσωτερικα του σπιτιου, οπως δειχνουν και στο βιντεο που εχουν στο site.Αυτο που με προβληματισε με την επικοινωνια που ειχα με εκπροσωπο της wind ειναι οτι α) Του ειπα οτι δεν με ενδιαφερει vdsl,και μου ειπε οτι δεν ειναι vdsl αλλα fiber β) Τον ρωτησα αν θα ερθει η οπτικη ινα ΜΕΣΑ στο σπιτι,και μου απαντησε οτι η οπτικη ινα δεν μπαινει στο σπιτι αλλα θα ερθει μεχρι το εξωτερικο κουτι της πολυκατοικιας γ) Τον ρωτησα αν ειναι εγγυημενη η ταχυτητα στα 100Mbps και μου απαντησε επι λεξη "εγω εχω το ιδιο προγραμμα (FIBER 100 PLUS) και μου δινει 85,ειναι πολυ καλα" Ειναι οντως ετσι; Η οπτικη ινα δεν ερχεται μεσα στο σπιτι; Πως μπορω εγω να ειμαι σιγουρος οτι θα εχω οπτικη ινα,και οτι δεν θα μου βαλουν vdsl 100;Εχει καποιος εμπειρια απο wind fiber η απο αλλη εταιρια;
bill2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Μάλλον 100 απο το καφαο θα πάρεις Ρώτα στο τεχνικό καλύτερα να σου πουν
osfpgk7 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 13 λεπτά πριν, bill2015 είπε Μάλλον 100 απο το καφαο θα πάρεις Ρώτα στο τεχνικό καλύτερα να σου πουν Tους ειπα οτι το καφαο ειναι στα 100 μετρα,και μου ειπε οτι δεν τους ενδιαφερει το καφαο.
bill2015 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Συνήθως fttc και ftth εχω δει Για fttb δεν εχω ακούσει να δίνουν
NikosKallithea Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, bill2015 είπε Συνήθως fttc και ftth εχω δει Για fttb δεν εχω ακούσει να δίνουν Σιγα μην ήξερε αυτος στο τηλέφωνο τι ειναι αυτά Το πιθανότερο ειναι να παρει vdsl απο το καφαο 1
Havik Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, osfpgk7 είπε Καλησπερα,σκεφτομαι να βαλω την προσφορα της wind "FIBER 100 PLUS". Σε επικοινωνια με την wind υπαρχει διαθεσιμοτητα για fiber 100.Τo κουτι του ΟΤΕ ειναι 100 μετρα απο το σπιτι μου.Απο οτι εχω δει η οπτικη ινα ερχεται μεχρι το σπιτi,εσωτερικα του σπιτιου, οπως δειχνουν και στο βιντεο που εχουν στο site.Αυτο που με προβληματισε με την επικοινωνια που ειχα με εκπροσωπο της wind ειναι οτι α) Του ειπα οτι δεν με ενδιαφερει vdsl,και μου ειπε οτι δεν ειναι vdsl αλλα fiber β) Τον ρωτησα αν θα ερθει η οπτικη ινα ΜΕΣΑ στο σπιτι,και μου απαντησε οτι η οπτικη ινα δεν μπαινει στο σπιτι αλλα θα ερθει μεχρι το εξωτερικο κουτι της πολυκατοικιας γ) Τον ρωτησα αν ειναι εγγυημενη η ταχυτητα στα 100Mbps και μου απαντησε επι λεξη "εγω εχω το ιδιο προγραμμα (FIBER 100 PLUS) και μου δινει 85,ειναι πολυ καλα" Ειναι οντως ετσι; Η οπτικη ινα δεν ερχεται μεσα στο σπιτι; Πως μπορω εγω να ειμαι σιγουρος οτι θα εχω οπτικη ινα,και οτι δεν θα μου βαλουν vdsl 100;Εχει καποιος εμπειρια απο wind fiber η απο αλλη εταιρια; Α. Ψέματα σου είπε, το "φιβερ" είναι πιο πιασάρικο και ακούγετε καλύτερα, fiber είναι ο αγωγος, το φυσικό μέσο μεταφοράς, το A/V dsl είναι ο τρόπος που μεταφέρονται τα δεδομένα. Αν η καμπίνα είναι του οτε και είσαι στον οτε σου δίνει Αdsl μέσω οπτικών με αποτέλεσμα να τερματίζει, ξέρω περιπτώσεις που από 8mbps με σκέτο χαλκό πήγαν 20 και 24 καρφωτά μόλις περάστηκε οπτική ίνα aka fiber μέχρι το κουτί του οτε, από το κουτί μέχρι τα σπίτια τους παρέμεινε ο χαλκός. Β. άλλο το FTTB (fiber To The Building) άλλο το FTTH (Fiber To The Home), όταν λέμε FTTH εννοούμε ότι θα σου φέρουν την οπτική ίνα μέσα στο στο σπίτι σε ειδικό μπριζάκι που είτε θα τους υποδείξεις που θα μπεί είτε θα μπει λόγο ταξινόμησης δωματίου κτλ. Γ. όχι δεν είναι καλά τα 85 από τα 100, δεν είναι ADSL που μας κορόιδευαν με τα ΕΩΣ, νομίζω η vodafone κάνει έκπτωση στο πάγιο αν δεν κλειδώνεις μέχρι μια ταχύτητα. Για να σου βάλουν οπτική ίνα στο σπίτι πρέπει κάποιος να "σκάψει", πεζοδρόμια και μετά τοίχους. Δες εδώ αν δικαιούσαι επιδότηση για FTTH. https://www.sfbb.gr/ Απο την ίδια την wind https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/fiber/home/wind-fiber-faq/ Αναφορά σε κείμενο Η οπτική ίνα θα φτάνει μέχρι το σπίτι μου; Εξαρτάται από την υποδομή που έχουμε στην περιοχή σου. Η οπτική ίνα μπορεί να φτάνει μέχρι την υπαίθρια καμπίνα ή μέχρι την πολυκατοικία σου ή ακόμα και μέχρι το διαμέρισμά σου. Στην περίπτωση που στη γειτονιά σου, η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την υπαίθρια καμπίνα, ο χαλκός παραμένει το μέσο που ενώνει την καμπίνα με το διαμέρισμα σου. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2020 από Havik 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 On 23/01/2020 at 15:42, Havik said: Δες εδώ αν δικαιούσαι επιδότηση για FTTH. Όχι μόνο αν δικαιούται αλλά κι αν πράγματι μπορεί να βάλει FTTH μιας και το μόνο κριτήριο για την επιδότηση είναι το να μπορείς να βάλεις FTTH. 2
mandata Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το παλιο κουτι του οτε δεν εχει καμια σχεση με την οπτικη ινα που θα εχεις (αν εχεις) μεχρι το σπιτι σου. Ο καλυτερος τροπος ειναι να μπεις στο siteπου σου εδωσαν παραπανω και να δεις αν οντως ερχετε οπτικη μεχρι εκει. Πρεπει αν το δεις διοτι μεσα απο αυτο θα παρεις και την επιδοτηση 13€ το μηνα +48€ γι ενεργοποιηση. Και ναι με FTTH θα εχεις οτι πληρωνεις ητε 100 ητε 200 εγγυημένα Αν κρίνω απο την απαντηση που σου εδωσαν αυτοι που εσκαβαν το δρομο τοτε εχεις οντως προδιαγραφες για οπτικη FTTH Αυτο που κανουν ολες οι εταιρειες -εργολαβοι ειναι να σκαβουν το δρομο και να αφήνουν αναμονες ητε πανω σε τοιχο για μονοκατοικιες ητε, στο πεζοδρομιο σε πολυκατοικιες, ουτως ωστε οταν κανει καποιος αιτηση να συνεχίσουν τη γραμμη μεχρι την πρώτη πριζα. Μια διορθωση μονο στα παραπανω που γραφτηκαν. ΔΕΝ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΙΧΟΥΣ. 😁 τους τρυπάνε και η ολη εργασια γινεται με καναλι, μεχρι την πρωτη πριζα. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2020 από mandata
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα