Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με δίσκο

prigipa_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα 12αρη WD Purple και μου κάνει ένα θόρυβο άνα 5 δευτερόλεπτα στην διαδικασία του format. Το θέμα είναι ότι μου το έκανε και ο προηγούμενος και ζήτησα αντικατάσταση πράγμα που έγινε αλλά βλέπω έχουμε πάλι τα ίδια. Ποια η γνώμη σας ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα είναι εντάξει στην υγεία του δίσκου. Είναι η 3ή φορά που μου το αλλάζουν δεν έχω παράπονο από το κατάστημα εξάλλου είναι καινούργιος και καλύπτεται από την εγγύηση. 

Αυτος μου ήρθε από την WD

Επεξ/σία από prigipa_m

Δοκίμασε τον και σε άλλο υπολογιστή αν μπορείς. Μήπως είναι τίποτα θέμα τροφοδοτικού με τα ρεύματα που δίνει... Απίστευτο αλλά να κάνουν θόρυβο 2 στα 2 είναι επίσης δύσκολο...

Πιθανότατα είναι το Load / Unload των κεφαλών λόγω Firmware. Μου το έκαναν οι Black και οι HGST που έχω και το σταμάτησα με τον παρακάτω τρόπο. Βάλε το HD Sentinel, διάλεξε τον δίσκο, πάνε Manage Disk Features -> Advanced Power Management -> άλλαξε το APM Level σε 254, τίκαρε το κουτάκι "Automatically adjust setting on restart" και πάτα "Enable and Adjust". Λογικά θα σταματήσει να ακούγεται...

HDS.jpg.40ec827ee91b29fafbf00fbb2c0a06b5.jpg

11 ώρες πριν, prigipa_m είπε

Το βρήκα αλλά δεν σταματάει να το κάνει δυστυχώς

Κάνε τσεκ για χαμηλή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, και στο smart log για συνεχείς προσπάθειες recalibration. Αν δεις κάτι από αυτά τα δύο, πήγαινε για αντικατάσταση.
αν πάλι δεν παρατηρήσεις κάτι τέτοιο ύποπτο, πήγαινε στις επιλογές ενέργειας και αύξησε τον χρόνο απενεργοποίησης των δίσκων.

Τον θόρυβο μπορείς να τον εξαφανίσεις, αλλά να ξέρεις θα χάσεις σε επίδοση ταχύτητας σκληρού δίσκο.

https://www.tomshardware.com/reviews/terabyte-hitachi-acoustic,2084-2.html

Παιδιά ζήτησα αντικατάσταση με άλλο δίσκο στα 10TB που έχω δουλέψει. Τι να πω οι 12ρηδες μάλλον δεν μου πάνε.

1 ώρα πριν, neo80 είπε

Τον θόρυβο μπορείς να τον εξαφανίσεις, αλλά να ξέρεις θα χάσεις σε επίδοση ταχύτητας σκληρού δίσκο.

https://www.tomshardware.com/reviews/terabyte-hitachi-acoustic,2084-2.html

Οι 10TB της WD Purple είναι στα 128 το Power Management ενώ ο 12TB στα 254. Τον έβαλα στο 128 αλλά δεν εξαφανίστηκε ο θόρυβος ανα 5 δευτερόλεπτα.

• Like 1

1 ώρα πριν, prigipa_m είπε

Παιδιά ζήτησα αντικατάσταση με άλλο δίσκο στα 10TB που έχω δουλέψει. Τι να πω οι 12ρηδες μάλλον δεν μου πάνε.

Οι 10TB της WD Purple είναι στα 128 το Power Management ενώ ο 12TB στα 254. Τον έβαλα στο 128 αλλά δεν εξαφανίστηκε ο θόρυβος ανα 5 δευτερόλεπτα.

Μάλλον έπεσες σε παρτίδα, ή σε δίσκο που έμεινε πολύ καιρό στο ράφι.
Καλή συνέχεια.

15 λεπτά πριν, snbblp είπε

Μάλλον έπεσες σε παρτίδα, ή σε δίσκο που έμεινε πολύ καιρό στο ράφι.
Καλή συνέχεια.

Ο 1ος δεν τον έβλεπε ούτε το Bios. Ο 2ος και ο 3ος έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...