Vaggelisioan Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Καλησπερα σε ολους. Πριν κατι μερες ανοιξα αυτο το θεμα για ενα προβλημα που μου δημιουργηθηκε στα windows μετα απο αυτοματη αναβαθμιση Χθες μετα απο διακοπη ρευματος, και καθως εκλεισε ο υπολογιστης, οταν τον ανοιξα ξανα, μπηκα στο προφιλ μου που εχω δημιουργησει στα Windows κανονικα οπως εμπαινα παντα, και ξαφνικα εχουν χαθει παλι οι ρυθμισεις μου (browsers εχουν γυρισει στην εργοστασιακη τους κατασταση χωρις ιστορικο, bookmarks κτλ), η ταπετσαρια εχει αλλαξει στη βασικη των windows, και γενικως οι ρυθμισεις που ειχα κανει εχουν χαθει. Μπαινω στο c:/ στους φακελους μου και στους χρηστες και βλεπω ξαφνικα κατι φακελους TEMP.DESKTOP-4TRCMVO.000 μετα τον ιδιο φακελο με καταληξη 001, και αλλο φακελο παρακατω 002 κτλ. Επειδη μου εχει γινει αυτο με την διακοπη ρευματος 2-3 φορες (που ειχε ως αποτελεσμα ολες τις φορες, να γυριζουν οι ρυθμισεις στις Default οπως περιεγραψα παραπανω) υποθετω οτι για καποιο λογο φτιαχνουν εναν χρηστη καθε φορα που γινεται αυτο τα windows σας προσωρινα αρχεια, ή κατι τετοιο τελοσπαντων. Μπορειτε να μου πει τι παιζει να εχει γινει? και αν γινεται με καποιο τροπο να αποφευγω καθε λιγο και λιγακι αυτο το πραγμα? Να σημειωσω οτι ο φακελος ο βασικος μου στους χρηστες ειναι το Vaggelis M.....s οπως παραθετω φωτογραφια παρακατω, εκει υπαρχουν ολες οι συντομευσεις, οι ρυθμισεις κτλ κανονικα απλα για καποιο λογο δεν "φορτωνεται" ισως ο φακελος αυτος και οι ρυθμισεις του. Γνωριζει καποιος κατι τι μπορω να κανω?
dim_mnia Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 16 λεπτά πριν, Vaggelisioan είπε Καλησπερα σε ολους. Πριν κατι μερες ανοιξα αυτο το θεμα για ενα προβλημα που μου δημιουργηθηκε στα windows μετα απο αυτοματη αναβαθμιση Χθες μετα απο διακοπη ρευματος, και καθως εκλεισε ο υπολογιστης, οταν τον ανοιξα ξανα, μπηκα στο προφιλ μου που εχω δημιουργησει στα Windows κανονικα οπως εμπαινα παντα, και ξαφνικα εχουν χαθει παλι οι ρυθμισεις μου (browsers εχουν γυρισει στην εργοστασιακη τους κατασταση χωρις ιστορικο, bookmarks κτλ), η ταπετσαρια εχει αλλαξει στη βασικη των windows, και γενικως οι ρυθμισεις που ειχα κανει εχουν χαθει. Μπαινω στο c:/ στους φακελους μου και στους χρηστες και βλεπω ξαφνικα κατι φακελους TEMP.DESKTOP-4TRCMVO.000 μετα τον ιδιο φακελο με καταληξη 001, και αλλο φακελο παρακατω 002 κτλ. Επειδη μου εχει γινει αυτο με την διακοπη ρευματος 2-3 φορες (που ειχε ως αποτελεσμα ολες τις φορες, να γυριζουν οι ρυθμισεις στις Default οπως περιεγραψα παραπανω) υποθετω οτι για καποιο λογο φτιαχνουν εναν χρηστη καθε φορα που γινεται αυτο τα windows σας προσωρινα αρχεια, ή κατι τετοιο τελοσπαντων. Μπορειτε να μου πει τι παιζει να εχει γινει? και αν γινεται με καποιο τροπο να αποφευγω καθε λιγο και λιγακι αυτο το πραγμα? Να σημειωσω οτι ο φακελος ο βασικος μου στους χρηστες ειναι το Vaggelis M.....s οπως παραθετω φωτογραφια παρακατω, εκει υπαρχουν ολες οι συντομευσεις, οι ρυθμισεις κτλ κανονικα απλα για καποιο λογο δεν "φορτωνεται" ισως ο φακελος αυτος και οι ρυθμισεις του. Γνωριζει καποιος κατι τι μπορω να κανω? ωχ .. αυτό σημαίνει πως έχει γίνει corrupted το profile... να πω πως και εγώ μου έχει κοπεί 10 φορές το ρεύμα αλλά πάντα άνοιγε κανονικά σα να μην έγινε τίποτα... ίσως βέβαια οι νέοι ssd έχουν "power failure" detection ;
Vaggelisioan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 ναι και μενα οταν εκλεινε το ρευμα ποτε δεν μου το ειχε κανει αυτο. Αυτο εγινε μετα απο αναβαθμιση αυτοματα που εγινε στο συστημα, και στο reboot που εκανε δλδ μετα την αναβαθμιση χαθηκαν ολες οι ρυθμισεις. Υπαρχει τροπος τουλαχιστον απο εδω και στο εξης να μην συμβαινει αυτο? ή ακομα καλυτερα αν γινεται απο καπου να "επιλεξω" εγω να φορτωνει το συγκεκριμενο προφιλ μου το κανονικο? (δηλαδη το Vaggelis M....s που φαινεται στην οθονη πανω)
micos000 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Αν καταφέρεις να μπεις σε ένα προφίλ με δικαιώματα διαχειριστή, σβήσε όλα τα temp.
Vaggelisioan Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, micos000 είπε Αν καταφέρεις να μπεις σε ένα προφίλ με δικαιώματα διαχειριστή, σβήσε όλα τα temp. Μα στο δικο μου προφιλ μπαινω, αυτο που ειχα δημιουργησει με το ονομα μου και τον κωδικο μου, ως διαχειριστης. Απλα δεν μου φορτωνει τις ρυθμισεις του προφιλ του δικου μου αλλα επαναφερει τις εργοστασιακες και φτιαχνει νεους φακελους με την αντιστοιχη αριθμιση οπως στις φωτογραφια παραπανω καθε φορα. Δεν μπαινω δηλαδη με νεο προφιλ ή με καποιο guest και οτι το δικο μου δεν το ανοιγει. Το ανοιγει κανονικα αλλα με εργοστασιακες ρυθμισεις, δεν φορτωνει δλδ τις ρυθμισεις που το αφησα την τελευταια φορα οπως θα επρεπε Υπαρχει καποια επιλογη ωστε να επιλεξω εγω χειροκινητα ποιο προφιλ θα φορτωνει οποτε και τις ρυθμισεις του?
micos000 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Άνοιξε γραμμή εντολών σαν διαχειριστής πηγαίνοντας κάτω δεξιά στην αναζήτηση και γράφοντας cmd. Στο αποτέλεσμα δεξί κλικ->Εκτέλεση ως διαχειριστής. Μετά στο command δώσε μια-μια τις εντολές... net user administrator /active:yes net user administrator * Στην 2η εντολή θα σου ζητήσει κωδικό δύο φορές, απλά πάτα enter και στον δύο για να μην ορίσει κωδικό. Κάνε επανεκκίνηση και μπες στον νέο χρήστη που θα σου εμφανίσει με το όνομα Administrator. Δοκίμασε από εκεί να σβήσεις τους temp. Επίσης, μιας και θα είσαι εδώ, πάρε ένα backup από τους άλλους χρήστες (καλύτερα σε εξωτερικό δίσκο) πηγαίνοντας στην επιφάνεια εργασίας τους και στα έγγραφα. Αν επιμένει το πρόβλημα διέγραψε όλους τους χρήστες και ξαναδημιούργησε τους. Επίσης, αν κάνεις εγκατάσταση win10 από πάνω χωρίς να διαγράψεις τον δίσκο θα σου κρατήσει τους χρήστες σε φάκελο windows.old στον c : Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2020 από micos000
Vaggelisioan Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 40 λεπτά πριν, micos000 είπε Άνοιξε γραμμή εντολών σαν διαχειριστής πηγαίνοντας κάτω δεξιά στην αναζήτηση και γράφοντας cmd. Στο αποτέλεσμα δεξί κλικ->Εκτέλεση ως διαχειριστής. Μετά στο command δώσε μια-μια τις εντολές... net user administrator /active:yes net user administrator * Στην 2η εντολή θα σου ζητήσει κωδικό δύο φορές, απλά πάτα enter και στον δύο για να μην ορίσει κωδικό. Κάνε επανεκκίνηση και μπες στον νέο χρήστη που θα σου εμφανίσει με το όνομα Administrator. Δοκίμασε από εκεί να σβήσεις τους temp. Επίσης, μιας και θα είσαι εδώ, πάρε ένα backup από τους άλλους χρήστες (καλύτερα σε εξωτερικό δίσκο) πηγαίνοντας στην επιφάνεια εργασίας τους και στα έγγραφα. Αν επιμένει το πρόβλημα διέγραψε όλους τους χρήστες και ξαναδημιούργησε τους. Επίσης, αν κάνεις εγκατάσταση win10 από πάνω χωρίς να διαγράψεις τον δίσκο θα σου κρατήσει τους χρήστες σε φάκελο windows.old στον c : Αν το κανω αυτο, θα επανελθουν οι ρυθμισεις του κανονικου μου προφιλ που ειχα πριν δηλαδη? Θελω να φορτωσει με λιγα λογια τις ρυθμισεις του Vaggelis Ma....s που εχω σαν προφιλ
micos000 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Σβήσε πρώτα τα temp και δες μετά αν σε αφήσει να μπεις στο προφίλ σου. Επίσης, βγάλε όπως ειπα και πριν τα αρχεία από την επιφάνεια εργασίας σου γιατί το έχω δει και αυτό. Να μη μπαίνει δηλαδή σε προφίλ και όταν μετέφερα τα αρχεία και έσβησα τα temp μετά να μπαίνει. Τα temp θα τα σβήσεις από τη διαχείριση προφίλ χρηστών και τους φακέλους από τον USERS φάκελο.
Vaggelisioan Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, micos000 είπε Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Σβήσε πρώτα τα temp και δες μετά αν σε αφήσει να μπεις στο προφίλ σου. Επίσης, βγάλε όπως ειπα και πριν τα αρχεία από την επιφάνεια εργασίας σου γιατί το έχω δει και αυτό. Να μη μπαίνει δηλαδή σε προφίλ και όταν μετέφερα τα αρχεία και έσβησα τα temp μετά να μπαίνει. Τα temp θα τα σβήσεις από τη διαχείριση προφίλ χρηστών και τους φακέλους από τον USERS φάκελο. Eυχαριστω πολυ φιλαρακι, εδωσα τις εντολες μονο που μ ειπες, και με την πρωτη παλι επανεκκινηση μπηκε στο κανονικο μου προφιλ με τις ρυθμισεις που ειχα. Χιλια ευχαριστω
micos000 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Να' σαι καλά. Τώρα όμως απενεργοποίησε το administrator ή βάλτου κωδικό γιατί με αυτόν τον λογαριασμό βλέπεις όλα τα αρχεία από όλα τα προφίλ χρηστών και είναι επικίνδυνο να είναι ελεύθερος ο λογαριασμός. Η απενεργοποίηση γίνεται πάλι από cmd σαν διαχειριστής με την εντολή: net user Administrator /active:no 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα