Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα δεν αφορά εμένα αλλά έναν φίλο που εχει πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα γιατρός στον Ευαγγελισμό του έγραψε κάποιες ξετάσεις που για να γίνουν εκεί χρειάζονται 2 μήνες αναμονή. Απευθύνθηκαν σε ιδιωτική κλινική και δεν δέχονται το παραπεμπτικο. Οι εξετάσεις ιδιωτικως έχουν κόστος περί τα 500 με 600 ευρώ. Γνώριζα ότι οι ιδιωτικές κλινικές δέχονται παραπεμπτικα από το ΕΣΥ πληρώνοντας ο ασφαλισμένος μια συμμετοχή. Έχει αλλάξει κάτι; 

Δημοσ.

Βασίλη του έκανε την προβλεπόμενη ηλεκτρονική συνταγογράφηση ΕΟΠΥΥ ή του έγραψε ένα απλό παραπεμπτικό για τις συγκεκριμένες εξετάσεις χειρόγραφα;

Αν είναι το πρώτο τότε απλά πληρώνει την συμμετοχή του ασφαλισμένου και τις κάνει όπου θέλει σε κέντρο που έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ, αν είναι το δεύτερο τότε αναγκαστικά και μόνο στα εργαστήρια του νοσοκομείου όπου γράφτηκε το παραπεμπτικό όση και αν είναι η αναμονή.

• Like 2
Δημοσ.

Αρα είναι ηλεκτρονικό παραπεμπτικό για εξετάσεις, τότε μπορεί να τις κάνει οπουδήποτε σε διαγνωστικό με σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ, μόνο με την συμμετοχή, προφανώς εκεί που πήγε δεν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ο φίλος είναι άνεργος νομίζω ακόμα και με κανονικό παραπεμπτικό  μπορεί να πάει μόνο σε δημόσιους οργανισμούς.

Δημοσ.

Αν εισαι ανεργος, δωρεαν εξετασεις και γιατρους εχεις μονο σε δημοσια νοσοκομεια/δομες. Αν ο φιλος του TS ειναι ασφαλισμενος, τοτε να βρει αλλη κλινικη/διαγνωστικο που ειναι συμβεβλημενο με τον ΕΟΠΥΥ, οπως ειπε και ο MadPax. Υπαρχουν παρα πολλα.

Αν δεν ειναι, δεν μπορει να κανει κατι. Μονο σε δημοσια δομη η ιδιωτικα.

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι άνεργος. Αυτό που ήξερα είναι ότι πηγαίνεις σε ιδιωτικό συμβεβλημμενο με κόστος συμμετοχής. Η κλινική που είχε ρωτήσει είναι γνωστή και απλά του λέει δεν δέχονται παραπεμπτικα. Για δημόσια νοσοκομεία το έψαξε αλλα οι χρόνοι αναμονής είναι πολύ μεγάλοι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ειναι άνεργος. Αυτό που ήξερα είναι ότι πηγαίνεις σε ιδιωτικό συμβεβλημμενο με κόστος συμμετοχής. Η κλινική που είχε ρωτήσει είναι γνωστή και απλά του λέει δεν δέχονται παραπεμπτικα. Για δημόσια νοσοκομεία το έψαξε αλλα οι χρόνοι αναμονής είναι πολύ μεγάλοι. 

Οχι, αφου ειναι ανεργος δεν μπορει να παει σε ιδιωτικη κλινικη με συμμετοχη. Μονο σε δημοσια. Και δεν νομιζω ποτε να ισχυε αυτο. Παλιοτερα αν ησουν ανεργος, δεν μπορουσες να πας ουτε σε δημοσια, παρα μονο ιδιωτικα, αν δεν κανω λαθος.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Οχι, αφου ειναι ανεργος δεν μπορει να παει σε ιδιωτικη κλινικη με συμμετοχη. Μονο σε δημοσια. Και δεν νομιζω ποτε να ισχυε αυτο. Παλιοτερα αν ησουν ανεργος, δεν μπορουσες να πας ουτε σε δημοσια, παρα μονο ιδιωτικα, αν δεν κανω λαθος.

Φίλε μου το 2017 μου είχαν γράψει στο ΚΑΤ μαγνητική, τότε μου είχαν πει ότι ως άνεργος θα μπορούσα να την κάνω εντελώς δωρεάν σε δημόσια δομή και αν ήθελα να πάω σε ιδιωτική θα έδινα ένα μικρό κόστος συμμετοχής κάπου στο 15% ήταν. Εγώ επέλεξα να την κάνω στο ΚΑΤ. Έχει αλλάξει αυτό; 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποιοσδηποτε γιατρος μπορει να γραψει ηλεκτρονικο  παραπαμπτικο .Για να κανεις τις εξετασεις ή  σε δημοσιο δωρεαν ή σε διαγνωστικο με συμετοχη.

Δεν εχουν ολες οι ιδιωτικες κλινικες συμβαση με ΕΟΠΠΥ. Οι πιο πολλες δεν εχουν ειδικα οι μεγαλες.

Κοστολογουν μια εξεταση πχ 50 ευρω  επειδή ετσι θελουν ευρω αφαιρουν την συμμετοχη του ΕΟΠΠΥ με το κρατικο τιμολοογιο και πληρωνεις την διαφορα..

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...