Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα ένα αυτοκίνητο για να κινούμε στους επαρχιακούς δρόμους του Ηρακλείου Κρήτης. Το αυτοκίνητο θα διανύει 30km την μέρα τουλάχιστον εκτός πόλης. Το budjet μου είναι κάπου στα 6000€

Σκεφτόμουν τα

Fiat Punto 2011 1300cc Diesel, απ ότι ακούγεται όμως δεν είναι αρκετά ασφαλές.
Opel Corsa 2008-2012 CTDI Ecoflex , ακούγεται όμως ότι βγάζει αρκετά προβλήματα στον εγκέφαλο και στο dpf.
Ford Fiesta 2009-2011 Υπάρχει όμως κάποια έκδοση που να είναι οικονομική όσο και τα παραπάνω;
Scoda Fabia 1.2 TSI 105HP '11,  Αυτό μου αρέσει σαν ιδέα λόγο του ότι δεν είναι πετρέλαιο και φαίνεται σχετικά οικονομικό

Θα ήθελα να ακούσω απόψεις όσοι έχετε τα παραπάνω, ίσως και αντιπροτάσεις. Τα βασικά που με ενδιαφέρουν είναι ένα αυτοκίνητο με οικονομική οδήγηση και συντήρηση και ασφαλές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Θα ήθελα ένα αυτοκίνητο για να κινούμε στους επαρχιακούς δρόμους του Ηρακλείου Κρήτης. Το αυτοκίνητο θα διανύει 30km την μέρα τουλάχιστον εκτός πόλης. Το budjet μου είναι κάπου στα 6000€

Σκεφτόμουν τα

Opel Corsa 2008-2012 CTDI Ecoflex , ακούγεται όμως ότι βγάζει αρκετά προβλήματα στον εγκέφαλο και στο dpf.
Ford Fiesta 2009-2011 Υπάρχει όμως κάποια έκδοση που να είναι οικονομική όσο και τα παραπάνω;
Scoda Fabia 1.2 TSI 105HP '11,  Αυτό μου αρέσει σαν ιδέα λόγο του ότι δεν είναι πετρέλαιο και φαίνεται σχετικά οικονομικό

Θα ήθελα να ακούσω απόψεις όσοι έχετε τα παραπάνω, ίσως και αντιπροτάσεις. Τα βασικά που με ενδιαφέρουν είναι ένα αυτοκίνητο με οικονομική οδήγηση και συντήρηση και ασφαλές.

Καλησπέρα.
1. το fiat και το corsa που αναφέρεις νομίζω οτι εχουν τον ίδιο κινητήρα ( 1.3 turbo diesel του GM group)
2.  το skoda fabia 1.2 TSI ειναι βενζίνη turbo, Πάει καλά το οδηγώ στη δουλεία μου, αλλά καίει -κοστίζει (αρκετά) περισσότερο απο τα diesel .
3. το ford δεν το ξέρω. αλλά αν είναι το 1.4  diesel  εχει 75hp νομιζω μονο, και αρα δεν πρεπει να ειναι ιδιαίτερα γρήγορο και δυνατό.
Aν πρότεινα κάτι άλλο?
Επειδή στη δουλεία μου οδηγώ αρκετά diesel αυτοκίνητα, κοίτα λιγο σε psa group 1.6  eHDi  με 100-110hp .
Ενας από τους καλύτερους diesel κινητήρες,(δε χαλανε ευκολα,
αν δεν γνωρίζεις  οι Γάλλοι φημίζονται για τα diesel  σε σχέση με τα βενζίνης τους)

Επεξ/σία από blade01
Δημοσ.

Το Fiesta έβγαζε νομίζω και 1.6 ντίζελ αλλά δε ξέρω αν το έφεραν στην Ελλάδα. 

50 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Σκεφτόμουν τα

Όχι βενζίνη εφόσον μπορείς να πάρεις Euro5 ντίζελ (μιλάμε πάντα για αυτοκίνητα στην ίδια ή σε παρόμοια τουλάχιστον κατάσταση). Πάντα θα σου καίει αρκετά παραπάνω και όταν κάνεις χιλιόμετρα κάθε μέρα τσούζει. 

Δημοσ.
Στις 22/1/2020 στις 10:15 ΜΜ, geotas79 είπε

Δεν θέλεις πετρέλαιο; Περίεργο μου φαίνεται. Εγώ προσωπικά θα ήμουν ανάμεσα στα τρία εκτός του fiat.

Να σου πω την αλήθεια, με τα προβλήματα που βλέπω με τα dpf θα ήθελα να το αποφύγω. Σε ένα toyota yaris που έχουμε απ ότι το κόβω, η οικονομία του καυσίμου θα την πληρώσουμε εν τέλη στις ζημίες.

Στις 22/1/2020 στις 10:40 ΜΜ, blade01 είπε

Καλησπέρα.
1. το fiat και το corsa που αναφέρεις νομίζω οτι εχουν τον ίδιο κινητήρα ( 1.3 turbo diesel του GM group)
2.  το skoda fabia 1.2 TSI ειναι βενζίνη turbo, Πάει καλά το οδηγώ στη δουλεία μου, αλλά καίει -κοστίζει (αρκετά) περισσότερο απο τα diesel .
3. το ford δεν το ξέρω. αλλά αν είναι το 1.4  diesel  εχει 75hp νομιζω μονο, και αρα δεν πρεπει να ειναι ιδιαίτερα γρήγορο και δυνατό.
Aν πρότεινα κάτι άλλο?
Επειδή στη δουλεία μου οδηγώ αρκετά diesel αυτοκίνητα, κοίτα λιγο σε psa group 1.6  eHDi  με 100-110hp .
Ενας από τους καλύτερους diesel κινητήρες,(δε χαλανε ευκολα,
αν δεν γνωρίζεις  οι Γάλλοι φημίζονται για τα diesel  σε σχέση με τα βενζίνης τους)

1. Την ίδια εντύπωση έχω και γω και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βρίσκω παρόμοια σχόλια για τα fiat.
2. Έχουμε κάποια ενδεικτική κατανάλωση;
3. Έχει και στα 95 άλογα απ ότι βλέπω εκδόσεις. Δεν θα είναι και πάρα πολύ αργό
Για τα Γαλλικά δεν ξέρω σαν κινητήρες αλλά δεν μου αρέσουν ως αυτοκίνητα. Αρκετές νεκρές γωνίες, κολονάκια που σου κόβουν την ορατότητα, άθλιοι καθρέφτες που σου χαλάνε τελείως την αίσθηση της απόστασης με ένα χαζό zoom. Αυτή την εντύπωση βέβαια με κάτι παλιά renault και citroen που έχω πάρει από ενοικιαζόμενα κάπου το 2003-2006. Έχουν βελτιωθεί τα νέα μοντέλα; Ένα C4 που βλέπω λογικά έχει τον κινητήρα που λες, ξεφεύγει όμως απ το budget κατά 1500€. Αν όμως έχει γίνει αυτοκίνητο και δω και λεφτά στο μέλλον δεν το απορρίπτω.

Στις 22/1/2020 στις 11:00 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε

Το Fiesta έβγαζε νομίζω και 1.6 ντίζελ αλλά δε ξέρω αν το έφεραν στην Ελλάδα. 

Όχι βενζίνη εφόσον μπορείς να πάρεις Euro5 ντίζελ (μιλάμε πάντα για αυτοκίνητα στην ίδια ή σε παρόμοια τουλάχιστον κατάσταση). Πάντα θα σου καίει αρκετά παραπάνω και όταν κάνεις χιλιόμετρα κάθε μέρα τσούζει. 

Πρέπει να έχουν φέρει το 1600cc 95hp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, manolis940 είπε

Να σου πω την αλήθεια, με τα προβλήματα που βλέπω με τα dpf θα ήθελα να το αποφύγω. Σε ένα toyota yaris που έχουμε απ ότι το κόβω, η οικονομία του καυσίμου θα την πληρώσουμε εν τέλη στις ζημίες.

1. Την ίδια εντύπωση έχω και γω και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βρίσκω παρόμοια σχόλια για τα fiat.
2. Έχουμε κάποια ενδεικτική κατανάλωση;
3. Έχει και στα 95 άλογα απ ότι βλέπω εκδόσεις. Δεν θα είναι και πάρα πολύ αργό
Για τα Γαλλικά δεν ξέρω σαν κινητήρες αλλά δεν μου αρέσουν ως αυτοκίνητα. Αρκετές νεκρές γωνίες, κολονάκια που σου κόβουν την ορατότητα, άθλιοι καθρέφτες που σου χαλάνε τελείως την αίσθηση της απόστασης με ένα χαζό zoom. Αυτή την εντύπωση βέβαια με κάτι παλιά renault και citroen που έχω πάρει από ενοικιαζόμενα κάπου το 2003-2006. Έχουν βελτιωθεί τα νέα μοντέλα; Ένα C4 που βλέπω λογικά έχει τον κινητήρα που λες, ξεφεύγει όμως απ το budget κατά 1500€. Αν όμως έχει γίνει αυτοκίνητο και δω και λεφτά στο μέλλον δεν το απορρίπτω.

Πρέπει να έχουν φέρει το 1600cc 95hp

1, Νομιζω οτι εχουν το ιδιο θεμα  με τα dpf φιλτρα.
2. Νομιζω 6 με 6.5 λιτρα στα 100 μας βγαζει μ.ο. το skoda 1.2 στο δρομο οταν τα  αντιστοιχα diesel βγαζουν κατω απο 5,5.
3, Aν το ford εχει 95 hp ειναι οκ.. νομιζω παντως οτι κ η ford χρησιμοποιει καπιους diesel της psa και αυτη. ψαξτο.
4. Τα καινουργια peugeot και citroen (μετα το 2012-13) δεν εχουν καμία σχεση με τα παλιά στην ποπτητα κατασκευης στα υλικα του εσωτερικου και στο design.

το δε c4 diesel 1.6 ehdi  (νομιζω 2013-14 ειναι) το εχουμε και αυτο στη δουλεια και ειναι παρα πολυ καλο ,αξιοπιστο ,και γρήγορο! (εχουμε 2-3 με +180.000χλμ και δεν εχει βγαλει σοβαρη ζημια πλην ενος που εβηαλε προβλημα στο φιλτρο-καταλυτη στα 200-220,000 περιπου χλμ)

απο προσωπικες εμπειριες ολα αυτα ετσι? μη σε παρω στο λαιμο μου.. :)

Επεξ/σία από blade01

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...