grousso Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα, έχει περίπου δύο ένα μήνα που το γνωστό πρώην ελληνικό hosting philoxenos με ενημερωσε ότι θα μου κόψει τον σέρβερ μου στις 27/1/2020 γιατι καταργεί το πακέτο μου. Βέβαια προτίθεται να μου δωσει έναν ακριβότερο με έναν μήνα τζάμπα, αλλά θα πρέπει να κάνω μόνος μου το migration. Επίσης δεν έχει σημασία που έχω πληρώσει μέχρι Δεκεμβριο του 2020, αν δεν θέλω το νέο πακέτο με σχεδόν 2πλασια τιμή, θα μου δώσουν λέει τα χρήματα μου πίσω. Πολύ σοβαρή εταιρεία, με αίσθηση ευθύνης ως προς τις υποχρεώσεις της... Υπάρχουν και άλλοι ομοιοπαθεις;
zx1234r Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Η αγορά του hosting είναι ανοιχτή. Μπορείς να πας σε άλλον.
CyberCr33p Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εάν πράγματι έγινε όπως το περιγράφεις, το σωστό θα ήταν να τηρούσαν τη συμφωνία που έχει γίνει μέχρι τη λήξη της συνδρομής όσο αφορά το οικονομικό και ας σε έβαζαν σε μεγαλύτερο πακέτο. Όμως δεν έχουν κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που αναφέρουν στους όρους χρήσης τους: "Το παρόν συμφωνητικό μπορεί να διακοπεί από οποιονδήποτε των συμβαλλομένων χωρίς αιτία. Ο Φιλόξενος δεν υποχρεούται σε επιστροφή του συμφωνημένου ποσού για το χρονικό διάστημα που απομένει από την ημέρα της διακοπής έως την κανονική λήξη της σύμβασης σε περίπτωση που την διακοπή ζητήσει ο πελάτης ή το συμφωνητικό διακοπεί από τον Φιλόξενο σε περίπτωση επανειλλημένων παραβάσεων των όρων χρήσης από τον πελάτη." Επίσης για πιο λόγο να κάνεις εσύ το migration όταν η αλλαγή οφείλεται σε αυτούς; Μήπως αλλάζουν και control panel οπότε δεν είναι πλήρως εφικτή αυτοματοποιημένη μεταφορά και δεν θέλουν να διαθέσουν χρόνο για να το κάνουν; Αλλιώς εάν πρόκειται για το ίδιο control panel η μεταφορά είναι υπόθεση ρουτίνας που παίρνει λίγα λεπτά και θα μου φαινόταν απίθανο να μην την αναλάμβανε δωρεάν ο ίδιος ο webhost. Εξάλλου για πιο λόγο να βάζει εμπόδια στο να παραμείνεις πελάτης τους; Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2020 από CyberCr33p 2
grousso Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν έχω πανελ, η σύνδεση είναι με ssh και έχω εγκαταστήσει μόνος μου το webmin. Αλλάζει και IP και αρχιτεκτονική το πακέτο, καταργούν το VPS και δίνουν μόνο dedicated οπότε σου λένε: Αγαπητέ/ή Γεώργιος Ρουσόπουλος, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι υποδομή που φιλοξενεί των server σας θα τερματιστεί οριστικά στις 27/1/2020. Εμείς θα σας παραδώσουμε τον νέο server και εσείς θα πρέπει να προβείτε σε όλες στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά μέχρι και την ημερομηνία οριστικής απενεργοποίησης της υποδομής. Παραμένουμε στην διάθεση σας. Με εκτίμηση, Κώστας Σκανδάλης Philoxenos Cloud Hosting a subsidiary of MassiveGRID Εννοείται ότι πήγα αλλού, αλλά το ζήτημα δεν είναι τι θα κάνω εγώ αλλά τι κάνει ο Philoxenos και κατά πόσο σέβεται τις δεσμεύσεις του και το πελατολόγιο του. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2020 από grousso 1
PC_MAGAS Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Και στην τελική οι υπάρχοντες server πόσο δύσκολο είναι μα ληφθούν σε images; Εννοώ εάν είχαν Dedicated servers άνετα θα μπορούσαν να λάβουν images από το virtualization layer ή αντί να το μεταφέρουν στον πελάτη θα μπορούσαν να το κάνουν αυτοί σταδιακά με ένα πλάνο. Για κάτι τέτοια προτιμώ εγώ AWS ναι μεν είναι πολυεθνική αλλά έχουν 2-3 βασικά πράγματα. Ακόμα από ότι άκουσα όσο αφορά το ζήτημα ότι έδωσαν πολύ σύντομο notification, θα έπρεπε να το δίναν τουλάχιστον 1 εξάμηνο πριν το notification αυτό. Εδώ AWS και μου είπε από τον Οκτώμβριο να ανανεώσω RDS Certificates για μια αλλαγή που θα γίνει τον Μάιο. Και στην τελική η σταθερή υποδομή είναι αυτό που κάνει την διαφορά μεταξύ ενός καλού παρόχου και ενός κακού και αυτό πληρώνεις. Αναφορά σε κείμενο Το παρόν συμφωνητικό μπορεί να διακοπεί από οποιονδήποτε των συμβαλλομένων χωρίς αιτία. Ήδη αυτός ο όρος είναι απαράδεκτος, θα πρέπει να υπάρχει αιτία ξεκάθαρα πράγματα δηλαδή πρακτικά σου λέει ανα πάσα στιγμή μπορώ να σε διακόψω και άντε γεια. Μια υπηρεσία πρέπει να διακόπτετε εφόσον υπάρχει ΞΕΚΑΘΑΡΗ αιτία πχ. διανομή πειρατικού υλικού, κατάχρηση υποδομής για σκοπούς αντίθετους με το ποινικό δίκαιο, χρήση για κακόβουλες ενέργεια κλπ κλπ ξεκάθαρα πράγματα. Άλλο να πεις ότι οι όροι μπορεί να αλλάξουν και άλλο κάνω ότι θέλω και μπορεί να σε κόψω όποτε θέλω. Στην περίπτωση αυτή ΠΑΛΙ υπάρχει αιτία και θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση και για τους νέους όρους χρήσης. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2020 από PC_MAGAS
grousso Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 PC_MAGAS πήγα Contabo. Philoxenos dedicated 30 γιγα ssd 1 γιγα ραμ περίπου 75 το έτος Contabo VPS 200 γιγα ssd 8 γιγα ραμ περίπου 60 το έτος
CyberCr33p Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Πάντως από τη μικρή εμπειρία που έχω με τη Contabo με VPS δεν έχουν και τις καλύτερες επιδόσεις.
PC_MAGAS Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Προσωπικά πιστεύω τα "Big Boys" θα σου δώσουν ότι θες (Aws, Azure, κλπ κλπ) ναι μεν πληρώνεις ότι καις και είναι κομματάκι ακριβούτσικά. Αλλά όταν το θες κάτι το έχεις και πλκηρώνεις όποτε καις ένα resource. To κακό είναι ότι θέλει monitoring γιατί δεν υπάρχει πλαφόν τιμής, όμως το monitoring μπορείς να το αυτομαστοποιήσεις με εργαλεία της AWS (που σαφώς τα πληρώνεις) Βέβαια, ένα καλό Drop-in replacement για υπηρεσία VPS είναι η υπηρεσία AWS Lightsail https://aws.amazon.com/lightsail/pricing/?opdp1=pricing που έχει fixed payment. 7 ώρες πριν, grousso είπε PC_MAGAS πήγα Contabo. Philoxenos dedicated 30 γιγα ssd 1 γιγα ραμ περίπου 75 το έτος Contabo VPS 200 γιγα ssd 8 γιγα ραμ περίπου 60 το έτος Μπόρεσες να μεταβιβάσεις εύκολα και γρήγορα τον υπάρχων VPS σου πόσο θα φας να μεταφέρεις ότι θες; Ρωτώ γιατί δεν είναι μόνο το VPS ειδικά για το επαγγελματικό αλλά και το πόσο σου παίρνει η μεταφορά σε χρόνο και χρήμα. Όταν συζήτησα με άλλους δεν υπήρχε δυνατότητα να πάρεις snapshot το VM σου στον philoxenos. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2020 από PC_MAGAS
Click4Money Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 hetzner cloud νομίζω η καλύτερη επιλογή από θέμα τιμής και επίδοσης
JohnnyDragon Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Το να αναπροσαρμόσει μια εταιρία τις τιμές της είναι κάτι που συμβαίνει και είναι φυσιολογικό. Ποτέ δεν μου έχει συμβεί όμως να μου κόβουν τα πακέτα που ήδη έχω πληρώσει. Ούτε σε vps ούτε σε shared. Πάντα οι αλλαγές τιμολογίου ίσχυαν μετά την λήξη του εκάστοτε συμβολαίου. Αν έγινε όπως το λες τότε είναι απλά απαράδεκτοι και πρέπει να τους βγάλεις από την λίστα επιλογών σου. Τα τελευταία 3 χρόνια έχω πολλά πακέτα και shared και vps σε μια μικρή σχετικά εταιρία στην Αγγλία και μέσα στα 3 αυτά χρόνια έχει κάνει 2 φορές αυξήσεις και αλλαγές στα πακέτα που προσφέρει. Ποτέ όμως ούτε μια φορά δεν κάναν κάτι τέτοιο. Πάντα ότι είχα ήδη πληρώσει συνέχισε να ισχύει. Και όχι μόνο αυτό αλλά μου δώσαν όλες τις φορές την επιλογή να συνεχίσω να ανανεώνω αν ήθελα τα πακέτα που ήδη είχα και ας είχαν κάποια από αυτά καταργηθεί από τα πακέτα που πωλούσαν, απλά με νέα τιμή στην επόμενη ανανέωση. Δεν μπορεί έτσι εκβιαστικά να σε υποχρεώνει να πληρώνεις για κάτι που ήδη έχεις πληρώσει και να σου λέει "ή έτσι ή σε κόβω". Απαράδεκτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα