Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,
Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς για τα δικαιώματά μου και τις ενέργειες που πρέπει να προβώ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την επισκευή του αυτοκινήτου μου με γνωστό και μεγάλο συνεργείο φανοποιείο. Το συνεργείο αυτό μου υποδείχθηκε από την ασφαλιστική μου εταιρεία ως συνεργαζόμενο με αυτήν και έχω μεικτή ασφάλεια επομένως θα χρεωθώ μόνο το ποσό της απαλλαγής.
Το Ι.Χ. μου λόγω τροχαίου ατυχήματος παραδόθηκε με γερανό στο συνεργείο στις 17/12/2019. Η ασφαλιστική εταιρεία με διαβεβαίωσε οτι το συνεργείο διαθέτει αυτοκίνητο αντικάταστασης. Δηλαδή το αυτοκίνητο αντικατάστασης το παρέχει το συνεργείο όχι η ασφαλιστική. Για μια εβδομάδα δεν επικοινώνησε το συνεργείο μαζί μου ούτε απαντούσαν στις κλήσεις μου οι υπεύθυνοι, έπαιρνα τηλέφωνο και από το τηλεφωνικό κέντρο μου απαντούσαν πως θα με καλέσει ο μηχανικός που έχει αναλάβει. Αυτοκίνητο αντικατάστασης δεν μου δίνουν με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν διαθέσιμο. Το αυτοκίνητό μου το μετακίνησαν χωρις να με ενημερώσουν σε συνεργαζόμενο δικό τους φανοποιείο πολλά χιλιόμετρα μακριά. Μετά από δύο εβδομάδες κατάφερα να επικοινωνήσω με τον μηχανικό που με ενημέρωσε ότι προσπαθούν να μου δώσουν αυτοκίνητο αντικατάστασης και ότι ο χρόνος επισκευής είναι άγνωστος λόγω των ανταλλακτικών που θα έρθουν από το εξωτερικό. 
Έχουμε φτάσει 22/01/2020 και δεν μου δίνουν αυτοκίνητο αντικατάστασης ούτε υπάρχει χρονοδιάγραμμα επισκευής. Είχα δώσει διορία μέχρι 20/01/2020 αλλά δεν επικοινώνησαν μαζί μου. Τι μπορώ να κανω;
Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανονικά σε κάθε περίπτωση είτε μεικτή είτε απλή ασφάλεια, επιλέγεις το δικό σου συνεργείο/φανοποιείο. Αυτοί βέβαια προσπαθούν να δελεάσουν τον πελάτη με προνομιακή δήθεν μεταχείριση, αυτοκίνητα αντικατάστασης κλπ. (διότι έχουν ειδικές τιμές καμία σχέση με αυτές που παίρνει ο "απλός" πελάτης).

Αν δεν έχουν κάνει τίποτε απολύτως δικαιούσαι να πάρεις το όχημα ως έχει, να το μεταφέρεις σε δικό σου συνεργείο, να το πληρώσεις και να απαιτήσεις όλα τα έξοδα με ΄βάση το τιμολόγιο. Θα πληρωθείς σίγουρα αν και με καθυστέρηση λίγη ή περισσότερη. Αλήθειαποιά είναι αυτή η ασφαλιστική;

ΥΓ Βασικό: όταν πας σε συνεργαζόμενο εισπράττουν απευθείας από την ασφαλιστική και εσύ δεν ασχολείσαι. Εσένα σου είπαν ότι θατους πληρώσεις εσύ;

Επεξ/σία από tedkald
  • Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, tedkald είπε

Κανονικά σε κάθε περίπτωση είτε μεικτή είτε απλή ασφάλεια, επιλέγεις το δικό σου συνεργείο/φανοποιείο. Αυτοί βέβαια προσπαθούν να δελεάσουν τον πελάτη με προνομιακή δήθεν μεταχείριση, αυτοκίνητα αντικατάστασης κλπ. (διότι έχουν ειδικές τιμές καμία σχέση με αυτές που παίρνει ο "απλός" πελάτης).

Αν δεν έχουν κάνει τίποτε απολύτως δικαιούσαι να πάρεις το όχημα ως έχει, να το μεταφέρεις σε δικό σου συνεργείο, να το πληρώσεις και να απαιτήσεις όλα τα έξοδα με ΄βάση το τιμολόγιο. Θα πληρωθείς σίγουρα αν και με καθυστέρηση λίγη ή περισσότερη. Αλήθειαποιά είναι αυτή η ασφαλιστική;

ΥΓ Βασικό: όταν πας σε συνεργαζόμενο εισπράττουν απευθείας από την ασφαλιστική και εσύ δεν ασχολείσαι. Εσένα σου είπαν ότι θατους πληρώσεις εσύ;

Αν πήγαινα σε δικό μου συνεργείο δεν θα πλήρωνα μόνο την απαλλαγή αλλά και επιπλέον ποσό. Εγώ θα πληρώσω μόνο την απαλλαγή στο συνεργείο. Το πρόβλημά μου δεν είναι η ασφαλιστική αλλά το συνεργείο το οποίο είναι πασίγνωστο και υποτίθεται μεγάλο όνομα. Δεν θα ήθελα να πω ονόματα γιατί μπορεί να κινηθώ νομικά και δεν ξέρω τι συνέπειες μπορεί να έχω.

Το αυτοκίνητο είναι λυμένο και αν πιστέψουμε αυτά που μου λένε έχει γίνει παραγγελία κωδικών ανταλλακτικών από το εξωτερικό. Γι αυτο δεν ξέρω αν μπορω να πάρω το αυτοκίνητο απο εκεί. Επίσης πρέπει να μεταφερθεί με οδική ποιος θα την πληρώσει; Πώς μπορώ να πιέσω το συνεργείο να μου δώσουν ημερομηνία επισκευής και αυτοκίνητο αντικατάστασης; Τι δικαιώματα έχω;

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...