Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nextp είπε

https://www.theguardian.com/technology/2020/jan/21/amazon-boss-jeff-bezoss-phone-hacked-by-saudi-crown-prince

Θεωροντας οτι αναφερομαστε ολοι στο παραπανω εγω δεν βλεπω πουθενα κατι ξεκαθαρο . Ολο το αρθρο ειναι αναφορες η παραπομπες . Οποτε αγαπητε TheGrisGrisMan κατα πασα πιθανοτητα μαλλον η δικη σου γνωση (και κυριοτερα ερμηνεια) των Αγγλικων ειναι καλυτερη και προφανως δεν εχω καταλαβει καλα τι γραφουν στον Guardian.

Και για να το ξεκαθαρεισω (διοτι το θεμα της ερμηνειας ειναι περιπλοκο ) . Θα ηταν ειδηση εαν ο τιτλος στον Guardian ηταν : Jeff Bezos phone hacked .Οτιδηποτε αλλο πιο περιφραστικο - στον πηχιαιο τιτλο - ειναι απλα αναφορα η παραπομπη η click bait η .... οτιδηποτε . Δεν νομιζεις;

Επισης δες τι επισυναπτω στο post . Ο ιδιος ο Guardian δεν γνωριζει τι και πως εχει υποκλαπει και παρακατω αναφερει και το θεμα της εικασιας.

Αλλα οπως ειπα ... ολα ειναι θεμα ερμηνειας.

Η προθεση μου δεν ηταν να ξεκινησω flame war. Η ειδηση ειναι αχρηστη απο τη φυση της. Αλλα απο την αλλη θα προτιμουσα να μου απαντησει ο αρθρογραφος στο μηνυμα μου και οχι εσυ (εαν δεν εισαι ο αρθρογραφος) μιας και σε ολες τις περιπτωσεις η ερωτηση μου απευθυνοταν σε αυτον και οχι σε οιονδηποτε αλλο.

Απο την αλλη εαν οντος εισαι ο αρθρογραφος διαβασζεις και αντιλαμβανεσαι τι διαβαζεις η απλα διαβαζεις και ερμηνευεις οπως βολευει παραγοντας μια ανουσια ειδηση ;

Φιλικα

Και η πρεσβεία το ίδιο λάθος έκανε και έγραψε αυτό το τουιτ. 

Υγ. Τα άρθρα σ ένα ενημερωτικό σαιτ δεν είναι επιστημονικά άρθρα που πρέπει να τεκμηριωνεις τα πάντα. Δεν είσαι καν υποχρεωμένος να αποκαλύψεις τις πηγές σου. Λες πχ: αξιόπιστες πηγές αναφέρουν αυτό και τέλος. 

• Like 2
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Stergios74 είπε

Και η πρεσβεία το ίδιο λάθος έκανε και έγραψε αυτό το τουιτ. 

Υγ. Τα άρθρα σ ένα ενημερωτικό σαιτ δεν είναι επιστημονικά άρθρα που πρέπει να τεκμηριωνεις τα πάντα. Δεν είσαι καν υποχρεωμένος να αποκαλύψεις τις πηγές σου. Λες πχ: αξιόπιστες πηγές αναφέρουν αυτό και τέλος. 

Απολυτα αποδεκτο αλλα απο την αλλη ο φιλος αρθρογραφος εδω το παρουσιαζει σαν γεγονος (δινοντας εναν τετοιο τιτλο στο ποστ του) ενω δεν ειναι .

Στην τελικη αυτο καθεαυτο το γεγονος ειναι αχρηστο για πολlους απο εμας (ανεξαρτητα της ορθοτητας του η οχι).

Το πιο σημαντικο ειναι ομως οτι απο την αλλη πολλοι απο εμας που θεωρουμε τους εαυτους μας σκεπτομενους και με σεβασμο στην γνωση και την αποψη και φυσικα σε αυτο το blog  θα αρχισουμε να εχουμε αμφιβολιες για την ποιοτητα του υλικου του . Και αυτο θα ειναι κριμα και αδικο .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, nextp είπε

Απολυτα αποδεκτο αλλα απο την αλλη ο φιλος αρθρογραφος εδω το παρουσιαζει σαν γεγονος (δινοντας εναν τετοιο τιτλο στο ποστ του) ενω δεν ειναι .

Στην τελικη αυτο καθεαυτο το γεγονος ειναι αχρηστο για πολlους απο εμας (ανεξαρτητα της ορθοτητας του η οχι).

Το πιο σημαντικο ειναι ομως οτι απο την αλλη πολλοι απο εμας που θεωρουμε τους εαυτους μας σκεπτομενους και με σεβασμο στην γνωση και την αποψη και φυσικα σε αυτο το blog  θα αρχισουμε να εχουμε αμφιβολιες για την ποιοτητα του υλικου του . Και αυτο θα ειναι κριμα και αδικο .

Αμφιβολίες για τα άρθρα του κάθε μπλοκ εχω πάντα. Εννοείται! 

Κάνεις λάθος ότι το γεγονός είναι άχρηστο. Ο guardian αναφέρεται εκτενώς στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη silicon valley. 

Επεξ/σία από Stergios74
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Stergios74 said:

Αμφιβολίες για τα άρθρα του κάθε μπλοκ εχω πάντα. Εννοείται! 

Κάνεις λάθος ότι το γεγονός είναι άχρηστο. Ο guardian αναφέρεται εκτενώς στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη silicon valley. 

Το "πρόβλημα" εδώ είναι πως κάποιος διαφωνεί και με τον original τιτλο του Guardian και επιθυμεί μια "διαφορετική" απόδοση σύμφωνα με τις δικές του θεωρίες, απόψεις, κλπ. Κάτι που δεν οδηγεί πουθενά μιας και θα γίνει κάτι παρόμοιο με αυτό που τον "ενοχλούσε" αρχικά! :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μηπως ειχε στο κινητο του τον πιλοτο της σειρας του Αρχοντα η καμια φωτογραφια να βγουν στο ιντερνετς,  εμενα αυτο με νοιαζει! 

😛

Επεξ/σία από godfather0991
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, nextp είπε

Αλλα τωρα (και χωρις να θελω να σε προσβαλλω ) εαν εσυ κρινεις οτι ο τιτλος της παραγομενης ειδησης ειναι ειναι ορθος επειδη το URL εχει δημιουργηθει ετσι χωρις να λαμβανεις υποψη το ιδιο το περιεχομενο του αρθρου (στο οποιο επαναλαμβανω υπαρχει δηλωση αγνοιας για σημαντικα σημεια της ολης ιστοριας) πραγματικα με ξεπερναει .

Δεν με προσβάλεις αλλά μιας και σε ενδιαφέρουν τα παραγωγικά σχόλια που μπορούν να διορθώσουν ένα λαθος, θα ήθελα να απαντήσω.

Εγω ασχολήθηκα μόνο με την ερώτηση σου του «που αναφέρει το Guardian τον τίτλο που έβαλε ο αρθρογράφος...». Σε αυτό σου απάντησα, πολύ συγκεκριμένα:

Υπέδειξα το σημείο του αρχικού άρθρου στο οποίο αναφερόταν ο τίτλος... 

Δεν «έκρινα» τίποτα.

Συνεπως, δεν σου απάντησα στο αν είναι ορθός ο τίτλος απο άποψη εννοιολογική, ηθική, το άρθρο χρήσιμο η όχι, ή σχολίασα το περιεχόμενο του. 

Νομίζω θα καταλάβεις το διαχωρισμό και θα δεις ότι άθελα σου κόλλησες την απάντηση μου για ένα συγκεκριμένο ερώτημα σου, σαν απάντηση σε άλλους προβληματισμούς σου και της εδωσες άλλες προεκτάσεις.

Καλή είναι η κουβέντα γι αυτά τα θέματα που σε απασχολούν, αλλά τη δημιουργείς μόνος σου αυτη τη στιγμή... δεν συζήτησα μαζί σου τέτοια θέματα...

Απλά ήθελα να το διευκρινήσω λοιπόν...

Spoiler

Το κλείνουμε λόγο offtopic; ...

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
Δημοσ.

Πριν από πολλά χρόνια βρέθηκα με έναν ιδιοκτήτη μεγάλης εταιρείας πληροφορικής και της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας :) και μου έκανε εντύπωση που είχε ένα απλό Nokia ΜΗ-smartphone.

Μάλλον κάτι παραπάνω από εμάς ήξερε.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dolph είπε

Πριν από πολλά χρόνια βρέθηκα με έναν ιδιοκτήτη μεγάλης εταιρείας πληροφορικής και της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας :) και μου έκανε εντύπωση που είχε ένα απλό Nokia ΜΗ-smartphone.

Μάλλον κάτι παραπάνω από εμάς ήξερε.

αν μιλας για αυτον που νομιζουμε ολοι, τοτε ειναι θαυμα το οτι εχει και κινητο και δεν εμεινε στα μορς.

Αν οχι εξηγησου παραπανω.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

μα και αυτος ο μπεζος να μην εχει κατεβασει το αβαστ ....

τζαμπα ειναι ...

ενα δυο κλικ και ετοιμος..

Δημοσ.

https://www.zougla.gr/lifestyle/article/gianis-mpezos-den-me-apasxoli-ti-lei-o-enas-ke-o-alos-gia-mena-sto-diadiktio 

Μπεζος: Πήγα σε ένα μαγαζί να πάρω κινητό και με το ζόρι κατάφερα να βρω ένα που να έχει κουμπάκια. 

Δεν με απασχολεί τι λέει ο ένας και ο άλλος για μένα στο Διαδίκτυο. 

Δημοσ.

Τελικά αυτός ο Μπέζος μου θυμίζει παιδί πλούσιας οικογένειας που κάνει συνεχως γκάφες! Μια το πουλί του που δεν ξέρει που το βάζει... τώρα το κινητό του!!! Έλεος Μπέζο... πρόσεχε λιγάκι! 🤣

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...