Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To 2018, o Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αποτέλεσε κεντρικό θέμα της εφημερίδας National Enquirer, η οποία αποκάλυψε την εξωσυζυγική του σχέση μέσα από μια σειρά προσωπικών γραπτών μηνυμάτων και φωτογραφιών.

Αν και υπήρξαν σχετικές φήμες εκείνο το διάστημα, άρθρο του Guardian επιβεβαιώνει με νεότερες πληροφορίες ότι η διαρροή των προσωπικών στοιχείων προήλθε από το ίδιο το smartphone του Bezos, μετά από hacking. Το νέο στοιχείο που προσθέτει το δημοσίευμα -και προέρχεται από τη σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε- είναι ότι πίσω από το hack, είναι «πολύ πιθανό» να βρίσκεται ο Mohammed bin Salman, πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας ο οποίος φέρεται ότι απέστειλε προσωπικά, κακόβουλο αρχείο βίντεο στον ιδρυτή της Amazon, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στη συσκευή του. Το αρχείο απεστάλη μέσω WhatsApp την 1η Μαίου του 2018 και αποτέλεσε μέρος μιας φιλικής συζήτησης των δύο ανδρών, ενώ τις επόμενες ώρες μεγάλος όγκος δεδομένων που ήταν αποθηκευμένος στο smartphone, απεστάλησαν σε άγνωστες τοποθεσίες.

Με tweet στον επίσημο λογαριασμό της, η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στις Η.Π.Α χαρακτηρίζει παράλογο τον ισχυρισμό, ζητώντας τη διεξαγωγή έρευνας για τους ισχυρισμούς αυτούς έτσι ώστε «να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία». Το δημοσίευμα του Guardian αναφέρει τις πιθανές επιπτώσεις στις σχέσεις Σαουδικής Αραβίας και Η.Π.Α αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, αποτελώντας μεταξύ άλλων σημαντικό εμπόδιο στις προσπάθειες του μελλοντικού βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, για προσέλκυση δυτικών επενδυτών στη χώρα του.

Guardian

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Large amounts of data were exfiltrated from Bezos’s phone within hours, according to a person familiar with the matter. The Guardian has no knowledge of what was taken from the phone or how it was used.

The extraordinary revelation that the future king of Saudi Arabia may have had a personal involvement in the targeting of the American founder of Amazon will send shockwaves from Wall Street to Silicon Valley.

Και σε ποιο σημειο ειπαμε οτι ο Guardian δηλωνει απεριφταστα και ξεκαθαρα αυτο που εχεις σαν τιτλο φιλε Κωνσταντινε ;

Και περαν τουτου μας φερνεις αυτη την ειδηση επειδη ....... ;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Κι έλεγα θα ανεβεί δεν θα ανεβεί η είδηση κι εδώ. Θα ήταν μεν ενδιαφέρον να μάθουμε και τι κινητό έχει ο Μπέζος γιατί μόνιμα εδώ στο ινσόμνια υπάρχουν τα δυο αντιμαχόμενα στρατόπεδα για το ποιο λειτουργικό είναι το πιο "ασφαλές" ενώ είναι η "βλακεία" που δέρνει τους χρήστες ώστε να την πατήσει και ο πιο πλούσιος - άρα και θεωρητικά ασφαλής - άνθρωπος στη Γη.

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nextp είπε

Και σε ποιο σημειο ειπαμε οτι ο Guardian δηλωνει απεριφταστα και ξεκαθαρα αυτο που εχεις σαν τιτλο φιλε Κωνσταντινε ;

Και περαν τουτου μας φερνεις αυτη την ειδηση επειδη ....... ;

Εμ.... το αναφέρει «απερίφραστα και ξεκαθαρα» στον τίτλο του link από την guardian, που περιλαμβάνεται στο άρθρο.

Οπότε, το ερωτημα γίνεται: «φίλε nextp, έκανες αυτό το σχόλιο επειδή...;» 

• Like 4
Δημοσ.

άσχετο αλλα κάντε κάτι με τις φωτο των αρθρων. στην κεντρικη φαινονται οκ,  μόλις μπαινεις μεσα φαινονται έτσι^

σε αρθρα οπως αυτο δεν εχει πολύ σημασια αν και άσχημο, σε άλλα αρθρα πρεπει να πας πισω στην home page να δεις την εικόνα.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε

Εμ.... το αναφέρει «απερίφραστα και ξεκαθαρα» στον τίτλο του link από την guardian, που περιλαμβάνεται στο άρθρο.

Οπότε, το ερωτημα γίνεται: «φίλε nextp, έκανες αυτό το σχόλιο επειδή...;» 

https://www.theguardian.com/technology/2020/jan/21/amazon-boss-jeff-bezoss-phone-hacked-by-saudi-crown-prince

Θεωροντας οτι αναφερομαστε ολοι στο παραπανω εγω δεν βλεπω πουθενα κατι ξεκαθαρο . Ολο το αρθρο ειναι αναφορες η παραπομπες . Οποτε αγαπητε TheGrisGrisMan κατα πασα πιθανοτητα μαλλον η δικη σου γνωση (και κυριοτερα ερμηνεια) των Αγγλικων ειναι καλυτερη και προφανως δεν εχω καταλαβει καλα τι γραφουν στον Guardian.

Και για να το ξεκαθαρεισω (διοτι το θεμα της ερμηνειας ειναι περιπλοκο ) . Θα ηταν ειδηση εαν ο τιτλος στον Guardian ηταν : Jeff Bezos phone hacked .Οτιδηποτε αλλο πιο περιφραστικο - στον πηχιαιο τιτλο - ειναι απλα αναφορα η παραπομπη η click bait η .... οτιδηποτε . Δεν νομιζεις;

Επισης δες τι επισυναπτω στο post . Ο ιδιος ο Guardian δεν γνωριζει τι και πως εχει υποκλαπει και παρακατω αναφερει και το θεμα της εικασιας.

Αλλα οπως ειπα ... ολα ειναι θεμα ερμηνειας.

Η προθεση μου δεν ηταν να ξεκινησω flame war. Η ειδηση ειναι αχρηστη απο τη φυση της. Αλλα απο την αλλη θα προτιμουσα να μου απαντησει ο αρθρογραφος στο μηνυμα μου και οχι εσυ (εαν δεν εισαι ο αρθρογραφος) μιας και σε ολες τις περιπτωσεις η ερωτηση μου απευθυνοταν σε αυτον και οχι σε οιονδηποτε αλλο.

Απο την αλλη εαν οντος εισαι ο αρθρογραφος διαβασζεις και αντιλαμβανεσαι τι διαβαζεις η απλα διαβαζεις και ερμηνευεις οπως βολευει παραγοντας μια ανουσια ειδηση ;

Φιλικα

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, nextp είπε

https://www.theguardian.com/technology/2020/jan/21/amazon-boss-jeff-bezoss-phone-hacked-by-saudi-crown-prince

Θεωροντας οτι αναφερομαστε ολοι στο παραπανω εγω δεν βλεπω πουθενα κατι ξεκαθαρο .

Μα το ξεκάθαρο που λες φαίνεται ήδη από το πως γράφουν το link. Το άρθρο εχει αυτό τον τίτλο:

...21/amazon-boss-jeff-bezoss-phone-hacked-by-saudi-crown-prince

Ήδη απο αυτό το σημειο, η Guardian «δηλωνει απεριφταστα και ξεκαθαρα» αυτό που εχει σαν τίτλο και ο αρθρογράφος...

Έγραψα αυτό που βλέπω και πιστεύω και σχολίασα το σχόλιο σου. Κακό είναι να σχολιάζονται τα σχόλια σου; 

Εξίσου φιλικά. 

Spoiler

Και ...προφανώς δεν είμαι ο αρθρογράφος.

😊

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TheGrisGrisMan είπε

Μα το ξεκάθαρο που λες φαίνεται ήδη από το πως γράφουν το link. Το άρθρο εχει αυτό τον τίτλο:

...21/amazon-boss-jeff-bezoss-phone-hacked-by-saudi-crown-prince

Ήδη απο αυτό το σημειο, η Guardian «δηλωνει απεριφταστα και ξεκαθαρα» αυτό που εχει σαν τίτλο και ο αρθρογράφος...

Έγραψα αυτό που βλέπω και πιστεύω και σχολίασα το σχόλιο σου. Κακό είναι να σχολιάζονται τα σχόλια σου; 

Εξίσου φιλικά. 

Και ...προφανώς δεν είμαι ο αρθρογράφος.

Σε ολες τι περιπτωσεις αποδεχομαι να σχολιαζονται τα μηνυματα μου παραγωγικα γιατι σαν ανθρωπος μπορει και εγω να κανω λαθη.

Αλλα τωρα (και χωρις να θελω να σε προσβαλλω ) εαν εσυ κρινεις οτι ο τιτλος της παραγομενης ειδησης ειναι ειναι ορθος επειδη το URL εχει δημιουργηθει ετσι χωρις να λαμβανεις υποψη το ιδιο το περιεχομενο του αρθρου (στο οποιο επαναλαμβανω υπαρχει δηλωση αγνοιας για σημαντικα σημεια της ολης ιστοριας) πραγματικα με ξεπερναει .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...