Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα κλείσω να πάω εκεί. Στο google βλέπω έχει καλό όνομα σε κριτικές και σοβαρές εγκαταστάσεις. Η τιμή είναι περίπου 110-120 ευρώ λιγότερα. 

Επίσης κάνω περίπου 30.000-35.000 χλμ ανα έτος όποτε η επίσκεψη μου είναι σίγουρα 2 φορές το χρόνο στο συνεργείο.

1 λεπτό πριν, ideal09 είπε

Θεσσαλονίκη εισαι;

Πάτρα ! 

21 λεπτά πριν, mixos23 είπε

Μπορεις αν εχεις λιγη ορεξη να κανεις οτι ο κολλητος μου που εχει επισης golf. ψαχνεις τους κωδικους ανταλλακτικων και τα αγοραζεις εσυ με αρκετα χαμηλοτερη τιμη και πηγαινεις σε συνεργειο που εμπιστευεσαι για να γινει το service. χαμηλοτερη τιμη και γνωριζει σιγουρα οτι εχουν μπει γνησια και σωστα ανταλλακτικα.

Σωστό αυτό που λες , επειδή μου είναι ήδη μεγάλη μείωση στο κόστος αυτό το εγχείρημα θα πάω σε πρώτη φάση εκεί και μετά τπ βλέπουμε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, meletis_m είπε

Θα το πήγαινα σε εξωτερικό αλλά να δουλεύει πετρέλαιο.

Λάδια θα συνέχιζα ότι λέει ο κατασκευαστής και φίλτρο λαδιού γνήσιο . Τα υπόλοιπα θα εβαζα καλά εμποριου

Γιατι ειδικό σε πετρέλαιο;Δεν λέει ότι θέλει κάτι αποκλειστικά πετρελαίου.

Δημοσ.

Γυρνα τα χλμ πισω και πηγαινε στην αντιπροσωπεια. 😜

Σοβαρα τωρα, δεν υπαρχει κανενας λογος να πηγαινεις στην αντιπροσωπεια μετα τη ληξη της εγγυησης οταν υπαρχουν εξειδικευμενα που ξερουν και κανουν καλυτερη δουλεια με μικροτερο κοστος

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Mr^Robot είπε

Service σε εμπιστο συνεργειο πλεον και οχι αντιπροσωπεια .. αφου στον "πιανουν" κανονικα ( με το συμπαθειο )

Τα πρωτα 5 ετη που ειχα το αμαξι πηγαινα αντιπροσωπεια , θέλοντας και μη αλλα και φοβουμενος μην βγω εκτος εγγυησης ! Την τελευταια φορα που καλεσα για ραντεβου ( ειχε τελειωσει η εγγυηση ), ζητησα να ενημερωθω για το τι περιπου θα συμπεριλαβει το σερβις για να ειμαι ετοιμος για την ψυχρολουσια ! Περα απο τα κλασικα , λαδια φιλτρα κτλπ τους λεω ακουω ενα τριξιμο ελαφρυ οταν παταω φρενο κ μου λενε ηρθε η ωρα για τακακια ( το αμαξι ειχε τοτε 45 χιλιαδες χιλιομετρα ) 

Μου ζητησαν λοιπον 170ε για δυο τακακια ( μπροστα ) + 160ε για λαδια φιλτρα + οτι προκυψει ( ετσι οπως το γραφω μου το ειπαν )  και αυτη ηταν η τελευταια φορα που "περασα απο εξω" .

Με 150ε σε εμπιστο μηχανικο δικο μου εκανα σερβις στο αμαξι και αλλαξα και τακακια (τα οποια κοστιζαν 70ε) τα οποια πριν τα βαλει μου εδειξε το Part Number ( και ηταν τα ιδια με αυτα που ειχε το αμαξι ) απλα δεν ελεγαν GM .

Πλεον παω εκει τα τελευταια 3 χρονια , και οτι αλλαγη γινει ο ανθρωπος μου δειχνει τιμολογια αγορας απο γνησια ανταλλακτικα αν χρειαστει , και το αμαξι κανει το σερβις του προβλεπομενα με της προδιαγραφες του κατασκευαστη.

αλλαγή τακάκια και λάδια τέτοια τυπικά που λες πρέπει να γίνονται με κλειστά μάτια ... ένας μηχανικός θα φανεί όταν προβλέψει μια βλάβη ή βρει κάποια περίεργη πχ τρέμει το τιμόνι μετά τα 105χλμ με 4τη ή γιατί ανάβει το check engine όταν πατάς το φρένο και συμπλέκτη ταυτόχρονα, εννοείται την επισκευάσει χωρίς να σου αλλάξει το μισό αμάξι ... 

Δημοσ.

Καλησπέρα, λοιπόν έγινε το σέρβις...παρόλα αυτά είμαι λίγο , προβληματισμένος.

Πήγα να παραλάβω το αμάξι , πλήρωσα. Παρατήρησα ότι στο βιβλίο σέρβις δεν είχαν σημειώσει την ένδειξη αλλαγή φίλτρου. 
Κοιτάω προηγούμενα μικρά σέρβις στο βιβλιο , βλέπω ότι όλα είχαν σημειωμένη την αλλαγή αυτή. 
Ζητάω να μιλήσω με τον υπεύθυνο , του το αναφέρω και μου λέει  ότι τα φίλτρα ήταν άριστα και δεν χρειάζοταν κάτι. 
Λέω δεν έχω πρόβλημα να τα αλλάξουμε προληπτικά αφού  και τα προηγούμε σέρβις είχαν , μου λέει όχι δεν έχεις κανένα πρόβλημα. 
Λέω οκ και φεύγω. 

Γυρίζω σπίτι , πάω να αρχειοθετήσω κάπου τις αποδείξεις , χαζεύω λίγο και πέφτει το μάτι μου στις χρεώσεις όπου αναφέρονταν στην ανάλυση τους ότι φίλτρα ... Χ ευρώ.
Το σύνολο των χρημάτων που πλήρωσα είναι αυτό που μου είχαν πει και τηλεφωνικά. 
Δεν τους έχω καλέσει ακόμα , επειδή μπορεί να είναι μαιμουδία , αλλά μπορεί να μην είναι και τίποτα , υπάρχει τρόπος να δω αν πραγματικά άλλαξαν φίλτρο η όχι? 
Μπορώ να το εντοπίσω κάπου στο αμάξι ? Θα καταλάβω αν είναι νέο η παλιό ? 

Δημοσ.

Ανάλογα τι φίλτρο σε χρέωσαν.

Αυτά που αλλάζουν συνήθως είναι:

Φίλτρο λαδιού -> Δεν μπορείς να κάνεις έλεγχο, απλά το αλλάζεις.
Φίλτρο Βενζίνης -> Δεν μπορείς να κάνεις έλεγχο. , απλά το αλλάζεις.
Φίλτρο Αέρα -> Μπορείς να κάνεις έλεγχο.
Φίλτρο Πετρελαίου -> Άμα το ανοίξεις απλά το αλλάζεις..

Δημοσ.
3 ώρες πριν, stelios_2809 είπε

Δεν τους έχω καλέσει ακόμα , επειδή μπορεί να είναι μαιμουδία , αλλά μπορεί να μην είναι και τίποτα , υπάρχει τρόπος να δω αν πραγματικά άλλαξαν φίλτρο η όχι? 

Το καλύτερο είναι να πας κατευθείαν από εκεί χωρίς τηλέφωνο καν.

Άσχετο ,εμένα σε αντιπροσωπία μου λένε άλλο τύπου λαδιού από αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής σε καινούριο αμάξι....βγάλε άκρη, πάλι καλά που έψαξα το manual για να πάρω έξτρα λάδι ίδιου τύπου για τυχών συμπλήρωμα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...