Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

Συνήθως οι περισσότεροι ζητάνε 1 μήνα εγγύηση.  Εμένα αν μου ζητούσαν περισσότερα δεν θα το δεχόμουν και δεν θα ενοικίαζα... όχι επειδή δεν έχω να τα δώσω αλλά επειδή υπάρχει και εύκολος τρόπος να τα πάρεις πίσω όταν αποχωρήσεις. 

Μία χαρά εύκολος τρόπος υπάρχει του αφήνεις φέσι κάνα 2μηνο και καθάρισες... Μισή ντροπή δική σου μισή δικιά του! 

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Το ενοίκιο σωστά το όρισες σε fair επίπεδο.

Ζητάς 2 μήνες εγγύηση & 1 μήνα να τρέχει , όποιος είναι νοικοκύρης μπορεί να τα δώσει. Το επάγγελμα και ο συμπεριφορά του πιθανού νοικάρη μπορεί να βοηθήσει να διαλέξεις. ΟΛΟ νόμιμο το ποσό στο συμβόλαιο (κατέβασε δωρεάν από το ιντερνέτ). Ο νοικάρης είναι σαν τον πελάτη , είμαστε ευγενείς μαζί του και του προ-καθορίζουμε τους όρους πριν υπογράψει. Αν είσαι εσύ σωστός-τυπικός και παρατηρητικός κατά 99% θα έχεις και καλό ενοικιαστή.

Αν αρχίσεις τα 

α) να βάλουμε λιγότερα στο συμβόλαιο

β) να κλείσουμε με ενοίκια ζημίες/επισκευές

γ) διάφορα του στυλ "θα τα βρούμε" , "πλήρωσε το και αφαίρεσε το από το ενοίκιο" και άλλα τέτοια κατά 99% θα συμφωνήσει μαζί σου προβληματικός ενοικιαστής.

Οι σοβαροί άνθρωποι θέλουν σωστές συμφωνίες και οι σωστές συμφωνίες κάνουν τους καλούς φίλους.

Nαι οι σωστες συμφωνιες κάνουν τους καλους φιλους αλλα εσυ θέλεις να ειναι μονο ο άλλος σωστος και οχι εσύ. Τα 2 ενοικια μπροστά ειναι καταχρηστική απαιτηση. 

24 λεπτά πριν, Rizas είπε

Μία χαρά εύκολος τρόπος υπάρχει του αφήνεις φέσι κάνα 2μηνο και καθάρισες... Μισή ντροπή δική σου μισή δικιά του! 

Οχι. Γιατι στους 3 μηνες μπορει να σου κάνει διαταγη πληρωμής. Στον έναν δεν μπορει. Στους 3 μηνες φαινεσαι αφαρέγγυος στον 1 μήνα οχι. Μπορεις να του πεις θα στα δωσω στο τέλος αυτη τη φορά (ενω τοσους μηνες τον προπληρωνες) και δεν προκειται να σου πει κάτι. Ενω με το άλλο δεν γινεται. Ξέρουν τι κάνουν αυτοι για αυτο σου λένε 2 ενοικια μπροστά. Βασικα 3 ενοικια ειναι. Γιατι αν εγω μπω πχ Φεβρουάριο θα τον έχω πληρωσει Φεβρουαριο (η αρχη του μήνα) Μάρτιο και Απριλιο (οι 2 εγγυησεις). 

Εντάξει αν φοβαται τοσο ο άλλος ας μην το νοικιάζει γιατι θα σου δημιουργει και άλλα θέματα μετα θα θελει να μπαινει συνεχεια στο σπιτι και να σου παραβιάζει την ιδιωτικοτητα. Οποτε οποιος ζητησει παραπανω απο 1 ενοικιο εγγυηση δεν ξεκιναμε καλά. 

Εμενα ο ιδιοκτητης ουτε καν μου ζητησε 1 μηνα. Εγω του ειπα θα σου δωσω 200 ευρώ (το ενοικιο ειναι 260) η κάτω του έδωσε 100. Μια δαπανη συντηρησης πινακα μου κοστισε 50 ευρω και κάνει λιγο το κοροιδο σε αυτά. Αλλα δε πειράζει το τελευταιο μηνα θα φυγω και δεν θα πάρει το ενοικιο οποτε θα πατσισουμε. Αν του ειχα δωσει 2 εγγυησεις ... καληνυχτα. 

Δεν θα του φτιάξω εγω τον πινακα του ηλεκτρολογικου που κάπνιζε στο 5μηνο. Αυτα ειναι δικά του. Αλλα μου γυρισε ατάκα σε στυλ "ωωω εχω πληρώσει πολλά..." και υποψην το εχει υπογράψει στο συμβολαιο οτι δαπάνες συντηρησης πρώτου έτους τις πληρώνει αυτος ! Μου λέει μια μέρα... εγω σκιζω αμα λάχει τα συμβολαια. Του κανω οχι τέτοιες εξηγησεις σε μένα. Σε κανα παιδάκι ναι. Σε μενα δεν θα το ξαναπεις αυτο γιατι θα στεναχωρεθουμε μπαρμπα γιωργο του κάμω. Θέλω να εισαι σοβαρος. Ειμαι τυπικος θα εισαι και εσυ :) στα ισια του τα ειπα και σοβαρά.

Κακος ανθρωπος δεν ειναι αλλα λιγο πονηρουλης και δεν θέλει να πληρώνει πολλες επισκευές. Ναι ρε μεγαλε αλλα το σιφονι στο μπάνιο που ξεχειλιζε στον 1 μηνα και η τρυπα σε σωληνα κατω απο το νεροχυτη δεν ειναι δικές μου υποχρεώσεις, τα υπέγραψες ας μου λεγες δεν τα δέχεσαι. 

Μην ειστε τοσο γαλαντομοι αμα δε ξέρετε τον άλλον. Γνωμη μου. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Magic_Nature είπε

Nαι οι σωστες συμφωνιες κάνουν τους καλους φιλους αλλα εσυ θέλεις να ειναι μονο ο άλλος σωστος και οχι εσύ. Τα 2 ενοικια μπροστά ειναι καταχρηστική απαιτηση. 

Οχι. Γιατι στους 3 μηνες μπορει να σου κάνει διαταγη πληρωμής. Στον έναν δεν μπορει. Στους 3 μηνες φαινεσαι αφαρέγγυος στον 1 μήνα οχι. Μπορεις να του πεις θα στα δωσω στο τέλος αυτη τη φορά (ενω τοσους μηνες τον προπληρωνες) και δεν προκειται να σου πει κάτι. Ενω με το άλλο δεν γινεται. Ξέρουν τι κάνουν αυτοι για αυτο σου λένε 2 ενοικια μπροστά. Βασικα 3 ενοικια ειναι. Γιατι αν εγω μπω πχ Φεβρουάριο θα τον έχω πληρωσει Φεβρουαριο (η αρχη του μήνα) Μάρτιο και Απριλιο (οι 2 εγγυησεις). 

Εντάξει αν φοβαται τοσο ο άλλος ας μην το νοικιάζει γιατι θα σου δημιουργει και άλλα θέματα μετα θα θελει να μπαινει συνεχεια στο σπιτι και να σου παραβιάζει την ιδιωτικοτητα. Οποτε οποιος ζητησει παραπανω απο 1 ενοικιο εγγυηση δεν ξεκιναμε καλά. 

Εμενα ο ιδιοκτητης ουτε καν μου ζητησε 1 μηνα. Εγω του ειπα θα σου δωσω 200 ευρώ (το ενοικιο ειναι 260) η κάτω του έδωσε 100. Μια δαπανη συντηρησης πινακα μου κοστισε 50 ευρω και κάνει λιγο το κοροιδο σε αυτά. Αλλα δε πειράζει το τελευταιο μηνα θα φυγω και δεν θα πάρει το ενοικιο οποτε θα πατσισουμε. Αν του ειχα δωσει 2 εγγυησεις ... καληνυχτα. 

Δεν θα του φτιάξω εγω τον πινακα του ηλεκτρολογικου που κάπνιζε στο 5μηνο. Αυτα ειναι δικά του. Αλλα μου γυρισε ατάκα σε στυλ "ωωω εχω πληρώσει πολλά..." και υποψην το εχει υπογράψει στο συμβολαιο οτι δαπάνες συντηρησης πρώτου έτους τις πληρώνει αυτος ! Μου λέει μια μέρα... εγω σκιζω αμα λάχει τα συμβολαια. Του κανω οχι τέτοιες εξηγησεις σε μένα. Σε κανα παιδάκι ναι. Σε μενα δεν θα το ξαναπεις αυτο γιατι θα στεναχωρεθουμε μπαρμπα γιωργο του κάμω. Θέλω να εισαι σοβαρος. Ειμαι τυπικος θα εισαι και εσυ :) στα ισια του τα ειπα και σοβαρά.

Κακος ανθρωπος δεν ειναι αλλα λιγο πονηρουλης και δεν θέλει να πληρώνει πολλες επισκευές. Ναι ρε μεγαλε αλλα το σιφονι στο μπάνιο που ξεχειλιζε στον 1 μηνα και η τρυπα σε σωληνα κατω απο το νεροχυτη δεν ειναι δικές μου υποχρεώσεις, τα υπέγραψες ας μου λεγες δεν τα δέχεσαι. 

Μην ειστε τοσο γαλαντομοι αμα δε ξέρετε τον άλλον. Γνωμη μου. 

Σε αυτό το νήμα θα συμφωνήσω μαζί σου! 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Rizas είπε

Σε αυτό το νήμα θα συμφωνήσω μαζί σου! 😂

Φιλε μου στις συναλλαγές προσπαθώ να μην ειμαι παράλογος. Απλα ειναι λογικο κάποιοι άνθρωποι να σε πουν παράλογο και να σε κράξουν επειδη τους χαλάς την βολή. Εγω πχ περιμενω κάποιος να με πει "ααα ο τάδε ειναι μλκς μην τον ακους" επειδη θα του χαλάσεις την βολή των 2 ενοικιων μπροστά. Δε γινεται να ειμαστε με ολους φιλοι. Γινεται να εισαι φιλος με κάποιον που θα επιχειρησει να στην φέρει και δεν τον ενδιαφέρει καθολου αν σε ριξει; μπά. 

Για αυτο εξαρχης λές τι θέλεις. Συμφωνια θα κάνετε δεν ειστε και κολητοι χωρις αυτο να σημαινει πως δεν πρέπει να υπάρχει μια καλή επαφή και σχέση. Αλλα οταν εμενα μου λέει ο αλλος "εγω σκιζω τα συμβολαια" τι λε ρε μεγαλε ... πωπω πολυ μάγκας εισαι εσυ. Ε εκει θα χεστουμε. Απλά τα πράγματα. Δεν μπορω να ακουω τον άλλον να μου λέει μλκιες. Σορρυ. 

Επεξ/σία από Magic_Nature
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Magic_Nature είπε

............

Καταρχην κανεις δεν σου κανει διαταγη πληρωμης, εαν αφησεις απληρωτο το ενοικιο και προηγουμενως δεν ακολουθηθει μια διαδικασια. Στη συνεχεια η διαταγη πληρωμης αφορα διαπιστωμενο και εξακριβωμενο χρεος συμφωνα με εναν δικαστη. Τελος, πληροφοριακα, τη σημερον ημερα ακομα και ελαχιστες ημερες καθυστερηση αρκουν για να βρουν αφορμη και πατημα ιδιοκτητες ωστε να ξεκινησουν τις ενεργειες της εξωσης. Και ανακοπη απο οσο γνωριζω, με εξοφληση του ενοικιου μπορει να γινει μια φορα. Τη δευτερη ειναι δυστροπια με οτι αυτο συνεπαγεται.

Στα υπολοιπα και οι ενοικιαστες εχουν τους ιδιοκτητες που τους ταιριαζουν πολλες φορες οπως και οι ιδιοκτητες τους ενοικιαστες που τους αξιζουν.

Και ξανα. Η εγγυηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ή ΕΝΟΙΚΙΑ. Συμψηφιζεται κατα κοινη πρακτικη για διευκολυνση αλλα μονον με κοινη συμφωνια. Κανονικα ο μονομερης συμψηφισμος απο εναν ενοικιαστη, σημαινει απλα απληρωτο ενοικιο. Κατι που με το σχεδιο ενοποιησης των χρεων που συζητειται οτι ετοιμαζεται, δηλαδη εμφανιση σε μια καρτελλα χρεων προς το Δημοσιο + τραπεζες + ιδιωτες θα εχει κακη επιροοη στην εικονα καποιου. Οποτε λιγο προσοχη γιατι η οικονομικη κριση και τα μνημονια εχουν φερει και θα φερουν πολλα ακομα.

Επεξ/σία από 29gk
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...