Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση 2 Router για επέκταση σήματος.

or.kostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο forum,

Σύντομα θα αλλάξω διαμέρισμα και θέλω να μάθω αν γίνεται αυτό που έχω σκεφτεί.

Έχω 2 router, το ένα είναι της cosmote και το άλλο είναι αγορασμένο (αλλά δεν θυμάμαι εταιρία και δεν το έχω κοντά μου αυτή την στιγμή).

Θέλω να μάθω αν μπορώ να συνδέσω τα 2 router μεταξύ τους. Το βασικό να το έχω στο pc με ethernet μέσα σε δωμάτιο. Και το δευτερεύον να το έχω στο σαλόνι για επέκταση σήματος και να έχω την τηλεόραση και άλλες  συσκευές ενσύρματα συνδεδεμένες. 

Αν γίνει αυτό στην τελική, η απόδοση του 2ου router ως πρός την ταχύτητα θα είναι ίδια ; θα είναι μειωμένη κατά λίγο ; ή θα είναι σε επίπεδα (tp-link extender); διότι αν είναι σε επίπεδα tp-link δεν υπάρχει λόγος να βάζω το 2ο router και να μπώ σε  διαδικασία επικοινωνίας του ενός με του άλλου. Αγοράζω απλά ένα tp-link.

Η περίπτωση wifi connection της τηλεόρασης και άλλων συσκευών  πιθανόν να είναι μή εφικτή λόγο απόστασης και τοίχων απο το βασικό router. 

Επεξ/σία από or.kostas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, or.kostas said:

Μάλιστα ! Κατανοητό ! Είχα την εντύπωση ότι θα μπορούσαν να συνδεθούν μεταξύ τους ασύρματα ! 

Ευχαριστώ ! 

για ασυρματα θες repeater .ελαχιστα modem router παιζουν ως Repeaters.

• Thanks 1

• 2 μήνες μετά...
Στις 22/1/2020 στις 3:37 ΜΜ, poulinos είπε

για ασυρματα θες repeater .ελαχιστα modem router παιζουν ως Repeaters.

Για να μην κάνω νέο νήμα να κάνω μια ερώτηση:

Μετακομίζω και πάω σε μονοκατοικία με 2 ορόφους όπου στον 2ο υπάρχει γραμμή ενώ στον 1ο όχι. Έχω κάνει ήδη αίτηση για μεταφορά της γραμμής μου στο νέο σπίτι αλλά επειδή χρειάζομαι το "σταθερό" μου υπολογιστή, μπορώ να συνδέσω ένα ρούτερ με το ρούτερ του 2ου ορόφου που έχει γραμμή με αποτέλεσμα να συνδεθώ με καλώδιο ethernet; Το σήμα από τον 2ο στο 1ο πιάνει αρκετά καλά θα έλεγα καθώς με λάπτοπ το δοκίμασα και είμαι κομπλέ αλλά θέλω το να συνδεθεί και το σταθερό.

Η λύση θα είναι μέχρι να μου κάνουν τη γραμμή, απλά λόγω της κατάστασης δεν ξέρω πότε θα γίνει η μεταφορά...

Τα modem/router που έχω είναι ένα απλό tp-link στο σπίτι του 2ου ορόφου που έχει γραμμή και ένα archer vr400 που θα το πάω με τη μετακόμιση.

Σε ευχαριστώ πολύ

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 25/03/2020 at 02:01, teoqq said:

Για να μην κάνω νέο νήμα να κάνω μια ερώτηση:

Μετακομίζω και πάω σε μονοκατοικία με 2 ορόφους όπου στον 2ο υπάρχει γραμμή ενώ στον 1ο όχι. Έχω κάνει ήδη αίτηση για μεταφορά της γραμμής μου στο νέο σπίτι αλλά επειδή χρειάζομαι το "σταθερό" μου υπολογιστή, μπορώ να συνδέσω ένα ρούτερ με το ρούτερ του 2ου ορόφου που έχει γραμμή με αποτέλεσμα να συνδεθώ με καλώδιο ethernet; Το σήμα από τον 2ο στο 1ο πιάνει αρκετά καλά θα έλεγα καθώς με λάπτοπ το δοκίμασα και είμαι κομπλέ αλλά θέλω το να συνδεθεί και το σταθερό.

Η λύση θα είναι μέχρι να μου κάνουν τη γραμμή, απλά λόγω της κατάστασης δεν ξέρω πότε θα γίνει η μεταφορά...

Τα modem/router που έχω είναι ένα απλό tp-link στο σπίτι του 2ου ορόφου που έχει γραμμή και ένα archer vr400 που θα το πάω με τη μετακόμιση.

Σε ευχαριστώ πολύ

a.ασυρματη καρτα στο Pc σου.

β.repeater το οποιο θα σου δωσει με καλωδιο.

γ.το archer vr400 μπορει να παιξει ως Repeater.πριν λιγο καιρο σεταρα ενα adsl modem router?? ως repeater αλλα δεν θυμαμαι την διαδικασια.δεν ειχε mode repeater αλλα οταν πηγα στο wireless βρηκα κατι.δεν θυμαμαι ποιο μοντελο ηταν αλλα οσο θυμαμαι ηταν single band adsl modem router.

17 ώρες πριν, poulinos είπε

a.ασυρματη καρτα στο Pc σου.

β.repeater το οποιο θα σου δωσει με καλωδιο.

γ.το archer vr400 μπορει να παιξει ως Repeater.πριν λιγο καιρο σεταρα ενα adsl modem router?? ως repeater αλλα δεν θυμαμαι την διαδικασια.δεν ειχε mode repeater αλλα οταν πηγα στο wireless βρηκα κατι.δεν θυμαμαι ποιο μοντελο ηταν αλλα οσο θυμαμαι ηταν single band adsl modem router.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Επειδή είδα στο section των προσφορών αυτό https://www.skroutz.gr/s/17311886/TP-LINK-TL-PA4022PKIT-v3.html , θα με βοηθήσει; 

ή να πάρω κάτι από εδώ https://www.skroutz.gr/c/2593/wifi-repeater.html ;

Η λύση θα είναι προσωρινή καθώς έκανα ήδη αίτηση και μου έδωσαν κανά 15-20 ημέρες για ενεργοποίηση της γραμμής.

19 hours ago, teoqq said:

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Επειδή είδα στο section των προσφορών αυτό https://www.skroutz.gr/s/17311886/TP-LINK-TL-PA4022PKIT-v3.html , θα με βοηθήσει; 

ή να πάρω κάτι από εδώ https://www.skroutz.gr/c/2593/wifi-repeater.html ;

Η λύση θα είναι προσωρινή καθώς έκανα ήδη αίτηση και μου έδωσαν κανά 15-20 ημέρες για ενεργοποίηση της γραμμής.

α.τα powerlines τα ξεχνας γιατι λογικα ειναι διαφορετικος μετρητης δεη.

β.το repeater θα σου κοψει ταχυτητα.

γ.εφοσον λες οτι πιανεις σημα (ελπιζω οχι μια παυλα) τοτε το πιο καλο ειναι μια ασυρματη καρτα δικτυου.εκτος αν θες να ριξεις κανα καλωδιο δικτυου απο το μπαλκονι αλλα για 20 μετρα καλωδιο θα δωσεις παραπανω λεφτα απο οτι σε ενα usb wifi stick

μπορω να συνδεσω απο ενα voip router cosmote με γεφυρα ενα asus DSL-N14U ώστε μόνο απο το δεύτερο να υπάρχει προσβαση σε wifi κτλ?

υπαρχει καποιος οδηγος?

1 ώρα πριν, poulinos είπε

α.τα powerlines τα ξεχνας γιατι λογικα ειναι διαφορετικος μετρητης δεη.

β.το repeater θα σου κοψει ταχυτητα.

γ.εφοσον λες οτι πιανεις σημα (ελπιζω οχι μια παυλα) τοτε το πιο καλο ειναι μια ασυρματη καρτα δικτυου.εκτος αν θες να ριξεις κανα καλωδιο δικτυου απο το μπαλκονι αλλα για 20 μετρα καλωδιο θα δωσεις παραπανω λεφτα απο οτι σε ενα usb wifi stick

Το ρολόι της ΔΕΗ είναι το ίδιο, βασικά για να μην λέω καμιά κοτσάνα, εννοώ ότι το ρεύμα άρα ο μετρητής (καταλαβαίνω εγώ) είναι ο ίδιος. Πάνω σε αυτό είχα την εξής απορία, άλλο το ρεύμα που καταλήγει πχ σε μια πρίζα και άλλο η γραμμή τηλεφώνου, σωστά; Γιατί εγώ ο χαζός πήρα και κούμπωσα ένα τηλέφωνο και πίστευα ότι θα λειτουργεί αφού το ρεύμα είναι κοινό 😅😅

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/1/2020 στις 11:51 ΠΜ, jkoukos είπε

Είναι εφικτό εφόσον συνδεθούν μεταξύ τους με καλώδιο δικτύου. Άλλη λύση αλλά ακριβότερη είναι η χρήση ζεύγους PLC (powerline).

Σε διοροφο χωρο, το ρουτερ που ερχεται η γραμμη ειναι στον πρωτο οροφο.

Υπαρχει καλωδιο που φευγει απο το ρουτερ και πηγαινει στο ισογειο και συνδεεται σε ενα switch για να παρει η τηλεοραση, tv box, κτλ. Αν συνεδεα ενα δευτερο ρουτερ (μετατρεποντας το σε access point), στο καλωδιο του ισογειου δεν θα μπορουσα απο εκει να μοιρασω στις συσκευες που υπαρχουν αλλα να εχω και την ασυρματη εκπομπη του wifi του ;

Αν ναι με ποια συνδεσμολογια και τι τυχον ρυθμισεις (μαλλον στο δευτερο ρουτερ φανταζομαι), θα χρειαστουν ;

Επεξ/σία από skiace

23 ώρες πριν, skiace είπε

Υπαρχει καλωδιο που φευγει απο το ρουτερ και πηγαινει στο ισογειο και συνδεεται σε ενα switch για να παρει η τηλεοραση, tv box, κτλ. Αν συνεδεα ενα δευτερο ρουτερ (μετατρεποντας το σε access point), στο καλωδιο του ισογειου δεν θα μπορουσα απο εκει να μοιρασω στις συσκευες που υπαρχουν αλλα να εχω και την ασυρματη εκπομπη του wifi του ;

Αν ναι με ποια συνδεσμολογια και τι τυχον ρυθμισεις (μαλλον στο δευτερο ρουτερ φανταζομαι), θα χρειαστουν ;

τελικα τα συνεδεσα πολυ ευκολα και απλα, απενεργοποιοντας το dhcp απο το 2ο ρουτερ και δινοντας του μια συγκεκριμμενη ip.

το συνεδεσα στην 4η θυρα lan του ρουτερ και απο τις υπολοιπες 3 θυρες δινω στις αλλες συσκευες επιτυγχανοντας και χρηση switch.

Η wifi εκπομπη βεβαια ειναι τελεια και επελεξα να κανω χωριστο ασυρματο δικτυο απο του 1ου ρουτερ για να μπορω να ελεγχω η να αντιλαμβανομαι τυχον δυσλειτουργιες.

On 06/04/2020 at 19:51, skiace said:

ακριβως οπως το εκανες.κλεινεις dhcp και δινεις μια ip στο ιδιο δικτυο.αν το πρωτο router ειναι 192.168.1.254 εσυ θα δωσεις πχ 192.168.1.253.καλο ειναι να δωσεις ip εκτος ευρους dhcp του πρωτου ρουτερ. επισης αν η 4η πορτα ειναι για iptv(stb) δεν την χρησιμοποιεις διοτιδεν θα παιξει εκτος αν της αλλαξεις το config.μπορεις να εχεις ιδιο ssid μπορεις αλλο.καλο ειναι να εχουν διαφορα 6 καναλια μεταξυ τους τα ρουτερ για  λιγοτερες παρεμβολες.πχ το πρωτο να εχει 6 και το δευτερο 11.αποφευγουμε 12 και 13 διοτι δεν τα πιανουν συσκευες ασυρματες αμερικης.

On 07/04/2020 at 19:28, skiace said:

τελικα τα συνεδεσα πολυ ευκολα και απλα, απενεργοποιοντας το dhcp απο το 2ο ρουτερ και δινοντας του μια συγκεκριμμενη ip.

το συνεδεσα στην 4η θυρα lan του ρουτερ και απο τις υπολοιπες 3 θυρες δινω στις αλλες συσκευες επιτυγχανοντας και χρηση switch.

Η wifi εκπομπη βεβαια ειναι τελεια και επελεξα να κανω χωριστο ασυρματο δικτυο απο του 1ου ρουτερ για να μπορω να ελεγχω η να αντιλαμβανομαι τυχον δυσλειτουργιες.

mia xara.με καλωδιακι ολα γινονται μια χαρα.στην θεση του καλωδιου μπορεις βεβαια να εχεις πχ powerlines.

Παιδιά καλησπέρα, για να μην ανοίγω και εγώ νέο θέμα μιας και είναι παρόμοια περίπτωση, θάλω να ρωτήσω αν είναι εφικτό αυτό που έχω σχεδιάσει στο παρακάτω σχήμα.

Πρακτικά θέλω να επεκτείνω μέσω wifi, το δίκτυο που παίρνω απο το TG788vn μέχρι το xiaomi και απο εκεί περεταίρω επέκταση ταυτόχρονα μέσω wifi + ethernet. Απο όσο είδα απο οδηγούς νομίζω γίνεται είτε το ένα είτε το άλλο πχ επέκταση μέσω wifi και διαμοιρασμός IP απο το xiaomi σε ethernet, είτε επέκταση μέσω ethernet και διαμοιρασμός wifi μέσω του xiaomi σε δεύτερο χώρο του σπιτιού. Η ερώτηση είναι αν μπορεί να γίνουν ταυτόχρονα λαμβάνοντας μέσω wifi απο το TG788vn. Θα μπορούσα τη μεταξύ τους ζεύξη να την έχω 2,4GHz και την επέκταση του xiaomi στα 5GHz (για να διευκολύνω το setup); Γιατι δεν νομίζω να μπορώ να το κάνω ταυτόχρονα στο xiaomi απο την ίδια μπάντα...

Αν δεν γίνεται μπορώ απλά να μην κάνω extend το wifi του xiaomi στο Room 2, μιας και περισσότερο με ενδιαφέρει η σύνδεση των ethernet συσκευών και επιπλέον επειδή η απόσταση δεν είναι μεγάλη, νομίζω θα αρκεί το wifi του TG788vn, απλά σίγουρα σε οριακές καταστάσεις το σήμα εξασθενεί.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

image.png.5d078e047edf05d8393579e13537d0c4.png

• 3 εβδομάδες αργότερα...
On 11/04/2020 at 16:07, manpower said:

Παιδιά καλησπέρα, για να μην ανοίγω και εγώ νέο θέμα μιας και είναι παρόμοια περίπτωση, θάλω να ρωτήσω αν είναι εφικτό αυτό που έχω σχεδιάσει στο παρακάτω σχήμα.

Πρακτικά θέλω να επεκτείνω μέσω wifi, το δίκτυο που παίρνω απο το TG788vn μέχρι το xiaomi και απο εκεί περεταίρω επέκταση ταυτόχρονα μέσω wifi + ethernet. Απο όσο είδα απο οδηγούς νομίζω γίνεται είτε το ένα είτε το άλλο πχ επέκταση μέσω wifi και διαμοιρασμός IP απο το xiaomi σε ethernet, είτε επέκταση μέσω ethernet και διαμοιρασμός wifi μέσω του xiaomi σε δεύτερο χώρο του σπιτιού. Η ερώτηση είναι αν μπορεί να γίνουν ταυτόχρονα λαμβάνοντας μέσω wifi απο το TG788vn. Θα μπορούσα τη μεταξύ τους ζεύξη να την έχω 2,4GHz και την επέκταση του xiaomi στα 5GHz (για να διευκολύνω το setup); Γιατι δεν νομίζω να μπορώ να το κάνω ταυτόχρονα στο xiaomi απο την ίδια μπάντα...

Αν δεν γίνεται μπορώ απλά να μην κάνω extend το wifi του xiaomi στο Room 2, μιας και περισσότερο με ενδιαφέρει η σύνδεση των ethernet συσκευών και επιπλέον επειδή η απόσταση δεν είναι μεγάλη, νομίζω θα αρκεί το wifi του TG788vn, απλά σίγουρα σε οριακές καταστάσεις το σήμα εξασθενεί.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

image.png.5d078e047edf05d8393579e13537d0c4.png

καλησπέρα και πάλι, έχει κανείς ιδέα για αυτό που ρωτάω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...