Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Δεν λέω. Σωστή τακτική...αν είσαι 853 ετών!

Ή κάποιος που τον ενδιαφέρει η ανάλωση κεφαλαίου, θέλει να έχει για ώρα ανάγκης, δε γουστάρει το πανηγύρι που γίνεται με την υποχρεωτική χρήση, τις άδικες προμήθειες και άλλα πολλά "επαναστατικά" που φέρνει η χρήση καρτών...

• Like 1
Δημοσ.

6 λεπτά πριν, slk200gr είπε

ακομα 50  το θεμα ομως ειναι οτι ειμαστε και εμεις που δεν θελουμε να ξερει ολος ο ντουνιας που τα ξοδευουμε

Ναι, οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες κάθε πρωί ξυπνούν με την έννοια να δουν αν πίνεις Coca Cola ή Pepsi και αν παίρνεις καφέ απο το Γρηγόρη ή το Everest. 

3 λεπτά πριν, afragorn είπε

Ή κάποιος που τον ενδιαφέρει η ανάλωση κεφαλαίου, θέλει να έχει για ώρα ανάγκης, δε γουστάρει το πανηγύρι που γίνεται με την υποχρεωτική χρήση, τις άδικες προμήθειες και άλλα πολλά "επαναστατικά" που φέρνει η χρήση καρτών...

Όταν ψωνίζεις με κάρτα δεν πληρώνεις προμήθεια. Αντιθέτως παίρνεις και πραγματική επιστροφή χρημάτων σε πολλές περιπτώσεις και 3%. 

Όσο για το θέμα τη φοροδιαφυγής και τις επιπτώσεις της έχουν γραφεί και άλλα θέματα. Απλά και σύντομα θα γράψω ότι αν έχεις 100€, στις νόμιμες 4 συναλλαγές τα μισά περίπου χρήματα έχουν επιστρέψει στο κράτος για να επαναδιάθεση. Στις 4 αυτές νόμιμες συναλλαγές τα χρήματα μοιράζονται μεταξύ των συναλλασσομένων. Αν τα χρήματα είναι στο σεντούκι, ούτε το κράτος ούτε οι συναλλασσόμενοι έχουν κέρδος. Αν όμως έχουν κέρδος και το χρήμα κινείται, τότε αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των μισθών μέσω της μείωσης της ανεργία και της προσφοράς / ζήτησης που δημιουργείται. Ωχ? δηλαδή όλα είναι μια αλυσίδα? Δεν ανεβαίνουν οι μισθοί δηλαδή με ένα νόμο και ένα άρθρο? Μαγικό! 

• Like 3
Δημοσ.

Περιστατικό που συμβαίνει συχνότατα.. Όπως και άλλα πολλά. Γι'αυτό υπάρχουν και οι κάμερες, κυρίως στα ταμεία. "Σου έδωσα πενηντάρικο και όχι εικοσάρικο...Δε μου έδωσες ρέστα...Μου χρέωσες δύο από αυτό ενώ πήρα ένα...κλπ κλπ"..

Εάν υπάρχει κάμερα στο σημείο που πιστεύεις ότι στο πήρανε (ΑΝ ΣΤΟ ΠΗΡΑΝΕ..Διότι αν σου έπεσε και το πήρε κάποιος δεν είναι κλοπή, άσχετα αν είναι ανήθικο αν είδε ότι σου έπεσε) πας στο υπεύθυνο καταστήματος και του ζητάς να δει το υλικό και να σου πει..Εάν έχει κάμερα εκεί θα το κάνει..

Σημείωσε ότι, δεν είναι υποχρεωμένος να σου δείξει κανένα video, ούτε να σου πει καμία λεπτομέρεια...Αν θες λεπτομέρειες, πας αστυνομία και αναλαμβάνουν αυτοί μετά από εντολή εισαγγελέα.

Επείδή είμαι σε αντίστοιχο ρολο, όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, κοιτάμε το υλικό και χωρίς πολλά πολλά είτε επιστρέφουμε το όποιο λάθος είτε του βεβαιώνουμε ότι η συναλλαγή είναι σωστή. Αν έχει αντιρρήσεις πάει αστυνομία και προχωράμε.

Σε περιπτώσεις κλοπής, απλά ενημερώνω τον άνθρωπο ότι πχ. "ναι στο έχουν πάρει το τσαντάκι" και από εκεί και πέρα μιλάω μόνο με αστυνομία.

Από την εμπειρία μου σου λέω, ότι δύσκολα κάποιος θα έβαλε χέρι στην τσέπη σου. Τα τσαντάκια/μπανάνες κλπ είναι πολύ ευκολότερη λεία και με μικρότερο ρίσκο..

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε

Ναι, οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες κάθε πρωί ξυπνούν με την έννοια να δουν αν πίνεις Coca Cola ή Pepsi και αν παίρνεις καφέ απο το Γρηγόρη ή το Everest. 

Όταν ψωνίζεις με κάρτα δεν πληρώνεις προμήθεια. Αντιθέτως παίρνεις και πραγματική επιστροφή χρημάτων σε πολλές περιπτώσεις και 3%. 

Όσο για το θέμα τη φοροδιαφυγής και τις επιπτώσεις της έχουν γραφεί και άλλα θέματα. Απλά και σύντομα θα γράψω ότι αν έχεις 100€, στις νόμιμες 4 συναλλαγές τα μισά περίπου χρήματα έχουν επιστρέψει στο κράτος για να επαναδιάθεση. Στις 4 αυτές νόμιμες συναλλαγές τα χρήματα μοιράζονται μεταξύ των συναλλασσομένων. Αν τα χρήματα είναι στο σεντούκι, ούτε το κράτος ούτε οι συναλλασσόμενοι έχουν κέρδος. Αν όμως έχουν κέρδος και το χρήμα κινείται, τότε αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των μισθών μέσω της μείωσης της ανεργία και της προσφοράς / ζήτησης που δημιουργείται. Ωχ? δηλαδή όλα είναι μια αλυσίδα? Δεν ανεβαίνουν οι μισθοί δηλαδή με ένα νόμο και ένα άρθρο? Μαγικό! 

Μιλάω για τις προμήθεια που πληρώνει ο πωλητής, την οποία σε πολλές περιπτώσεις δε θέλω να τη δώσει. Θα κόψει απόδειξη και δε θα χαθεί κανένα έσοδο του κράτους. Αν δε κόψει, μαζί σου, πλήρωσε με κάρτα.

Από τη στιγμή που δεν υποχρεώνει κανένα άλλο κράτος της ΕΕ τους πολίτες της να χρησιμοποιούν κάρτες, μην ειρωνεύεσαι πως είμαστε "αρχαίων" αντιλήψεων επειδή δε γουστάρουμε κάρτες! Μόνο σε αυτό το κράτος-liveyourmythingreece γίνονται κάτι τέτοια κουλά και τα αποδεχόμαστε κιόλας σκύβοντας το κεφάλι "για το καλό του κράτους".

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε

Θεωρίες συνωμοσίας υπάρχουν άπειρες, συνήθως απο αυτούς που είναι άσχετοι με ένα αντικέιμενο.

ετσι ακριβως πειθουν τους ¨"σχετικους¨"

3 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Επειδή όμως φαίνεσαι σχετικός, τι μπορώ να πάθω αν η κυβέρνηση και οι τράπεζες ξέρουν τι αγοράζω με την πιστωτική μου....?

αν παιρνεις μονο γαριδακια ισως και τιποτα ,το οτι υπαρχουν ομως αυστηροι νομοι για τα προσωπικα δεδομενα  μαλλον δεν σε εκανε να αναρωτηθεις γιατι

Δημοσ.

Μου μυριζει μουφα και αυτο το θεμα, σαν το χθεσινο με την απατη μεσω φεισμπουκ που διαγραφηκε. Ιδιο υφος σεναριογραφιας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...