panoskatos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Εχουν περάσει αρκετά χρόνια απο την τελευταία φορά που αγόρασα εσωτερικό σκληρό δίσκο και δεν έχω επαφή με το τι κινείται αυτη την στιγμή στην αγορα. Πιστεύω οτι 3 TB θα με καλύψουν . Ποια χωρητικότητα αυτή την στιγμή θεωρείται συμφέρουσα ; Τον σκληρό τον θέλω καθαρά για αποθήκευση . αν έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο ακόμα καλύτερα. Ο τελευταίος εξωτερικός που πήρα πριν λίγους μήνες της Western Digital με απογοήτευσε πάρα πολύ. Η Samsung έχω την εντύπωση τους έχει σταματήσει τους σκληρούς .
Χρήστος1986 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα, πιστεύω 4 με 6 γίγα είναι καλά στις μέρες μας, 8 ακόμα καλύτερα. Επίσης είναι προτιμότερο να γίνει επιλογή με βάση την ποιότητα και οχι την ποσότητα.
overpower Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Λογικα μιλας για αποθηκευση προσωπικων δεδομενων και οχι torrents κτλ. Θα προτεινα να πας σε 2 χ 2 ή 3 tb ωστε να τους βαλεις σε raid για να εχεις και το back up τους 1
tzimasr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Τα 4tb είναι μια χαρά για να βάλεις ότι θέλεις και οι τιμές είναι γύρω στα 90€. Δεν αξίζει λιγότερο. Παίρνεις ένα 4tb και κρατάς αυτούς που έχεις για backup 1
panoskatos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 4 terabytes μου είναι αρκετά, παραπάνω είναι υπερβολή για τις δικές μου ανάγκες. Έχετε να μου προτείνετε κάποια μοντέλα? Δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ οι σούπερ επιδόσεις, θέλω πιο πολύ να είναι απροβληματιστοι. Ούτε ο θόρυβος με ενοχλεί.
tzimasr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Επειδή τους θες μόνο για αποθήκευση όποιον και να πάρεις από τους καινούργιους θα είναι πολύ καλύτερος σχεδόν από οποιονδήποτε και να έχεις πάνω από 6-7 χρονών. Είχα blue της WD και πήρα 6tb Purple καινούργιο. Μέρα με τη νύχτα παρόλο που ο Purple είναι και για 24ώρες εγγραφή. Προτείνω με σειρά προτεραιότητας ως εξής: 1. https://www.skroutz.gr/s/10116899/Seagate-Ironwolf-4TB.html#reviews 2. https://www.skroutz.gr/s/3870224/Western-Digital-Red-NAS-4TB-64MB-Cache.html 3. https://www.skroutz.gr/s/12003784/Western-Digital-Purple-4TB-WD40PURZ.html Και οι τρεις αξιόπιστοι και εφόσον είναι μόνο για αποθήκευση δεν θα καταλάβεις καμία διαφορά! Για 5€ δεν βρίσκω λόγο να πας σε Blue Και γενικά πιο χαμηλή κατηγορία. 1
Havik Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 όχι purple σειρά και γενικά δίσκους για κάμερες, δεν κάνουν για αποθήκη ούτε για ΝΑS. 1
panoskatos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Στις 22/1/2020 στις 1:24 ΜΜ, Havik είπε όχι purple σειρά και γενικά δίσκους για κάμερες, δεν κάνουν για αποθήκη ούτε για ΝΑS. Ποιοι είναι οι δίσκοι για κάμερες ;
Havik Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 WD purple Seagate Skyhawk (βασικά δεν θα έπαιρνα seagate γενικά) Toshiba S300 / V300 θα έχουν και άλλες εταιρίες αλλά δεν τους ξέρω.
Kakarot2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Havik είπε WD purple Seagate Skyhawk (βασικά δεν θα έπαιρνα seagate γενικά) Toshiba S300 / V300 θα έχουν και άλλες εταιρίες αλλά δεν τους ξέρω. και γιατι να μην παρει 2 black στα 6ΤΒ?? που οι bLACK ειναι ανωτεροι απο τους blue, purple./. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2020 από Kakarot2020
Havik Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Kakarot2020 είπε και γιατι να μην παρει 2 black στα 6ΤΒ?? Εγώ του είπα τι να μην πάρει για αποθήκη, δεν του είπα τι να πάρει... Αν είναι να κάνει RAID δεν χρειάζεται να πάει σε πολύ ακριβούς δίσκους, εκτός αν είναι γκαντέμης και του πεθάνουν και οι 2 ταυτόχρονα.... Το πόσο θα κρατήσουν νομίζω είναι και θέμα τύχης, χωρίς να το πάω σε μοντέλα κτλ π.χ. τα σκας για black και ο υπάλληλος ή ο ταχυδρόμος τον ρίχνει κάτω, 8α το μάθεις; μάλλον όχι εκτός αν είναι DOA που και πάλι την εταιρία θα κατηγορήσεις. Οι red νομίζω είναι μια καλή επιλογή με 3 χρόνια εγγύηση ανάμεσα στους ακριβούς black και φτηνούς blue ή Toshiba. Οι hitachi έχουν καλή φήμη και νομίζω σε μια εταιρία που βγάζει τα στατιστικά οι 4τβ ζήσανε παραπάνω ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς. Περιμένω έναν Toshiba P300 για everyday use, finger crossed. 1
Kakarot2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Havik είπε Εγώ του είπα τι να μην πάρει για αποθήκη, δεν του είπα τι να πάρει... Αν είναι να κάνει RAID δεν χρειάζεται να πάει σε πολύ ακριβούς δίσκους, εκτός αν είναι γκαντέμης και του πεθάνουν και οι 2 ταυτόχρονα.... Το πόσο θα κρατήσουν νομίζω είναι και θέμα τύχης, χωρίς να το πάω σε μοντέλα κτλ π.χ. τα σκας για black και ο υπάλληλος ή ο ταχυδρόμος τον ρίχνει κάτω, 8α το μάθεις; μάλλον όχι εκτός αν είναι DOA που και πάλι την εταιρία θα κατηγορήσεις. Οι red νομίζω είναι μια καλή επιλογή με 3 χρόνια εγγύηση ανάμεσα στους ακριβούς black και φτηνούς blue ή Toshiba. Οι hitachi έχουν καλή φήμη και νομίζω σε μια εταιρία που βγάζει τα στατιστικά οι 4τβ ζήσανε παραπάνω ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς. Περιμένω έναν Toshiba P300 για everyday use, finger crossed. φιλε μου εγω εχω 3 black στα 6ΤΒ και μεχρι τωρα δεν εχω κανενα προβλημα././ οι θερμοκρασιες τους κυμαινονονται σε 15 με 16 βαθμους αυτην την εποχη..ειδικα τον χειμωνα και ειναι γενικως παρα πολυ αθορυβοι.. προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με τους black τους εχω σχεδον 2 χροννια τωρα. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2020 από Kakarot2020
elpenor Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2020 Στις 23/1/2020 στις 6:50 ΜΜ, Kakarot2020 είπε φιλε μου εγω εχω 3 black στα 6ΤΒ και μεχρι τωρα δεν εχω κανενα προβλημα././ οι θερμοκρασιες τους κυμαινονονται σε 15 με 16 βαθμους αυτην την εποχη..ειδικα τον χειμωνα και ειναι γενικως παρα πολυ αθορυβοι.. προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με τους black τους εχω σχεδον 2 χροννια τωρα. Είναι εντελώς θέμα τύχης πότε θα χαλάσει ο δίσκος, όσο καλύτερος τόσο μικρότερη η πιθανότητα αλλά με κανένα δίσκο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ξυπνήσεις αύριο και θα έχει χαλάσει. Όλοι οι 7200rpm κάνουν πολύ θόρυβο, οι black κάνουν ακόμα περισσότερο επειδή έχουν PWL όπως οι enterprise δίσκοι, οι He κάνουν ακόμα περισσότερο. Κατά τη γνώμη μου οι black είναι δίσκοι που αγοράζει κάποιος για να βάλει μέσα αρχεία που τα χρησιμοποιεί και τον ενδιαφέρει η ταχύτητα (iops), όχι για backup. Για backup προτείνω ένα RED και ένα εξωτερικό που θα μένει στο συρτάρι μέσα σε αντιμαγνητική ζελατίνα και θήκη με αφρολέξ. Αν πρόκειται για αποθήκευση torrent τότε ένα blue. Στις 23/1/2020 στις 6:48 ΜΜ, Havik είπε Οι hitachi έχουν καλή φήμη και νομίζω σε μια εταιρία που βγάζει τα στατιστικά οι 4τβ ζήσανε παραπάνω ή κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι ακριβώς. Εγώ δεν θα πρότεινα HSGT/ WD Ultrastar για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει η ταχύτητα του δίσκου.
kinitos Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 εσωτερικο wd red 3-4tb εξωτερικο wd or toshiba seagate μακρια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα