Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικα και δεν θα επερνα ολους αυτους τους φακούς μαζεμένους!! Δεν γίνεται κ ολας.

Σε βαθος χρονου εννοώ τι βλεπω να παίρνω σιγα σιγα.

Εννοείτε θα μεινω με τον 18-140 για καιρό να μου δειξει τι με τραβαει να κανω, να με μαθει να με πολλα να με..

Σε ευχαριστώ παρα πολύ! 🙏

Επεξ/σία από Ntinlanden
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε

Εννοείτε θα μεινω με τον 18-140 για καιρό να μου δειξει τι με τραβαει να κανω, να με μαθει να με πολλα να με..

Αυτό είναι το σωστό. Τον 18-140mm δε τον θεωρώ καλύτερο από τον νεότερο 18-55mm (όπως ούτε τον 18-105mm) αλλά η ποιότητα εικόνας του γενικά θεωρείται καλή και το εστιακό του εύρος χρήσιμο ώστε να δεις αργότερα τι επιπλέον χρειάζεσαι.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 2/7/2020 στις 8:45 ΜΜ, Ntinlanden είπε

Φυσικα και δεν θα επερνα ολους αυτους τους φακούς μαζεμένους!! Δεν γίνεται κ ολας.

Σε βαθος χρονου εννοώ τι βλεπω να παίρνω σιγα σιγα.

Σε ευχαριστώ παρα πολύ! 🙏

Ο προσφερόμενος 18 - 140 είναι μια χαρά για ξεκίνημα , παρόλο που η Nikon έβγαλε κάποιες παράξενες εκδόσεις , όπως ο αναφερόμενος αλλά και ο 18 - 105 τον οποίο είχα δουλέψει . Όμως έχετε στα χέρια σας ένα υποκατάστατο το οποίο μπορεί να καλύψει άνετα τις ανάγκες σας ξεκινώντας από αρκετά ευρεία γωνία θέασης έως και κάποιο σχετικό τηλεφακό .

Το ζήτημα με τους φακούς δεν πρέπει να σας απασχολήσει σε αρχικό στάδιο . Παράδειγμα , θα ήθελα έναν 80 - 400 , όμως ο όγκος , το βάρος , αλλά και η τιμή φυσικά με κάνουν να το σκέφτομαι ξανά . Η καινούργια τσάντα μου , πάρθηκε με γνώμονα την μείωση του όγκου και βάρους , το οποίο τελευταία μου είχε προκαλέσει κάποια θεματακια στον ώμο . Ο δε 55 - 200 χωράει υπερσουπερ άνετα μέσα της , ενώ ο 80 - 400 δεν θα έμπαινε καν . Φυσικά μπορώ να κάνω κάποια παραχώρηση σε ότι αφορά το εστιακό μήκος , άλλωστε δεν μου είναι τόσο απαραίτητο άμεσα το .... 400 . Αλληθωριζω ενίοτε προς έναν ef - s 70 - 300 , μπορεί όμως να περιμένει .

Αργότερα , έως και πολύ αργότερα και εφόσον το στυλ που ΘΑ αποκτήσετε λέει πως χρειάζεστε έναν σκέτο 35αρη κανείς δεν σας εμποδίζει να προχωρήσετε .

Φαίνεται πάντως πως το σετ ενός 18 - 55 με έναν 55 - 200 / 55 - 300 η εναλλακτικά έναν 18 - 200 είναι παραπάνω από ικανοποιητικό για έναν ερασιτέχνη . 

Μην ξεχάσετε να εξοικειωθειτε με την μηχανή , ένα βήμα πολύ σημαντικό που χρονικά προηγείται της αναζήτησης άλλων φακών κλπ . 

Εύχομαι καλορίζικη και καλές λήψεις .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...