Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε

Οι οξύτεροι θεωρητικά φακοί που είχε δοκιμάσει στα συστήματα αυτά ήταν ο Canon 50mm f1.8 STM στην 750D και την M50 (με αντάπτορα) και τον Canon 85mm f1.8 και οι Nikkor 50mm f1.8D και Nikkor 35mm f1.8. στην D7500 καθώς και ο Helios 44 νομίζω και στα δύο συστήματα. Επίσης θεωρούσε τον Nikkor 35mm f1.8 οξύτερο του 50mm f1.8D, ενώ ο συνδυασμός μιας Nikon D3400 με τον 35mm του έδινε ισάξια αν όχι καλύτερα αποτελέσματα από την D7500 με αυτό το φακό σε συνθήκες καλού φωτισμού. Τώρα χρησιμοποιεί τους Canon φακούς και σε μια Canon 6D II την οποία δε θεωρεί οξύτερη από την M50 σε συνθήκες καλού φωτισμού αλλά ότι έχει καλύτερο τονικό εύρος και απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.

Πρόσφατα ξανααπεκτησα έναν σκέτο 44 m4 , εξαιρετικός και συνεργάσιμος με πολλά πράγματα , ειδικά σε σώματα με ταχύτητες 1/8000 αφού είναι αρκετά φωτεινός , όσο για τον 1.8 STM τις καλύτερες εντυπώσεις και στενοχωριεμαι πραγματικά που δεν μπορούμε να τον κουμπωσουμε σε σώμα Nikon , ίσως βλέπαμε θαύματα . 

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας διαβαζω με προσοχή ολες αυτες τις μερες, οπως κ αλλα τοπικ σχετικα..

Το ξερω θα μου πειτε πως χανομαι στις λεπτομέριες ..δεντρα..χανω το δασος κλπ..

Ολοι μας ομως ως αρχαριοι νομίζω παγιδεύτηκαμε και περάσαμε από αυτό το "μπλέξιμο"

Τα βαζω σε μια σειρα καπως και λεω: δεν "αξιζει" η αγορά d5600 (600€ με 18-55mm,  800€ με 18-140mm) απο Ελλάδα στην τιμη αυτη, καλύτερο vlm η 800d+18-55 στα 470€ σαν "ιδιες" καμερες που ειναι..

Για καποιο λογο ομως μου έχει καρφωθεί η 7500+18-140mm 950€ grey market.

Καπου εκει μεσα σε ολα αυτα μπηκε και η canon M50..

Εκει που ελεγα δεν θελω ml, ανταπτορες...

Κλείνοντας ξαναλέω πως χωρις να ξερω γιατί, μου ψυθιριζει, μου χτυπαει τον ώμο η 7500 και μου λεει εδω εισαι.

Σας κουραζω το ξερω..

Επεξ/σία από Ntinlanden
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Ntinlanden είπε

Ολοι μας ομως ως αρχαριοι νομίζω παγιδεύτηκαμε και περάσαμε από αυτό το "μπλέξιμο"

Τα βαζω σε μια σειρα καπως και λεω: δεν "αξιζει" η αγορά d5600 (600€ με 18-55mm,  800€ με 18-140mm) απο Ελλάδα στην τιμη αυτη, καλύτερο vlm η 800d+18-55 στα 470€ σαν "ιδιες" καμερες που ειναι..

Κλείνοντας ξαναλέω πως χωρις να ξερω γιατί, μου ψυθιριζει, μου χτυπαει τον ώμο η 7500 και μου λεει εδω εισαι.

Σας κουραζω το ξερω..

Κακή αγορά η d5600 κ η d7500 καινούργιες.

Καλες αγορες η d5300/d7200 μεταχειρισμενες.

Όσο για τον φακό, μπορείς να δεις κ τον 18-105 μεταχειρισμένο(ίδια πραγματα με τον 18-140 απλα λίγο πιο "κοντός" στο 150 ευρω + τον 35αρη 1.8 στα 120 που είναι τίμιο πακέτο για αρχάριο, εναλλακτικά εαν δεν θέλεις να αλλαζεις φακους κοιτάς για sigma 17-50 που είναι εξαιρετικός για τα χρήματα του.

Δεν αναφέρω μοντέλα για canon γιατί δεν ξέρω ποια είναι vfm.

Αλλά εαν υπάρχει budget κ δεν θέλεις να μπλεχτεις με μεταχειρισμένα(που είναι το κύριο ατού τον DSLR) θα έλεγα να τις προσπεράσεις όλες και να πάρεις κάποια Fuji που είναι το πιο σοβαρο σύστημα με aps-c η Sony που θεωρητικά εχεις upgrade path για fx και μαλλον μεγαλύτερη γκάμα φακών.

Τα πλεονεκτήματα για τις mirrorless είναι αρκετά και το μέλλων των dslr αβέβαιο.

Επεξ/σία από @topos
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Ntinlanden είπε

Σας κουραζω το ξερω..

Καλημέρα αγαπητέ , όχι δεν μας κουράζετε , αυτό που χρειάζεται να κατανοήσετε πριν οτιδήποτε άλλο , είναι πως μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες με ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σε επίπεδο εξοπλισμού . Ο εξοπλισμός είναι χαρακτηριστικός του είδους της φωτογραφίας που πρόκειται να βγάλετε , κάτι το οποίο σήμερα δεν μπορεί να είναι ξεκάθαρο μέσα στο μυαλό σας . Αυτό μόνον ο χρόνος θα το φέρει μέσα από την συνεχή τριβή με το αντικείμενο . Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο πρέπει να ξεκινήσετε οπωσδήποτε , χθες !!!

Αν μείνετε στο στάδιο της φιλοσοφικής έρευνας δλδ αν είναι καταλληλότερη μια DSLR η μια mirrorless , αν είναι καταλληλότερο το τάδε η το δείνα μοντέλο , είναι βέβαιο πως θα χαθείτε κι' αυτό σας το λέω με πλήρη βεβαιότητα . Αυτή την στιγμή έχω μέσα στο αυτοκίνητο μια Nikon D7000 με έναν 55 - 200 , στην τσάντα μου μια Olympus e - 420 και στο πορτμπαγκάζ μια Nikon F4s . Το κυρίως workhorse είναι η D7000 και ποσως με απασχολεί αν το τάδε νεότερο μοντέλο έχει δυνατότητες για υψηλότερο ISO , αν έχει δέκα περισσότερα autofocus σημεία cross type και τα συναφή .

Πάρτε κάτι αν δεν πήρατε ακόμη και ξεκινήστε , χθες !

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Με 640€ για σώμα, παίρνεις από το einfinity μια D610 καινούργια , σκέτο σώμα , που είναι full frame. 

Την έχω και είμαι ικανοποιημένος. 

50ρη prime παίρνεις με άλλα 100€ για τη συγκεκριμένη . 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@topos Δεν αντιλέγω με οσα λες, ml το μελλον και τα λοιπά...

Fuji/sony.. εχω δει τιμες φακων και "κλαιω"

Ασε που το budget είναι ήδη τραβηγμένο απο τα μαλλιά,  για d5600-800d κοιτουσα.

Κατα τ αλλα δεν αντιλέγω. 

+μαλλον πιο σωστή επιλογή το 2020 να ξεκινάς να στήνεις σύστημα τωρα για ml (με το αυξημένο κόστος βέβαια)

Καλο το light weight(το θελω!) + ολα τα υπόλοιπα των ml, αλλα πες με και "ρομαντικό" να πιάνω, να ακουω το κλικ..

@babissgk το ολο ζουμι της υποθεσης, όπως εχω δει πως γράφεις και σε πολλα αλλα επανω που εχω πεσει ειναι σε αυτά, βρίσκεται εκει..σε αυτα που λες..

@Dr_73 την εχω δει αυτή τη προσφορά, δεν αξιζει απο grey, 679€ στο Σκρουτζ..

Οκ..ολα τα features τα αγνοώ, αλλα οχι την σπαστή οθόνη, δεν θα επερνα κατι χωρις τετοια .

Το κουράζω πολύ..μαλλον θα κανω το κλικ στο order (e infinity) την 7500 με τον 18-140mm να τελειώνει..

Επεξ/σία από Ntinlanden
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λεει 680 η 610 σκρουτζ, αλλα αν μπεις ξεκιναει απο 799. Πριν λιγες μερες ειχε 600 απο ελλαδα.

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Λεει 680 η 610 σκρουτζ, αλλα αν μπεις ξεκιναει απο 799. Πριν λιγες μερες ειχε 600 απο ελλαδα.

Οχι οτι με ενδιαφέρει η D610 αλλα μολις το ξανατσεκαρα, τοσο ξεκινάει, ετοιμοπαραδοτη απο το 1ο μαγαζι..

Σε ένα λεει και cashback 100€

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Ntinlanden είπε

@topos Δεν αντιλέγω με οσα λες, ml το μελλον και τα λοιπά...

Fuji/sony.. εχω δει τιμες φακων και "κλαιω"

Ασε που το budget είναι ήδη τραβηγμένο απο τα μαλλιά,  για d5600-800d κοιτουσα.

Κατα τ αλλα δεν αντιλέγω. 

+μαλλον πιο σωστή επιλογή το 2020 να ξεκινάς να στήνεις σύστημα τωρα για ml (με το αυξημένο κόστος βέβαια)

Καλο το light weight(το θελω!) + ολα τα υπόλοιπα των ml, αλλα πες με και "ρομαντικό" να πιάνω, να ακουω το κλικ..

@babissgk το ολο ζουμι της υποθεσης, όπως εχω δει πως γράφεις και σε πολλα αλλα επανω που εχω πεσει ειναι σε αυτά, βρίσκεται εκει..σε αυτα που λες..

@Dr_73 την εχω δει αυτή τη προσφορά, δεν αξιζει απο grey, 679€ στο Σκρουτζ..

Οκ..ολα τα features τα αγνοώ, αλλα οχι την σπαστή οθόνη, δεν θα επερνα κατι χωρις τετοια .

Το κουράζω πολύ..μαλλον θα κανω το κλικ στο order (e infinity) την 7500 με τον 18-140mm να τελειώνει..

Λοιπον για να σου αφαιρεσω λίγο απο το άγχος σου->

Η πρωτη μηχανή που αγοράζει κάποιος σχεδων παντα θα είναι λάθος αγορά όπως κ να εχει.

Μιας και ουτε αντιλαμβάνεται τι χρειάζεται ουτε το τι θέματα θα φωτογραφίζει.

Όπως κ να χει πρεπει να κανεις την αρχή.

Οποτε απο μένα δες για d5200/d5300 μεταχειρισμένη με εναν 35αρη 1.8 για αρχή εφόσων η σπαστη οθόνη είναι προαπαιτούμενο(όντως είναι πολύ βολική και στις συγκεκριμένες είναι πολύ καλύτερη απο τις αναδιπλούμενες των d7500/d750).

Απο εκεί και πέρα βρίσκεις εναν 18-105 η 18-140(εαν η διάφορα είναι μικρή π.χ για 50 ευρώ διάφορα δεν αξίζουν τα 35mm στο tele)

Η εαν δεν θέλεις να αλλάζει παίρνεις εξαρχής εναν 17-50 2.8 sigma και ξεκινας.

Τα παραπανω δεν τα λέω τυχαία, είχα αντίστοιχα διλληματα παλιότερα και τα έχω δοκιμάσει/δουλέψει αρκετά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, @topos είπε

Η πρωτη μηχανή που αγοράζει κάποιος σχεδων παντα θα είναι λάθος αγορά όπως κ να εχει.

Μιας και ουτε αντιλαμβάνεται τι χρειάζεται ουτε το τι θέματα θα φωτογραφίζει.

Όπως κ να χει πρεπει να κανεις την αρχή.

Χαχαχα!

Η διατύπωση για την αγορα πρώτης μηχανής! 

Συμφωνω απόλυτα, αλλιως το έχουμε στο μυαλο μας και αλλιως να τα δεις και να κανεις πράξη.

Σε ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές σου.

@all Σας ευχαριστώ ολους για το πρήξιμο μου και το κοπο που μπηκατε να μου λύσετε καποιες απορίες. 

Εκανα το κλικ στην 7500 με τον 18-140, (infinity) τελικα και περιμένω με ενα αγχος η αλήθεια είναι. 

Θα ενημερώσω και το σχετικό τοπικ απο εκει να εχουμε και οσο το δυνατόν πιο φρεσκο feedback..

Επεξ/σία από Ntinlanden
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinlanden είπε

Χαχαχα!

Η διατύπωση για την αγορα πρώτης μηχανής! 

Συμφωνω απόλυτα, αλλιως το έχουμε στο μυαλο μας και αλλιως να τα δεις και να κανεις πράξη.

Σε ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλές σου.

@all Σας ευχαριστώ ολους για το πρήξιμο μου και το κοπο που μπηκατε να μου λύσετε καποιες απορίες. 

Εκανα το κλικ στην 7500 με τον 18-140, (infinity) τελικα και περιμένω με ενα αγχος η αλήθεια είναι. 

Θα ενημερώσω και το σχετικό τοπικ απο εκει να εχουμε και οσο το δυνατόν πιο φρεσκο feedback..

Με γεια! 

Πάντως έχε στο νου σου στις αγγελίες για τον 35αρη Nikkor 1.8f και μόλις εχεις ευκαιρία πάρε τον.Θα σε ζορισει στην αρχή αλλά εαν επιμεινεις θα τον ευχαριστηθεις.

Υ.γ Βγάζει κ η yongnuo 35αρη  φθηνότερο αλλά καλυτερα της Nikon μεταχειρισμένο.

Τώρα που πέρασες το πρωτο -και ευκολοτερο- σκόπελο(αγορά μηχανής) πρεπει να βάλεις στο πρόγραμμα να μάθεις την μηχανή σου κ να ρίξεις αρκετό διάβασμα/ψάξιμο για να βγεις απο το "auto" κ "jpeg".

Να θύμασε πως η το πιο σημαντικό για ενα βγει ενα καλό κλικ ειναι->

φωτογραφος->φως->φακος->μηχανη

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολυ! 🙏

Πρώτη αγορά θεωρώ πως θα είναι ενα τρίποδο και μετα ενας 50αρης. Θα τα δω και στη πράξη βέβαια ολα αυτα τι θελω σε βαθος χρόνου.

Στο μυαλό μου το εχω καπως ετσι

50mm, 35mm και έναν φωτεινο ευρυγωνιο για landscape να πιανω και αστερια, γαλαξιες, πλανήτες, μαυρες τρυπες..

Διαβασμα/μάζεμα πληροφοριας κλπ το κανω ηδη εδω και παρα πολυ καιρο.

Auto και jpeg θα πηγαινα σε μια compact/bridge να μπαινει και στη τσεπη.

Ηδη οπου μου επιτρέπει (ανάλογα το mode) τραβαω με raw στο κινητό. 

Εχετε να μου προτείνετε και κάποιο δοκιμασμένο να ξερω για αργότερα;

Budget δε ξέρω, τοσο οσο να τη βαζω επάνω χωρις αγχος.

Ημαστε οκ με ~100€ ή πρέπει να ανέβω παραπάνω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κάνε μια αλλαγή στην προτεραιότητα αγορών: τρίποδο, 35, 50, ευρυγώνιος. 

Αν ρωτάς για τρίποδο, έχω το cullmann mundo 525m και είμαι πολύ ικανοποιημενος. 
Τιμή κάτω από 100 καινούριο, με λίγη υπομονή μέχρι να έρθει, γιατί δεν είναι πουθενά ετοιμοπαράδοτο κανένα χρωμα του (βγαίνει σε διαφορά χρώματα). Το δούλεψα και με την 7100 και τον sigma 17-50 (συνολικό βάρος 1300gr) και το δουλεύω τώρα με την D7500 και τους 18-55 και 70-300, λιγότερο συνολικό βάρος οτι η 7100 σετ με τον sigma. Όλα οκκκ.

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ntinlanden είπε

Σε ευχαριστώ πολυ! 🙏

Πρώτη αγορά θεωρώ πως θα είναι ενα τρίποδο και μετα ενας 50αρης. Θα τα δω και στη πράξη βέβαια ολα αυτα τι θελω σε βαθος χρόνου.

Στο μυαλό μου το εχω καπως ετσι

50mm, 35mm και έναν φωτεινο ευρυγωνιο για landscape να πιανω και αστερια, γαλαξιες, πλανήτες, μαυρες τρυπες..

Διαβασμα/μάζεμα πληροφοριας κλπ το κανω ηδη εδω και παρα πολυ καιρο.

Auto και jpeg θα πηγαινα σε μια compact/bridge να μπαινει και στη τσεπη.

Ηδη οπου μου επιτρέπει (ανάλογα το mode) τραβαω με raw στο κινητό. 

Εχετε να μου προτείνετε και κάποιο δοκιμασμένο να ξερω για αργότερα;

Budget δε ξέρω, τοσο οσο να τη βαζω επάνω χωρις αγχος.

Ημαστε οκ με ~100€ ή πρέπει να ανέβω παραπάνω; 

Όχι, μην πάρεις μαζεμενους φακούς με την μια.

Θα προβαρεις με τον κιτ, και θα δεις εαν σε βολευει ο 35 αρης η ο 50αρης f1.8 (θα στοιχηματιζα πως στην 7500 θα προτιμήσεις τον 35αρη).

Υπερευρυγωνιο θα δεις οτι χρειάζεται εαν τις περισότερες σου φωτογραφιες τις τραβας στο 18.

Αλλά είναι λάθος να πάρεις με μιας ενα μάτσο φακούς για αρχή, θα σε μπερδέψει.

Όσο για το τριποδο/κεφαλη, αυτή κ εαν είναι μπερδεμένη αγορά.

Έχω αγοράσει 3(χαμηλομεσσαιας κατηγοριας 100-200 ευρώ),εχω δοκιμασει/δουλέψει πανω απο μια 20αδα κ έχω ρίξει άπειρο ψαξιμο κ ακόμα δεν έχω βρει το "σωστο".

Γενικά το vfm μαλλον είναι στα benro ίσως κ στα velbon.Τα εισαγωγικα manfrotto δεν αξίζουν κατα την γνώμη μου.

Γενικά θες όλο μεταλλικη κατασκευη + πόδια που κινουντε ανεξάρτητα.Για κεφαλή εγώ στηρίζω panhead με 1 ρυθμιστικό όμως αν και οι περισσοτεροι θα σου πουν ballhead.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...