Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 22/1/2020 στις 12:34 ΠΜ, arxyat είπε

Καλησπέρα.. Πρόκειται να αγοράσω δώρο μια dslr σε τελείως αρχάριο άτομο..Διαβάζοντας κάποια review κατέληξα ότι για χρήματα μέχρι 500€ αξίζει μια από τις παραπάνω..Οχι γιατί έβγαλα άκρη σχετικά με τα χαρακτηριστικά... Διάβασα για auto focus, διάρκεια μπαταρίας, iso κλπ αλλά δεν έβγαλα άκρη... Περισσότερο γκάλοπ έκανα στα ξένα φόρουμ και η πλειοψηφία τους αυτές πρότεινε σαν κάτι καλύτερο από τις entry level (D3500 etc). Λοιπόν εσάς που σας εμπιστεύομαι περισσότερο (😜😜😜) από τα αμερικανάκια ποια να πάρω?? Και επειδής η αγορά θα γίνει μια και καλή τι άλλο θα χρειαστώ σε φίλτρα προστασίας κλπ.. Αναφέρω πάλι αρχάριος χρήστης και βασική χρήση η φωτογράφιση και όχι το βίντεο (90-10).. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι άλλο κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη.. 

Για αρχάριο, αυτό που θα θεωρήσει σημαντικό είναι και η ευκολία χρήσης.

Σαν ποιότητα φωτογραφίας όντως δεν θα δει σημαντική διαφορά ανάμεσα στην D3500 και την D5600, αλλά έχε υπόψη σου πως η D5600 όπως και η 800D έχει οθόνη αφής. Αυτό σημαίνει ότι θα του είναι πιο οικείο το όλο περιβάλλον αφού όπως και με τα κινητά θα μπορεί να ακουμπήσει το σημείο που θέλει να εστιάσει κτλ. Στις Canon, μπορεί να πλοηγηθεί και μέσα στο menu, να δει τις φωτογραφίες κα. 

για κάποιον που ασχολείται σοβαρά με τη φωτογραφία κάτι τέτοιο θα του φανεί αστείο, για κάποιον όμως που κάνει τα πρώτα του βήματα ίσως είναι απαραίτητο.

Η γνώμη μου είναι να περάσεις από ένα κατάστημα και να δεις από κοντά dslr με touch screen σε σχέση με τις απλές. Εκεί θα αξιολογήσεις αν είναι σημαντικό ή όχι.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Sabeas είπε

κερδιζεις 2 χιλιοστα στο wide end και χανεις 5 στο long end που βοηθαεο στα πορτραιτα

83 μοίρες είναι το 16mm της Sony (24 mm @35mm) vs 74 μοίρες για το 18mm της Canon / Nikon (28,8mm @ 35mm)

Αυτές τις 9 μοίρες που κάνουν τεράστια διαφορά σε εσωτερικούς χώρους, σε ζουμ στην Canon με εύρος ανάλογο της Sony, πρέπει να πληρώσεις πολλά λεφτά εξτρά για να τις έχεις. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sabeas είπε

η να κανεις κυριολεκτικά δυο βηματα πισω. Δεν ξερω τι συζηταμε τώρα, μιλάμε για εναν notoriously bad φακο, ειναι ελευθερος ο OP να τσεκαρει κριτικες για τους κιτ φακους απο διαφορα συστηματα και να αποφασισει. Σίγουρα και ο αρχάριος και ο ερασιτεχνης δεν θα θυσιασουν οπτικη ποιοτητα για 2 χιλιοστα στο wide end

Ναι. Στους εσωτερικούς χώρους πάντα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις 2 βήματα πίσω, γιατί πάντα οι εσωτερικοί χώροι είναι δίχως τέλος...

Επίσης αν κάποιος θέλει να έχει άποψη με αριθμούς για το τι του χρειάζεται, ας κοιτάξει τις φωτογραφίες του. Πόσες είναι σε wide και πόσες σε zoom. 

*Επίσης συνεχίζεις να αναφέρεις 2 χιλιοστά που δεν έχει καμία ουσία σύγκρισης. Τα 2mm είναι 9 μοίρες. Σε μοίρες βλέπεις τι χωράει σε μια φωτογραφία. Όχι σε χιλιοστά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και είπατε για ευρυγώνιους και χρήση σε εσωτερικούς χώρους !

Στη nikon dx έχεις  κορυφαίο ευρυγώνιο ζουμ σε πολύ φθηνή τιμή

https://www.e-infin.com/eu/item/3345/nikon_af-p_dx_nikkor_10-20mm_f/4.5-5.6g_vr_lens

Και σε canon crop αντίστοιχα, ακόμη πιο φθηνό 

https://www.e-infin.com/eu/item/2161/canon_ef-s_10-18mm_f/4.5-5.6_is_stm_lens_(retail_box)

Σε sony τι έχεις ;; Αυτόν ;;;;;;

https://www.e-infin.com/eu/item/2238/sony_e_10-18mm_f4_oss_e-mount_lens_sel1018

ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ Ο CANON KAI O NIKON μαζί ....

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

83 μοίρες είναι το 16mm της Sony (24 mm @35mm) vs 74 μοίρες για το 18mm της Canon / Nikon (28,8mm @ 35mm)

Αυτές τις 9 μοίρες που κάνουν τεράστια διαφορά σε εσωτερικούς χώρους, σε ζουμ στην Canon με εύρος ανάλογο της Sony, πρέπει να πληρώσεις πολλά λεφτά εξτρά για να τις έχεις. 

Υπάρχει και η Canon M100 από 309 ευρώ με κιτ φακό που ξεκινά από τα 15mm εστιακή απόσταση.

Και ακόμα, η Fujifilm προσφέρει έναν εξαιρετικό κιτ 15-45mm, ανώτερο από τον αντίστοιχο φακό της SONY μια που οι παραμορφώσεις του είναι πολύ λιγότερες.

Καλό είναι να γνωρίζουμε επίσης ότι ο κιτ φακός της SONY ανοίγει όταν ανοίξεις την μηχανή, θέλει δε θέλει ο χρήστης. Δεν τον θεωρώ τόσο κακό και μου αρέσει που είναι πραγματικός pancake, αντίθετα με άλλους κιτ, αν και έχει σοβαρό θέμα με barrel distortion στα 16mm . Η γενικότερη εμπειρία χρήσης με αυτό τον φακό δεν είναι τόσο καλή. Ηλεκτρικό zoom που σου δίνει την αίσθηση ότι καθυστερεί ακόμα και στην χειροκίνητη εστίαση, άβολος μηχανισμός zoom και εστίασης.

Στις 22/1/2020 στις 3:44 ΜΜ, Dr_73 είπε

Από τιμές. Στο σκρουτζ βλέπω τη D3500 με τον κιτ 18-55 χωρίς vr, με 297€ . 

Με τον vr 330€ . 

Σκέτο σώμα ... 1€ ακριβότερη από το πακέτο με τον κιτ 18-55 χωρίς vr. 

Θα πρότεινα το πακέτο των 297€. 

Πρόσφατα έκανα ένα τεστ για να δω τη χρησιμότητα της σταθεροποίησης του φακού σε φωτογραφίες σε εσωτερικούς χώρους χωρίς φλας.

Σύγκρινα την Canon 750D με φακό χωρίς σταθεροποίηση, την Panasonic GM1 (είχε σταθεροποίηση) και την Sony a5000 (είχε σταθεροποίηση).

Αυτή που έπιασε πάτο ήταν η Canon 750D επειδή οι φωτογραφίες έβγαιναν είτε κουνημένες είτε με πολύ υψηλό ISO, προφανώς επειδή ο φακός δεν είχε σταθεροποίηση.

Μην λυπάστε τα λίγα ευρώ για να πάρετε κιτ φακό με σταθεροποίηση.

Επεξ/σία από Cntrl+X
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είναι έγκλημα να προτείνεις - δώσεις φακό χωρίς σταθεροποίηση σε αρχάριο. Θα απογοητευθεί απίστευτα και θα παρατήσει τη μηχανή.

Πολύ προσοχή σε αυτό.

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και υπάρχει παρόμοιο θεμα μην ανοίγω καινούριο. 

Μηχανή για αρχάριο..

Canon 800d, 250d, nikon 5600

Μπορει να μου πει και καποιος τις διαφορές 250d με 800d?

Το βίντεο μου είναι παντελώς αδιαφορο.

Χρήση all around, πορτραίτα, τοπία, βραδυνές long exposure με τρίποδο και οτι αλλο που δε ξερω με τραβήξει.

Αξιζει η υπέρβαση για την nikon 7500? Χρήμα σίγουρα αλλα και βαρος (Αυτη μονο απο e infinity για να τη φτασω..) για τα:

1.Τις καλυτερες βραδυνές/υψηλότερο iso.

Θα με ενδιέφερε πολύ η night photography οσο μπορω για να παρω κατι καλυτερο στο χερι, χωρις τρίποδο εννοω, με φωτα πολης πχ με φωτεινό φακό.

(Το τρίποδο θα ειναι η αμεσως επόμενη αγορά)

2.Το focus fine tuning;

3. Του εσωτερικού μοτερ εστίασης;

4. Την εργονομία/ευκολία/εύκολη πρόσβαση ρυθμίσεων κλπ.

Η 7500 αν χαρακτηρίζετε ως "action", το μονο action που μπορεί να τραβηξω θεωρω, ειναι σε κανενα πορτραίτο να τον/την βαλω να περπατάει..

Αυτο το γρήγορο focus που προσφέρει δε ξέρω αν θα το χρειαστώ στη πορεία. Οπως το εχω στο μυαλο μου τώρα δε νομίζω. 

Η 7200 δεν με ενδιαφέρει γιατί θελω σπαστή οθόνη, εστω και σαν την 7500

Η δεύτερη sd της παλι δε με ενδιαφέρει, δεν θα ασχοληθώ επαγγελματικά. 

Επισης οι mirrorless καλες χρυσές αλλα στο χερι μου κάθισαν καλυτερα οι entry dslr που τις επιασα. Μια χαρα μέγεθος, μια χαρα βάρος. 

Τι λέτε για ολα αυτα;; 😁

Τα χαζα που ανέβασα ειναι με κινητό galaxy s9, καποιες με long exposure και τριποδακι.

Η τελευταία ειναι πριν 15 χρόνια με μια compact sony cyber-shot 4MP οταν στα 23 μου ανακαλυψα το long exposure. 😁

20200512_180510-01-626x383.jpeg

20180712_215831-01-1008x756.jpeg

20200621_201301-01-01-709x945.jpeg

DSC04155-01-379x458.jpeg

DSC04518-01-576x432.jpeg

Επεξ/σία από Ntinlanden
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Canon 800D είναι ανώτερη από τη νεότερη 250D. Ανώτερο σύστημα εστίασης, ψηφιακή σταθεροποίηση στο video, ισχυρότερο flash (Guide number 12m έναντι 9,8m). Και επιπλέον, φτηνότερη. Μέχρι χτες την είχαν σε προσφορά 469 ευρώ (με κιτ φακό με σταθεροποίηση) που είναι τιμή χώμα. Αρκετά φτηνότερη και από τη Nikon. Προσωπικά θα προτιμούσα την D5600: μεγαλύτερη οθόνη προεπισκόπισης, λίγο καλύτερος αισθητήρας, πολύ πιο βολικό και άμεσο για μένα σύστημα εστίασης με τον πολυεπιλογέα αντί για αυτή τη μ@λ@κία που έχουν οι Canon που κάθε φορά πρέπει να πατάς ένα κουμπί που φέρνει στο προσκήνιο το σύστημα εστίασης, υποτιθέμενος πολυεπιλογέας που δεν προεξέχει πολύ, τον ψάχνεις, και μοιράζεται τη λειτουργία με τα White balance κλπ (ευτυχώς το πήραν επιτέλους χαμπάρι και τον άλλαξαν στην 850D που όμως κοστίζει πάνω από 1000 ευρώ με φακό). Αλλά η διαφορά τιμής δεν είναι μικρή για να αγνοηθεί και η 800D είναι μάλλον η πιο value for money περίπτωση. Συν τους κάπως φτηνότερους φακούς (όχι σε όλες τις κατηγορίες όμως). Επίσης λάβε σοβαρά υπόψη ότι η Nikon μας έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια τους χρήστες APS-C F-mount τα τελευταία 3 χρόνια αντίθετα με την Canon που κρατά ζωντανό το EF-S mount με νέα μοντέλα. Η Nikon θέλει με το ζόρι να μετακομίσει μια τεράστια βάση χρηστών στο Z mount αλλά με συγχωρείτε αν ήταν να πάω σε mirrorless υπάρχουν πιο ζόρικοι παίκτες εκεί έξω από τη Nikon.
Την D7500 για αρχάριο δε την προτείνω με τίποτα. Ας δοκιμάσει ο αρχάριος να την κουβαλήσει καταρχήν σε μια ανηφοριά, καμιά Ακροκόρινθο ή καμιά Μονεμβασιά και τότε θα δει τη γλύκα...

Επεξ/σία από Cntrl+X
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρα βγηκε ηδη η μια, εμειναν δυο. Όμορφα. 

D5600 και 800d

Οπως ειπα και πριν το βίντεο δεν με απασχολεί καθόλου.

Νikon και aps-s F-mount.. θεωρώ πως ηδη υπάρχουν τοσοι φακοι ηδη (αν βαλουμε και τους τριτους κατασκευαστές ακομα περισσότεροι) που στη τελική πεπατημενους/δουλεμένους/δοκιμαζόμενους και med range price θα κοιτάξω.

Θελω να πω πως και με τους ηδη υπαρχον θεωρω πως ειμαι υπερ υπερ υπερ καλυμμένος.

Για να το λες ομως αυτο θα έχεις λογο, εγω ουτε καν ξερω πως αλλαζει ενας φακός, θα πρέπει να μου δειξουν.

Η εξέλιξη ειναι παντα ευπρόσδεκτη εννοείτε και συμφωνώ 100%

Οσο για το κόστος 800d με 5600 ειναι ~130€

Ειναι οκ δε με κανει πισω φυσικά αν ειναι να επιλέξω την 5600

Οσο για grey market https://www.e-infin.com/eu/item/3204/nikon_d5600_digital_slr_camera_+_af-p_dx_nikkor_18-55mm_f/3.5-5.6g_vr 

120 κατω 

Και https://www.e-infin.com/eu/item/3202/nikon_d5600_digital_slr_camera_+_af-s_18-140mm_f/3.5-5.6g_vr_lens_(black) στα ιδια με τιμη Ελλάδας(18-55) αλλα με τον 18-140

Η 800d εκει πιο ακριβή απο Ελλάδα. 

Η αλήθεια ειναι θα προτιμούσα να αγοράσω από Ελλάδα. 

Οσο για την 7500..ανεβασμα budget αλλα και ΒΑΡΟΣ με εστιαση κυρίως στο καλυτερο night shooting..

Το ειχα στο μυαλό μου πως αν ήταν να παω σε μια 7500 και να κουβαλαω κατι τέτοιο θα πήγαινα σε FF.  Με οτι συνεπάγεται αυτό. 

Ξαναλεω αρχαριος ομως. Δεν ειχα ποτε μου dslr.

Επεξ/σία από Ntinlanden
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Cntrl+X είπε

Την D7500 για αρχάριο δε την προτείνω με τίποτα. Ας δοκιμάσει ο αρχάριος να την κουβαλήσει καταρχήν σε μια ανηφοριά, καμιά Ακροκόρινθο ή καμιά Μονεμβασιά και τότε θα δει τη γλύκα...

True... Είχα d7100 και τώρα d7500... στο λαιμό με λουράκι δεν τις βάζω ποτέ.. έβαζα στην αρχή την 7100 αλλά μετά είχα πόνους στο σβέρκο και πλέον στην 7500 περνάω το λουράκι στο χέρι/καρπό και κρατάω τη μηχανή. Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις πάντα..

3 ώρες πριν, Ntinlanden είπε

Αξιζει η υπέρβαση για την nikon 7500? Χρήμα σίγουρα αλλα και βαρος (Αυτη μονο απο e infinity για να τη φτασω..) για τα:

1.Τις καλυτερες βραδυνές/υψηλότερο iso.

Θα με ενδιέφερε πολύ η night photography οσο μπορω για να παρω κατι καλυτερο στο χερι, χωρις τρίποδο εννοω, με φωτα πολης πχ με φωτεινό φακό.

(Το τρίποδο θα ειναι η αμεσως επόμενη αγορά)

2.Το focus fine tuning;

3. Του εσωτερικού μοτερ εστίασης;

4. Την εργονομία/ευκολία/εύκολη πρόσβαση ρυθμίσεων κλπ.

Η 7500 αν χαρακτηρίζετε ως "action", το μονο action που μπορεί να τραβηξω θεωρω, ειναι σε κανενα πορτραίτο να τον/την βαλω να περπατάει..

Αυτο το γρήγορο focus που προσφέρει δε ξέρω αν θα το χρειαστώ στη πορεία. Οπως το εχω στο μυαλο μου τώρα δε νομίζω. 

Επισης οι mirrorless καλες χρυσές αλλα στο χερι μου κάθισαν καλυτερα οι entry dslr που τις επιασα. Μια χαρα μέγεθος, μια χαρα βάρος. 

Τι λέτε για ολα αυτα;; 😁

Όπως λέω πιο πάνω, έχω την 7500. Στην κατοχή μου είχα Panasonic tz7 (compact), Samsung nx300 (mirrorless), Nikon d7100, Sony A7 mark 1 (full frame mirrorless) και τώρα d7500. Κράτημα και ταχύτητα autofocus των Nikon που είχα, δεν τα είχαν οι άλλες (η samsung δεν ήταν κακή παρόλαυτα στο autofocus) και γενικά η εργονομία τους είναι για μένα άψογη.

Μπορεί να χαρακτηρίζεται ως action και μικρό αδερφάκι της d500, αλλά εννοείται ότι βγάζεις τα πάντα. To iso performance όντως πολύ καλό για crop καμία σχέση με nx300 και d7100. Τον θόρυβο που παίρνω τώρα στα 3200 iso και 6400 iso τον έβλεπα στην 7100 στα 800-1600 αντίστοιχα. Το αν αξίζει εσύ το ξέρεις με το πόυ θέλεις να ανέβεις οικονομικά. Και οι άλλες επιλογές που θες, μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά σου (long exposure.... αν και φοβάμαι λίγο τις canon με τα hotpixels...) δεν παίζει τόσο ρόλο το iso. Για χεράτες, ναι, θα βοηθήσει η 7500 αλλά δεν ξέρω και πόσος θόρυβος είναι αποδεκτός για τα γούστα σου. Εσύ μπορεί με την 7100 στα 3200 να ήσουν μια χαρά και να έλεγες είναι οκ, ενώ κάποιος άλλος να έλεγε ότι είναι αρκετός ο θόρυβος.

Τρίποδο, ναι, η αμέσως επόμενη σου κίνηση.

Μια φωτό με τον κιτ 18-55 στην 7500 με iso 6400:

49731708256_c698532d9f_z.jpg
Crowntail Betta by Urban Mood, on Flickr

20 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε

Ξαναλεω αρχαριος ομως. Δεν ειχα ποτε μου dslr.

Και φίλος μου αρχάριος, πήρε μετά απο παρότρυνσή μου για να ξεκινήσει πήρε μια d3300 τότε και μετά από15 μέρες πήρε d750 και μετά από ένα χρόνο πήρε d850... Είναι πως του βγαίνει του καθενός. Εκείνος είπε, αφού μπορώ, θα πάρω το καλύτερο, να μην με περιορίζει η μηχανή και να ξέρω ότι όταν βγάζω κακές φωτό φταίω εγώ και θέλω εξέλιξη και δεν φταίει η μηχανή.

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τρομερές οι φωτο του φίλου..

Φυσικά και κανει η 7500 για καθε ειδος. Θελω να πω πως απο αυτα που θα πληρώσω(και θα κουβαλαω) παραπανω απο μια 5600 θα αξιοποιήσω κυρίως το νυχτερινό χερατο night shooting.

Και την οποια παραπανω εργονομία/χειριστήρια κλπ.

Ολα τα υπόλοιπα ευπρόσδεκτα, αλλα δε ξέρω κατα ποσο θα μου φανούν χρήσιμα. 

Στη φωτογραφία τώρα τη δικη σου, στο αρχείακι αυτο και απο οθόνη κινητου μου φαίνετε πολυ καλη απο θεμα θορύβου.

Ποσο πιο χαλια θα είναι η 5600 δε το ξερω να πω ναι αξιζει η οποια υπέρβαση για 7500. 

Που θα αξιζει σίγουρα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Ntinlanden είπε

Ποσο πιο χαλια θα είναι η 5600 δε το ξερω να πω ναι αξιζει η οποια υπέρβαση για 7500. 

H D5600 όχι μόνο χάλια δεν είναι αλλά αναλόγως τη χρήση, σε ορισμένα θέματα υπερτερεί της D7500.

Εδώ λεπτομέρεια:

https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=nikon_d5600&attr13_1=nikon_d7500&attr13_2=canon_eos800d&attr13_3=canon_eos80d&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=100&attr16_1=100&attr16_2=100&attr16_3=100&normalization=full&widget=1&x=0.9792719973008224&y=-1.0798497766514903

Και εδώ σε ISO 6400:

https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=nikon_d5600&attr13_1=nikon_d7500&attr13_2=canon_eos800d&attr13_3=canon_eos80d&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=6400&attr16_1=6400&attr16_2=6400&attr16_3=6400&normalization=full&widget=1&x=0.9792719973008224&y=-1.0798497766514903

Εδώ, μια άποψη πως κοντράρει Full Frame:

https://www.kenrockwell.com/tech/comparisons/2017-02-15-a7II-d3300-d5600/index.htm

Κι εδώ ένα review:

https://www.kenrockwell.com/nikon/d5600.htm

Την D7500 είχα την ευκαιρία να την δοκιμάσω όσο την είχε ο αδερφός μου. Τρομερό σύστημα εστίασης, πολύ καλό χρώμα και εξαιρετική σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Όμως, τελικά σε συνθήκες καλού φωτισμού, διαπίστωσε ότι του έδινε καλύτερα αποτελέσματα μια... Canon 750D και μια Canon M50 με τους κατάλληλους φακούς. Έτσι, μετακόμισε σε Canon. Ίσως να ήταν απλά εντύπωσή του, ίσως να έπαιζε κάποιο ρόλο η ελαφρά μικρότερη ανάλυση που έχει η D7500 γιατί συχνά cropαρε και του άρεσε το ψείρισμα σε επίπεδο pixel.

Τώρα, όσον αφορά το D7500 vs Full Frame, τα πράγματα δεν είναι πάντα υπέρ του Full Frame, διότι πέραν του βάρους της D7500 που είναι όσο μιας FF μηχανής, θα πρέπει να συνυπολογιστεί το βάρος (και το κόστος) των FF φακών.

Επεξ/σία από Cntrl+X
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Cntrl+X είπε

H D5600 όχι μόνο χάλια δεν είναι αλλά αναλόγως τη χρήση, σε ορισμένα θέματα υπερτερεί της D7500.

Εδώ λεπτομέρεια:

https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=nikon_d5600&attr13_1=nikon_d7500&attr13_2=canon_eos800d&attr13_3=canon_eos80d&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=100&attr16_1=100&attr16_2=100&attr16_3=100&normalization=full&widget=1&x=0.9792719973008224&y=-1.0798497766514903

Και εδώ σε ISO 6400:

https://www.dpreview.com/reviews/image-comparison/fullscreen?attr18=daylight&attr13_0=nikon_d5600&attr13_1=nikon_d7500&attr13_2=canon_eos800d&attr13_3=canon_eos80d&attr15_0=jpeg&attr15_1=jpeg&attr15_2=jpeg&attr15_3=jpeg&attr16_0=6400&attr16_1=6400&attr16_2=6400&attr16_3=6400&normalization=full&widget=1&x=0.9792719973008224&y=-1.0798497766514903

Εδώ, μια άποψη πως κοντράρει Full Frame:

https://www.kenrockwell.com/tech/comparisons/2017-02-15-a7II-d3300-d5600/index.htm

Κι εδώ ένα review:

https://www.kenrockwell.com/nikon/d5600.htm

Την D7500 είχα την ευκαιρία να την δοκιμάσω όσο την είχε ο αδερφός μου. Τρομερό σύστημα εστίασης, πολύ καλό χρώμα και εξαιρετική σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Όμως, τελικά σε συνθήκες καλού φωτισμού, διαπίστωσε ότι του έδινε καλύτερα αποτελέσματα μια... Canon 750D και μια Canon M50 με τους κατάλληλους φακούς. Έτσι, μετακόμισε σε Canon. Ίσως να ήταν απλά εντύπωσή του, ίσως να έπαιζε κάποιο ρόλο η ελαφρά μικρότερη ανάλυση που έχει η D7500 γιατί συχνά cropαρε και του άρεσε το ψείρισμα σε επίπεδο pixel.

Τώρα, όσον αφορά το D7500 vs Full Frame, τα πράγματα δεν είναι πάντα υπέρ του Full Frame, διότι πέραν του βάρους της D7500 που είναι όσο μιας FF μηχανής, θα πρέπει να συνυπολογιστεί το βάρος (και το κόστος) των FF φακών.

Και πόσοι και ποιοι φακοί μπορούν να αξιοποιήσουν τα μεγαπιξελ ανάλυσης του αισθητήρα ........... κλπ κλπ κλπ ....... γι' αυτό αν δεν έχεις δοκιμάσει κάτι η πολλά κάτι δεν μπορείς να βρεις τι ταιριάζει και λειτουργεί τελικά για σένα . Αυτά για όσους αρέσκονται να βουτάνε στα τεχνικά συμπεράσματα ένθεν κι' εκείθεν .......

Κι' αν αυτό που λειτουργεί για σένα λέγεται D5600 so be it .

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, babisskg είπε

Και πόσοι και ποιοι φακοί μπορούν να αξιοποιήσουν τα μεγαπιξελ ανάλυσης του αισθητήρα ........... κλπ κλπ κλπ ....... γι' αυτό αν δεν έχεις δοκιμάσει κάτι η πολλά κάτι δεν μπορείς να βρεις τι ταιριάζει και λειτουργεί τελικά για σένα . Αυτά για όσους αρέσκονται να βουτάνε στα τεχνικά συμπεράσματα ένθεν κι' εκείθεν .......

Κι' αν αυτό που λειτουργεί για σένα λέγεται D5600 so be it .

Οι οξύτεροι θεωρητικά φακοί που είχε δοκιμάσει στα συστήματα αυτά ήταν ο Canon 50mm f1.8 STM στην 750D και την M50 (με αντάπτορα) και τον Canon 85mm f1.8 και οι Nikkor 50mm f1.8D και Nikkor 35mm f1.8. στην D7500 καθώς και ο Helios 44 νομίζω και στα δύο συστήματα. Επίσης θεωρούσε τον Nikkor 35mm f1.8 οξύτερο του 50mm f1.8D, ενώ ο συνδυασμός μιας Nikon D3400 με τον 35mm του έδινε ισάξια αν όχι καλύτερα αποτελέσματα από την D7500 με αυτό το φακό σε συνθήκες καλού φωτισμού. Τώρα χρησιμοποιεί τους Canon φακούς και σε μια Canon 6D II την οποία δε θεωρεί οξύτερη από την M50 σε συνθήκες καλού φωτισμού αλλά ότι έχει καλύτερο τονικό εύρος και απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.

Επεξ/σία από Cntrl+X

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...