Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.. Πρόκειται να αγοράσω δώρο μια dslr σε τελείως αρχάριο άτομο..Διαβάζοντας κάποια review κατέληξα ότι για χρήματα μέχρι 500€ αξίζει μια από τις παραπάνω..Οχι γιατί έβγαλα άκρη σχετικά με τα χαρακτηριστικά... Διάβασα για auto focus, διάρκεια μπαταρίας, iso κλπ αλλά δεν έβγαλα άκρη... Περισσότερο γκάλοπ έκανα στα ξένα φόρουμ και η πλειοψηφία τους αυτές πρότεινε σαν κάτι καλύτερο από τις entry level (D3500 etc). Λοιπόν εσάς που σας εμπιστεύομαι περισσότερο (😜😜😜) από τα αμερικανάκια ποια να πάρω?? Και επειδής η αγορά θα γίνει μια και καλή τι άλλο θα χρειαστώ σε φίλτρα προστασίας κλπ.. Αναφέρω πάλι αρχάριος χρήστης και βασική χρήση η φωτογράφιση και όχι το βίντεο (90-10).. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι άλλο κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη.. 

Επεξ/σία από arxyat
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

δεν προκειται ο αρχαριος να καταλαβει τιποτα μεταξυ 800d και 5600,παρτου μια 3500 με 35mm φακο.Μαλλον κι εσυ αρχαριος εισαι...τιποτα δε θα χρειαστεις απο φιλτρα .

Δημοσ.

Αν είναι αρχάριος και δεν έχει ως στόχο να ασχοληθεί αρκετά και να διαβάσει, σου το λέω με 1000% βεβαιότητα, πως η μηχανή θα πάει χαμένη και άκλαφτη.  Παντελώς τσάμπα λεφτά. 

Αν θες να πετάξεις ούτως ή άλλως λεφτά όμως, πάρε entry level ή αν θες να πετάξεις λεφτά αλλά να έχεις λιγότερες πιθανότητες να μην πάνε παντελώς χαμένα, πάρε με 363€ αυτή

https://www.skroutz.gr/s/5280782/Sony-α5100-Kit-16-50mm-OSS-Black.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, arxyat είπε

Καλησπέρα.. Πρόκειται να αγοράσω δώρο μια dslr σε τελείως αρχάριο άτομο..Διαβάζοντας κάποια review κατέληξα ότι για χρήματα μέχρι 500€ αξίζει μια από τις παραπάνω..Οχι γιατί έβγαλα άκρη σχετικά με τα χαρακτηριστικά... Διάβασα για auto focus, διάρκεια μπαταρίας, iso κλπ αλλά δεν έβγαλα άκρη... Περισσότερο γκάλοπ έκανα στα ξένα φόρουμ και η πλειοψηφία τους αυτές πρότεινε σαν κάτι καλύτερο από τις entry level (D3500 etc). Λοιπόν εσάς που σας εμπιστεύομαι περισσότερο (😜😜😜) από τα αμερικανάκια ποια να πάρω?? Και επειδής η αγορά θα γίνει μια και καλή τι άλλο θα χρειαστώ σε φίλτρα προστασίας κλπ.. Αναφέρω πάλι αρχάριος χρήστης και βασική χρήση η φωτογράφιση και όχι το βίντεο (90-10).. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι άλλο κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη.. 

Προσπαθείστε να αποφύγετε να εμπλακείτε στο ζήτημα γύρω από το ποια μπορεί , ίσως , αν , μήπως κλπ ...... μπορεί να είναι καλύτερη η ακόμη προτιμότερη και πάει λέγοντας . Το παθαίνουν οι περισσότεροι , μέσα και οι " γνώστες " ( sic ) .

Αυτό που έχει σημασία είναι να ασχολείται κάποιος με το θέμα αυτό καθεαυτό . Οι προτάσεις που ζητάτε θα σας δοθούν με βάση την λογική της προσωπικής εμπειρίας του ενός εκάστου και φυσικά λίγοι έχουν εμπειρία από πολλών ειδών μηχανές .

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε ήδη , ένας αρχάριος δεν πρόκειται να καταλάβει την διαφορά , η οποία άλλωστε βασίζεται αποκλειστικά και μόνον σε τεχνικά ζητήματα , που κι' αυτά με την σειρά τους έχουν να κάνουν με το προσωπικό στυλ του καθενός γύρω από την φωτογραφία .

Μια Nikon D3500 μπορεί να ταιριάζει κουτί σε κάποιον ακόμη και με τον κιτ φακό , ενώ κάποιος άλλος να ορκίζεται στην χρήση μιας μιρορλες .

Αυτά είναι για " ναχαμε να λέγαμε " , να κρατάει καλά ο χορός και να τρίβουν τα χέρια τους οι εταιρείες , αφού θέλουν να πουλήσουν . Όσο για τα reviews , η προσωπική μου εκτίμηση , είναι πως έχουν την χρησιμότητα τους , ως ένα βαθμό , αφού λίγα αναφέρουν ποιος κατασκευάζει τον αισθητήρα ενός σώματος , ακόμη λιγότερα ποιες είναι οι ακριβείς διαστάσεις του spot σημείου μέσα στο viewfinder ώστε να γνωρίζετε που ακριβώς να πάτε , όσο για την ζωή ενός κιτ φακού και σε πόσα actuations θα καταρευσει εκεί επικρατεί σιγή ιχθύος . Τα reviews σε έναν αρχάριο , μόνον σύγχυση θα προσφέρουν και τίποτε περισσότερο . 

Ναι , για να βγάλετε φωτογραφίες χρειάζεται παρεπιπτόντως  και μια φωτογραφική μηχανή , όμως αυτό είναι το καθαρά τεχνικό κομμάτι . Όπως θα διαπιστώσετε όταν φτάνει η ιστορία στο δια ταύτα δλδ την φωτογραφία , λίγοι ανεβάζουν τις εικόνες τους .

Από την Nikon μου 1 v1 συν ανταπτορα συν έναν μανιουαλ 50αρη f 1.8 . Η μηχανουλα κόστισε 80 ευρωπαϊκά μεταχειρισμένη και για μένα είναι διαμαντακι , χώρια που μπορεί να αποτελέσει τον λόγο να επιστρέψω στις Nikon ........ τρομάρα μου , αφού μπουχτησα με τα διάφορα mount και τις άλλες μικροπαραξενιες . Στα reviews δεν γράφει πουθενά τι πρέπει να κάνετε , αν της βάλετε επάνω μανιουαλ φακό , χωρίς επικοινωνία με τα ηλεκτρονικά του σώματος , αν και έχουν αναφέρει ότι δουλεύει η center weighted  μέτρηση με κάποιο τρικ . Για matrix μέτρηση , απλά δεν παίζει . Και φυσικά , για μένα , δεν παίρνετε μια μιρορλες αν δεν έχετε σκοπό να την δουλέψετε και με μανιουαλ φακούς . Άλλωστε εκεί βρίσκεται η χάρη του συστήματος . Ούτε γράφει πουθενά μέσα στα reviews , πως είναι απλούστατο να εστιάσετε χειροκίνητα , είτε μέσα από το viewfinder είτε από την οθόνη στην πλάτη , παρόλο που δεν υπάρχει κανένα βοήθημα όπως μεγέθυνση στην οθόνη , αλλά και πλήρης απουσία του focus peaking σαν option . Με άλλη μιρορλες , θα τα βρείτε μπαστούνια , αφού έχω δοκιμάσει με κάνα δυο , ίσως και περισσότερες . Αυτά περί reviews .

Τσακωστε μια D3500 , για τις ανάγκες ενός αρχάριου είναι μια χαρά .

IMG_20200121_163327_341.jpg

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.. 

10 ώρες πριν, 3DJIN είπε

δεν προκειται ο αρχαριος να καταλαβει τιποτα μεταξυ 800d και 5600,παρτου μια 3500 με 35mm φακο.Μαλλον κι εσυ αρχαριος εισαι...τιποτα δε θα χρειαστεις απο φιλτρα .

Ναι όντως αρχάριος είμαι.. Βασικά μόνο compact είχα στην κατοχή μου.. Τελευταία μια Canon 410is

2 ώρες πριν, babisskg είπε

Μια D3500 ......... μια χαρά είναι !!!

10 ώρες πριν, 3DJIN είπε

1 ώρα πριν, babisskg είπε

Προσπαθείστε να αποφύγετε να εμπλακείτε στο ζήτημα γύρω από το ποια μπορεί , ίσως , αν , μήπως κλπ ...... μπορεί να είναι καλύτερη η ακόμη προτιμότερη και πάει λέγοντας . Το παθαίνουν οι περισσότεροι , μέσα και οι " γνώστες " ( sic ) .

Αυτό που έχει σημασία είναι να ασχολείται κάποιος με το θέμα αυτό καθεαυτό . Οι προτάσεις που ζητάτε θα σας δοθούν με βάση την λογική της προσωπικής εμπειρίας του ενός εκάστου και φυσικά λίγοι έχουν εμπειρία από πολλών ειδών μηχανές .

Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε ήδη , ένας αρχάριος δεν πρόκειται να καταλάβει την διαφορά , η οποία άλλωστε βασίζεται αποκλειστικά και μόνον σε τεχνικά ζητήματα , που κι' αυτά με την σειρά τους έχουν να κάνουν με το προσωπικό στυλ του καθενός γύρω από την φωτογραφία .

Μια Nikon D3500 μπορεί να ταιριάζει κουτί σε κάποιον ακόμη και με τον κιτ φακό , ενώ κάποιος άλλος να ορκίζεται στην χρήση μιας μιρορλες .

Αυτά είναι για " ναχαμε να λέγαμε " , να κρατάει καλά ο χορός και να τρίβουν τα χέρια τους οι εταιρείες , αφού θέλουν να πουλήσουν . Όσο για τα reviews , η προσωπική μου εκτίμηση , είναι πως έχουν την χρησιμότητα τους , ως ένα βαθμό , αφού λίγα αναφέρουν ποιος κατασκευάζει τον αισθητήρα ενός σώματος , ακόμη λιγότερα ποιες είναι οι ακριβείς διαστάσεις του spot σημείου μέσα στο viewfinder ώστε να γνωρίζετε που ακριβώς να πάτε , όσο για την ζωή ενός κιτ φακού και σε πόσα actuations θα καταρευσει εκεί επικρατεί σιγή ιχθύος . Τα reviews σε έναν αρχάριο , μόνον σύγχυση θα προσφέρουν και τίποτε περισσότερο . 

Ναι , για να βγάλετε φωτογραφίες χρειάζεται παρεπιπτόντως  και μια φωτογραφική μηχανή , όμως αυτό είναι το καθαρά τεχνικό κομμάτι . Όπως θα διαπιστώσετε όταν φτάνει η ιστορία στο δια ταύτα δλδ την φωτογραφία , λίγοι ανεβάζουν τις εικόνες τους .

Από την Nikon μου 1 v1 συν ανταπτορα συν έναν μανιουαλ 50αρη f 1.8 . Η μηχανουλα κόστισε 80 ευρωπαϊκά μεταχειρισμένη και για μένα είναι διαμαντακι , χώρια που μπορεί να αποτελέσει τον λόγο να επιστρέψω στις Nikon ........ τρομάρα μου , αφού μπουχτησα με τα διάφορα mount και τις άλλες μικροπαραξενιες . Στα reviews δεν γράφει πουθενά τι πρέπει να κάνετε , αν της βάλετε επάνω μανιουαλ φακό , χωρίς επικοινωνία με τα ηλεκτρονικά του σώματος , αν και έχουν αναφέρει ότι δουλεύει η center weighted  μέτρηση με κάποιο τρικ . Για matrix μέτρηση , απλά δεν παίζει . Και φυσικά , για μένα , δεν παίρνετε μια μιρορλες αν δεν έχετε σκοπό να την δουλέψετε και με μανιουαλ φακούς . Άλλωστε εκεί βρίσκεται η χάρη του συστήματος . Ούτε γράφει πουθενά μέσα στα reviews , πως είναι απλούστατο να εστιάσετε χειροκίνητα , είτε μέσα από το viewfinder είτε από την οθόνη στην πλάτη , παρόλο που δεν υπάρχει κανένα βοήθημα όπως μεγέθυνση στην οθόνη , αλλά και πλήρης απουσία του focus peaking σαν option . Με άλλη μιρορλες , θα τα βρείτε μπαστούνια , αφού έχω δοκιμάσει με κάνα δυο , ίσως και περισσότερες . Αυτά περί reviews .

Τσακωστε μια D3500 , για τις ανάγκες ενός αρχάριου είναι μια χαρά .

IMG_20200121_163327_341.jpg

Άρα καταλήγουμε ότι μια 3500, που αποτι διαβάζω από την 3200 και μετά δεν άλλαξε κάτι δραματικά, μου κάνει για αυτή την δουλειά.. Αξίζει οπότε να αγοράσω το γνωστό κιτ στα 449€ με 2 φακούς vr και λοιπά τσιμπραγκαλα?? 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, arxyat είπε

Ναι όντως αρχάριος είμαι.. Βασικά μόνο compact είχα στην κατοχή μου.. Τελευταία μια Canon 410is

Άρα καταλήγουμε ότι μια 3500, που αποτι διαβάζω από την 3200 και μετά δεν άλλαξε κάτι δραματικά, μου κάνει για αυτή την δουλειά.. Αξίζει οπότε να αγοράσω το γνωστό κιτ στα 449€ με 2 φακούς vr και λοιπά τσιμπραγκαλα?? 

Ακόμη και σαν μεταχειρισμένη , η οποία κυκλοφορεί ήδη από αρκετούς , σε χαμηλές τιμές κι' αν βρείτε και καμιά με εγγύηση ακόμη καλύτερα . Όσο για το κιτ με τους δύο φακούς , αν η διαφορά τιμής είναι μικρή σε σχέση με το απλό κιτ , τότε ναι . Πάνω από 50 ευρώ σε διαφορά όχι , δεν έχει κάτι επιπλέον να σας προσφέρει . Προσωπικά θα έπαιρνα μία μεταχειρισμένη , εφόσον υπήρχε αξιόλογο υπόλοιπο εγγύησης και προσφερόταν σε τιμή μέχρι 250 ευρώ , φυσικά σε σύγκριση με το κέρδος με μια ολοκαίνουργια .

Καλή επιτυχία , καλές λήψεις , ασχοληθείτε με την φωτογραφία αυτή καθεαυτή , τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον χρόνο .

55 λεπτά πριν, arxyat είπε

Χωρίς τσιμπραγκαλα , σκέτη !!!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τιμές. Στο σκρουτζ βλέπω τη D3500 με τον κιτ 18-55 χωρίς vr, με 297€ . 

Με τον vr 330€ . 

Σκέτο σώμα ... 1€ ακριβότερη από το πακέτο με τον κιτ 18-55 χωρίς vr. 

Θα πρότεινα το πακέτο των 297€. 

Έχουν και D5300 με τον 18-55 vr στα 389€. Κι αυτή καλή πρόταση. Το gps αξίζει. 

Για μτχ d3200 δεν θα συμφωνούσα αν δεν είναι 70€ φθηνότερη από το αντίστοιο πακέτο της νέας d3200.

Στο e-infin αυτή τη σιτγμή , δεν έχε D7100 , ούτε D7200 . Έχει σώμα D7500 στα 629€+μεταφορικά. 

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.

Αποτι είδα για τους φακούς στο πακέτο του D3500... ο 18-55 κάνει 100€..ο 70-300 κάνει 169€...και ο 18-140 κάνει 259€..Σε γνωστό κατάστημα που τυγχάνει να έχει μια μικρή έκπτωση έχει 2 πακέτα με τους μεν πρώτους στα 449€ με το δε δεύτερο στα 499€..ποιος θα βολέψει περισσότερο για all around χρήση?? 

Δημοσ.

Αν δεν θες μεγάλο ζουμ ο 18-55 κάνει. Αν θέλεις ο 18-140 . Για μεγαλύτερο μπορείς να δεις τον 18-200 . 

Στις canon , έχεις το μεγάλο πλεονέκτημα του prime pancake EF-S 24mm f/2.8 STM , σε τιμή χάρισμα , που δεν έχει αντίστοιχο σε nikon . 

Μπορείς να δεις δείγματα εδώ

Δημοσ.

sony a5100 γιατί αν ασχοληθεί με τη φωτογραφία όποια και να πάρει από τις παραπάνω θα αντικατασταθεί και θα πάει σε καλύτερη.

Η α5100 θα παραμείνει αξιοποιήσιμη ως δεύτερη πιο ελαφριά και εύκολη στη μεταφορά.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, decentintocerberon είπε

sony a5100 γιατί αν ασχοληθεί με τη φωτογραφία όποια και να πάρει από τις παραπάνω θα αντικατασταθεί και θα πάει σε καλύτερη.

Η α5100 θα παραμείνει αξιοποιήσιμη ως δεύτερη πιο ελαφριά και εύκολη στη μεταφορά.

Και όπως λέει και ο φίλος, χωρίς να το γνωρίζουμε αν δεν το έχουμε ζήσει, το μέγεθος της μηχανής στους ερασιτέχνες, είναι βασικός παράγοντας για το πόσο θα αξιοποιηθεί η μηχανή. Έτσι η 5100 έχει αρκετά λιγότερο όγκο απο τις DSLR

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Sabeas είπε

ναι αλλα επισης καλο ειναι στους αρχαριους που δεν/θα αργησουν να αγορασουν αλλο φακο περα του κιτ να μην προτεινουμε συστηματα με κακους κιτ φακους, βλεπε sony. 

Προσωπικά πιστεύω πως ο αρχάριος που δεν θα ασχοληθεί, μάλλον κάποια στιγμή θα απαξιώσει τη μηχανή του και δεν θα την χρησιμοποιεί.

ΑΝ κάποια στιγμή ασχοληθεί πραγματικά (ποσοστό μονοψήφιο) , τότε ακόμα μικρότερο ποσοστό απο αυτό, θα προχωρήσει σε αγορά επιπλέον φακών. 

*Ο κιτ φακός της Sony είναι απο τους πιο ευρυγώνιους, που εκτιμούν οι άσχετοι χρήστες. Για να πάρεις τόσο ευρυγώνιο σε DSLR  , χρειάζεσαι επιπλέον σημαντικο κόστος

Δημοσ.

φωτογραφίες που έβγαλα ως αρχάριος χρήστης με την α5000_κιτ φακό,εμένα με ευχαρίστησαν και μπήκα στη διαδικασία να πάω και αρκετά βήματα παρακάτω.

Έχει πολλές αδυναμίες ο φακός που δίνει δε  διαφωνώ σε αυτό αλλά μη τα θέλουμε όλα με 400 ε και πόσο μάλλον όταν στην αρχή δε μπορούμε να τις δούμε.

DSC07009-1.jpg

DSC07192-1.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...