Προς το περιεχόμενο

SwitchResX

nickvas19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα.

Εχω μια msi οθονη 1440p 144hz. Δεν ξερω εαν μπορω να ακουμπησω τα 144hz(αυτο θα μου το πειτε εσεις) ωστοσο προσπαθω για τα 120hz σε 1440p.

Oποτε κατεβασα δοκιμαστηκα το switchresx και εαν δω οτι κανει δουλεια θα το αγορασω.

Ωστοσο στο custom resolution μου λεει system integrity protection....και αμα πατησω λεει οδηγιες κτλ τι να κανω να το απενεργοποιησω.

Εχω να φοβηθω κατι; Ελπιζω κατι που δεν υποστηριζει να με γυρισει πισω και να μην μεινει για παντα εκει! Ακομα εχω συχνα πυκνα αλλαζω το βγαζω απο την οθονη εκει θα παει μονο του στην αρχικη αναλυση;

ευχαριστω

Δημοσ.

Συνεχισα το ψαξιμο. Αυτο το προγραμμα λεει οτι δεν περναει τα ορια του κατασκευαστη.

οποτε πως μπορω να μαθω

1. Ποσα hz μπορω να παρω στα 1440hz. Δεν με αφηνει να διαλεξω μου εχει το 60hz και τελος. Mbp 13 2017.

2. Το καλωδιο μου ειναι hdmi 2.1.εχω εναν ανταπτορα satechi με πολλες εισοδους. Να φταιει ο ανταπτορας; Μηπως θελει καλωδιο σκετο κατευθειαν δλδ type c σε hdmi?!

Ειτε 144hz ειτε 120hz στα 1440p.

σας ευχαριστω

Δημοσ.

Τα Hz και οι αναλύσεις είναι συνιστώσες κάρτας γραφικών και οθόνης. Με λίγα λόγια θα πρέπει να δεις αν υποστηρίζει κατά πρώτον η οθόνη τέτοια hz σε τέτοια ανάλυση και κατά δεύτερον αν μπορεί να βγάλει αυτό τον συνδυασμό η κάρτα γραφικών του υπολογιστή. Αν ναι, τότε λογικά θα μπορείς να κανεις override το μήνυμα και να κανεις εφαρμογή το συνδυασμό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι αυτο εγραψα εδω.

η oθονη υποστηριζει 144hz 1440p απο οσο ξερω. Ειναι η msi mag optix 32.

το macbook δεν ξερω.mbp 13 2017

εαν υποστηριζει τοτε να δουμε τι αλλο μπορει να φταιει μην αγοραζω παλι καλωδια και hubs.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ας το ξαναπω.

Το macbook εχει οθονη 2560χ1600...και συμφωνα με οτι λεει υποστηριζει 4κ 60fps. Δεν ειδα ωστοσο πουθενα σε κανενα σαιτ,σε κανενα youtube πουθενα καποιον να αναφερει για 1440p  και 120hz ή 144hz. Λογικα υποστηριζει εμενα ωστοσο με αφηνει να διαλεξω 1440p δεν μ αφηνει να αλλαξω ρυθμο ανανεωσης.

Μονο ενας αναφερει οτι πρεπει να μην εχεις ανταπτορα (αλλα αυτος ειχε εναν κινεζικο) και καπου αλλου ειχα διαβασει πως θελεις usb c to display port καλωδιο. Πραγμα που δεν ξερω εαν ισχυει.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.

Θεωρητικά τα 4Κ 60hz χρειάζονται μεγαλυτερο bandwidth απο 2Κ 120hz οπότε με ενα καλωδιο σαν αυτο θα μπορεις να εχεις την αναλυση και τα frame rates που θελεις :
https://www.amazon.co.uk/dp/B075V27G2R/ref=psdc_949408031_t2_B01LYD2Y19?th=1

Στα σχόλια κάποιος γράφει ότι πέτυχε και 144hz στα 1440p. 

Νομίζω το κόστος δεν είναι αποτρεπτικό για να το δοκιμάσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, nickvas19 είπε

Μαλλον ετσι θα το κανω γτ δεν μπορω να βρω ποσα μαξ frames υποστηριζει το macbook.

Γιατί δεν μπορείς? Δεν ξέρεις τι γραφικά έχει? Δηλαδή δεν ξέρεις αν το hardware υποστηρίζει? Λογικά γραφικά Intel iris δεν έχει?

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/products/98912/graphics-drivers/graphics-for-7th-generation-intel-processors/intel-iris-plus-graphics-650.html

Κάτι μου λέει ότι δεν θα ξεπεράσεις τα 60hz σε 4K....

Και φυσικά στα 2Κ δεν σημαίνει ότι διπλασιάζονται τα hz. 

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και που ξερεις ποση ανανεωση θα εχει στα 2κ?!

εγω αυτο ψαχνω. Εαν κλειδωνει στα 60hz στα 2κ λογω καλωδιου ή λογω μηχανηματος.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γτ νιωθω οτι δεν με καταλαβαινει κανεις?!

μιλαω για την 1440p εαν υποστηριζει 60hz ή 120hz ή 144hz. 

Που ακριβως ειδες να αναφερει για 1440p ποσα hz βγαζει?!ειλικρινα πες μου που το ειδες.

https://support.apple.com/kb/SP754?viewlocale=en_US&locale=en_US

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickvas19 είπε

Και που ξερεις ποση ανανεωση θα εχει στα 2κ?!

εγω αυτο ψαχνω. Εαν κλειδωνει στα 60hz στα 2κ λογω καλωδιου ή λογω μηχανηματος.

Για να πετύχεις 2k 144hz θέλεις τουλάχιστον hdmi 2 καλωδιο ή DisplayPort 1.4. Αμφιβάλω αν το συγκεκριμένο hardware θα καταφέρει να σου δώσει τέτοια δυνατότητα χωρίς να κολλάει και να έχει shuttering ή εικόνα, ακόμα και τα καλωδια να βρεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω hdmi 2.0 καλωδιο σε ενα satechi hub. Δεν ξερω εαν κοβει το hub.

Και εγω αμφιβαλλω ωστοσο θελω να δοκιμασω εστω να φτασω 120 ή εαν οχι παλι 120 στα 96hz για να βλεπω καμια ταινια πιο ανθρωπινα.

Επεξ/σία από nickvas19
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickvas19 είπε

Εχω hdmi 2.0 καλωδιο σε ενα satechi hub. Δεν ξερω εαν κοβει το hub.

Και εγω αμφιβαλλω ωστοσο θελω να δοκιμασω εστω να φτασω 120 ή εαν οχι παλι 120 στα 96hz για να βλεπω καμια ταινια πιο ανθρωπινα.

Νομίζω το satechi είναι usb c και δεν ξεπερνάει τα 30hz σε 4K.Λίγο χλωμό το κόβω να ξεπεράσει τα 60hz σε 2k.Θα χρειαστείς κάτι σαν και αυτό https://sonnettech.com/product/thunderbolt3-to-dual-hdmi-adapter.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...