Nauths Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Παιδιά καλησπέρα, αν και το forum δεν είναι συναφές με μηχανές θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάνει το Αθήνα - Θεσσαλονίκη τέλη Φλεβάρη με μηχανή. Κοιτάζω εισιτήρια αεροπλάνου, ολίγον τι τσιμπημενα απ' όταν έφυγε η Ryanair και σκεφτόμουν μήπως το έκανα με μηχανή πράγμα το οποίο θα μου λύσει τα χέρια από άποψη μετακίνησης μέσα στην πόλη. Σκεφτόμουν για μεγαλύτερη ευκολία να μείνω ένα βράδυ Τρίκαλα και να το μοιράσω σε 2 ημέρες. Δεν μπορώ να πω ότι θα με δυσκολέψει σαν ταξίδι, πιο πολύ το κρύο σκέφτομαι.
d3v4st4tor Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Με καλό ντύσιμο (χειμερινό μπουφαν με επένδυση, χειμερινά γάντια ,μπότες, ισοθερμικά εσώρουχα αν είναι εφικτό), και εφ'όσον ταξιδέψεις μέρα, δεν είναι τίποτα. Μείον αν η μηχανή είναι street γυμνό μοντέλο, άν έχει φαίρινγκ-ανεμοθώρακα ακόμα καλύτερα. Με μία στάση πχ Βόλο για καφέ και ξεμούδιασμα, η διαδρομή βγαίνει άνετα αυθημερόν, τηρόντας τα όρια ταχύτητας. Εννοείται μηχανή τσεκαρισμένη , ελαστικά σε καλή κατάσταση και ενημέρωση για καιρό για να μη γίνει το ταξίδι...Οδύσσεια. 1
ideal09 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Nauths είπε Παιδιά καλησπέρα, αν και το forum δεν είναι συναφές με μηχανές θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάνει το Αθήνα - Θεσσαλονίκη τέλη Φλεβάρη με μηχανή. Κοιτάζω εισιτήρια αεροπλάνου, ολίγον τι τσιμπημενα απ' όταν έφυγε η Ryanair και σκεφτόμουν μήπως το έκανα με μηχανή πράγμα το οποίο θα μου λύσει τα χέρια από άποψη μετακίνησης μέσα στην πόλη. Σκεφτόμουν για μεγαλύτερη ευκολία να μείνω ένα βράδυ Τρίκαλα και να το μοιράσω σε 2 ημέρες. Δεν μπορώ να πω ότι θα με δυσκολέψει σαν ταξίδι, πιο πολύ το κρύο σκέφτομαι. Θα φορέσεις τον γνωστό εξοπλισμό, ξέρεις, σκούφο, επιγονατίδες κ.λ.π. Θα πάρεις και ένα καλό μπουφανάκι, θα το γεμίσεις από μέσα εφημερίδες και θα πάρεις και ένα πακέτο ασπιρίνες να κυκλοφορεί το αιματάκι. Το έχω κάνει μια φόρα με χιόνια για λίγο πιο μακρια αλλά δικάβαλο με φιλαράκι για να οδηγάμε εναλλάξ. Έχει τη πλάκα της σαν εμπειρία αλλά δεν θα το ξανάκανα. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από ideal09
bbbb Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η μπορείς να πάρεις το βραδινό τρένο Θεσσαλονίκη-Αθηνα με επιστροφή και με 40.20€ εσυ και να μεταφέρεις και τη μηχανή με κόστος που προσωπικά δεν γνωρίζω πόσο θα είναι αλλά λογικά θα είναι φθηνότερο από το να πληρώσεις βενζίνη και διόδια. Σε 5.30 ώρες θα είσαι Αθήνα και χωρίς να φας και όλο το κρυο Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2020 από bbbb 1 2
dollyyy19 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αφου δεν εχεις περιορισμο χρονου,παρε τρενακι οπως ειπε ο συνφορουμιτης ,και φορτωσε και την μηχανη.φθηνοτερα και σιγουρα πιο ξεκουραστα......ασε το ρισκο ατυχηματος,που με μοτο γινεται πανευκολα δυστυχημα......ποσο παει το αεροπορικο χωρις ραιαναιρ; Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2020 από dollyyy19
andrapos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Εγώ είχα κάνει αυτό το ταξίδι 2καβαλο με kawasaki er6n.Ηταν φθινόπωρο αλλά με έπιασε καταιγίδα και έκατσα ένα βράδυ στο Βόλο.Στην επιστροφή (6 μέρες μετά)το πήρα σερί με στάση μόνο για καφέ.Πηγαινα με 130-140,όταν άνοιγα παραπάνω κουραζομουν γρήγορα και αναγκαζομουν να κάνω στάση.Το κρύο αν έχεις καλό μπουφανακι και γάντια μη το φοβάσαι.Αν έχεις γυμνό μηχανάκι(όπως είχα εγώ) να υπολογίσεις στο χρόνο ταξιδιού και κάποιες ώρες για στάσεις για ξεπιασμα.
Nauths Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Βασικά είναι καναπεδάτο σκούτερ, οπότε ταξιδεύεις χαλαρός με το φειρινγκ κιόλας, σκεφτόμουν χαλαρά από παλιά εθνική μέχρι Τρίκαλα, είδα ότι το προτείνουν και σε άλλα φορουμ. Το έχω δοκιμάσει μέχρι Μονεμβάσια 2κάβαλο και Ναύπακτο, όπου με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Περισσότερο το κρύο σκεφτόμουν, αλλά νομίζω τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο. Από άποψη οικονομικής πλευράς οι μεταφορικές για να το μεταφέρουν θέλουν γύρω στα 40 το δρομολόγιο. Βενζίνες και διόδια, αν το πας όλο από εθνική θα είναι γύρω στα 100€. Οι εταιρείες χρεώνουν τα αεροπορικά γύρω στα 100€, αλλά μου φαίνεται μεγαλύτερη ταλαιπωρία να πας αεροδρόμιο και μετά να πας μέσα θεσ/νικη πάλι από το αεροδρόμιο. Επίσης οι μηχανές δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο επικίνδυνες στην εθνική εκτός αν έχουν βάλει στόχο να σε καρφώσουν.
Ihavetheanswers Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όπως είπε ο φίλος από άποψη κόστους το βραδινό τρένο είναι μονόδρομος. Το πλήρες εισιτήριο μετ' επιστροφής στα 36.20€ (με την έκπτωση 10% μέσω της εφαρμογής). Χρόνος διαδρομής 5.30 ώρες. Ανάλογα και το πόσες μέρες θα κάτσεις Θεσσαλονίκη, μπορεί και να συμφέρει απλά να νοικιάσεις ένα σκούτερ ή αυτοκίνητο με 15€/μέρα. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2020 από Ihavetheanswers
li@m Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 55 λεπτά πριν, Ihavetheanswers είπε Όπως είπε ο φίλος από άποψη κόστους το βραδινό τρένο είναι μονόδρομος. Το πλήρες εισιτήριο μετ' επιστροφής στα 36.20€ (με την έκπτωση 10% μέσω της εφαρμογής). Χρόνος διαδρομής 5.30 ώρες. Ανάλογα και το πόσες μέρες θα κάτσεις Θεσσαλονίκη, μπορεί και να συμφέρει απλά να νοικιάσεις ένα σκούτερ ή αυτοκίνητο με 15€/μέρα. Το τρένο δεν μεταφέρει δίκυκλα εδώ και καιρό. 1
Ihavetheanswers Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, li@m είπε Το τρένο δεν μεταφέρει δίκυκλα εδώ και καιρό. Σωστά γι'αυτό πρότεινα να νοικιάσει κάτι όταν φτάσει στην Θεσσαλονίκη. Άλλωστε η πρώτη επιλογή του ήταν να πάει με αεροπλάνο και όταν φτάσει στην Θεσσαλονίκη να μετακινηθεί με άλλα μέσα (ταξί ή ΟΑΣΘ ή κάτι άλλο) την οποία όμως μπορεί να απορρίψει λόγο κόστους των αεροπορικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα