Προς το περιεχόμενο

Mazda 6 1800 2005 (Mzr)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp123 είπε

Τα eneos ειναι καλα λαδια δεν το συζηταμε αυτο.Η mazda σαν εταιρία έβαζε τα total ετσι πληροφοριακά στο λεω.  2 μαζντα ειχα. 3 , rx8 ,ποτε δεν μου έκαψαν λαδι , τα άλλαζα το πολυ 5000 χλμ. Το λάδι που συμληρωνεις ειναι παρα πολυ.μην ανακατεψεις τα λαδια οπως λες..Κακο θα κανεις παρα καλο.Αλλαξε σε motul που λες αλλά άλλαξε ολο το λάδι στο καρτερ.Για 30 35 ευρώ μην παιζεις με την τύχη σου.

Πηγαίνε σε ενα εξειδικευμένο για mazda..

Εννοείται όλο το λάδι , ίσως γράφτηκε λάθος και φίλτρο μαζί . 

Διαρροή δεν εχει 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, meletis_m είπε

Εννοείται όλο το λάδι , ίσως γράφτηκε λάθος και φίλτρο μαζί . 

Διαρροή δεν εχει 

Αν δεν έχει διαρροή τοτε μαλλον απο τσιμουχες στις βαλβίδες..1000 που λες ειναι παρα πολλά για αλλαγή τσιμουχακια και μια τσοντα καπακιου. και μια του ψευτοκαπακου.ποσα εργατικά βαζει ? 800 ευρώ?.ψαξε αλλου.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, mp123 είπε

Αν δεν έχει διαρροή τοτε μαλλον απο τσιμουχες στις βαλβίδες..1000 που λες ειναι παρα πολλά για αλλαγή τσιμουχακια και μια τσοντα καπακιου. και μια του ψευτοκαπακου.ποσα εργατικά βαζει ? 800 ευρώ?.ψαξε αλλου.

1000€ για πλήρη επισκευή + συμπλέκτη 150€ 

τσιμουχάκια βαλβιδων + φλάντζα καπακιοού 100€ της victor reinz + εργασία 

Και εγώ για τσιμουχάκια βαλβιδών πιστευω αλλά κανένας δεν αναλαμβάνει μόνο τη συγκεκριμένη εργασία και προτείνουν πλήρη επισκυή

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, meletis_m είπε

1000€ για πλήρη επισκευή + συμπλέκτη 150€ 

τσιμουχάκια βαλβιδων + φλάντζα καπακιοού 100€ της victor reinz + εργασία 

Και εγώ για τσιμουχάκια βαλβιδών πιστευω αλλά κανένας δεν αναλαμβάνει μόνο τη συγκεκριμένη εργασία και προτείνουν πλήρη επισκυή

Βρες κάποιον που να τα αναλαβει.Δεν πιστευω να ειναι τοσο δυσκολο.Δλδ  ένα 500ρικο μαζι με τον συμπλέκτη ολα μαζι. καλα ειναι .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν καίει λάδι ενας κινητήρας οι πιθανότερες αιτίες είναι 2. Είτε από τσιμουχακια είτε από τα ελατήρια πιστονιού τα οποία ή έχουν κολλήσει ή λόγω φθοράς τους. Το μέγα πρόβλημα είναι πως αναγνωρίζεις αν φταίνε τα τσιμουχακια ή τα ελατήρια για το κάψιμο λαδιού για να μην προβαίνει σε αχριαστες και κοστοβορες εργασίες.

Αν είναι κολλημένα τα ελατήρια ίσως να βοηθούσε ένα πλύσιμο εσωτερικού κινητήρα (engine flush) κατά την αλλαγή λαδιών αλλά υπάρχει και ο φόβος αν τυχόν αποκολληθούν χοντρά κομμάτια βρωμιάς και βουλωνουν τίποτα δίοδοι ή καμμία σίτα λαδιού.

Επειδή παρόμοιο θέμα αντιμετωπίζω και εγώ, στο συνεργείο που πηγαινα μου λέει οτι για τόση μεγάλη απώλεια λαδιού ( 1,5λ/7.500 χλμ  δηλαδή 200μλ/1000χλμ ) πρέπει να φταίνε τα ελατήρια και όχι τα τσιμουχακια και θέλει μερικό ρεκτιφιε.Στην περίπτωση μου το κακό είναι ότι έχω ανοδικές τάσεις, τώρα πρέπει να είμαι στα 400-450. Τώρα σκέφτομαι να το πάω σε κάποιον που ασχολειτε με βελτίωση κινητήρων μιας και τους θεωρώ πιο ειδικευμένους στο άνοιγμα κινητήρων και θα έχουν τα κατάλληλα εργαλεια παρά τα  γενικά συνεργεία.

Επεξ/σία από teddy71
Δημοσ.
2 ώρες πριν, teddy71 είπε

Όταν καίει λάδι ενας κινητήρας οι πιθανότερες αιτίες είναι 2. Είτε από τσιμουχακια είτε από τα ελατήρια πιστονιού τα οποία ή έχουν κολλήσει ή λόγω φθοράς τους. Το μέγα πρόβλημα είναι πως αναγνωρίζεις αν φταίνε τα τσιμουχακια ή τα ελατήρια για το κάψιμο λαδιού για να μην προβαίνει σε αχριαστες και κοστοβορες εργασίες.

Αν είναι κολλημένα τα ελατήρια ίσως να βοηθούσε ένα πλύσιμο εσωτερικού κινητήρα (engine flush) κατά την αλλαγή λαδιών αλλά υπάρχει και ο φόβος αν τυχόν αποκολληθούν χοντρά κομμάτια βρωμιάς και βουλωνουν τίποτα δίοδοι ή καμμία σίτα λαδιού.

Επειδή παρόμοιο θέμα αντιμετωπίζω και εγώ, στο συνεργείο που πηγαινα μου λέει οτι για τόση μεγάλη απώλεια λαδιού ( 1,5λ/7.500 χλμ  δηλαδή 200μλ/1000χλμ ) πρέπει να φταίνε τα ελατήρια και όχι τα τσιμουχακια και θέλει μερικό ρεκτιφιε.Στην περίπτωση μου το κακό είναι ότι έχω ανοδικές τάσεις, τώρα πρέπει να είμαι στα 400-450. Τώρα σκέφτομαι να το πάω σε κάποιον που ασχολειτε με βελτίωση κινητήρων μιας και τους θεωρώ πιο ειδικευμένους στο άνοιγμα κινητήρων και θα έχουν τα κατάλληλα εργαλεια παρά τα  γενικά συνεργεία.

Αφού πήρε πιέσεις ο άνθρωπος και του είπαν πως είναι ενταξη βάση το τι δινει ο κατασκευαστής.αρα δεν είναι ελατήρια εκβολών.

Δημοσ.

Aν κατά την εκκίνηση του κινητήρα μετά από πολλή ώρα ακινησίας (π.χ. το πρωί ενώ όλο το βραδυ είναι σβηστό) βγάλει αρκετό καπνό τότε τα τσιμουχάκια  και ίσως και οι οδηγοί των βαλβίδων είναι off. Τώρα όσον αφορά το κόστος επισκευής της κυλινδροκεφαλής το κόστος ποικίλει ανάλογα  με το εύρος των αναγκαίων εργασιών και ανταλλακτικών.  Από μια αλλαγή στα τσιμουχάκια χωρίς εξαγωγή της κεφαλής μέχρι πλήρη επισκευή αυτής με οδηγούς- έδρες- τσιμούχες κλπ συναφή .....

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στό αμάξι πήγα να αλλάξω φλάντζα καπακιού βαλβιδών ( είχε διαρροή) και το καπάκι ήταν σε μεγάλο βαθμό λυμένο. Το βιδώσαμε όσο προτείνει ο κατασκευαστής αλλάχτηκε και η φλάντζα και το παρακολουθώ .

Ωστόσο του έβαλα υγραέριο και θα παρακολουθήσω τη κατανάλωση του. Μέχρι πρίν καταλάβω ότι ήταν λυτό το καπάκι έκαιγε το ίδιο.

Όσο αφορά το υγραέριο ρυθμίστηκε εν κίνησει στο δρόμο, κάνει 100 χιλιόμετρα ημερησίως .

Διαρροή απο κάπου αλλού δέν φάνηκε που ανέβηκε στη ράμπα . 

Επιπλέον το αμάξι δεν καπνίζει το πρωί ή σε απότομο γκάζι και οι συμπιέσεις είναι στα μέσα στα όρια του κατασκευαστή όπως έχω ήδη γράψει.

Επεξ/σία από meletis_m
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ο κινητήρας θα μπεί αρχές Σεπτέμβρη για επισκευή. Πέρα απο τη κατανάλωση λαδιού , λερώνει και τα μπουζί και κάνει διακοπές.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Ο κινητήρας θα μπεί αρχές Σεπτέμβρη για επισκευή. Πέρα απο τη κατανάλωση λαδιού , λερώνει και τα μπουζί και κάνει διακοπές.

Η συμπίεση έχει πέσει; 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Η συμπίεση έχει πέσει; 

Επειδή πήγα συνεργειο , το μέτρησε και δέν είχε μεταβληθεί . 

Και εχω περιέργια να δώ σε τι κατάσταση θα είναι , γιατί ο προηγούμενος δέν πρέπει να άλλαζε λάδια κάθε 10,000 το λιγότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...