Προς το περιεχόμενο

Mazda 6 1800 2005 (Mzr)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφόσον με χτύπησαν και βγήκε μη επισκευάσιμο το προηγούμενο αμάξι (Honda Accord) , πήρα 1 Mazda 6 .

Το αμάξι έγινε έλεγχος πρίν τη αγορά. Ήθελε μαζέματα (γενικό Service) και βάση μηχανής . Όλα έγιναν.

Η απορία είναι η εξής ο προηγούμενος είχε βιβλίο και έγραφε μόνο το ιξώδες που έβαζε χωρίς το τύπο-μάρκα.

Για αυτό θεώρησα σωστό να συνεχίσω και εγώ 10/40 και επέλεξα τα Eneos .

Διάβασα και το βιβλίο του και προτείνουν 5/30,5/40 και 10/40

Ωστόσο το αμάξι μου έκαιγε 600 ml /1000. με τα Eneos Δέν βγάζει σημάδια άσπρου καπνού και τα μπουζί του είναι καλά .

Υποπτεύομαι ίσως τσιμουχάκια βαλβιδών αλλά κανένα συνεργείο δεν αναλαμβανει μόνο τη συγκεκριμένη εργασία και λένε για ολική επισκευή.(~1000 +€)

Άλλό συνεργείο μου είπε μήν δίνεις λεφτά τα συγκεκριμένα έκαιγαν απο την μάνα τους, ρίξτου ενα πρόσθετο κάθε αλλαγή και άστο όσο πάει.

Το αμάξι έχει ~220.000  χιλιόμετρα έχουν ελεγχθεί . 

Δημοσ.

Σίγουρα δεν χάνει από πουθενά; Συνήθως χάνουν απο την τσιμουχα του ψευτοκαπακου ή από τσιμουχακια στον ιμάντα χρονισμού.

600ml είναι πολύ για να στο καίει.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, meletis_m είπε

Άλλό συνεργείο μου είπε μήν δίνεις λεφτά τα συγκεκριμένα έκαιγαν απο την μάνα τους

Το αμάξι έχει ~220.000  χιλιόμετρα έχουν ελεγχθεί . 

Όχι. Δεν καίει σταγόνα το μοτέρ αυτό αν είναι σωστά συντηρημένο. Συνέχισε με 5-30 λάδι και μπουζί εργοστασιακής ψυχρότητας.

Τα προβλήματα ως συνήθως ξεκινούν με αυθαιρεσίες των συνεργείων που ως συνήθως δεν δουλεύουν by the book.

Οι βάσεις κινητήρα κόβονται συχνά σε αυτό το αυτοκίνητο, όταν δεν λιπαίνονται όπως προβλέπεται.

Προσπάθησε να αντικαταστήσεις όλα τα αναλώσιμα με εργοστασιακών προδιαγραφών και μετά βλέπεις.

Δημοσ.

Ελενξε η ακομη καλυτερα αλλαξε την βαλβιδα PCV (positive crankcase ventilation valve) ή βαλβιδα αναθυμιασεων, καθως και την τσιμουχα της. Παρολο που στα μανιουαλ προτeινετε ο ελεγχος τους ανα διαστηματα ειναι κατι που συστηματικα παραλειπουν να κανουν τα συνεργεια. Μετα απο τοσο χιλιομετρα και χρονια τo λαστιχακι της σιγουρα θα εχει ξεραθει και βαλβιδα ισως να εχει χαλασει ή βουλωσει και μην κανει αναρροφιση των αναθυμιασεων του λιπαντικου.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, bill999r είπε

Σίγουρα δεν χάνει από πουθενά; Συνήθως χάνουν απο την τσιμουχα του ψευτοκαπακου ή από τσιμουχακια στον ιμάντα χρονισμού.

600ml είναι πολύ για να στο καίει.

Του έβγαλα τη ποδιά 1 εβδομάδα και δέν είδα σημάδια λαδιού. Άλλαξα μια φλάντζα καπακιού βαλβιδών που ήθελε

11 ώρες πριν, tomasss είπε

Όχι. Δεν καίει σταγόνα το μοτέρ αυτό αν είναι σωστά συντηρημένο. Συνέχισε με 5-30 λάδι και μπουζί εργοστασιακής ψυχρότητας.

Τα προβλήματα ως συνήθως ξεκινούν με αυθαιρεσίες των συνεργείων που ως συνήθως δεν δουλεύουν by the book.

Οι βάσεις κινητήρα κόβονται συχνά σε αυτό το αυτοκίνητο, όταν δεν λιπαίνονται όπως προβλέπεται.

Προσπάθησε να αντικαταστήσεις όλα τα αναλώσιμα με εργοστασιακών προδιαγραφών και μετά βλέπεις.

Στο αμάξι με το που το πήρα έκανα πλήρες Service , και αλλάχτηκε και η βάση (κουκουνάρα) είναι λαδιού .

Μπουζί εχουν μπεί της μάνας του ιριδίου οτι έγραφε το βιβλίο.

Απλώς δεν ξέρω επειδή ο προηγούμενος έγραφε 10/40 να του βάλω εγω 5/40 θα το καίει ξανά . Όντως όμως η Mazda δινει 5/40 και 10/40 , syn;exisa 10/40 λόγω και χιλιομέτρων 

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω γιατί αλλά μια φορά που έβαλα eneos λάδι σε  αυτοκίνητο αντίστοιχων χιλιομέτρων είχα αρκετά μεγάλη κατανάλωση λαδιού άλλαξα σε motul 6100 10/40 και μειώθηκε αισθητά...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ideal09 είπε

Συμπίεση μέτρησες;

Ναι το αμάξι πήγε σε δικό μου συνεργείο πριν τη αγορά βρέθηκε σε καλές τιμές κοντά στο κατασκευαστη η συμπίεση και στους 4 .

1 ώρα πριν, DantesInferno είπε

Δεν γνωρίζω γιατί αλλά μια φορά που έβαλα eneos λάδι σε  αυτοκίνητο αντίστοιχων χιλιομέτρων είχα αρκετά μεγάλη κατανάλωση λαδιού άλλαξα σε motul 6100 10/40 και μειώθηκε αισθητά...

Και εγώ αυτό λέω να δοκιμάσω , τα ενεος τα πήρα επίτηδες από το συνεργείο που πηγαίνω τόσα χρόνια γιατί έχουν ακουστεί διάφορα.

Θα πάρω 1 5λιτρο motul και εάν ξανακαψει . 4,3 λίτρα παίρνει μαζί με φίλτρο

Δημοσ.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ! Δεν παίρνουμε ένα 10/40 ή ένα 5/30! Πρώτα βλέπουμε τι προδιαγραφες χρειάζεται το αμάξι μας και μετά κοιτάμε τι μάρκα και SAE θέλουμε. 

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, thanasisxask είπε

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ! Δεν παίρνουμε ένα 10/40 ή ένα 5/30! Πρώτα βλέπουμε τι προδιαγραφες χρειάζεται το αμάξι μας και μετά κοιτάμε τι μάρκα και SAE θέλουμε. 

Το πιο σωστο, πρωτα κοιτας προδιαγραφες λαδιου και μετα ιξωδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, thanasisxask είπε

Διάβασα το βιβλίο κατασκευαστη αλλά το ειδα και στο Autodata. Απλώς συμβουλεύτηκα το συνεργείο ποιά μάρκα να επιλέξω . Μου είπε εγω δουλεύω Eneos μπορείς να φέρεις και εσύ οποιοδήποτε θές. 

Επεξ/σία από meletis_m
Δημοσ.
3 ώρες πριν, thanasisxask είπε

@meletis_m δηλαδή όλα τα μοντέλα 5/30 και 10/40 της Eneos κάνουν για το αυτοκίνητο σου. 

Δέν κάνουν όλα τα Eneos σύμφωνα με τη σελίδα τους και ις προδιαγραφές μου έβγαλε το premium10/40 

Δημοσ.

το αυτοκίνητο έχει ήδη 220000 χλμ με λάδια 10/40 που κανεις δεν ξερει ... μαρκα, ποιότητα ,...ο κινητήρας εχει πάρει ανοχές οπότε ένα καλό 10/40 θα έβαζα στη θέση σου

Δημοσ.
15 ώρες πριν, meletis_m είπε

Δέν κάνουν όλα τα Eneos σύμφωνα με τη σελίδα τους και ις προδιαγραφές μου έβγαλε το premium10/40 

Τα eneos ειναι καλα λαδια δεν το συζηταμε αυτο.Η mazda σαν εταιρία έβαζε τα total ετσι πληροφοριακά στο λεω.  2 μαζντα ειχα. 3 , rx8 ,ποτε δεν μου έκαψαν λαδι , τα άλλαζα το πολυ 5000 χλμ. Το λάδι που συμληρωνεις ειναι παρα πολυ.μην ανακατεψεις τα λαδια οπως λες..Κακο θα κανεις παρα καλο.Αλλαξε σε motul που λες αλλά άλλαξε ολο το λάδι στο καρτερ.Για 30 35 ευρώ μην παιζεις με την τύχη σου.

Πηγαίνε σε ενα εξειδικευμένο για mazda..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...