Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη ειμαι πρωταρης ατο φτιαξιμο pc και δεν ξερω αν εχω παρει ασχετα μεταξυ τους hardware, εχω παρει τα εν λογω καλουδια:

-radeon rx580 saphire nitro plus 4gb gddr5
-toshiba hdd 1TB
-Kingston 2GB 1600MHz DDR3 KVR16N11S6/2
-ADATA Ultimate SU630 240GB 2.5" Sata III ASU630SS-240GQ-R

-MSI B450 Tomahawk MAX

- case corsair cardbide 270R midi tower

-600wat τροφοδοτικο

AMD ryzen 5 3400G AM4/3.7 GHz/6 MB

αν μου εχει ξεφυγει κατι, αν δεν ειναι συμβατα μεταξυ τους η αν υπαρχει αλλο προβλημα, θα μπορουσε να μου το εξηγήσει καποιος;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε

Οι ram δεν είναι συμβατές. Χρειάζεσαι ddr4. Προτίμησε 3000+ MHz. 

ευχαριστω. περα απο αυτο ελπιζω να μου κρατησει αρκετο καιρο ο εν λογω σχεδιασμος.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, shinobio είπε

ευχαριστω. περα απο αυτο ελπιζω να μου κρατησει αρκετο καιρο ο εν λογω σχεδιασμος.

Καλησπερα...τα εχεις ηδη αγορασει αυτα που εχεις γραψει η σκοπευεις να τα αγορασεις?

πρωτα πηγαινε εδω και συμπληρωσε τον οδηγο 

και βαλτον εδω

https://www.insomnia.gr/forums/forum/49-νέα-συστήματα-αναβαθμίσεις/

Δημοσ.

ειναι ηδη αγορασμένα,  με τα περισοτερα να μην εχουν ανοιχτει σε περίπτωση που θα χρειαστει να τα γυρισω.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, shinobio είπε

ειναι ηδη αγορασμένα,  με τα περισοτερα να μην εχουν ανοιχτει σε περίπτωση που θα χρειαστει να τα γυρισω.

Επιστρέφεις επεξεργαστή και μνήμες ραμ. Αγοράζεις cpu ryzen 2600 και μνήμες crucial balistix 16 gb 3200

• Like 2
Δημοσ.

Μια καλή πρακτική είναι να επιλέγεις Motherboard αναλογα με το τι CPU θελεις (και budget φυσικα) και μετα πηγαινεις στην official σελιδια του κατασκευαστη της (πχ MSI, ASUS, κλπ)

και εκει στα τεχνικα βλεπεις ακριβώς τι υποστηριζει. (συχνότητες/τυπος RAM κλπ)

• Thanks 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Skrez1982 είπε

Επιστρέφεις επεξεργαστή και μνήμες ραμ. Αγοράζεις cpu ryzen 2600 και μνήμες crucial balistix 16 gb 3200

τσιμπιμενες ειναι οι ram κατι πιο φθηνο δεν εχει;

οσο για επεξεργαστη,

γιατι, δεν ταιριάζει; ειναι πιο αποδοτικος;

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα να πας σε 3400 αφού έχεις κάρτα γραφικών. Ο 2600 θα είναι πολύ καλύτερος . Ο 3400 κοστίζει 150 ευρώ χονδρικά. Ο 2600 είναι στα 115.  Ραμ οι δικές σου δεν κάνουν ούτως η άλλως. Στα 70 ευρώ αυτές που σου πρότεινα είναι κορυφή για τα λεφτά τους. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ο 3400 έχει κάρτα γραφικών ενσωματωμένη για light gaming οπότε διαλέγεις η light gaming και γυρίζεις κάρτα γραφικών η gaming και γυρίζεις cpu και βάζεις 2600. Οι μνήμες δεν κάνουν τις γυρίζεις παίρνεις 2x8gb  3200 mhz ddr4.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, daredevil1 είπε

Ο 3400 έχει κάρτα γραφικών ενσωματωμένη για light gaming οπότε διαλέγεις η light gaming και γυρίζεις κάρτα γραφικών η gaming και γυρίζεις cpu και βάζεις 2600. Οι μνήμες δεν κάνουν τις γυρίζεις παίρνεις 2x8gb  3200 mhz ddr4.

18 ώρες πριν, Skrez1982 είπε

Δεν έχει νόημα να πας σε 3400 αφού έχεις κάρτα γραφικών. Ο 2600 θα είναι πολύ καλύτερος . Ο 3400 κοστίζει 150 ευρώ χονδρικά. Ο 2600 είναι στα 115.  Ραμ οι δικές σου δεν κάνουν ούτως η άλλως. Στα 70 ευρώ αυτές που σου πρότεινα είναι κορυφή για τα λεφτά τους. 

δυστυχως η εγγύηση των ram εχει τελιωσει κανα χρονο. μαλλον θα κανω αυτο που λετε με τις ram (αν εχω λεφτα αρκετα).

επειδη δεν θα ειναι μονο και για gaming (λεω να δοκιμασω την unreal την τεταρτη + και το οτι θελω να εχω καμποσα χρονια τον επεξεργαστη) ειναι σιγουρα καλη ιδεα να τον γυρισω πισω; δεν μπορω να τα εχω και τα 2 και αν ναι γιατι;

υ.γ: οταν λετε light ενοειτε; π.χ. τα "βαρια" παιχνιδια σαν το witcher 3 η το dragon age 3 που ηταν ασήκωτα το 2015-2017 (και εν μερει ακομη ειναι)  η τα βαρια του 2019-2020; (doom eternal, battlefield v, cyberpunk 2077, klp klp).

Δημοσ.

Witcher 3 θα παίξει 1080p low στα 30 fps στο περίπου ο 3400g. Στα πολύ βαριά παιχνίδια πας low ρυθμίσεις σίγουρα. Για light gaming όμως είναι αξιοπρεπής αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσεις 140-150 ευρώ που έχει ο επεξεργαστής και να μην πάρεις πχ Ryzen 1200 και RX 560 με λίγα ευρώ παραπάνω και θα παίζεις καλύτερα (τα διπλά fps στο low.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, daredevil1 είπε

Witcher 3 θα παίξει 1080p low στα 30 fps στο περίπου ο 3400g. Στα πολύ βαριά παιχνίδια πας low ρυθμίσεις σίγουρα. Για light gaming όμως είναι αξιοπρεπής αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσεις 140-150 ευρώ που έχει ο επεξεργαστής και να μην πάρεις πχ Ryzen 1200 και RX 560 με λίγα ευρώ παραπάνω και θα παίζεις καλύτερα (τα διπλά fps στο low.

29 λεπτά πριν, DiaperCh@nger101 είπε

Πιο τροφοδοτικό έχεις πάρει?

Την 580 αν γίνεται να την αλλάξεις με 8gb.

+1 ότι σου λένε τα παιδιά για μνήμες και επεξεργαστή.

Δυστυχώς,  η καρτα γραφικων ειναι στην ιδια ιστορια με την ram. το πιο πιθανό ειναι μαλλον να παω για αλλαγη επεξεργαστη, και μετα να βάλω οταν μαζεψω λεφτα δευτερη ram (πηρα ηδη μια).

για το τροφοδοτικο, πρεπει να το ψαξω, ειναι ενα απο παλιοτερο pc μου. 600αρο σε wat και το φοβαμι μηπως δεν καταφερει να στηριξει το pc.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, shinobio είπε

Δυστυχώς,  η καρτα γραφικων ειναι στην ιδια ιστορια με την ram. το πιο πιθανό ειναι μαλλον να παω για αλλαγη επεξεργαστη, και μετα να βάλω οταν μαζεψω λεφτα δευτερη ram (πηρα ηδη μια).

για το τροφοδοτικο, πρεπει να το ψαξω, ειναι ενα απο παλιοτερο pc μου. 600αρο σε wat και το φοβαμι μηπως δεν καταφερει να στηριξει το pc.

Πια ram πήρες?

Δεν πειράζει αν δεν αλλάζει η 580 4gb καλή είναι κι αυτή.

Τα 600watt ονομαστικά είναι υπεραρκετά για το pc που στήνεις. Πρόβλημα υπάρχει αν είναι ανώνυμη κινεζιά και παλιό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...