bblaw20 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Ξερω πως το attenuation σε VDSL ειναι διαφορετικο απο το attenuation του ADSL. Υπαρχει τροπος υπολογισμου για VDSL? πχ το adsl ειναι 13.8 ανα Χιλιομετρο.
jkoukos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Χοντρικά αφαιρείς 6-7dB από την τιμή του VDSL και το υπολογίζεις ως ADSL.
bblaw20 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δηλαδη εγω με 4.5 ειμαι αγκαλια με την καμπινα?
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 8 minutes ago, bblaw20 said: Δηλαδη εγω με 4.5 ειμαι αγκαλια με την καμπινα? βλεπεις το κκ στον κατανενητη ή στην χωνευτη σου και κανεια μια βολτα εξω και βρισκεις την καμπινα.πχ εμενα ειναι σε 30 40 μετρα απο το σπιτι μου.
bblaw20 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, poulinos είπε βλεπεις το κκ στον κατανενητη ή στην χωνευτη σου και κανεια μια βολτα εξω και βρισκεις την καμπινα.πχ εμενα ειναι σε 30 40 μετρα απο το σπιτι μου. Το ξερω εχω οπτικη επαφη με την καμπινα γυρω στα 100 μετρα αν και δεν εχω ιδεα πως πανε τα καλωδια στην κολονα που δινει στο σπιτι μου.
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 28 minutes ago, bblaw20 said: Το ξερω εχω οπτικη επαφη με την καμπινα γυρω στα 100 μετρα αν και δεν εχω ιδεα πως πανε τα καλωδια στην κολονα που δινει στο σπιτι μου. το attenuation ειναι περιπου παντα.με αλλο dslam με αλλο cpe ακομα και με αλλο profile μπορει να δεις αλλα τιμη.οποτε δεν εχει νοημα.απλα ξερεις περιπου 100 μετρα.
malias4 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Να κανω κ εγω την ερωτηση επειδη σκεφτομαι να φυγω απο cyta κ να παω σε οτε vdsl οποτε θα δωσω αρκετα παραπανω γιουρος Εμενα το atenuation ειναι 10.6 οποτε θα πιασω πχ ενα 45αρι σε 50αρα συνδεση; Με το εργαλειο υπολογισμου αποστασης με βγαζει στα 768 μετρα Επισης βλεπετε κατι αλλο ετσι παραξενο απο τη φωτο που ανεβασα; Παντως συγχρονιζω χαμηλα ε για 24αρα γραμη
dpolal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, bblaw20 είπε Το ξερω εχω οπτικη επαφη με την καμπινα γυρω στα 100 μετρα αν και δεν εχω ιδεα πως πανε τα καλωδια στην κολονα που δινει στο σπιτι μου. Αφού την βλέπεις στα 100 μέτρα, υπολόγισε και άλλα 10-20 μέχρι να φτάσει στο ρούτερ. Τί παραπάνω να σου δείξει το attenuation;;
bblaw20 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 16 ώρες πριν, dpolal είπε Αφού την βλέπεις στα 100 μέτρα, υπολόγισε και άλλα 10-20 μέχρι να φτάσει στο ρούτερ. Τί παραπάνω να σου δείξει το attenuation;; Απλα το λεω γιατι μενω σε χωριο και εχω ακουσει ιστοριες που σε αλλα χωρια πανε το καλωδιο γυρω γυρω και ενω καποιος εχει τη καμπινα εξω απο την αυλη του το καλωδιο ερχεται μεσω Λαμιας 🤣
dpolal Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, bblaw20 είπε Απλα το λεω γιατι μενω σε χωριο και εχω ακουσει ιστοριες που σε αλλα χωρια πανε το καλωδιο γυρω γυρω και ενω καποιος εχει τη καμπινα εξω απο την αυλη του το καλωδιο ερχεται μεσω Λαμιας 🤣 Οκ, αλλά αν δεν έχεις τραγικές ταχύτητες ή αποσυνδέσεις τότε και αφού έχεις αποκλείσει όλα τα άλλα (ποιότητα καλωδιώσεων στο σπίτι κλπ) λογικά είσαι οκ από απόσταση. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2020 από dpolal
poulinos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 On 22/01/2020 at 15:15, bblaw20 said: Απλα το λεω γιατι μενω σε χωριο και εχω ακουσει ιστοριες που σε αλλα χωρια πανε το καλωδιο γυρω γυρω και ενω καποιος εχει τη καμπινα εξω απο την αυλη του το καλωδιο ερχεται μεσω Λαμιας 🤣 και να ισχυει αυτο που το εχω δει σπανια να κανει κυκλο και εκει συνηθως λογω δρομων κτλ πχ κοντα Mall μαρουσι ,παλι δεν μπορεις να κανεις τιποτα. On 21/01/2020 at 22:31, malias4 said: Να κανω κ εγω την ερωτηση επειδη σκεφτομαι να φυγω απο cyta κ να παω σε οτε vdsl οποτε θα δωσω αρκετα παραπανω γιουρος Εμενα το atenuation ειναι 10.6 οποτε θα πιασω πχ ενα 45αρι σε 50αρα συνδεση; Με το εργαλειο υπολογισμου αποστασης με βγαζει στα 768 μετρα Επισης βλεπετε κατι αλλο ετσι παραξενο απο τη φωτο που ανεβασα; Παντως συγχρονιζω χαμηλα ε για 24αρα γραμη με 6 margin αν σου δωσει ο παροχος θα παιξεις κανα 1,5mbit Παραπανω.αν παιρνεις απο καμπινα τοτε θα παιξεις καλυτερα απο οτι τωρα.αν ανηκεις στις περιπτωσεις που δεν υπαρχει καμπινα επειδη εισαι κοντα στο ακ ή επειδη δεν εχει καλυφτει η περιοχη τοτε ναι μην περιμενεις θαυματα. δηλαδη αν παρεις απο το αστικο κεντρο τοτε...... στα 700 μετρα λιγα θα κερδισεις.δεν ειναι και τοσο χαμηλα για 24 αρα.υπαρχουν καιχειροτερα:P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα