Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To gdpr (γιδι ...προ) αφορα το τι μαζευει ενας dev απο σενα για σενα, πως το σωζει, για ποσο, πως μπορεις να το σβησεις αν θες κλπ κλπ.

Επιλογη? Καμια επιλογη δεν εχω οταν σερφαρω σε 50 σελιδες (που δεν εχω ξαναμπει ποτε) καθε μερα. Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να ανοιγω μενου και να παταω κουμπακια. Ειτε παραδιδομαι πληρως (με ενεργητικη συναινεση "accept all") ειτε ψαχνομαι και κανω την επανασταση μου... αφου δεν φροντισε η μπουρεκοκρατια των Βρυξελλων για μενα.

privacy.png

Δημοσ.
12 ώρες πριν, sansara είπε

Το gdpr ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που εχει φτιαξει τελευταια το ευρωπαικο γραφειοκρατικο συνωθυλευμα.

Απο την αδυναμια του να θεσπισει ανοιχτα προτυπα που μπορουν να ακολουθησουν οι browsers και να δωσουν μια one-click μονιμη επιλογη ιδιωτικοτητας στο χρηστη, μετακυλησε την ευθυνη στον χρηστη ανα επισκεψη! Αυτο σημαινει την αυτόματη υποβαθμιση της εμπειρίας του ευρωπαιου χρηστη στην πλοηγηση του στο ιντερνετ, αναγκαζοντας τον να δεχεται τελικα την πληρη αποποιηση της ιδιωτικοτητας του επειδη βαριεται να ανοιξει τα πολυπλοκα μενου του καθε site. Παταει ενα accept και τελειωνει, ενω η επιθυμια του ειναι η ιδιωτικοτητα. Για αλλη μια φορα το ευρωπαικο συνωθυλευμα συνθλιβει με το βαρος και την ακαμψια του τα δικαιωματα των πολιτων του.

Η μονη επιλογη του πολιτη είναι να στησει μονος του ενα firefox με περιοριστικα extensions οπως τα: https everywhere, ublock origin, decentraleyes, facebook container κλπ (ολα αυτα μαζι) και ενα decline automator που βρισκει μονο του τις επιλογες και επιλεγει απορριψη αυτοματα σε καθε επισκεψη. Ο ψαγμενος χρηστης θα το καταφερει, το 90% ομως ειναι σε πολυ χειροτερη φαση πλεον αποτι ηταν πριν το gdpr γιατι συναινει ενεργητικα πλεον στην παρακολουθηση του!

Ντροπη κομισιον....ντροπη και προδοσια!

Κάτσε, γιατί μπερδέψαμε τα μπούτια μας εδώ. 

Είναι ευθύνη του νόμου να σε πιάσει από το χέρι και να σε πει "Πρόσεχε, μην κάνεις μα...βλακείες επειδή βαριέσαι;" και δεν είναι των εταιρειών που με κάθε τρόπο προσπαθούν να σε κλέψουν τα στοιχεία; 
Να μην αναφέρουμε ότι τώρα γίνεται να ζητήσεις το σύστημα/εταιρεία πίσω από το broswer(λέγε με google) να σε ξεχάσει και έχεις πολύ μεγαλύτερο έλεγχο στα στοιχεία σου (π.χ. αυτόματο σβήσιμο μετά από 3 χρόνια κ.ο.κ.).

Επίσης μάλλον δεν έχεις ιδέα σε τι βαθμό άλλαξαν τα προσωπικά δεδομένα στην βιομηχανία και σε τι τρελές λούπες πέφτουν οι εταιρείες για να μην παραβιάσουν την ιδιωτικότητα των end-customers(ιδίως σε θέμα ταυτοποίησης χρήστη).

|

Αλλά είπαμε, μαλακίες των τεμπελχανάδων γραφειοκρατών για να δικαιολογήσουν τα μισθά τους...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, sansara είπε

Αυτο σημαινει την αυτόματη υποβαθμιση της εμπειρίας του ευρωπαιου χρηστη στην πλοηγηση του στο ιντερνετ, αναγκαζοντας τον να δεχεται τελικα την πληρη αποποιηση της ιδιωτικοτητας του επειδη βαριεται να ανοιξει τα πολυπλοκα μενου του καθε site. Παταει ενα accept και τελειωνει, ενω η επιθυμια του ειναι η ιδιωτικοτητα.

Σου συστήνω να διαβάσεις περί GDPR περισσότερα και μετά να ξεκινήσεις τις καταγγελίες.

Η default κατάσταση -σύμφωνα με το GDPR- είναι όλες οι επιλογές για τα cookies να είναι απενεργοποιημένες. Ο χρήστης που βαριέται λοιπόν, πατάει accept και δεν έχει ενεργοποιήσει κανένα cookie. Όπου δεις να μην συμβαίνει αυτό, κάνε καταγγελία.

Επεξ/σία από VChris
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sansara είπε

To gdpr (γιδι ...προ) αφορα το τι μαζευει ενας dev απο σενα για σενα, πως το σωζει, για ποσο, πως μπορεις να το σβησεις αν θες κλπ κλπ.

Επιλογη? Καμια επιλογη δεν εχω οταν σερφαρω σε 50 σελιδες (που δεν εχω ξαναμπει ποτε) καθε μερα. Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να ανοιγω μενου και να παταω κουμπακια. Ειτε παραδιδομαι πληρως (με ενεργητικη συναινεση "accept all") ειτε ψαχνομαι και κανω την επανασταση μου... αφου δεν φροντισε η μπουρεκοκρατια των Βρυξελλων για μενα.

privacy.png

To gdpr αφορά τα δεδομένα που μπορούν να ταυτοποιήσουν εσένα προσωπικά σαν άτομο και τον τρόπο που αυτά επεξεργάζονται και φυλλάσονται. 
Όνομα - τηλέφωνο - διεύθυνση - βιομετρικά στοιχεία κλπ.

Αυτό που περιγράφεις είναι άλλο και αφορά την συλλογή δεδομένων από την περιήγηση που κάνεις στο ίντερνετ.

Ξαναλέω, τα έχεις μπερδέψει λίγο.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dpolal είπε

To gdpr αφορά τα δεδομένα που μπορούν να ταυτοποιήσουν εσένα προσωπικά σαν άτομο και τον τρόπο που αυτά επεξεργάζονται και φυλλάσονται. 
Όνομα - τηλέφωνο - διεύθυνση - βιομετρικά στοιχεία κλπ.

Αυτό που περιγράφεις είναι άλλο και αφορά την συλλογή δεδομένων από την περιήγηση που κάνεις στο ίντερνετ.

Ξαναλέω, τα έχεις μπερδέψει λίγο.

Δεν εχω μπερδεψει τιποτα και ξερω πολυ καλα τι ειναι το gdpr. Εχω στησει δυο διαφορετικα projects που το υλοποιουν και εχω διαβασει σελιδα σελιδα ολο το υλικο της κομισιον γιατι δεν παιζουμε με αυτα οταν αναπτυσσεις επαγγελματικα.

Η νομοθεσια σου μεταφερει ολη την ευθυνη και σου λεει να παρουσιασεις τα παντα απεμεργοποιημενα. Κανεις ομως δεν ειναι τοσο μαλακας για να το κανει αυτο ετσι αμαχητι διοτι σημερα οι διαφημισεις απαιτουν προσωποποιηση κι απο εκει παιρνεις ολα σου τα εσοδα. Οποτε καταληγεις σε διαφορα τρυκς οπτικα ή λειτουργικα. Κανεις μικροπαραβασεις ή προσπαθεις να παραπλανησεις το χρηστη σε καποια στροφη ή θαβεις ενα layer τις επιλογες ωστε να βαρεθει να πατησει να ελεγξει ή βαφτιζεις απολυτως αναγκαιες ρυθμισεις που δεν ειναι κλπ κλπ κλπ.

Το αποτελεσμα ειναι στο accept να συναινεις με χιλιες δυο παπαριες και η ταυτοποιηση να γινεται αμεσα ή εμμεσα. Οποιος εχει ασχοληθει στην πραξη με το gdpr τα γνωριζει αυτα!

Αυτο που θα επρεπε να γινει ειναι να επιτρεπει η νομοθεσια μια καθαρη και μονιμη επιλογη με ενα κλικ σε επιπεδο browser ή λειτουργικου συστηματος η οποια θα ειναι δεσμευτικη για ολα τα sites/apps που χρησιμοποιεις.

Δεν ειναι δουλεια του χρηστη να επιτηρει την εφαρμογη μιας κακης νομοθεσιας. Ειναι δουλεια της αρμοδιας αρχης να θεσπιζει καθαρη νομοθεσια που δεν γινεται να παρακαμφθει με τρυκς. Αλλα εδω μιλαμε για τις ιδιες αρχες που στηνουν κρατικες υποδομες δισεκατομμυρίων για την παρακολουθηση των χρηστων. Ολα τα υπολοιπα ειναι χαπακια εφησυχασμου και μονο....

• Like 3
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, sansara είπε

Δεν εχω μπερδεψει τιποτα και ξερω πολυ καλα τι ειναι το gdpr. Εχω στησει δυο διαφορετικα projects που το υλοποιουν και εχω διαβασει σελιδα σελιδα ολο το υλικο της κομισιον γιατι δεν παιζουμε με αυτα οταν αναπτυσσεις επαγγελματικα.

Η νομοθεσια σου μεταφερει ολη την ευθυνη και σου λεει να παρουσιασεις τα παντα απεμεργοποιημενα. Κανεις ομως δεν ειναι τοσο μαλακας για να το κανει αυτο ετσι αμαχητι διοτι σημερα οι διαφημισεις απαιτουν προσωποποιηση κι απο εκει παιρνεις ολα σου τα εσοδα. Οποτε καταληγεις σε διαφορα τρυκς οπτικα ή λειτουργικα. Κανεις μικροπαραβασεις ή προσπαθεις να παραπλανησεις το χρηστη σε καποια στροφη ή θαβεις ενα layer τις επιλογες ωστε να βαρεθει να πατησει να ελεγξει ή βαφτιζεις απολυτως αναγκαιες ρυθμισεις που δεν ειναι κλπ κλπ κλπ.

Το αποτελεσμα ειναι στο accept να συναινεις με χιλιες δυο παπαριες και η ταυτοποιηση να γινεται αμεσα ή εμμεσα. Οποιος εχει ασχοληθει στην πραξη με το gdpr τα γνωριζει αυτα!

Αυτο που θα επρεπε να γινει ειναι να επιτρεπει η νομοθεσια μια καθαρη και μονιμη επιλογη με ενα κλικ σε επιπεδο browser ή λειτουργικου συστηματος η οποια θα ειναι δεσμευτικη για ολα τα sites/apps που χρησιμοποιεις.

Δεν ειναι δουλεια του χρηστη να επιτηρει την εφαρμογη μιας κακης νομοθεσιας. Ειναι δουλεια της αρμοδιας αρχης να θεσπιζει καθαρη νομοθεσια που δεν γινεται να παρακαμφθει με τρυκς. Αλλα εδω μιλαμε για τις ιδιες αρχες που στηνουν κρατικες υποδομες δισεκατομμυρίων για την παρακολουθηση των χρηστων. Ολα τα υπολοιπα ειναι χαπακια εφησυχασμου και μονο....

Επειδή εγώ έχω κάνει το σεμινάριο του Data Protection Officer για να πάρω την πιστοποίηση για το gdpr σου λέω, όπως και μερικοί άλλοι, ότι έχεις μπερδέψει τα πράματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχως ο εξιδανικευμενος κοσμος των εδρανων διαφερει πολυ απο τη στυγνη πραγματικοτητα της πιατσας....

Αλλιως δε θα υπηρχαν προστιμα, extensions, δικηγοροι και σκανδαλα... Θα ηταν ολα σεμιναριακα τακτοποιημενα και ομορφα...

Να σου στησω εγω αμα θες project που δεν αποθηκευει τιποτα στο σερβερ μου κι ομως πουλαει καθε σου κλικ στη google μεσω τριτων και σε ταυτοποιει εμμεσα απο την λοιπη σου πλοηγηση εκτος project. Ψωμοτυρι ειναι αυτα εκει εξω...

Εδω πας να κανεις εγκατασταση ενος utility και αφου σου λεει οτι δε θα μαζευω τιποτα για σενα σου ριχνει μια φορμα για το continue οπου συναινεις να σου εγκαταστησει παραλληλα τριτο λογισμικο που παρακολουθει το ιδιο το streaming της ιντερνετικης σου γραμμης (καθε σου πλοηγηση). Ακουγεται τρομακτικο? Συμβαινει στο 90% των πισιων γυρω σου....

Ακουγεται μεμονωμενο? Συμβαινει στο 90% των sites μεσω google analytics....

Επεξ/σία από sansara
Δημοσ.
13 ώρες πριν, sansara είπε

privacy.png

αρα δε θες ιδιωτικοτητα, θες τη "μαμα" ΕΕ να σε ταιζει στο στομα.. μονο και μονο που εχεις την επιλογη (αμα δε βαριεσαι) και υπαρχει και νομικο πλαισιο να κυνηγηθουν οι παραβατες ειναι σημαντικη βελτιωση προς την ιδιωτικοτητα. επισης, οπως ειπαν τα default ειναι τα απαραιτητα cookies (δε στο λεω επειδη "ετσι πρεπει" αλλα οσες φορες εχω δοκιμασει να τα τροποποιησω μονο τα απαραιτητα ηταν επιλεγμενα) τωρα σε τι σελιδες μπαινεις εσυ που προτιμουν να το ρισκαρουν ειναι επισης δικο σου θεμα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, sansara είπε

privacy.png

Έχεις 100% δίκιο. GDPR = η μέγιστη μακακία.

12 ώρες πριν, sansara είπε

Για μένα αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι by default να υπάρχει συναίνεση αλλά υποχρεωτικά στο κάτω μέρος της σελίδας να υπάρχει link για να μπορείς να τα αλλάξεις.

Το να μπαίνω σε 100 sites και να πατώ accept για να δω μια πληροφορία είναι αίσχος. Και τελικα καταλήγει στο να μην εφαρμόζεται τίποτα.

Επεξ/σία από possiz
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το GDPR δεν είναι μόνο για το internet. Ισχύει παντού.... και για τα πάντα.

Στην τηλεφωνία π.χ. επιτέλους ησυχάσαμε... από τότε που ενεργοποιήθηκε σταμάτησε το τηλέφωνο να χτυπά ότι ώρα να 'ναι για να μου πουλήσουν υπηρεσίες και μανταλάκια.

Πας σε ξενοδοχείο και στην ρεσεψιόν σου δίνουν τη GDPR φόρμα να υπογράψεις και αν δεν τικάρεις εσύ το κουτάκι που τους δίνει το ΟΚ δεν θα δεις ούτε mail ούτε μηνύματα ούτε τίποτα και δεν θα σε ενοχλήσει ποτέ κανένας. 

Αν κάποιος βαριέται ..... είναι άξιος της μοίρας του...

Επεξ/σία από Todoras

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...