funkopop Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Χαιρετώ την παρέα 😊 Θέλω να αναβαθμίσω κάπως τον σταθερό υπολογιστή που τον έχω μόνο για απλά πραγματάκια,αλλά πια σέρνεται μιας και είναι τελευταία αναβαθμισμένος πριν μια 10ετια 😄 Έκανα ένα ψάξιμο αλλά χρειάζομαι βοήθεια.Θα είναι για καθαρά απλή χρήση αλλά μιας και θα δώσω κάποια λεφτά ας πιάσουν τόπο... Κοίταξα για έναν επεξεργαστή AMD Ryzen 3 3200G με μια μητρική MSI B450 Tomahawk Max & έναν SSD Samsung 850 Evo 250gb. 1)Τι μνήμες ταιριάζουν ; 2)Ίσως με ενδιαφέρει και ένα πολύ οικονομικό pc case 3)Από κάρτα γραφικών; Περιφερειακά δλδ οθόνη κλπ υπάρχουν (είναι τα μόνα που έχω αναβαθμίσει φέτος). Ευχαριστώ
TheMechanic1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το σημαντικά δεν τα είπες όμως. Για ποια χρήση είναι, αν παίζεις games, τι τύπου, ποια οθόνη έχεις. Αν τον θες για τα βασικά, ο 3200G είναι μια χαρά. Έχει ενσωματωμένα γραφικά, οπότε δεν θα βάλεις κάρτα. Αν έχεις σκοπό να βάλεις ανεξάρτητη κάρτα όμως, θα βάλεις και άλλον επεξεργαστή. Μητρική αν πας σε low budget επεξεργαστή, καλύτερα βάλε φθηνότερη γιατι ο Tomahawk έχει ανέβει και δεν αξίζει για τέτοιο σύστημα τόσο πολύ. Για παράδειγμα MSI B450-A Pro Max. O ssd που κοιτάς είναι παλιο μοντέλο, σε τόσα λεφτά βάζεις καλύτερο, είτε m.2 είτε sata. Αν τον θες για απλή χρήση όπως λες, μπορείς να βάλεις και έναν με 30 ευρώ χωρίς να δεις διαφορά. Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα θέματα για απλά συστήματα, μπορείς να δεις τις προτάσεις. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από TheMechanic1 1
funkopop Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε Το σημαντικά δεν τα είπες όμως. Για ποια χρήση είναι, αν παίζεις games, τι τύπου, ποια οθόνη έχεις. Αν τον θες για τα βασικά, ο 3200G είναι μια χαρά. Έχει ενσωματωμένα γραφικά, οπότε δεν θα βάλεις κάρτα. Αν έχεις σκοπό να βάλεις ανεξάρτητη κάρτα όμως, θα βάλεις και άλλον επεξεργαστή. Μητρική αν πας σε low budget επεξεργαστή, καλύτερα βάλε φθηνότερη γιατι ο Tomahawk έχει ανέβει και δεν αξίζει για τέτοιο σύστημα τόσο πολύ. Για παράδειγμα MSI B450-A Pro Max. O ssd που κοιτάς είναι παλιο μοντέλο, σε τόσα λεφτά βάζεις καλύτερο, είτε m.2 είτε sata. Αν τον θες για απλή χρήση όπως λες, μπορείς να βάλεις και έναν με 30 ευρώ χωρίς να δεις διαφορά. Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα θέματα για απλά συστήματα, μπορείς να δεις τις προτάσεις. Έγινε,θα ψάξω κι άλλο!Ευχαριστώ πολύ
TheMechanic1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, funkopop είπε Έγινε,θα ψάξω κι άλλο!Ευχαριστώ πολύ Ρίξε μια ματια, αν δεν βγάλεις άκρη εδώ είμαστε. Απλά όπως σου είπα και πριν, διευκρίνισε χρήση και budget για να μπορέσουν να γίνουν πιο σωστές προτάσεις. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από TheMechanic1
funkopop Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε Ρίξε μια ματια, αν δεν βγάλεις άκρη εδώ είμαστε. Απλά όπως σου είπα και πριν, διευκρίνισε χρήση και budget για να μπορέσουν να γίνουν πιο σωστές προτάσεις. Θα τσεκάρω κάποια πραγματάκια και θα επανέλθω.Για απλή χρήση θα είναι,δεν κάνω τίποτα τρελό ιντερνετ κλπ ,παιχνίδια παίζω σε κονσόλα αλλά αν σηκώνεο και μερικά το pc δεν με χαλάει.
Τέρης Α. Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, funkopop είπε Θέλω να αναβαθμίσω κάπως τον σταθερό υπολογιστή που τον έχω μόνο για απλά πραγματάκια,αλλά πια σέρνεται μιας και είναι τελευταία αναβαθμισμένος πριν μια 10ετια 😄 Μια άσχετη ερώτηση, ο υπολογιστής τώρα τι μητρική και επεξεργαστή έχει;
funkopop Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Στις 21/1/2020 στις 6:57 ΜΜ, Τέρης Α. είπε Μια άσχετη ερώτηση, ο υπολογιστής τώρα τι μητρική και επεξεργαστή έχει; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα