Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Από το Σεπτέμβριο του 2019 έχω Wind VDSL 50mpbs/5mbps από μετατροπή ADSL έως 24. Εδώ και μήνες ήμουν πολύ ικανοποιημένος, κλείδωνα σταθερά στα 49.99/4.99 με πραγματικές ταχύτητες 40-45mbps download και 5mbps upload. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοιες ταχύτητες καθώς το 'έως 50' ήταν η έκφραση που παρέμενε σε αυτό το πακέτο.

Εδώ και μια βδομάδα, η ταχύτητα το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας είναι τραγική. Speedtest περίπου 5-8mbps download, Torrent και FTP περίπου 8-10mbps στην καλύτερη περίπτωση, Netflix ανάλογα τα κέφια του (έφτασε σε σημείο να τα δείχνει θαμπά - ούτε με την adsl έδειχνε έτσι), και youtube δυσκολευόταν στο fast forward ενώ το update εφαρμογών από το App store ήταν επίσης τραγικό. Δεν είμαι λάγνος της ταχύτητας ούτε με το παραμικρό θα πάρω τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξή τους. Αλλά επειδή η κατάσταση τραβούσε μέρες, χθες το βράδυ αποφάσισα να δηλώσω βλάβη. Μιλούσα με μια τύπισσα κανένα τέταρτο, δήθεν μετρούσε, δήθεν ξαναμετρούσε, δήθεν έτρεχε σειρές Fourier και έλυνε τις εξισώσεις Maxwell και ω τι θαύμα, 'η γραμμή σας είναι μια χαρά'. Και λέω 'πως είναι μια χαρά αφού όλα αυτά που έκανα άνετα, πλέον δεν μπορώ να τα κάνω. Άρχισε να μου λέει κάτι ιστορίες για δήθεν φθορά καλωδίων. Της λέω, η φθορά επηρρεάζει μόνο το download? Διότι το upload είναι σταθερό στα 5mbps. Φυσικά δεν είπε τίποτα, μου είπε ότι έχει καταγράψει τις μετρήσεις και θα το παρακολουθήσουμε. Της λέω τι να κάνω αν συνεχιστεί η κατάσταση (ενώ της επισήμανα ότι δεν πιστεύω πως θα αλλάξει κάτι), και μου είπε να ξανά πάρω τηλέφωνο σε 2-3 μέρες (μάλλον για να πετάξει το μπαλάκι αλλού). Να σημειώσω πως η γραμμή συνεχίζει να είναι κλειδωμένη στα 49.99/4.99

Αυτά έγιναν στις 11 το βράδυ. Επειδή ξυπνάω πρωί στις 5.30, τρέχω 2-3 speedtest έτσι για την ιστορία και η ταχύτητα είχε επανέλθει στα 35-40mbps (ξέρω πως δουλεύει το speedtest ookla, ότι συνδέεται σε τυχαίους servers και μπορεί να μην είναι η πραγματική ταχύτητα κάθε φορά αλλά αν το τρέξεις 4-5 φορές έχεις μια σχετικά καλή ένδειξη της γραμμής σου).

Το ερώτημα είναι το εξής:

1) Υπάρχει περίπτωση να έχουμε τις ιστορίες των adsl δηλαδή να φορτώθηκαν οι γραμμές με συνδρομητές και να μοιράζεται το bandwith? Σου λέει, καινούριος είναι αυτός, άστον να χαρεί 2-3 μήνες και μετά θα τον προσγειώσουμε

2) Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις? Εγώ έχω λίγη υπομονή να ασχοληθώ καμιά βδομάδα ακόμα, όχι ότι μπορώ να κάνω και κάτι διαφορετικό. Αν όμως, δεν επανέλθει η κατάσταση,  μπορώ να κάνω καταγγελία για διακοπή συμβολαίου ή τους καλύπτει το 'έως 50' ? Όχι τίποτα άλλο αλλά βαριέμαι τα τηλέφωνα των εισπρακτικών αν ρίξω πιστόλι στη wind

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...