Relcone Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα, Έχω εδώ και δύο μέρες προβλήμα στην σύνδεση μου στο ίντερνετ μέσω Vodafone, Σε δύο καταστήματα που έχω πάει να ρωτήσω εδώ στον Πειραιά μου είπαν ότι κάνουν αναβάθμιση στις γραμμές. Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για όλο αυτό και μου λένε ότι και οι ίδιοι το μάθανε την ίδια μέρα. Στο 5ψηφιο λένε για 3:30 ώρες αναμονής. Αντιμετωπίζει κάποιος άλλος κάτι αντίστοιχο;
S1eepwalker Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Είναι επιβεβαιωμένο πως υπάρχει πρόβλημα και δεν πιστεύω πως είναι λόγω αναβάθμισης γραμμών. Παθών και εγώ. Δεν δουλεύει το ίντερνετ της σταθερής τηλεφωνίας. 1
bill2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε εμένα κολλάει υπερβολικά πολύ μου το βγάζει και με θαυμαστικό Άντε να δούμε τι αναβάθμιση θα γίνει όπως είπε και πάνω ο φίλος δεν θα γίνει μάλλον μπούκωσε το σύστημα τους Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από bill2015
Relcone Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Άρα σε δύο από εμάς δεν δουλεύει καθόλου και στον έναν δουλεύει αλλά κολλάει. Μένω δίπλα στο ΠΑΠΕΙ και ξέρω ότι έχει καμπίνα πάνω στην Καραολή και Δημητρίου δεν έχω δει κανέναν να εργάζεται εκεί γύρω όμως. Σαν είπανε πόσο θα κρατήσει όλο αυτό;
S1eepwalker Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Για να είμαι ακριβής, η πρόσβαση στο ίντερνετ είναι διακοπτόμενη. Δεν μίλησα με εξυπηρέτηση πελατών, είναι αδύνατον να περιμένω τόσες ώρες στην αναμονή. Αλλά έχει γίνει είδηση ότι υπάρχει πρόβλημα. Επίσης και σε άλλο φόρουμ έχει διαμαρτυρηθεί κόσμος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Αλλάξτε DNS Servers. 1
S1eepwalker Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, ThReSh είπε Αλλάξτε DNS Servers. Από ότι γνωρίζω στο H300s της Vodafone δεν μπορείς να αλλάξεις DNS στο ρούτερ. Αυτή τη στιγμή έχοντας αλλάξει DNS servers στις ρυθμίσεις της σύνδεσης wifi στο πρωτόκολλο ipv4, και βάζοντας τους 1.1.1.1 και 1.0.0.1 της cloudflare, πάλι δεν έχω ίντερνετ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 2 minutes ago, S1eepwalker said: Από ότι γνωρίζω στο H300s της Vodafone δεν μπορείς να αλλάξεις DNS στο ρούτερ. Αυτή τη στιγμή έχοντας αλλάξει DNS servers στις ρυθμίσεις της σύνδεσης wifi στο πρωτόκολλο ipv4, και βάζοντας τους 1.1.1.1 και 1.0.0.1 της cloudflare, πάλι δεν έχω ίντερνετ. Disable το Secure DNS αρχικά. Με ενεργοποιημένο το DNS Proxy άλλαξε στα settings τον DNS Server από εκεί. Μετά για να είσαι 100% σίγουρος βάλε manually τον DNS server που θες σε κάθε client (PC/laptop/tablet/κινητό/κτλπ).
Grim Ripper Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δεν γνώριζα για το θέμα και εχθές έκανα reset το router, άλλαξα και τους DNS (το κάνω πάντα) και για την ώρα λειτουργεί καλά. Δεν νομίζω πάντως να φταίνε οι DNS, ήταν αλλαγμένοι και προηγούμενος όταν υπήρχε το πρόβλημα.
S1eepwalker Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 9 ώρες πριν, ThReSh είπε Disable το Secure DNS αρχικά. Με ενεργοποιημένο το DNS Proxy άλλαξε στα settings τον DNS Server από εκεί. Μετά για να είσαι 100% σίγουρος βάλε manually τον DNS server που θες σε κάθε client (PC/laptop/tablet/κινητό/κτλπ). Θέλω να το τεστάρω για να έχω εικόνα αλλά δεν μπορούσα με τίποτα να συνδεθώ στο UI του ρούτερ. (Τι αδιανόητη κατάσταση κι αυτή). Τώρα που μου έκανε την χάρη και με άφησε να μπω, μπορείς να μου διευκρινήσεις γιατί δεν κατάλαβα; «Ενεργοποιημένο το DNS Proxy» Εννοείς μέσα από τις ρυθμίσεις του ρούτερ; Αυτό το βρήκα μέσα στο UI του ρούτερ. «άλλαξε στα settings τον DNS Server από εκεί» Που εκεί; Πάλι μέσα στο μενού του ρούτερ; Αυτά δεν τα βρίσκω και νομίζω πως δεν υπάρχουν στο δικό μου. Μήπως έχουν διαφορετικό firmware τα ρούτερ που στέλνουν για pots απο αυτά για voip γραμμές; Γιατί σε άλλο σπίτι το ίδιο ρούτερ είχε διαφορετικό φυλλάδιο οδηγιών σύνδεσης (και για Pots και για voip) ενώ το δικό μου είχε μόνο οδηγίες για voip. Αλλά πάλι μουλάρωσε και δεν ξέρω πότε θα ξανα ξεκολλήσει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Ναι στο menu του router είναι, στην κατηγορία Settings και μετά LAN. Εκεί υπάρχει πεδίο και για να ορίσεις Local DNS Server. To Secure DNS είναι στην κατηορία Internet και μετά DNS & DDNS. Κι οι 2 επιλογές εκεί disabled.
S1eepwalker Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δεν είχα καταλάβει πως εννοούσες το Local DNS Server γιατί έχω την εντύπωση πως αυτό είναι για άλλη χρήση. Αυτό νομίζω είναι για να «πεις» στο ρούτερ πως στο τοπικό δίκτυο υπάρχει μηχάνημα το οποίο αναλαμβάνει τον ρόλο του DNS resolver και είναι στο τάδε ip ώστε να μην χρησιμοποιεί το ρούτερ τον DNS resolver της Vodafone. Σε αυτήν την περίπτωση, γίνεται να δώσεις ip το οποίο δεν ανήκει στο τοπικό δίκτυο αλλά βρίσκεται «έξω» στο ίντερνετ; Διόρθωσέ με αν τα έχω μπλέξει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Να σου πω την αλήθεια δεν είμαι 100% σίγουρος, δούλευε νομίζω. Στην χειρότερη αν κάνω λάθος, ορίζεις manually dns servers σε κάθε συσκευή και δεν έχεις θέμα με αυτούς της Voda.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα