Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

(Βρηκα ενα παλιοτερο θεμα αλλα ειχε 142 σελιδες και ηταν και κλειδωμενο.)

Πηρε σπιτι ο πατερας μου μια nespresso inissia. Επειδη ειμαι νεος στο αθλημα ποιες καψουλες ειναι καλες για αυτη τη μηχανη που να βρισκω και ευκολα σε γειτονικα μαγαζια χωρις να κανω ιντερνετικες παραγγελιες. Επισης αυτο το χαρτονι μεσα με τις καψουλες ειχε ενα σωρο ποικιλιες και ειδη. Ristreto, lungo κτλ κτλ.

Εγω το καφε μου εξω το ζηταω freddo espresso σκετο αχτυπητο. Ποια ποικιλια απο αυτες πιστευετε θα κανει για τα γουστα μου

Δημοσ.

Πάρε δοκίμασε Lor, Lavazza, Jacobs, Starbucks( που παράγονται από τη Nesspresso ), Dimello - βρίσκεις αρκετές μάρκες πλεόν.

Απλά ψάχνε να τις πετυχαίνεις σε προσφορά τα 10 τεμάχια περίπου 2,5 - 2,8 ευρώ ανάλογα με το σούπερ μάρκετ που πας. Καφέ σαν των επαγγελματικώ μηχανών έξω δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρεις με αυτό το μηχάνημα. Κάνε τις δοκιμές σου και μείνε σε αυτό που σε ικανοποιεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάψουλες γνήσιες δεν πουλάνε στα σουπερμάρκετ, μόνο στο internet ή σε κάτι μπουτικ nespresso που έχει σε μερικές περιοχές. Στο σουπερμάρκετ έχει L'or (μέτριες) και Starbucks (χάλια για μένα) και νομίζω κάτι άλλες που δεν έχω δοκιμάσει.

Για espresso εμένα μου άρεσαν της nespresso οι Kazaar και Dharkan που ήταν έντονες και ο India.

Δοκίμασε αυτές που έχει δείγμα και δες ποιές σου αρέσουν.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ.

Δεν θα το πιστέψεις, αλλά εξαιρετικά καλές και φθηνές είναι οι κάψουλες που έχει το Lidl. Έχουν κάπου 2.3€ οι 10. Νομίζω πιο σωστή γευση είναι η Classic

image.png.7609fd2ca72be0816c2d3fbf8c8e18ae.png

Δημοσ.

Nespresso δεν εβρισκα οντως στα σουπερμαρκετ και αναρωτιομουν που της πουλανε. Μαλλον lavazza πρεπει να ναι πιο καλες απο lor και τις απλες. Αυτα τα σηματακια με την ενταση του καφε και του φλυτζανιου τι σημαινουν. Ποσο βαρης ειναι σε γευση η ποσο καφεινη εχει? Η δοση που δειχνει στο φλυτζανι γιατι σε μερικους δεχνει οτι δε βγαζει διπλο

Δημοσ.

Έχω κάνει καμία 10ρια προσπάθειες να φτιάξω φρεντο με την ίδια μηχανή και ήταν συνεχώς υπερβολικά χειρότερος απο αυτό που παίρνεις απ'έξω. Ίσως να φταίει το ότι εγώ δεν έχω ιδέα από το να φτιάχνω καφέ αλλά έχω καταλήξει ότι φρεντο ντελόβερυ και ζεστό με κάψουλα.

Δοκίμασε τις κάψουλες lungo για ζεστο της λορ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, simplemaths είπε

Έχω κάνει καμία 10ρια προσπάθειες να φτιάξω φρεντο με την ίδια μηχανή και ήταν συνεχώς υπερβολικά χειρότερος απο αυτό που παίρνεις απ'έξω. Ίσως να φταίει το ότι εγώ δεν έχω ιδέα από το να φτιάχνω καφέ αλλά έχω καταλήξει ότι φρεντο ντελόβερυ και ζεστό με κάψουλα.

Δοκίμασε τις κάψουλες lungo για ζεστο της λορ

Για αρχή φρέντο φτιάχνουμε μόνο στην Ελλάδα. Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου. Οπότε και η μηχανή είναι φτιαγμένη σαφώς με προορισμό το ζεστό.

Απο κεί και πέρα έχει βγει τελευταία σειρά για φρέντο που μπορείς να δοκιμάσεις. Σαφώς πρέπει να ψάξεις λίγο τη διαδικασία του πως φτιάχνουμε σωστό φρέντο (πόσα παγάκια, τι μέγεθος παγακιων, πόση ώρα χτυπάμε κλπ) Σε κάθε περίπτωση αν χρησιμοποιείς μικρά παγάκια, είναι αποτυχια

image.png.f398e8be915ca6b174213b6d38a5a4cb.png

Επίσης οι μηχανές που παιρνεις καφέ πχ Coffee Island, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με οποιαδήποτε μηχανή με κάψουλες. Μπορούν να συγκριθούν μόνο με μηχανές + μύλο που έχουν αθροιστικά πάνω από 1000€ και ακόμα και σε αυτή την περίπτωση μόνο γιατί ο οικιακός χρήστης μπορεί να ασχοληθεί με λεπτομέρειες περισσότερο απ οτι το μαγαζι

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, therock είπε

Nespresso δεν εβρισκα οντως στα σουπερμαρκετ και αναρωτιομουν που της πουλανε. Μαλλον lavazza πρεπει να ναι πιο καλες απο lor και τις απλες. Αυτα τα σηματακια με την ενταση του καφε και του φλυτζανιου τι σημαινουν. Ποσο βαρης ειναι σε γευση η ποσο καφεινη εχει? Η δοση που δειχνει στο φλυτζανι γιατι σε μερικους δεχνει οτι δε βγαζει διπλο

Η ένταση της γεύσης είναι τα νούμερα, όχι το ποσοστό καφεινης.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...