Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλή χρονιά να έχουμε! Θα ήθελα τα φώτα σας στον υπολογισμό του ποσού που πρέπει να πληρώσω στον διαχειριστή. Δυο διαμερίσματα είναι. Κάποιος μου ανεφερε 20% πάγιο από το ποσό που βαλαμε και οτι απομείνει αναλογα με τις ωρες που έκαψε ο καθένας. 

Ευχαριστώ για οποιον ασχοληθει

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, michael150583 είπε

Παιδιά καλή χρονιά να έχουμε! Θα ήθελα τα φώτα σας στον υπολογισμό του ποσού που πρέπει να πληρώσω στον διαχειριστή. Δυο διαμερίσματα είναι. Κάποιος μου ανεφερε 20% πάγιο από το ποσό που βαλαμε και οτι απομείνει αναλογα με τις ωρες που έκαψε ο καθένας. 

Ευχαριστώ για οποιον ασχοληθει

20% πάγιο από το ποσό που βάλατε? Δηλαδή αν βάλατε 500€ πρέπει να δώσεις 100€ συν τις ώρες? 2 διαμερίσματα είστε? Αποθεματικό δεν έχετε? 

Εγώ που είμαι διαχειριστής σε πολυκατοικία 9 διαμερισμάτων έβαλα πετρέλαιο από το αποθεματικό. Μέτρησα την 1η του μήνα τις ώρες του καθένα και το υπόλοιπο πετρελαίου που είχε η δεξαμενή. Τα έδωσα σε γραφείο έκδοσης κοινόχρηστων που έχει τη μελέτη θέρμανσης και έβγαλε τα ποσά. Ώρες συν το πάγιο θέρμανσης. 

Δημοσ.

Υπαρχει στο καταστατικο της πολυκατοικιας λογικα.
Δεν πληρωνεις παγιο στο πετρελαιο που βαλατε αλλα στο πετρελαιο που καψατε!

Διοτι εαν βαλατε 1 τονο αλλα δεν καψατε τιποτα τοτε γιατι να πληρωσεις?

Η λογικη ειναι η εξης.
Ο καθενας πληρωνει οτι καιει.
Ομως επειδη οταν καποιος αναβει, ζεστενονται οι τοιχοι τα πατωματα κλπ, αρα ζεστενεται και ο αλλος που δεν αναβει, αρα πληρωνει ενα παγιο ειτε αναψει ειτε οχι.
Αυτο το παγιο ειναι ΠΕΡΙΠΟΥ 20% και υπαρχει στο καταστατικο και βγαινει απο καποιους συντελεστες που δεν ειναι επι του παροντος να αναλυσουμε(συνιπολογιζονται τα τετραγωνικα, και οι θερμικες απωλειες).
Αρα υπολογιζεις ενα παγιο ΕΠΙ του καμμενου πετρελαιου και προσθετεις αναλογα τις ωρες που εκαψε ο καθενας.
ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ πρεπει να ισουται με οσο καψατε.
π.χ.
εαν καψατε πετρελαιο που κοστιζει 100 ευρω, τοτε το συνολο πληρωμης του δικου σου και του αλλου διαμερισματος πρεπει να ειναι 100ευρο
ωρες δικες σου+παγιο δικο σου+ωρες αλλου+παγιο αλλου= 100ευρο

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν δεν έχεις το ποσοστό του παγίου θέρμανσης με βάση τον κανονισμό ή καταστατικό της πολυκατοικίας σας για την αυτόνομη θέρμανση και τα fi από τον πίνακα απωλειών στη μελέτη θέρμανσης δεν βγαίνουν τα ποσοστά. Κάθε πολυκατοικία έχει διαφορετικό πάγιο με βάση το πότε χτίστηκε και ο πίνακας απωλειών είναι συγκεκριμένος.

Κοινώς ... κάντε ότι έκαναν και πριν. Αυτά έχουν ήδη καθοριστεί τα προηγούμενα χρόνια λογικά.

Δημοσ.

μια παλιά δυοροφη κατοικία με αυτονομη θερμανση είναι.. εγω μένω στο ισόγειο 80τμ και εκείνη απο πανω 110 τμ. Έβαλε 500 ευρω... το κάψαμε με Χ ώρες εγώ και Υ και δεν ξέρει πώς να το υπολογίσει οπότε σαν πρωτη φορά που νοικιαζω το ψάχνω μέσα από εσας και σας ευχαριστώ και παλι

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, michael150583 είπε

μια παλιά δυοροφη κατοικία με αυτονομη θερμανση είναι.. εγω μένω στο ισόγειο 80τμ και εκείνη απο πανω 110 τμ. Έβαλε 500 ευρω... το κάψαμε με Χ ώρες εγώ και Υ και δεν ξέρει πώς να το υπολογίσει οπότε σαν πρωτη φορά που νοικιαζω το ψάχνω μέσα από εσας και σας ευχαριστώ και παλι

Γνωμη μου και μόνο (μην παρεξηγηθώ). Αν μιλάμε για 2 διαμερίσματα σε μια "οικογενειακή" πολυκατοικία και αν δεν ισχύει τίποτα από τα προηγούμενα χρόνια ... κάντε ένα απλό ποσοστό επί του καμμενου πετρελαίου με βάση τις ώρες σας και ξεμπερδέψτε. Συντελεστες fi δεν υπάρχουν φαντάζομαι, πάγιο άγνωστο πόσο είναι (μπορεί 20, μπορεί 15, μπορεί 30 κτλ)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τυπικη διαδικασια ειναι εδω http://www.toktirio.gr/main/ypologismos-aytonomhs-thermansis/

Οτιδηποτε αλλο μπορει να ειναι αμφιβητησιμο νομικα.Θα επρεπε ενας μηχανολογος να σας φτιαξει τα στοιχεια αν δεν τα εχετε.

Χονδρικα παντως,εφοσον αυτη εχει περισσοτερα τετραγωνικα,επιβαρυνεται με μεγαλυτερο συντελεστη

Επεξ/σία από vagos789
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν γινεται να μετατρεψεις ΤΕΤΡΑΓΩΙΝΚΑ μετρα σε χιλιοστα

😁

το ενα μετραει επιφανεια και το αλλο μετραει μηκος.

να υποθεσω οτι εννοεις τα χιλιοστα επι του οικοπεδου βαση του οποιου βγαινουν τα ποσοστα? 

αυτα τα χιλιοστα ειναι το γνωστο "επι τοις εκατο" ποσοστο αλλα προσαρμοσμενο στα 1000 αντι στα 100.

εαν το ενα διαμερισμα ειναι 80τμ και το αλλο 120τμ τοτε αντιστοιχουν 400χιλιοστα στο ενα διαμερισμα και 600χιλιοστα στο αλλο. δηλαδη 40% επι του συνολου και 60% επι του συνολου. 

δεν ειναι μοναδα μετρησης. ειναι ποσοστο. 

ο τροπος υπολογισμου μετατροπης που αναφερθηκε παραπανω ειναι λαθος. δεν αναφερεται σε χιλιοστα αλλα σε "ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ χιλιοστα". 

Επεξ/σία από yanpas
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...