giteart Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Προς γνώστες, η ατομα που θεωρουν την παραπάνω επιλογη ως fair deal. Δηλαδή πόσο καλυτερο dynamic range ή ποιότητα θα έχει απο την sony A7 iii αν κάνεις ασπρόμαυρη τη φωτό σε post processing? Η οποία η Α7 κάνει και ενα σωρο πράγματα παραπανω απο το να βγάζει ασπρόμαυρες φωτό. Επίσης αν κανείς πάρει τη Leica, δε θα κάνει ποτέ post processing στις φωτογραφίες του; Δεν γίνεται να χρησιμοποιεί πάντα το ίδιο τόνο ασπορμαυρου. 3
psaras10 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Νομίζω πως ο καθένας μας δαπανά λεφτά σε αυτό που τον ευχαριστεί και ας κοστίζει . η ευχαρίστηση μετράει πάνω απ όλα λοιπόν..😂 Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2020 από psaras10 1
Retromaniac Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, giteart είπε Προς γνώστες, η ατομα που θεωρουν την παραπάνω επιλογη ως fair deal. Δηλαδή πόσο καλυτερο dynamic range ή ποιότητα θα έχει απο την sony A7 iii αν κάνεις ασπρόμαυρη τη φωτό σε post processing? Η οποία η Α7 κάνει και ενα σωρο πράγματα παραπανω απο το να βγάζει ασπρόμαυρες φωτό. Επίσης αν κανείς πάρει τη Leica, δε θα κάνει ποτέ post processing στις φωτογραφίες του; Δεν γίνεται να χρησιμοποιεί πάντα το ίδιο τόνο ασπορμαυρου. Να σου πω εγώ πόση διαφορά θα έχει. Καμία διαφορά στο ανθρώπινο μάτι, αλλά μεγάλη διαφορά στην ψυχή. Γιατί η φωτογραφία είναι τραβηγμένη με την αγάπη που έχει βάλει η Leica στην μηχανή.
doa5 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΣ ΜΑΖΙ σου, η εκμεταλευση ομως απο τις εταιριες εχει τιλταρει...δεν διαφωνω για το ασπρομαυρο ουτε με το ρετρο... 19 λεπτά πριν, nhzt είπε Πίστεψε με υπάρχουν πολλοί φωτογράφοι, κυρίως ερασιτέχνες που ασχολούνται με την ασπρόμαυρη και δεν τους ενδιαφέρει το βίντεο. Πρόσφατα γνώρισα ένα τέτοιο στη Βουδαπέστη πριν 4 μήνες, που όταν είδα το Ilford HP5 στα χέρια του, κατάλαβα τι έκανε και τι τον άρεσε πολύ. Και για ενημέρωση, δεν είναι καλτιά, ούτε ρετρό το ασπρόμαυρο... Το ασπρόμαυρο πάντα υπήρχε, η Leica δεν άλλαξε στυλ ούτε τιμές και το ρετρό είναι στυλ ζωής... 1 1
tsoukalasKaminia Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 25 λεπτά πριν, nhzt είπε Πίστεψε με υπάρχουν πολλοί φωτογράφοι, κυρίως ερασιτέχνες που ασχολούνται με την ασπρόμαυρη και δεν τους ενδιαφέρει το βίντεο. Πρόσφατα γνώρισα ένα τέτοιο στη Βουδαπέστη πριν 4 μήνες, που όταν είδα το Ilford HP5 στα χέρια του, κατάλαβα τι έκανε και τι τον άρεσε πολύ. Και για ενημέρωση, δεν είναι καλτιά, ούτε ρετρό το ασπρόμαυρο... Το ασπρόμαυρο πάντα υπήρχε, η Leica δεν άλλαξε στυλ ούτε τιμές και το ρετρό είναι στυλ ζωής... Έχεις μπερδέψει το film με την παραπάνω "πατάτα" της leica. 2 1 1
Dr_73 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 25 λεπτά πριν, mjaros είπε Άμα την έβγαζε φιλμάτη, την έπαιρνα χθες Για φιλμ , b&w & landscape , το όνειρο είναι 4Χ5 και κάποια linhof ή toyo .
Panagiotis_s Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, sky_walker είπε Μόλις είδα τον τίτλο του άρθρου μπήκα αμέσως να δω τα σχόλια... Μπράβο παιδιά, δεν περίμενα τίποτα περισσότερο, η πλήρης απογοήτευση. Οχι μονο βασιλεύει η ασχετοσύνη, παντού οχι μονο εδω, αλλα και απο οτι φαίνεται είστε εντάξει με αυτό. Και για να σας προλάβω, ναι είμαι φωτογράφος και ξερω πολυ καλα ποιος καλλιτέχνης θέλει μια τέτοια μηχανή και για ποιο λόγο, αλλα δεν πρόκειται να εξηγήσω τίποτα δωρεάν. Κουράστηκα πολύ και πλήρωσα πολλά για να αποκτήσω τις φωτογραφικές μου γνώσεις και να αναπτύξω την προσωπική μου αισθητική, για να τα πεταξω εδω μεσα σε άσχετους που κοροϊδεύουν ανερυθρίαστα οτι δεν μπορούν να καταλάβουν. δλδ ο Daido Moriyama θα την αγοραζε?
vamvakoulas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, giteart είπε Προς γνώστες, η ατομα που θεωρουν την παραπάνω επιλογη ως fair deal. Δηλαδή πόσο καλυτερο dynamic range ή ποιότητα θα έχει απο την sony A7 iii αν κάνεις ασπρόμαυρη τη φωτό σε post processing? Η οποία η Α7 κάνει και ενα σωρο πράγματα παραπανω απο το να βγάζει ασπρόμαυρες φωτό. Επίσης αν κανείς πάρει τη Leica, δε θα κάνει ποτέ post processing στις φωτογραφίες του; Δεν γίνεται να χρησιμοποιεί πάντα το ίδιο τόνο ασπορμαυρου. Πες τα φιλε μου γιατι θα τρελαθουμε με αυτα που ακουμε, τα 8μιση χιλιαρικα τα πληρωνεις αποκλειστικα επειδη εχει πανω το σημα της leica. Iσως αμα ημουν (δυσ)εκατομμυριουχος να επερνα μια για την πλακα να το παιζω μουρη και διανοουμενος οπως ο lenny kravitz Αμα λοιπον εγραφε πανω sony ή fuji (κλπ) θα κοστιζε πολυ κατω απο τα μισα, ισως και το 1/3 κανοντας ΠΟΟΟΟΛΛΑΑΑΑ περισσότερα πραγματα. Οπως πριν μερικα χρονια με την σουπερ ντουπερ Leica M8 που ετρωγε ξυλο απο την rx1r με κατω απο τη μιση τιμη της οποιας παρεπιπτοντως ειμαι κατοχος που αν και ακριβη και αυτη, δεν πληρωνεις την ταριφα 5K του leica badge, αλλα πολλες απο αυτες των 5-6κ leica τις κανει και κοκκινιζουν. Για να μην πιασουμε και τις τελευταιες mirorless sony FF α7xx και fuji γιατι εκει θα πεσει κλαμα. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2020 από vamvakoulas
Bezbozny Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει το παρακάτω άρθρο για να καταλάβει τα πλεονεκτήματα ενός ασπρόμαυρου αισθητήρα σε σχέση με έναν έγχρωμο. Οι φωτογραφίες που λαμβάνεις με μία τέτοια μηχανή έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη μετατροπή μίας φωτογραφίας από έγχρωμη σε ασπρόμαυρη. Για το εάν αξίζει τα λεφτά της, τα αξίζει όσο ένα κινητό της apple, ή μία porche, ή ένα rolex. Όλα αυτά αποτελούν μία περιττή ίσως πολυτέλεια αλλά και έχουν μία πολλή καλή ποιότητα. Σίγουρα μία φωτογραφική μηχανή, όσο ακριβή και να είναι δε σε κάνει καλύτερο φωτογράφο όπως και μία ferrari δε σε κάνει καλύτερο οδηγό. https://www.dpreview.com/articles/2062427975/why-leica-s-m10-monochrom-is-more-than-just-a-gimmick Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από Bezbozny 2 1 1
aris1986 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δεν υπάρχει και κάνα χακ να βγάζει και έγχρωμες; Ρωτάει η μάνα μου γιατί έρχεται Πάσχα και θέλω να βγάλω φωτογραφία την οικογένεια όταν θα ψήνουμε το αρνί. Αμαρτια δεν είναι;
nikchris Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Κάπως πρέπει να κάνουν φλεξ και τα χιπστέρια 1
Progfusion Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, aris1986 είπε Δεν υπάρχει και κάνα χακ να βγάζει και έγχρωμες; Ρωτάει η μάνα μου γιατί έρχεται Πάσχα και θέλω να βγάλω φωτογραφία την οικογένεια όταν θα ψήνουμε το αρνί. Αμαρτια δεν είναι; Αμαρτια δεν είναι; <--------- Που θα ψήνετε το αρνί;
efo355 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 10 ώρες πριν, sky_walker είπε Μόλις είδα τον τίτλο του άρθρου μπήκα αμέσως να δω τα σχόλια... Μπράβο παιδιά, δεν περίμενα τίποτα περισσότερο, η πλήρης απογοήτευση. Οχι μονο βασιλεύει η ασχετοσύνη, παντού οχι μονο εδω, αλλα και απο οτι φαίνεται είστε εντάξει με αυτό. Και για να σας προλάβω, ναι είμαι φωτογράφος και ξερω πολυ καλα ποιος καλλιτέχνης θέλει μια τέτοια μηχανή και για ποιο λόγο, αλλα δεν πρόκειται να εξηγήσω τίποτα δωρεάν. Κουράστηκα πολύ και πλήρωσα πολλά για να αποκτήσω τις φωτογραφικές μου γνώσεις και να αναπτύξω την προσωπική μου αισθητική, για να τα πεταξω εδω μεσα σε άσχετους που κοροϊδεύουν ανερυθρίαστα οτι δεν μπορούν να καταλάβουν. Αφου με την xiaomαρα έχουν 48mp με 150 ευρώ.... Σε όλα τα θέματα εδώ μέσα αυτό γίνεται. 1 1
tsarouc Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 12 ώρες πριν, KnightRider είπε Απορώ ποιος θα πάει να αγοράσει 8000$ για μια ασπρόμαυρη φωτογραφική που δεν έχει καν εγγραφή βίντεο... Υπάρχουν αγοραστές. Λογικά κάποιοι εύποροι Apple fans ένα παράδειγμα. Η κάποιοι που δεν κατέχουν το αντικείμενο και κέρδισαν ξαφνικά πολλά χρήματα, η κάποιοι ακίνδυνοι που μόλις βγήκαν από κάποιο ίδρυμα και πάει λέγοντας. Και επειδή υπάρχουν πάρα μα πάρα μα πάρα ΠΟΛΛΟΊ εκεί έξω από τις παραπάνω κατηγορίες αυτές οι εταιρείες απλά εκμεταλλεύονται την τάση της εποχής. Τόσο απλά. Εγώ πάντως αν και δεν είμαι ούτε επιστήμονας ούτε καλλιτέχνης ούτε νοσταλγός φωτογράφος δεν πιστεύω με τίποτε ότι οι έγχρωμες κάμερες δεν μπορούν να αποδώσουν ασπρόμαυρη φωτογραφία. Με τίποτε όμως. Εδώ πρόκειται καθαρά για απάτη μαζί με όλες τις άλλες που παίζουν στον κόσμο της ηλεκτρονικής αγοράς. 8 ώρες πριν, Bezbozny είπε Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει το παρακάτω άρθρο για να καταλάβει τα πλεονεκτήματα ενός ασπρόμαυρου αισθητήρα σε σχέση με έναν έγχρωμο. Οι φωτογραφίες που λαμβάνεις με μία τέτοια μηχανή έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη μετατροπή μίας φωτογραφίας από έγχρωμη σε ασπρόμαυρη. Για το εάν αξίζει τα λεφτά της, τα αξίζει όσο ένα κινητό της apple, ή μία porche, ή ένα rolex. Όλα αυτά αποτελούν μία περιττή ίσως πολυτέλεια αλλά και έχουν μία πολλή καλή ποιότητα. Σίγουρα μία φωτογραφική μηχανή, όσο ακριβή και να είναι δε σε κάνει καλύτερο φωτογράφο όπως και μία ferrari δε σε κάνει καλύτερο οδηγό. https://www.dpreview.com/articles/2062427975/why-leica-s-m10-monochrom-is-more-than-just-a-gimmick Δηλαδή αν αφαιρέσεις τα κύρια χρώματα CMYK και κρατήσεις μόνο το άσπρο μαύρο και τις αποχρώσεις του από ένα raw αρχείο θες να μας πεις ότι θα έχει διαφορά? Οκ ίσως δεν έχει το εύρος που θα έχει ένας μονοχρωματικός αισθητήρας αλλά εγώ ρωτάω για την πληροφορία που θα μείνουν τα πίξελ δεν θα είναι ίδια? Πλάκα έχετε εσείς οι φωτογράφοι. Κάτι σαν τους high fidelitες με τα ηχοσύστήματα και τα καλώδια των 1000 ευρώ το εκατοστό. Χαχαχαχαχα... Λες και μπορεί το ανθρώπινο αυτί να πιάσει τέτοιες συχνότητες. Η τέλος πάντων όλα τα αυτιά και σε οποιαδήποτε ηλικία. Ο άλλος λέει πλήρωσε και δεν μας εξηγεί τα πλεονεκτήματα χαχαχαχαχαχ... Πραγματικά είναι απίστευτο τι παίζει σε αυτή τη χώρα! 2 3
Shadowjump Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 13 ώρες πριν, dkstopo είπε θα ήθελα να μπορούσα να την αγοράσω. 13 ώρες πριν, doa5 είπε Εαν δεν τρολλλαρεις ειλικρινα πες μας ενα λογο για τον οποιο θα επενδυες σε μια τετοια φωτογραφικη.... Και καλα οτι θα είχε τόσα λεφτά για πεταμα που 8.000 θα τα εδινε έτσι, για να πάρει ενα γκατζετακι. 13 ώρες πριν, dkstopo είπε θα ήθελα να μπορούσα να την αγοράσω. 13 ώρες πριν, doa5 είπε Εαν δεν τρολλλαρεις ειλικρινα πες μας ενα λογο για τον οποιο θα επενδυες σε μια τετοια φωτογραφικη.... Και καλα οτι θα είχε τόσα λεφτά για πεταμα που 8.000 θα τα εδινε έτσι, για να πάρει ενα γκατζετακι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα