kostasTSK Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν πιστεύετε ότι τα 8.000 ευρώ για μονόχρωμη κάμερα είναι πολλά κοιτάξτε και την παρακάτω https://www.astroshop.eu/astronomical-cameras/apogee-camera-aspen-cg16m-grade-s-mono/p,53240 Και μάλιστα είναι για ερασιτέχνες Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από kostasTSK 1
dkstopo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Shadowjump είπε Και καλα οτι θα είχε τόσα λεφτά για πεταμα που 8.000 θα τα εδινε έτσι, για να πάρει ενα γκατζετακι. αν νομιζεις ότι όποιος δινει 8000 για φωτογραφική μηχανή πετάει λεφτά είσαι βαθιά νυχτωμένος 17 λεπτά πριν, kostasTSK είπε Αν πιστεύετε ότι τα 8.000 ευρώ για μονόχρωμη κάμερα είναι πολλά κοιτάξτε και την παρακάτω https://www.astroshop.eu/astronomical-cameras/apogee-camera-aspen-cg16m-grade-s-mono/p,53240 Και μάλιστα είναι για ερασιτέχνες πρέπει να υπάρχει αντάπτορας και να μπαινει σε τηλεσκόπια οπότε ίσως είναι μια εναλλακτική λύση Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από dkstopo
mariosCS Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Άσχετοι του κόσμου ενωθείτε στο insomnia Ναι, υπάρχει διαφορά. Όχι, η διαφορά δεν αξίζει $7000 Ναι, η τιμή είναι παράλογη (όπως και οι περισσότερες τιμές της Leica) Αλλά αν τα έχεις και γουστάρεις, γιατί να μην τα δώσεις για κάτι που αγαπάς; 1
aris1986 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 6 ώρες πριν, Progfusion είπε Αμαρτια δεν είναι; <--------- Που θα ψήνετε το αρνί; Οχι που δεν θα υπαρχει εγχρωμη φωτογραφια με τα 8Κ πουθα μου δωσουν για να την παρω... θα με κοροϊδευουν...😐
GangMW Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 17 ώρες πριν, KnightRider είπε Απορώ ποιος θα πάει να αγοράσει 8000$ για μια ασπρόμαυρη φωτογραφική που δεν έχει καν εγγραφή βίντεο... Κάποιος που ενδιαφέρεται μόνο για την φωτογραφία, και δεν έχει πρόβλημα χρημάτων.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in black and white, you photograph their souls!” Ted Grant, ακτιβιστής
doa5 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μααλιστα...καλα τα λεει ο κυριουλης, αληθεια ομως, εαν τραβηξεις εγχρωμη φωτο και μετα της περασεις ασπρομαυρο φιλτρο και δεν εχεις δωσει 8000 για τη σουπερ ντουπερ (οπως μας την παρουσιαζουν οι γνωστες) Leica, αλλα ξερω 'γω γυρω στα 1500 για καμμια ταπεινη Canon ή ΝΙΚΟΝ (ΩΩΩΩ ΤΙ ΕΙΠΑ κακες λεξεις για τους φωτογραφους μας και γνωστες) δηλαδη η soul δεν θα εχει φωτογραφηθει μαζι?...αααασε που νομιζω οτι και λιγοτερο κοροιδο θα νοιωθεις και θα σου εχουν μεινει 6500 να πας βολτες ανα τον πλανητη και να κανεις και το χομπυ σου....λεω εγω τωρα ο απειρος και μη γνωστης του αντικειμενου....αληθεια αυτες οι παλιο/Canon/NIKON/Sony/Olympus (φτουουου πιπερι κακες λεξεις σκεφτηκα και εγραψα) δεν εχουν και επιλογη για ασπρομαυρο ή να περιοριζεις καποια χρωματα...μπαααα μαλλον χαζομαρες ρωταω... Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από doa5 2 1
Bi2Lmet1234 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 η Διάφορα είναι στην απουσία του Bayer Matrix, φυσικά πλέον υπάρχουν προγράμματα που κάνουν debayer αλλά δεν είναι ίδια η ποιότητα. Οι Mono κάμερες είναι κλάσεις ανώτερες ως προς τα επίπεδα θορύβου κάνοντας τις φωτογραφίες μοναδικές. Στην Αστροφωτογραφία αρκετές μονόχρωμες είναι σε αυτή την τιμή (βεβαια παίζουμε και με φίλτρα) αλλά είναι ασύγκριτο το αποτέλεσμα. Προσωπικά για μια Compact δεν θα τα έδινα παρα το γεγονός ότι οι Compact της Leica είναι κορυφαίες, αλλά για μια Mono Αστροκάμερα ή μια Hasselblad monochrome άνετα.
aris1986 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, cacofonix-3 είπε “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in black and white, you photograph their souls!” Ted Grant, ακτιβιστής Το ειπανε και στο GNTM! *Clap clap image*
imr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Με την ιδια λογικη Γιατι να παρει καποιος και ρολεξ δηλαδη, το 20ευρω casio κανει τα παντα Γιατι να παρει καποιος και ferrari, για να πληρωσει το αλογο? Η leica χρεωνει οσο θελει, οποιος τα εχει ασ τα δωσει. 2
doa5 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τελικα ολοι οι πλουσιοι (στη θεωρια παντα) και οι εκτιμουντες αυτο που κανεις δεν μπορει να πει το γιατι (intangibles ντε) εδω μεσα μαζευτηκαμε.... Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από doa5 1 1
Homecinemakias Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 20 ώρες πριν, sky_walker είπε Μόλις είδα τον τίτλο του άρθρου μπήκα αμέσως να δω τα σχόλια... Μπράβο παιδιά, δεν περίμενα τίποτα περισσότερο, η πλήρης απογοήτευση. Οχι μονο βασιλεύει η ασχετοσύνη, παντού οχι μονο εδω, αλλα και απο οτι φαίνεται είστε εντάξει με αυτό. Και για να σας προλάβω, ναι είμαι φωτογράφος και ξερω πολυ καλα ποιος καλλιτέχνης θέλει μια τέτοια μηχανή και για ποιο λόγο, αλλα δεν πρόκειται να εξηγήσω τίποτα δωρεάν. Κουράστηκα πολύ και πλήρωσα πολλά για να αποκτήσω τις φωτογραφικές μου γνώσεις και να αναπτύξω την προσωπική μου αισθητική, για να τα πεταξω εδω μεσα σε άσχετους που κοροϊδεύουν ανερυθρίαστα οτι δεν μπορούν να καταλάβουν. To 1o γνώρισμα ενός φωτογράφου είναι η καλλιτεχνικότητα, που σημαίνει ευαισθησία ευγένεια, τρόποι και σεβασμός προς τους άλλους. Γιατί τα λέω όλα αυτά; Εμ δεν ξέρω, θα καταλάβουν οι υπόλοιποι. Καλό απόγευμα! 3
panosk1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Εγώ πάντα κράζω τις Leica για τις τιμές τους και θεωρω ότι κανένας επαγγελματιας φωτογράφος δεν θα τις προτιμούσε σε σχέση με μια Nikon,Cannon,Sony για να βγάλει δουλειά επι πληρωμή . Παραυτα είναι ένα luxury brandname πλέον και για αυτούς που ασχολούνται με το χόμπι και έχουν τα λεφτά είναι μια καλή αγορα . Με αυτή την λογική γιατί να πάρω Nike παπούτσια με 100ευρω όταν στην λαϊκή πουλάνε με 10,γιατί να πάρω iPhone με 1000 ευρώ ενώ με ένα j5 των 100ευρω κάνω την δουλειά μου γιατί να πάρω Audi s3 με 40000 ενώ με ένα saxorallo φτιαγμένο με 15000 μπορεί να είμαι και πιο γρήγορος και πάει λέγοντας . Αναλογα με την τσέπη είναι και τα γούστα ,αν αξιζει τελικά το ξέρει μόνο αυτός που το πέρνει .
panosk1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Sabeas είπε επαγγελματίας δεν είναι μονο ο φωτογραφος γαμου/βαφτισιων/διαβατηριου Οκ πες μου ένα επαγγελματία φωτογράφο που θα έπαιρνε Leica για τα χαρακτηριστικά της ? Αυτόν που τραβάει σπορ ? Real estate ? Περιοδικό ? Φωτορεπόρτερ ? Άντε για καμία μόδα και αυτό επειδή οι άσχετοι θα θεωρούν ότι επειδή έχεις Leica είσαι και φτασμένος φωτογράφος . 2
mariosCS Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, panosk1 είπε Εγώ πάντα κράζω τις Leica για τις τιμές τους και θεωρω ότι κανένας επαγγελματιας φωτογράφος δεν θα τις προτιμούσε σε σχέση με μια Nikon,Cannon,Sony για να βγάλει δουλειά επι πληρωμή . Παραυτα είναι ένα luxury brandname πλέον και για αυτούς που ασχολούνται με το χόμπι και έχουν τα λεφτά είναι μια καλή αγορα . Με αυτή την λογική γιατί να πάρω Nike παπούτσια με 100ευρω όταν στην λαϊκή πουλάνε με 10,γιατί να πάρω iPhone με 1000 ευρώ ενώ με ένα j5 των 100ευρω κάνω την δουλειά μου γιατί να πάρω Audi s3 με 40000 ενώ με ένα saxorallo φτιαγμένο με 15000 μπορεί να είμαι και πιο γρήγορος και πάει λέγοντας . Αναλογα με την τσέπη είναι και τα γούστα ,αν αξιζει τελικά το ξέρει μόνο αυτός που το πέρνει . Δεν είναι το ίδιο. Τα nike δεν θα κάνουν τα πόδια σου να πονάνε μετά από 10km τρέξιμο. Είναι όντως καλύτερα. Αν έχεις leica αντί Sony A7Riii δεν θα έχεις καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες (κλινικά). επίσης "πάραυτα" σημαίνει άμεσα. Όχι παρ' όλα αυτά. 35 λεπτά πριν, panosk1 είπε Οκ πες μου ένα επαγγελματία φωτογράφο που θα έπαιρνε Leica για τα χαρακτηριστικά της ? Αυτόν που τραβάει σπορ ? Real estate ? Περιοδικό ? Φωτορεπόρτερ ? Άντε για καμία μόδα και αυτό επειδή οι άσχετοι θα θεωρούν ότι επειδή έχεις Leica είσαι και φτασμένος φωτογράφος . Lifestyle, Street, Documentary, Travel. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από mariosCS 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα