Προς το περιεχόμενο

Εκτελωνισμος αυτοκινητου 2020

fanatilas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μηπως γνωριζει καποιος BMW 330e 2020''  , τι εκτελωνισμο θα εχει ?  λογικα ειναι το 50%

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 539
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα σας. 

Σκέφτομαι να εισάγω Mazda MX-5 2016 1500cc, Euro 6b, 140g CO2, και η ερώτηση μου ειναι η εξής

Ποιος συντελεστής τέλους ταξινόμησης θα ισχύσει; 17.6%, 26,4% ή 52,8%;

Ρωτάω διότι στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί πίνακες συντελεστών τέλους ταξινόμησης και ειναι δύσκολο να βρω ποιος ειναι ο τελευταίος που ισχύει. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

γνωρίζει κανείς από την στιγμή που κατεβάσεις από Γερμανια αμάξι με πινακίδες ενός μηνός , ποσο χρονικό περιθώριο έχεις για να το εκτελωνίσεις?

• 2 μήνες μετά...

Θελω να μετοικησω ελλαδα απο ολλανδια. Εχω 2 αυτοκίνητα και 1 μοτοσυκλέτα. Ποσα δικαιουνται ατελη εκτελωνισμο;

Για το ενα αυτοκινητο που πηρα απο ιδιωτη δεν υπαρχει αποδειξη αγορας ουτε ιδιωτικο συμφωνητικό (ουτε μπορει να υπαρξει μιας και ζει εκτος ολλανδιας πλέον) παρα μονο η τραπεζικη συναλλαγη και τα στοιχεια μεταβιβασης απο το υπ. Μεταφορων. Διαβασα στο φορουμ οτι χρειαζεται για καποιο λογο ιδιωτικο συμφωνητικο. Διαβασα καπου αλλου οτι σε περιπτωση μετοικεσιας δε χρειαζεται ιδιωτικο συμφωνητικο η αποδειξη αγορας. Δεν θυμαμαι που το διαβασα και αν ισχυει.

Επίσης διαβασα καπου οτι χρειαζεται ενα εγγραφο συμμορφωσης ρυπων απο τον κατασκευαστη που ολα τα καινουρια το εχουν. Εγω ομως δεν εχω βρει κατι τετοιο στα χαρτια μου. Τι ισχυει; Χρειαζεται και αν ναι πως το βγαζω;

Επισης το ενα αυτοκινητο και η μοτοσυκλέτα βρισκονται στην ελλαδα αυτη τη στιγμη. Δεν εχω κανει δηλωση προσωρινής εισαγωγης γιατι δεν ξερω αν θα μετοικησω εντος η εκτος 6μηνου. Μπορω να περασω απλα τα συνορα και να κανω τη δηλωση οταν οριστικοποιηθει η ημερομηνια μετοικεσιας;

Σε περιπτωση που χρειαστει να πληρωσω τελη, ισχυει οτι ολα τα euro 5 πληρωνουν προστιμο 1000 ευρω η καποια εξαιρουνται πχ euro 5c κτλ;

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.

Καλημέρα σε όλους. Έχει ο αδερφός μου ένα αυτοκίνητο στη Ρουμανία και θέλουμε να το φέρουμε Ελλάδα να το έχει ο πατέρας μου. Όποιον εκτελωνιστη ρώτησα, ανέφερε ότι είναι πιο εύκολο να γίνει η διαδικασία στο όνομα του αδερφού μου και αργότερα η μεταβίβαση. 

Από τη Ρουμανία όμως λένε ότι δεν γίνεται να περάσει στο όνομα του αδερφού μου στην Ελλάδα μιας και δεν κατοικεί εκεί. Επειδή μου ακούγεται πολύ περίεργο, είχε κανείς παρόμοια εμπειρία; Ισχύει αυτό για άλλες χώρες; 

10 λεπτά πριν, doctor_667 είπε

Καλημέρα σε όλους. Έχει ο αδερφός μου ένα αυτοκίνητο στη Ρουμανία και θέλουμε να το φέρουμε Ελλάδα να το έχει ο πατέρας μου. Όποιον εκτελωνιστη ρώτησα, ανέφερε ότι είναι πιο εύκολο να γίνει η διαδικασία στο όνομα του αδερφού μου και αργότερα η μεταβίβαση. 

Από τη Ρουμανία όμως λένε ότι δεν γίνεται να περάσει στο όνομα του αδερφού μου στην Ελλάδα μιας και δεν κατοικεί εκεί. Επειδή μου ακούγεται πολύ περίεργο, είχε κανείς παρόμοια εμπειρία; Ισχύει αυτό για άλλες χώρες; 

Μπερδεύτηκα. Είστε 3 εμπλεκόμενα αδέρφια;Ενας στην Ρουμανία,εσύ και άλλος αδερφός Ελλάδα;Γιατί δεν το εκτελωνίζει ο στην Ρουμανία αδερφός και μετά να το μεταβιβάσετε σε όποιον θέλετε;

Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Μπερδεύτηκα. Είστε 3 εμπλεκόμενα αδέρφια;Ενας στην Ρουμανία,εσύ και άλλος αδερφός Ελλάδα;Γιατί δεν το εκτελωνίζει ο στην Ρουμανία αδερφός και μετά να το μεταβιβάσετε σε όποιον θέλετε;

2 αδέρφια είμαστε, εγώ απλά έχω χρόνο να ασχοληθώ, ούτε εγώ μένω Ελλάδα (αν και είμαι εδώ αυτή την περίοδο και μίλησα με τους εκτελωνιστες).

Ο αδερφός μου δεν μπορεί να κάνει αυτός τον εκτελωνισμο μιας και του λένε από τη Ρουμανία ότι δεν έχει διεύθυνση κατοικίας στην Ελλάδα και άρα δεν γίνεται να περάσει στο όνομα του εκεί το αμάξι. Αυτό είναι που μου φαίνεται παράλογο και ρωτάω αν έχει κάποιος εμπειρία. Και ο εκτελωνιστης που μίλησα του φάνηκε περίεργο γιαυτό ρωτάω κι εδώ.

1 ώρα πριν, doctor_667 είπε

2 αδέρφια είμαστε, εγώ απλά έχω χρόνο να ασχοληθώ, ούτε εγώ μένω Ελλάδα (αν και είμαι εδώ αυτή την περίοδο και μίλησα με τους εκτελωνιστες).

Ο αδερφός μου δεν μπορεί να κάνει αυτός τον εκτελωνισμο μιας και του λένε από τη Ρουμανία ότι δεν έχει διεύθυνση κατοικίας στην Ελλάδα και άρα δεν γίνεται να περάσει στο όνομα του εκεί το αμάξι. Αυτό είναι που μου φαίνεται παράλογο και ρωτάω αν έχει κάποιος εμπειρία. Και ο εκτελωνιστης που μίλησα του φάνηκε περίεργο γιαυτό ρωτάω κι εδώ.

τόσος κόσμος πως εισάγει αμάξια απο άλλες χωρες της ΕΕ?

του λένε από τη Ρουμανία ότι δεν έχει διεύθυνση κατοικίας στην Ελλάδα και άρα δεν γίνεται να περάσει στο όνομα του εκεί το αμάξι.

Από τη Ρουμανία όμως λένε ότι δεν γίνεται να περάσει στο όνομα του αδερφού μου στην Ελλάδα μιας και δεν κατοικεί εκεί.

Έχει ο αδερφός μου ένα αυτοκίνητο στη Ρουμανία

Αφού το έχει πως δεν είναι στο όνομά του?

Γράφτε κανονικά αυτά που θέλετε ώστε να βγάζουν νόημα.

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

τόσος κόσμος πως εισάγει αμάξια απο άλλες χωρες της ΕΕ?

Φαντάζομαι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν τους ανήκει το αμάξι στην άλλη χώρα οπότε υπάρχει κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό για τη μεταβίβαση του

1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Οι Ρουμάνοι τι σχέση έχουν με το αν ο αδερφός σου έχει διεύθυνση στην Ελλάδα; 

Είναι στα πλαίσια του να διαγραψουν το όχημα εκεί. Θέλουν να ξέρουν δηλαδή ποια είναι η τύχη του οχήματος. Θέλουν να δουν πχ  συμφωνητικό να μεταβιβαστει το αμάξι σε Έλληνα πολίτη 

Το οτι ο αδερφός σου δεν εχει διεύθυνση στην Ελλάδα οι Ρουμάνοι πώς το ξέρουν; Σορρυ μπορει να ρωτάω χαζομάρες. 

1 hour ago, doctor_667 said:

Φαντάζομαι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν τους ανήκει το αμάξι στην άλλη χώρα οπότε υπάρχει κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό για τη μεταβίβαση του

Είναι στα πλαίσια του να διαγραψουν το όχημα εκεί. Θέλουν να ξέρουν δηλαδή ποια είναι η τύχη του οχήματος. Θέλουν να δουν πχ  συμφωνητικό να μεταβιβαστει το αμάξι σε Έλληνα πολίτη 

Για να διαγραφεί εκεί το όχημα θα πρέπει να πάρει βεβαίωση από το ελληνικό τελωνείο/μεταφορών ότι το όχημα είναι registered στην Ελλάδα. 

Πρώτα δηλαδή θα εκτελωνίσει το όχημα Ελλάδα και μετά θα κάνει τη διαδικασία διαγραφής στη Ρουμανία, πιθανό να του ζητήσουν πίσω και τις ρουμανικές πινακίδες, να τις κρατήσει.

2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Το οτι ο αδερφός σου δεν εχει διεύθυνση στην Ελλάδα οι Ρουμάνοι πώς το ξέρουν; Σορρυ μπορει να ρωτάω χαζομάρες. 

Από αυτά που καταλαβαίνω, όταν θες να κρατήσεις το όχημα στο όνομα σου στην καινούρια χώρα, αυτοί θέλουν κάποιο πιστοποιητικό ότι μετακομίζεις κι εσύ. Η περίπτωση του να θες ένα όχημα για τις διακοπές σου πχ στην Ελλάδα είναι εξαίρεση και εκεί είναι που προκύπτει το πρόβλημα.

On 15/08/2024 at 20:03, liobrando said:

Θελω να μετοικησω ελλαδα απο ολλανδια. Εχω 2 αυτοκίνητα και 1 μοτοσυκλέτα. Ποσα δικαιουνται ατελη εκτελωνισμο;

Για το ενα αυτοκινητο που πηρα απο ιδιωτη δεν υπαρχει αποδειξη αγορας ουτε ιδιωτικο συμφωνητικό (ουτε μπορει να υπαρξει μιας και ζει εκτος ολλανδιας πλέον) παρα μονο η τραπεζικη συναλλαγη και τα στοιχεια μεταβιβασης απο το υπ. Μεταφορων. Διαβασα στο φορουμ οτι χρειαζεται για καποιο λογο ιδιωτικο συμφωνητικο. Διαβασα καπου αλλου οτι σε περιπτωση μετοικεσιας δε χρειαζεται ιδιωτικο συμφωνητικο η αποδειξη αγορας. Δεν θυμαμαι που το διαβασα και αν ισχυει.

Επίσης διαβασα καπου οτι χρειαζεται ενα εγγραφο συμμορφωσης ρυπων απο τον κατασκευαστη που ολα τα καινουρια το εχουν. Εγω ομως δεν εχω βρει κατι τετοιο στα χαρτια μου. Τι ισχυει; Χρειαζεται και αν ναι πως το βγαζω;

Επισης το ενα αυτοκινητο και η μοτοσυκλέτα βρισκονται στην ελλαδα αυτη τη στιγμη. Δεν εχω κανει δηλωση προσωρινής εισαγωγης γιατι δεν ξερω αν θα μετοικησω εντος η εκτος 6μηνου. Μπορω να περασω απλα τα συνορα και να κανω τη δηλωση οταν οριστικοποιηθει η ημερομηνια μετοικεσιας;

Σε περιπτωση που χρειαστει να πληρωσω τελη, ισχυει οτι ολα τα euro 5 πληρωνουν προστιμο 1000 ευρω η καποια εξαιρουνται πχ euro 5c κτλ;

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.

επειδη ειχα ψαξει για το γαμπρο μου περυσι η νομοθεσια ελεγε για ενα οχημα ατελως. Δε ξερω αν γιαυτο θελει καποιο αποδεικτικο αγορας οποτε ισως τη γλιτωσεις. Τα αλλα 2 σιγουρα θελουν εκτελωνισμο και πινακιδες. Ενας εκτελωνιστης θα σου πει αναλυτικα το κοστος και χαρτουρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...