Stavros Delta Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Όπως λέει ο τίτλος έκανα τον συνδυασμό νεας πλατφόρμας με Ryzen 2700x και Windows 8.1 Κάθε φορά που ανάβει ο υπολογιστής εμφανίζεται μήνυμα ότι δεν υποστηρίζεται ο επεξεργαστής με αυτή την έκδοση των Windows. Τι επιπτώσεις έχει αυτό; Επίσης δεν εγκαθιστάται το Ryzen Master. Υ.Γ. Το XFR ενεργοποιείται από μόνο του ? Εμένα βλέπω να τρέχει γύρω στα 2ghz με πολλές ταμπς στο internet ανοιχτές. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2020 από Stavros Delta
meletis_m Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Στις 20/1/2020 στις 6:49 ΜΜ, Stavros Delta είπε Όπως λέει ο τίτλος έκανα τον συνδυασμό νεας πλατφόρμας με Ryzen 2700x και Windows 8.1 Κάθε φορά που ανάβει ο υπολογιστής εμφανίζεται μήνυμα ότι δεν υποστηρίζεται ο επεξεργαστής με αυτή την έκδοση των Windows. Τι επιπτώσεις έχει αυτό; Επίσης δεν εγκαθιστάται το Ryzen Master. Υ.Γ. Το XFR ενεργοποιείται από μόνο του ? Εμένα βλέπω να τρέχει γύρω στα 2ghz με πολλές ταμπς στο internet ανοιχτές. Η Amd έχει οδηγούς για τις συσκευές σε windows 8,1; Το κυριότερο
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Γιατι windows 8.1? Αληθεια δεν υπαρχει λογος να μην εισαι στα 10 αν χρησιμοποιεις Windows.
iml Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Επίσης, χαριτολογώντας και λίγο : 95 >χμ (αλλά χαοτική διαφορά σε δυνατότητες σε σχέση με τα προηγούμενα, επομένως τελικά τα έβαζες) 98>οκ Millennium >pass (αλλά win 2000 >OK) Xp >ok Vista >pass 7>ok 8>pass 10>οκ μαζί με χμ, και αφού win7 μας τελείωσαν + DX12 και άλλα καλούδια, τελικά τα βάζεις) Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από iml 1
Stavros Delta Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, meletis_m είπε Η Amd έχει οδηγούς για τις συσκευές σε windows 8,1; Το κυριότερο Έτρεξα την έκδοση chipset driver που έβγαλε για Win7 χωρίς να μου εμφανιστεί κάποιο μήνυμα σφάλματος. Για το δίκτυο και τον ήχο είχε η motherboard. Τα υπόλοιπα όπως για παράδειγμα οι θύρες usb3, σύμφωνα με τον device manager τρέχουν με drivers των windows. 15 ώρες πριν, Kwsths67 είπε Γιατι windows 8.1? Αληθεια δεν υπαρχει λογος να μην εισαι στα 10 αν χρησιμοποιεις Windows. Τα χω πει ξανά αλλού. Είχα δοκιμάσει τα 10 τη πρώτη μέρα που βγήκαν για το ευρύ κοινό, και μου έσπασαν τα νεύρα. Το ότι δεν υπάρχει ποια διαχωριστική γραμμή μεταξύ του περιεχόμενου ενός παραθύρου και του border όπου μπορεις άμα το κλικάρεις να το σύρεις... Εκτός αυτού τα γνωστά για συλλογή δεδομένων δε μ αρέσουν, ούτε η ιδέα των αναγκαστικών updates. 14 ώρες πριν, iml είπε Επίσης, χαριτολογώντας και λίγο : 95 >χμ (αλλά χαοτική διαφορά σε δυνατότητες σε σχέση με τα προηγούμενα, επομένως τελικά τα έβαζες) 98>οκ Millennium >pass (αλλά win 2000 >OK) Xp >ok Vista >pass 7>ok 8>pass 10>οκ μαζί με χμ, και αφού win7 μας τελείωσαν + DX12 και άλλα καλούδια, τελικά τα βάζεις) ξέχασες τα 8.1 που δεν είναι 8! .................................................................................................... Για να καταγραφεί για μελλοντικούς ίσως χρήστες, το πιο άμεσο πρόβλημα φαίνεται να είναι το παράθυρο που πετάγεται in your face που σε ειδοποιεί πως δεν υποστηρίζεται ο επεξεργαστής και σε μαλώνει. Τελικά εκτός από τη μια φορά που εμφανίζεται αμέσως μόλις ανοίξεις το pc, πετάγεται randomly και άλλες φορές, πάνω από ότι παράθυρο έχεις ανοιχτό. Μου πετάχτηκε πχ ενώ απαντούσα σε αυτό το thread. Δεύτερον σου αφαιρεί το Windows Update επίτηδες για τιμωρία, και έτσι χάνεις τα updates τα οποία αν δεν έχεις καινούριο επεξεργαστή στα δίνει κανονικά, και συνεχίζει μέχρι το 2023 που λήγει η υποστήριξη... Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2020 από Stavros Delta
tanasen01 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Αργά ή γρήγορα (σε 3 χρόνια) θα έρθει η ώρα που ούτε τα 8.1 θα υποστηρίζονται. Οπότε θα πρέπει να συμφιλιωθείς με την ιδέα της χρησιμοποίησης των 10. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα 10 πλέον είναι κάτι σαν υπηρεσία. Είναι η βάση για όλες τις νέες εκδόσεις windows οι οποίες ανανεώνονται κάθε 6 μήνες. Τώρα είμαστε στην 1909, οι προηγούμενες ήταν οι 1903,1809,1803,1709... Κάποια στιγμή θα φύγει και το "10" από την ονομασία και θα μείνουν απλά ως "Windows". 1 1
Stavros Delta Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Αργά ή γρήγορα (σε 3 χρόνια) θα έρθει η ώρα που ούτε τα 8.1 θα υποστηρίζονται. Οπότε θα πρέπει να συμφιλιωθείς με την ιδέα της χρησιμοποίησης των 10. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα 10 πλέον είναι κάτι σαν υπηρεσία. Είναι η βάση για όλες τις νέες εκδόσεις windows οι οποίες ανανεώνονται κάθε 6 μήνες. Τώρα είμαστε στην 1909, οι προηγούμενες ήταν οι 1903,1809,1803,1709... Κάποια στιγμή θα φύγει και το "10" από την ονομασία και θα μείνουν απλά ως "Windows". Δυστυχώς έχεις ένα δίκιο. Βέβαια για όποιους έχουν ryzen και τα 8.1 έχουν πάψει να υποστηρίζονται, μιας και δεν παίρνουν updates επειδή η MS μας τιμωρεί κλειδόντοντας τα. Εγώ έκανα κάτι ασυνήθιστο. Αντί να κάνω φορμάτ όταν άλλαξα μητρική & επεξεργαστή, συνέδεσα με το ssd που είχα ήδη περασμένα τα 8.1 με τα πιο πρόσφατα updates (roll up 2020). Αλλιώς όποιος κάνει και φορμάτ τα 8.1 σε σύστημα με ryzen, θα είναι κολλημένα τα 8.1 του στη κατάσταση που ήταν όταν πρωτοβγήκαν... Φοβάμαι και για κάποια προγράμματα που έχω και είναι παλαιά, αν θα λειτουργούν σε 10. Πολλοί λένε ότι θα πηδήσουν σε Λίνουξ, αλλά αναρωτιέμαι αν αυτοί έχουν σοβαρά προγράμματα που να τρέχουν σε windows. Έχω κάποια προγράμματα που είτε τα έχω στην έκδοση windows και θα έπρεπε να τα ξαναγοράσω για να τρέξουν σε Λίνουξ, ή απλά δεν υπάρχουν καθόλου για Λίνουξ. Άρα η λύση "πάω σε Λινουξ" δεν φαίνεται να ισχύει σε αυτή τουλάχιστον τη περίπτωση.
doctor2014 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Υπάρχουν κάποιοι τρόποι για εγκατάσταση windows 7 σε συχρονους υπολογιστές όπως αυτό https://forums.mydigitallife.net/threads/windows-7-image-updater-skylake-kabylake-coffelake-ryzen-threadripper.76335/page-34#post-1571493
jmirko15 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ έχω τον 2700x σε Win7 πάνω από 1 χρόνο και όλα πάνε κομπλέ. Άρα φαντάζομαι θα είσαι και εσύ κομπλέ με τα Win8.1 Δεν μου εμφανίζεται κανέναν μήνυμα (υπάρχει τρόπος να το disable από ότι θυμάμαι) αλλά για Ryzen Master δεν ξέρω. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2020 από jmirko15
malakudi Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Δημοσ. 3 Μαΐου 2020 Για το πρόβλημα με τα updates σε Windows 8.1 με Ryzen, δες αυτό https://www.infopackets.com/news/10108/how-fix-disable-unsupported-hardware-error-when-attempting-download-windows-updates
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα