Rizas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε Φιλε μου εσυ ειπες οτι ειμαι εγω εκτος πραγματικοτητας. Εγω δεν ξέρω γονεις ή οχι. Εγω εγραψα ...... κάποιος τελειως ανεξαρτητος με οχημα και σπιτι που πληρωνει ο ιδιος με κάτω απο 1100 ευρω δεν βγαινει απλά. Οταν εγω πχ εχω 300 ευρω το μηνα δοση αυτοκινητου (200 η καθαρη + 100 η προκαταβολη) τοτε τι να συζητησουμε. Ξεκιναμε απο 260 νοικι + 300 ευρω το οχημα + 100 η βενζινη του = 660 ευρώ με το καλημέρα σας καθε μήνα. Εγω δε ξέρω αν στο πηρε πχ η νονα σου το αμάξι ή σε βοηθησε ο μπαμπας με το εφάπαξ και αν εγινε έτσι καλως έγινε. Επειδη εγραψες οτι ειμαι εκτος πραγματικοτητας ενω το παραδειγμα μου ήταν άλλο. Οποτε υπο αυτες τις συνθηκες θα ειμαι και λιγο πιο συγκρατημενος στις βολτες μου και δεν θα πρέπει να πινω 1 μπουκαλι κρασι τη φορά και να τρωω και αστακο σε φημισμενο μαγαζι με 4 αστερια της παραλιακης για να πω οτι διασκεδασα. Το αμάξι το πήρα μόνος νομίζω το έγραψα ξεκάθαρα! Τώρα το ότι εσύ έχεις 300€ δόση αμάξι το μήνα δεν ενδιαφέρει κανέναν! Δεν απασχολούν τα προσωπικά σου έξοδα αυτό το νήμα... Ίσα ίσα έρχεσαι στα λόγια μου ανά είχες αυτά τα + 300 ευρό το μήνα στην τσέπη σου θα ήσουν μια χαρά με 1000€!
gthe Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Τι τσακώνεστε ρε και χαλάτε την ζαχαρένια σας? Και κάθεστε και λέτε ... ποιος πίνει χύμα, ποιος πίνει μπουκάλι κρασί κτλ Στο κρασί και στη μπριζόλα φαίνεται ο πλούτος? Σε τέτοιες απόψεις φαίνεται ο νεοπλουτισμός βασικά. Δλδ αν βγάζεις χρήμα και σε καλέσει ο καλός σου φίλος που δεν βγάζει να πάτε σε ένα ταβερνάκι να τα πείτε και να τα πιείτε τι θα πιείς? Σαμπανιες? Καλό είναι να προσαρμοζόμαστε στις καταστάσεις. Είναι ωραίο να μπορείς να σταθείς και σε ένα λαϊκό ταβερνάκι, και σε ένα ακριβό wine bar με την ίδια άνεση. Και μην κρίνετε το κόσμο για το που κάνει αποταμίευση και που τα χαλάει, ας κάνει ο καθένας ότι θέλει. Και φυσικά είναι και υπευθυνος για τις επιλογές του μετά. Ο άλλος ο άνθρωπος ήρθε πρόσφυγας, παλεύει με την δουλίτσα του για το όνειρο του να αποκτήσει ένα σπίτι .... και γυρίσατε να τον πείτε μίζερο. Λες και τα δικά σας θα φάει ας πούμε ή σας ζήτησε! 6 1 1
Magic_Nature Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Rizas είπε Το αμάξι το πήρα μόνος νομίζω το έγραψα ξεκάθαρα! Τώρα το ότι εσύ έχεις 300€ δόση αμάξι το μήνα δεν ενδιαφέρει κανέναν! Δεν απασχολούν τα προσωπικά σου έξοδα αυτό το νήμα... Ίσα ίσα έρχεσαι στα λόγια μου ανά είχες αυτά τα + 300 ευρό το μήνα στην τσέπη σου θα ήσουν μια χαρά με 1000€! Δεν ειναι δικά μου προσωπικά ρε φιλε. Αυτα τα 300 θα τα ειχα μονο αν πηγαινα με λεωφορειο. Διαφορετικά κάποιος ο οποιος ξεκινάει απο το 0 ξεκινάε με δάνεια. Τωρα αν εσυ δουλευεις και μένεις με τους γονεις οπως ειπαμε και πριν αυτο ειναι άλλο παράδειγμα. Εντάξει εκει και με 600 ευρώ καλα εισαι. Εδω λέμε για εναν νέο που ξεκινάει απο το 0. Δεν εχει καβατζα απο πουθενά. Για να πάρει ενα καινουργιο αυτοκινητο σχετικά καλο (15-18 χιλιάδες ευρώ) θα χρειαστει να δινει το μηνα για το κυριο δάνειο 200 ευρώ. Αλλα θέλει και μια προκαταβολή. Περιπου 4-5 χιλιάρικα. Αυτη θα προκυψει απο εναν δεύτερο δάνειο πιο μικρο που θα του βγαινει 90-100 ευρω το μήνα. Μιλαμε πάντα για εναν νεο που ξεκινάει απο το απολυτο 0 και δεν εχει απο κανεναν ουτε απο γιαγιαδες ουτε απο παπούδες ή εφαπαξ μπαμπάδων και μαμάδων. Μη σου πω οτι θα χρειαστεις και 3ο δάνειο ... μια πιστωτική με την οποια θα αγοράσεις τα επιπλα για το νέο σου σπιτι. Αρα εγω ειμαι εκτος πραγματικοτητας;;; υπάρχουν ανθρωποι που δεν έχουν απο πουθενά. Και ετσι ειναι αμα θές το καλο το αμάξι με την θερμανση το πρωι να πηγαινεις στη δουλειά σου και με άνεση θα πρέπει να το πληρώσεις. Τιποτα δε χαριζεται η ζωη ειναι σκληρη και ο κοσμος ζούγκλα. Απλα κράτα αυτο απο κάποιον ... εκτος πραγματικοτητας. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από Magic_Nature
VagAnd Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, narta είπε εκτος αν το παραγει ο ιδιος ο ιδιοκτητης (τα καλα της επαρχιας) Σου έχει τύχει ποτέ ταβερνιάρης να σε πει "Φίλε το κρασι μας τελειώσε , θα εχουμε απο δεκέμβριο παλι "?? εμένα ποτέ παντως , πιο πολλα δικά τους και απο τον μπουτάρη... Δεν αναφέρομαι φυσικά σε φίλο αλλα γενικά σαν πελάτης 4 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε Δεν ειναι δικά μου προσωπικά ρε φιλε. Αυτα τα 300 θα τα ειχα μονο αν πηγαινα με λεωφορειο. Διαφορετικά κάποιος ο οποιος ξεκινάει απο το 0 ξεκινάε με δάνεια. Τωρα αν εσυ δουλευεις και μένεις με τους γονεις οπως ειπαμε και πριν αυτο ειναι άλλο παράδειγμα. Εντάξει εκει και με 600 ευρώ καλα εισαι. Εδω λέμε για εναν νέο που ξεκινάει απο το 0. Δεν εχει καβατζα απο πουθενά. Για να πάρει ενα καινουργιο αυτοκινητο σχετικά καλο (15-18 χιλιάδες ευρώ) θα χρειαστει να δινει το μηνα για το κυριο δάνειο 200 ευρώ. Αλλα θέλει και μια προκαταβολή. Περιπου 4-5 χιλιάρικα. Αυτη θα προκυψει απο εναν δεύτερο δάνειο πιο μικρο που θα του βγαινει 90-100 ευρω το μήνα. Μιλαμε πάντα για εναν νεο που ξεκινάει απο το απολυτο 0 και δεν εχει απο κανεναν ουτε απο γιαγιαδες ουτε απο παπούδες ή εφαπαξ μπαμπάδων και μαμάδων. Μη σου πω οτι θα χρειαστεις και 3ο δάνειο ... μια πιστωτική με την οποια θα αγοράσεις τα επιπλα για το νέο σου σπιτι. Αρα εγω ειμαι εκτος πραγματικοτητας;;; υπάρχουν ανθρωποι που δεν έχουν απο πουθενά. Και ετσι ειναι αμα θές το καλο το αμάξι με την θερμανση το πρωι να πηγαινεις στη δουλειά σου και με άνεση θα πρέπει να το πληρώσεις. Τιποτα δε χαριζεται η ζωη ειναι σκληρη και ο κοσμος ζούγκλα. Απλα κράτα αυτο απο κάποιον ... εκτος πραγματικοτητας. Νέος με 0 στήριξη αλλα το αμαξάκι τσίλικο καινουργιο με δοση το 1/4 του μισθου... να πάρει ένα μεταχειρισμενο οικονομικο να κανει την δουλεια του και να μαζεψει κανα φραγκο να γλυτώσει απο τα νοικια μια ώρα νωρίτερα φαντάζει σενάριο επιστημονικης φαντασίας δλδ ? 1
Magic_Nature Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Βασικα τωρα που το ξανασκεφτομαι θα ήμουν τελεια με 1000 ευρω το μηνα αρκει κάποιος να μου πληρωνε τη βενζινη και τα φαγητά. χαχαχα κάτι τέτοια γινονται στους συνδικαλες της ΣΤΑΣΥ με 5 ευρω το κουπονι την ημέρα φαγητο και τα ακους και τρελαινεσαι. Λες κοιτα εδω ρε μλκα εμεις ερχομαστε τσιμα τσιμα κάποιους μήνες και έχουμε ζητησει και απο φιλους δανεικα 50 ευρω να τα δώσουμε την επομενη βδομάδα που θα πληρωθούμε και άλλοι έχουνε τσαμπα κινητα , τσαμπα φαγητο για βενζινη δε ξέρω
mp123 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, gthe είπε Ο άλλος ο άνθρωπος ήρθε πρόσφυγας, παλεύει με την δουλίτσα του για το όνειρο του να αποκτήσει ένα σπίτι .... και γυρίσατε να τον πείτε μίζερο. Λες και τα δικά σας θα φάει ας πούμε ή σας ζήτησε! Καλα ενταξη δεν το συνεχίζω αλλο αλλα δεν μας περισσεύουν τα 65 ευρώ το δίμηνο να τα δίνουμε στην δεν και το 7% φόρος αλληλεγγύης για να κάνει το όνειρο του. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από mp123 2
Magic_Nature Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, VagAnd είπε Νέος με 0 στήριξη αλλα το αμαξάκι τσίλικο καινουργιο με δοση το 1/4 του μισθου... να πάρει ένα μεταχειρισμενο οικονομικο να κανει την δουλεια του και να μαζεψει κανα φραγκο να γλυτώσει απο τα νοικια μια ώρα νωρίτερα φαντάζει σενάριο επιστημονικης φαντασίας δλδ ? Οχι φιλε μου γιατι απο τη στιγμη που μπορει κάποιος εστω και οριακα να την κάνει με καινουργιο το προτεινω 10 φορές! Τα μεταχειρισμενα βγαζουν συνεχεια κουσουρια και δεν ξέρεις και τι λαμογιές έχουν κανει με τα γυρισμένα χιλιομετρα. Οποτε πάς τα δινεις και ησυχάζεις για 5 χρονια τουλάχιστον. Εγω ηθελα μια 5ετια να έχω τουλαχιστον το κεφάλι μου ησυχο. Οτι πληρώνεις παιρνεις. άντε να ηταν η δοση 100 ευρώ πιο κάτω. Τα θυσιαζεις και παιρνεις ενα καινουργιο. Δεν ειναι το 1/4 του μισθου γιατι ειμαι πάνω απο το 1000αρικο. Τον Ιανουαριο ολα τα εξοδα ηταν 950 ευρώ. Εκτος φαγητου και βενζινης και για εξοδους 😕 Πολλα τα καζικια. Το ευρω μας κατέστρεψε. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από Magic_Nature 1
VagAnd Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε Οχι φιλε μου γιατι απο τη στιγμη που μπορει κάποιος εστω και οριακα να την κάνει με καινουργιο το προτεινω 10 φορές! Τα μεταχειρισμενα βγαζουν συνεχεια κουσουρια και δεν ξέρεις και τι λαμογιές έχουν κανει με τα γυρισμένα χιλιομετρα. Οποτε πάς τα δινεις και ησυχάζεις για 5 χρονια τουλάχιστον. Εγω ηθελα μια 5ετια να έχω τουλαχιστον το κεφάλι μου ησυχο. Οτι πληρώνεις παιρνεις. άντε να ηταν η δοση 100 ευρώ πιο κάτω. Τα θυσιαζεις και παιρνεις ενα καινουργιο. καλυτερα ταξιδακια με το "χρέπι" πάρα να πλένω όλη μέρα το καινούργιο στην πιλοτή γιατί δεν έχω λεφτά να το βάλω βενζίνη. Γνώμη μου πάντα 200 κύριο δάνειο + 100 για την προκατάβολή που έιπες 300 ευρω. Με μισθο 1200 το υπολόγισα Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από VagAnd 1
gthe Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, mp123 είπε Καλα ενταξη δεν το συνεχίζω αλλο αλλα δεν μας περισσεύουν τα 65 ευρώ το δίμηνο να τα δίνουμε στην δεν και το 7% φόρος αλληλεγγύης για να κάνει το όνειρο του. Αυτό τι είναι τώρα σχόλιο πολιτικής κριτικής για το φορολογικό μας σύστημα ή μια απλή "φιλό"-προσφυγική άποψη? Για να δούμε τι να απαντήσουμε δλδ Με 1100 το μήνα πάντως και αυτός ο φουκαράς εισφορά αλληλεγγύης πληρώνει. Τελικά αυτό με την κατσίκα του γείτονα ισχύει πάντα. 1 1 1
VagAnd Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, gthe είπε Αυτό τι είναι τώρα σχόλιο πολιτικής κριτικής για το φορολογικό μας σύστημα ή μια απλή "φιλό"-προσφυγική άποψη? Για να δούμε τι να απαντήσουμε δλδ Με 1100 το μήνα πάντως και αυτός ο φουκαράς εισφορά αλληλεγγύης πληρώνει. Τελικά αυτό με την κατσίκα του γείτονα ισχύει πάντα. Κ δικαιολογεί αυτο να πληρώνουμε το δικό του ρεύμα οι υπολοιποι ? 2 1
mp123 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, VagAnd είπε Κ δικαιολογεί αυτο να πληρώνουμε το δικό του ρεύμα οι υπολοιποι ? Δεν βγαζεις ακρη τωρα. Μας την έπεσαν οι ΜΚΟ. Εγω τα παρατάω .Με 500 ευρώ δεν παιρνάς εκτος φυσικα και τρως 1 σουβλάκι την ημερα οπως είπε κάποιος . 3
afragorn Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Eγώ σκέφτομαι τον ts όταν ξαναμπεί στο θέμα, να δει τι έχει προτείνει το insomnia! 😂 Spoiler
Magic_Nature Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, VagAnd είπε καλυτερα ταξιδακια με το "χρέπι" πάρα να πλένω όλη μέρα το καινούργιο στην πιλοτή γιατί δεν έχω λεφτά να το βάλω βενζίνη. Γνώμη μου πάντα 200 κύριο δάνειο + 100 για την προκατάβολή που έιπες 300 ευρω. Με μισθο 1200 το υπολόγισα Εγω δεν σου ειπα οτι δεν έχω να του βάλω βενζινη εγω απλα σου ειπα οτι κάποιες φορές ακομη και με αυτα ζοριζομαστε ελαφρώς. Και δεν ειναι τυχαιο πως στην Ευρωπη οι μισθοι της Ελλαδας ειναι στην τελευταια 5 άδα στην καλυτερη (μην πω και 3αδα) ο μυθος οτι ζεις μια χαρά με 800 ευρω δεν υπάρχει. Ενας νέος έχει υποχρεώσεις. Και το χρέπι που λές θα σου βγάλει μια βλαβη στο κινητηρα θα σου πουν πρέπει να αλλάξεις μηχανη (2000 ευρώ) στη καλυτερη. Ο νεος δεν μπορει να μενει με γονεις ..... θα θελει να φέρει μια κοπελα σπιτι , να φτιάξει τη ζωη του να πάνε μια βολτα κτλπ κτλπ αυτα δε γινονται αν δεν εισαι τελειως ανεξάρτητος. Και τελειως εισαι με δικο σου αμαξι δικο σου σπιτι και δικα σου έξοδα. Θα προτιμουσα δηλαδη να κάνανε ξεσκαρταρισμα σε ολους τους οργανισμους και να ειχανε να δουλευουν οι καλοι και να τους πληρωναν και σωστά παρα αυτο το τουρλουμπουκι εδω που ονομάζουμε "κοινωνικη μέριμνα" οταν ο άλλος ειναι τεμπέλης δεν υπάρχει κοινωνικη μέριμνα ή αλλαζει ή απολυεται. Επισης μια και ειπες για βενζινη αυτο εδω μονο εδω γινεται ... μισθοι στα τάρταρα και καυσιμα στο θεο ειμαστε η 2η ακριβοτερο χωρα σε καυσιμα στην ΕΕ. Απιστευτα πράγματα. δε γινεται να μη δινεις σοβαρους μισθους και να έχεις τέτοιες απαιτησεις. Δηλαδη δεν υπάρχει πουθενα λογική σε αυτη τη χωρα αμα δεις 2-3 πράγματα απλά. Δεν χρειαζεται πολλή ανάλυση. 1200-1300 ευρω σε σοβαρές χωρες παιρνουν οι ανειδικευτοι οχι ανθρωποι με 2 πτυχια. Και λιγα μας δινουν αν θές να ξέρεις. Και τιμη τους που καθομαστε ακομη εδώ να πληρώνουμε φορους. Σιγα τοσα χρονια δουλεψαμε και δεν δικαιουμαστε πχ ενα καινουργιο αμάξι επειδη καταστρεψανε την χώρα με την απληστια τους; οχι ρε φιλε ειπαμε! Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από Magic_Nature 2
gthe Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, Magic_Nature είπε Ο νεος δεν μπορει να μενει με γονεις ..... θα θελει να φέρει μια κοπελα σπιτι , να φτιάξει τη ζωη του να πάνε μια βολτα κτλπ κτλπ αυτα δε γινονται αν δεν εισαι τελειως ανεξάρτητος. Και τελειως εισαι με δικο σου αμαξι δικο σου σπιτι και δικα σου έξοδα. Επισης μια και ειπες για βενζινη αυτο εδω μονο εδω γινεται ... μισθοι στα τάρταρα και καυσιμα στο θεο ειμαστε η 2η ακριβοτερο χωρα σε καυσιμα στην ΕΕ. Απιστευτα πράγματα. δε γινεται να μη δινεις σοβαρους μισθους και να έχεις τέτοιες απαιτησεις. Δηλαδη δεν υπάρχει πουθενα λογική σε αυτη τη χωρα αμα δεις 2-3 πράγματα απλά. Δεν χρειαζεται πολλή ανάλυση. 1200-1300 ευρω σε σοβαρές χωρες παιρνουν οι ανειδικευτοι οχι ανθρωποι με 2 πτυχια. Και λιγα μας δινουν αν θές να ξέρεις. Και τιμη τους που καθομαστε ακομη εδώ να πληρώνουμε φορους. Σιγα τοσα χρονια δουλεψαμε και δεν δικαιουμαστε πχ ενα καινουργιο αμάξι επειδη καταστρεψανε την χώρα με την απληστια τους; οχι ρε φιλε ειπαμε! Δυστυχώς είμαστε η χώρα με τους χειρότερους μισθούς σε σχέση με το κόστος ζωής. Και ταυτόχρονα την πιο κακομαθημένη νεολαία. Το Εκ.Πα.Πε δίνει και παίρνει. Θα βάλω και τον εαυτό μου μέσα στα νιάτα μου, μιας και πρακτικά δεν στερήθηκα τιποτα σαν φοιτητής. Στις άλλες χώρες λοιπόν, όλοι οι νέοι συγκατοικουν για να μοιραστούν τα έξοδα σπιτιού με 1, 2, 3 άτομα κτλ. Και δεν έχουν αυτοκίνητο εύκολα, χρησιμοποιουν συνήθως συγκοινωνία. Γιατί τα έξοδα συντήρησης όπως η ασφάλεια είναι μεγάλα. Ο νέος οδηγός θέλει κανα 2χιλιαρο ασφάλεια το έτος. Και επειδή στο εξωτερικό δεν υπάρχουν ταβέρνες για μέσες τιμές φαγητών, τα εστιατόρια είναι απλησίαστα για φοιτητικές τσέπες ή για part time δουλειές. Μεγαλωνοντας βέβαια οι απολαβες αυξάνονται, στην Ελλάδα συνήθως κολλάνε σε ένα σημείο. Οκ βέβαια.... Η Ελλάδα είναι ο Βασιλιάς της καλοπέρασης 😊. Και ότι βγει για το μέλλον. Προσωπικά όσο έμενα Ελλάδα ποτέ δεν καταλαβα που παράγεται όλο αυτό το χρήμα που καταναλώνεται στη διασκέδαση. Και δεν υπήρξα χαμηλό μισθός. Κάναμε και τις ακριβές διασκεδάσεις μερικές φορές, αλλά δεν γίνεται συνέχεια. Ακόμα και τώρα που μένω και εργάζομαι uk με 6ψηφιο μισθό, όταν έρχομαι διακοπές βλέπω μεγάλη άνεση σε κόσμο να χαλάει πολύ χρήμα έξω παρόλο της κρίσης. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2020 από gthe 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις